Câteva sute de buzoieni au înfuntat ploaia, vineri,  27 septembrie, pentru a afla cum stau cu glicemia ori cu tensiunea. Cu toţii au parti­ci­pat la târgul de sănătate organizat de Crucea Roşie Buzău în Piaţa Dacia.

Chiar dacă au fost nevoiţi ca în prima parte a zilei să înfrunte ploaia, preţ de câteva ore buzoienii care au trecut prin Piaţa Dacia s-au oprit la corturile ridicate de Crucea Roşie pentru a discuta cu voluntarii şi pentru a-şi face gratuit câteva investigaţii care să le indice, în mare, cum stau cu sănătatea. Mai exact, buzoienii au au aflat cum stau cu glicemia sau ce valori înregistrează tensiunea arterială. Cu toţii au fost îndemnaţi să meargă să doneze sânge la Centrul de Transfuzii Buzău sau să doneze alimente pentru Banca de Alimente pe care Crucea Roşie o gestionează, produsele de aici urmând să ajungă la familiile nevoiaşe.

„Voluntarii noştri mă­soară tensiunea arterială şi glicemia, distribuim materiale informative pentru a îndemna buzoienii să doneze sânge şi am făcut şi câteva demonstraţii de prim ajutor şi am prezentat trusa pentru situaţii de urgenţă pe care orice persoană ar trebui să o aibă în casă”, a declarat Florea Bîrzu, directorul Crucii Roşii Buzău, care s-a aflat tot timpul în mijlocul voluntarilor şi a discutat cu buzoienii.

Medicul Bogdan Marin, echipă cu voluntarii Crucii Roşii

Copiii însoţiţi de părinţi şi bunici au beneficiat de consultaţii stomatologice gratuite, ei fiind consultaţi de medicul Bogdan Marin, care le-a oferit şi recomandări pentru a avea o dantură sănătoasă.

„Astăzi suntem parteneri ai Crucii Roşii într-o campanie desfăşurată de dânşii pentru conştientizarea necesităţii sănătăţii orale la copii. Am mai avut astfel de activităţi şi le vom mai avea şi în continuare, zâmbetul de copil fiind cel mai sincer zâmbet. Tratăm zâmbetele sincere”.

Medicul Bogdan Marin este deja cunoscut în lumea medicală  pentru  intervenţiile stomatologice pe care le-a reuşit acolo unde nimeni nu mai vedea nicio speranţă, în cazul unor copii  cu dizabilităţi. Reamintim cazul copilului de 13 ani diagnosticat cu autism, care a beneficiat de o operaţie stomatologică la Spitalul Judeţean, medicul stomatolog Bogdan Marin reuşind, împreună cu o echipă de medici din cadrul acestei unităţi sanitare să rezolve pro­blemele stomatologice în cursul unei singure intervenţii, întrucât riscurile unei noi anestezii generale pentru o nouă operaţie viitoare erau prea mari, fiind vorba de un copil. Vineri, medicul stomatolog s-a alăturat voluntarilor Crucii Roşii, aceasta nefiind prima data când face acest lucru. Lângă el s-a aflat sora sa,  Raluca Marin, de asemenea, medic stomatolog, cu care face echipă la cabinetul medi­cal din Mărăcineni. „Prin astfel de acţiuni încercăm să educăm populaţia din Buzău să-şi aducă micuţii cât mai devreme la stomatolog”, a spus Bogdan Marin, medicul sto­matolog, care are drept dezide­rat să obţină cât mai multe zâmbete de la cei mici, aceasta fiind şi cea mai frumoasă răsplată pe care o obţine în intervenţiile sale. De la începutul anului, me­di­cul Bogdan Marin intenţionează să îşi des­chidă un ca­bi­net numai pentru copii şi în municipiul Buzău, pentru a răspunde astfel cerinţelor buzoienilor, din ce în ce mai mari.

„Activitatea cu copiii este plăcută, dar foarte grea. De trei ani de zile ne-am făcut specia­lizările în pedodonţie, adică în materia care ne dă dreptul să lucrăm <mai profi> la capitolul copii. În Buzău este o cerere foarte mare legată de calitatea sănătăţii la copii, mai ales pe parte de stomatologie. Ne-am axat în această arie. E greu, dar cu satisfacţii majore”, spune medicul buzoian.

Voluntarii Crucii Roşii Buzău au distribuit vineri şi pliante prin care  au îndeamnat oamenii să doneze sânge sau alimente pentru cei ne­voiaşi.

O astfel de activitate a mai fost organizată în urmă cu câţiva ani, ea fiind reluată, după cum spun organizatorii,  cu scopul de a se crea o tradiţie, astfel încât acest eveniment atât de necesar pentru educarea populaţiei pentru sănătate, să se poată repeta cât mai des.

DISTRIBUIȚI
loading...