Sute de locuitori ai comunei Gura Teghii se pun zilnic în pericol trecând punțile peste cele trei râuri care traversează unitatea administrativ-teritorială și care asigură accesul spre satele Păltiniș, Furtunești, Nemertea, Gura Teghii și Varlaam.

Construite în anii ‘70-’80 pe piloni din lemn sau metal și ancorate cu șufe, care pot ceda în orice moment, acestea reprezintă un real pericol pentru localnici, mai ales că sunt și la o înălțime destul de mare deasupra râurilor și au lungimi importante. În plus, pentru întreținerea lor sunt necesare zeci de mii de lei. Deși sunt construite pe domeniul public, nu există nici documente care să ateste autorizarea contruirii lor. Situația a fost prezentată luna trecută de primarul Gheorghe Băcneanu într-o ședință a Comitetului Jude­țean pentru Situații de Urgență, care a cerut sprijinul CJSU pentru adop­tarea unei hotărâri în baza căreia să acceseze fonduri pentru finanțarea unor lucrări în regim de urgență pentru execuția unor punți pietonale și pentru traficul ușor pentru asigurarea în siguranță a localnicilor și nu numai către cele cinci sate ale comunei Gura Teghii.

La sfârșitul lunii trecute, o comisie mixtă constituită prin Ordinul Prefectului Județului Buzău a verificat în teren starea celor 12 punți aflate în stare avansată de degradare, iar procesul verbal a fost prezentat marți în ședința CJSU.

Ca urmare, s-a consi­derat că se impune demararea, de către Unitatea administrativ-teritorială Gura Teghii, a lucrărilor de execuție, în regim de urgență, a unor punți ­pie­tonale pentru asigurarea accesului în condiții de siguranță a populației către satele Păltiniș, Furtunești, Nemertea, Gura Teghii și Varlaam din bugetul local și/sau alte surse de finanțare.

DISTRIBUIȚI
loading...