• Inspectorul general al Jandarmeriei Române, colonel  Gheorghe Cucoş, prezent la bilanţul IJJ Buzău

În prezenţa inspectorului general al Jandarmeriei Române, colonel Gheorghe Cucoş, jandarmii buzoieni au prezentat, marţi, 17 ianuarie, bilanţul activităţii pe anul trecut.

Prezenţa inspectorului general al Jandarmeriei Române la Bu­zău nu a fost întâmplătoare, având în vedere că IJJ Buzău desfăşoară toată gama de activităţi ce revin Jandarmeriei, iar acestea au fost desfăşurate astfel încât ,,calificativul se încadrează într-un nivel de foarte bine”, după cum a precizat şeful Jandarmeriei Buzău, locotenent-colonel  Virgil Cueru. „Suntem printre puţine­le inspectorate judeţene care avem întreaga gamă de misiuni ce revin Jandarmeriei, de la ordine publică, pază şi protecţie insti­tuţională la misiuni specifice pe segmentul transporturilor speciale, transport de bunuri şi valori, corespondenţă specială, două pos­turi de jandarmi montani, unul de ordine publică la Sărata Monteoru şi o subunitate de supraveghere şi intervenţie la conducte magistrale transport produse petroliere”,  a declarat şeful IJJ Buzău locotenent-colonel Virgil Cueru. 

Pe lista misiunilor cu dificultate au fost cele de asigurare a ordinii şi liniştii publice la manifestările cu un public numeros, dat fiind că a crescut semnificativ numărul de participanţi la astfel de evenimente. “Serbările prilejuite de zilele municipiilor, oraşelor, precum şi cele câmpeneşti, au constituit cea mai întâlnită formă de adunare publică de genul manifestărilor cultural-artistice derulate în mediul urban şi rural, având o serie de particularităţi ce impun abordări disticte din punct de vedere al misiunii de asigurare a ordinii publice. O altă categorie de adunări publice la care inspectoratul a desfăşurat frecvent misiuni de asigurare a ordinii publice au constituit-o manifestările cultural-religioase prile­­juite de  săr­bă­torile bise­­riceşti care şi în anul 2017 au avut o pondere importantă, implicând efective numeroase şi acţiuni de durată cu participarea unui public numeros. Debutul fiecărui an este marcat de Sărbătoarea de Bobotează, ocazie care adună un număr mare de participanţi la procesiunea şi slujba care se desfăşoară pe malul râului Buzău. Prezenţa sediului Arhiepiscopiei Buzăului şi Vrancei în municipiul Buzău, precum şi numărul mare de lăcaşe de cult şi aşezăminte monahale din judeţ, face ca principalele sărbători ortodoxe să atragă un număr mare de credincioşi”, se arată în raportul pe 2017 al IJJ Buzău.

O altă activitate intrată în atribuţiile Jandarmeriei de la sfârşitul anului 2017 este cea a combaterii furtului de material lemnos care. Potrivit raportului IJJ Buzău, ,,în perioada analizată, au fost executate un număr de 124 acţiuni cu un efectiv de 307 de jandarmi, 117 în mod independent, fiind constatate 9 infracţiuni la Legea nr. 46/2008 – Codul Silvic, privind <tăierea şi furtul de material lemnos> şi un număr de 180 de contravenţii la Legea nr. 171/2010 (actualizată) privind <stabilirea şi sancţionarea contravenţiilor silvice> în valoare de 463500 lei. De asemenea, s-au executat şi şapte acţiuni în cooperare cu Direcţia Silvică Buzău şi Biroul Delicte Silvice al IPJ Buzău, fiind constatate patru infracţiuni. A fost ridicată în vederea confiscării cantitatea de 223,20 mc. material lemnos, 12 atelaje hipo, 13 autoutilitare, un camion, un tractor, nouă motofierăstraie şi două topoare” .

DISTRIBUIȚI
loading...