Crescătorii de animale din judeţul Buzău, dar şi din restul ţării, care nu au încasat până acum sprijinul cuplat pe anul 2017 primesc o veste bună din partea Agenţiei de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură. Instituţia anunţă că, în conformitate cu prevederile Hotărârii de Guvern pentru aprobarea plafoanelor alocate măsurilor de sprijin cuplat în sectorul vegetal, precum şi pentru stabilirea cuantumului pe unitatea de măsură aferent acestora pentru anul de cerere 2017, cuantumurile acordate pentru sprijinul cuplat în sectorul vegetal se pot majora până la incidenţa cu plafoanele alocate fiecărei măsuri.

“În acest sens, şi urmare a instalării pe mediul de producţie a funcţionalităţii privind <Adaptarea fluxului de control administrativ, plăţi şi parametrizare pentru Sprijinul cuplat în sectorul vegetal>, la data de 20 septembrie 2018, Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură a demarat procesul de autorizare la plată a fermierilor cu solicitări pentru Sprijinul cuplat vegetal – leguminoase, fructe, sere şi solaria”, anunţă instituţia. Astfel, în perioada 24–27 septembrie 2018, au fost reinstrumentate un număr de 14.870 dosare, repartizate pe sectoarele sprijinului cuplat vegetal, cu sume autorizate la plată.

După apariţia ordonanţei de guvern pentru modificarea şi completarea unor acte normative din domeniul gestionării financiare a fondurilor europene nerambursabile aferente politicii agricole comune, Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură a reluat procesul de efectuare a plăţilor pentru sprijinul cuplat în sectorul zootehnic. Sumele au fost plătite până la data de 27 septembrie 2018.

Conform Agenţiei de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură, sumele acordate ca supracompensare în sectorul zootehnic se vor recupera integral până la sfârşitul anului 2018. Plăţile pentru măsurile de sprijin cuplat în sectorul vegetal şi zootehnic se fac în lei, la cursul de schimb de 4,5993 lei pentru un euro, stabilit de Banca Centrală Europeană.

DISTRIBUIȚI
loading...