27 de ani
de presa libera
Vineri, Iulie 28, 2017 11:49 AM

Educatie

Subiecte ușoare la prima probă a Evaluării Naționale

de Cristian IONESCU
Educatie  |
20.06.2017, 00:00
1700

   Ieri, elevii de clasa a VIII-a au intrat în febra examenelor Evaluării Naționale. Potrivit datelor Inspectoratului școlar Județean, la Buzău s-au înscris la examen 3.187 de absolvenți de clasa a VIII-a, care au susținut, ieri,  prima probă, cea la Limba și Literatura Română, în 109 de centre de examen.

   Profesorii de specialitate spun că subiectele din acest an au fost accesibile.

   La primul subiect, elevii au avut de demonstrat că poezia „Ploaia“, de Magda Isanos, aparține genului liric. Tot la acest subiect, absolvenții clasei a VIII-a au avut de găsit sinonime ale unor cuvinte din textul dat, să explice rolul unei cratime într-o secvență din poezie, să menționeze două cuvinte care au diftongi, să numească tipul de rimă și măsura ultimului vers în poezia dată și să transcrie două figure de stil.

   În prima parte a celui de-al doilea subiect, elevii au avut de răspuns la șase întrebări pe baza unui text la prima vedere, respectiv articolul „Cel mai rapid de pe pământ” din revista Terra Magazin. O cerință a fost „Scrie titlul articolului din care a fost extras fragmentul și denumirea publicației în care a apărut”, iar fiecare întrebare are câte patru puncte. 

   Ultimul exercițiu de la subiectul al doilea a fost redactarea unei narațiuni care să aibă între 150 și 300 de cuvinte, despre o întâmplare reală sau imaginară, petrecută în timpul unei întreceri sportive. Candidații trebuiau să aibă în vedere succesiunea logică a evenimentelor, două elemente ale contextului spațio-temporal, conținutul să fie adecvat cerinței și să respecte numărul de cuvinte. Acest subiect are 12 puncte.

   Următoarea probă la Evaluarea Națională, cea la matematică, va avea loc pe 21 iunie. Primele rezultate vor fi afișate pe data de 26 iunie, iar după rezolvarea contestațiilor, concurenții își vor putea afla notele finale pe 30 iunie.

 

Admiterea la liceu se se calculează ca medie ponderată între media generală la evaluarea națională susținută de absolvenții clasei a VIII-a, care are o pondere de 80%, și media generală de absolvire a claselor a V-VIII, care are o pondere de 20% în calculul mediei de admitere.       

Comentarii

Punct ochit, punct...... (20 Jun, 06:22)
Cristi

La Scoala Sarulesti ,,directoarea" Oglalavie Doinita si-a ales echipa din comisie dupa sprinceana si a pornit camera video dupa ce a comunicat elevilor raspunsurile.De unde ? simplu ,profa de romana /franceza A.R. face parte din comisie deci...elevii mai ales ai cui trebuie au fost sprijiniti .... multa bafta .....dar....

Raspunde
evaluarea nationala contestatii (30 Jun, 23:26)
parinte

Sunt un parinte foarte suparat si inversunat pe cei ce nu respecta corectitudinea Este inadmisibil sa arunci cu noroi incopii care chiar au muncit foarte mult.Cum se poate pe unul il favorizezi pe altul il defavorizezi.Mai au tarie sa invete si sa mearga mai departe atat timp cat este nedreptatit.Exemplu...iei 3.65 la matematica iar dupa contestatie iei 10.cum va explicati?iar altul care a luat 8.70 la matematica a simtit ca este nedreptatit si a facut contestatie si i-a mai scazut cateva sutimi ca.....probabil a pus cifrele cu susul in jos.Este normal? Eu nu cred.De ce nu avem voie sa vedem lucrarile inainte de inscriere?ca sa fim legati si de maini si de picioare.Ce au facut evaluatorii ,unii au dormit si unii s-au trezit?Mafie este in Romania,mafie este peste tot.Pacat ca numai copiii nostri au de suferit.unde putem reclama? Cine este cu dreptatea,nimeni.Sper ca cineva sa citeasca pentru ca in situatia noastra sunt multi copii.vrem sa vedem lucrarile innaintea inscrierilor.Asa ar fi corect.

Raspunde

Stiri Agerpres

Giurgiu: Traficul cu bacul la Bechet, întrerupt temporar din cauza vântului puternic
Vineri, Iulie 28, 2017 11:45 AM

Traficul cu bacul de la PTF Bechet este întrerupt temporar vineri din cauza vântului puternic, informează un comunicat de presă al ITPF Giurgiu.

Javier Bardem, Penélope Cruz, Jennifer Lawrence și George Clooney, așteptați pe covorul roșu la Mostra din Veneția
Vineri, Iulie 28, 2017 11:44 AM

Cuplul spaniol Javier Bardem și Penélope Cruz, actrițele americane Jennifer Lawrence și Jane Fonda alături de compatrioții lor Matt Damon, George Clooney și Robert Redford se numără printre starurile așteptate la cea de-a 74-a ediție a Festivalului Internațional de Film de la Veneția, care va avea loc în perioada 30 august - 9 septembrie, relatează vineri EFE.

Acțiune a Poliției Capitalei pentru combaterea evaziunii fiscale cu produse congelate
Vineri, Iulie 28, 2017 11:37 AM

Polițiștii din Capitală acționează, vineri, într-un complex comercial agroalimentar din Sectorul 6, profilat pe vânzarea de produse congelate, pentru prevenirea și combaterea faptelor de evaziune fiscală.

Constanța: Opt localități din județ, afectate de inundații; străzi și curți cuprinse de ape în urma ploii
Vineri, Iulie 28, 2017 11:33 AM

Un număr de 39 de solicitări de intervenție în urma inundațiilor produse din cauza ploilor, venite din opt localități din județul Constanța, cele mai multe din municipiul reședință, au fost înregistrate vineri de Regia Autonomă Județeană de Apă (RAJA), potrivit reprezentanților instituției.

PREMIERE DE WEEKEND Un nou film de spionaj cu Charlize Theron și aventura epică a "zâmbăreților" ajung în cinematografele nord-americane
Vineri, Iulie 28, 2017 11:25 AM

"The Emoji Movie", aventura epică a "zâmbăreților" în lumea necunoscută ascunsă în aplicațiile din smartphone, și "Atomic Blonde", un film de spionaj din timpul Războiului Rece cu Charlize Theron în rolul principal, sunt principalele lansări de la sfârșitul acestei săptămâni în cinematografele nord-americane. Tot vineri își are premiera în SUA și "Midwife", un film franțuzesc cu Catherine Deneuve și Catherine Frot lansat în aceeași zi și în România.

OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
mai multe poze »
TOP COMENTARII
CELE MAI CITITE ARTICOLE
28 Jul, 10:56 Nereguli
Ion a comentat pentru articolul Cadastru pentru imobile şi dezbaterea succesiunii, gratuite în peste 60 de comune şi oraşe:
Comuna COSTESTI nu face parte din acest program? Probabil nu s au bagat din cauza prea multor probleme din primarie. (INCOMPETENTA)
28 Jul, 10:07 SCDL Buzau
Tanase Virgiliu a comentat pentru articolul Cercetătorul Costel Vânătoru despre reorganizarea Staţiunii de Cercetare-Dezvoltare pentru Legumicultură: „Daea, Ciolacu şi Toma ar putea fi invocaţi peste ani de copiii lor, de nepoţii lor, că au făcut ceva bun pentru Buzău“:
In cazul "Daea" , poetul Mircea Dinescu a avut dreptate ! Acest ministru - sa-i zicem mai nonconformist - va lasa ceva urme in brazda agriculturii romanesti ! (Daca va fi ... pastrat )
28 Jul, 10:03 SCdl buzau
Tanase Virgiliu a comentat pentru articolul Cercetătorul Costel Vânătoru despre reorganizarea Staţiunii de Cercetare-Dezvoltare pentru Legumicultură: „Daea, Ciolacu şi Toma ar putea fi invocaţi peste ani de copiii lor, de nepoţii lor, că au făcut ceva bun pentru Buzău“:
Cred ca indiferent de varsta, orientare politica, grad de instruire - orice buzoian adevarat poate exclama, fara grija : " O, ce veste minunata ! " Ma bucur ca cei mentionati au realizat necesitatea urgenta a aducerii Experimentalei pe fagasul ei normal - atit de ignorat de politicienii ultimilor 26 de ani - indiferent care au fost ei... Sa speram ca prin aceasta reparatie legislativa si administrativa , buzoienii ( si nu numai ei ) vor ... " gusta " din roadele muncii cecetatorilor de acolo - astfel incit , vorba aceea - si nepotii sa-i poata pomeni... Felicitari sincere!
Google PageRank Checker