27 de ani
de presa libera
Luni, Septembrie 25, 2017 00:03 AM
toamna buzoiana

Educatie

Subiecte ușoare la prima probă a Evaluării Naționale

de Cristian IONESCU
Educatie  |
20.06.2017, 00:00
1748

   Ieri, elevii de clasa a VIII-a au intrat în febra examenelor Evaluării Naționale. Potrivit datelor Inspectoratului școlar Județean, la Buzău s-au înscris la examen 3.187 de absolvenți de clasa a VIII-a, care au susținut, ieri,  prima probă, cea la Limba și Literatura Română, în 109 de centre de examen.

   Profesorii de specialitate spun că subiectele din acest an au fost accesibile.

   La primul subiect, elevii au avut de demonstrat că poezia „Ploaia“, de Magda Isanos, aparține genului liric. Tot la acest subiect, absolvenții clasei a VIII-a au avut de găsit sinonime ale unor cuvinte din textul dat, să explice rolul unei cratime într-o secvență din poezie, să menționeze două cuvinte care au diftongi, să numească tipul de rimă și măsura ultimului vers în poezia dată și să transcrie două figure de stil.

   În prima parte a celui de-al doilea subiect, elevii au avut de răspuns la șase întrebări pe baza unui text la prima vedere, respectiv articolul „Cel mai rapid de pe pământ” din revista Terra Magazin. O cerință a fost „Scrie titlul articolului din care a fost extras fragmentul și denumirea publicației în care a apărut”, iar fiecare întrebare are câte patru puncte. 

   Ultimul exercițiu de la subiectul al doilea a fost redactarea unei narațiuni care să aibă între 150 și 300 de cuvinte, despre o întâmplare reală sau imaginară, petrecută în timpul unei întreceri sportive. Candidații trebuiau să aibă în vedere succesiunea logică a evenimentelor, două elemente ale contextului spațio-temporal, conținutul să fie adecvat cerinței și să respecte numărul de cuvinte. Acest subiect are 12 puncte.

   Următoarea probă la Evaluarea Națională, cea la matematică, va avea loc pe 21 iunie. Primele rezultate vor fi afișate pe data de 26 iunie, iar după rezolvarea contestațiilor, concurenții își vor putea afla notele finale pe 30 iunie.

 

Admiterea la liceu se se calculează ca medie ponderată între media generală la evaluarea națională susținută de absolvenții clasei a VIII-a, care are o pondere de 80%, și media generală de absolvire a claselor a V-VIII, care are o pondere de 20% în calculul mediei de admitere.       

Comentarii

Punct ochit, punct...... (20 Jun, 06:22)
Cristi

La Scoala Sarulesti ,,directoarea" Oglalavie Doinita si-a ales echipa din comisie dupa sprinceana si a pornit camera video dupa ce a comunicat elevilor raspunsurile.De unde ? simplu ,profa de romana /franceza A.R. face parte din comisie deci...elevii mai ales ai cui trebuie au fost sprijiniti .... multa bafta .....dar....

Raspunde
evaluarea nationala contestatii (30 Jun, 23:26)
parinte

Sunt un parinte foarte suparat si inversunat pe cei ce nu respecta corectitudinea Este inadmisibil sa arunci cu noroi incopii care chiar au muncit foarte mult.Cum se poate pe unul il favorizezi pe altul il defavorizezi.Mai au tarie sa invete si sa mearga mai departe atat timp cat este nedreptatit.Exemplu...iei 3.65 la matematica iar dupa contestatie iei 10.cum va explicati?iar altul care a luat 8.70 la matematica a simtit ca este nedreptatit si a facut contestatie si i-a mai scazut cateva sutimi ca.....probabil a pus cifrele cu susul in jos.Este normal? Eu nu cred.De ce nu avem voie sa vedem lucrarile inainte de inscriere?ca sa fim legati si de maini si de picioare.Ce au facut evaluatorii ,unii au dormit si unii s-au trezit?Mafie este in Romania,mafie este peste tot.Pacat ca numai copiii nostri au de suferit.unde putem reclama? Cine este cu dreptatea,nimeni.Sper ca cineva sa citeasca pentru ca in situatia noastra sunt multi copii.vrem sa vedem lucrarile innaintea inscrierilor.Asa ar fi corect.

Raspunde

Stiri Agerpres

Judo: Trei medalii de aur pentru români, la Openul European de la Belgrad
Duminica, Septembrie 24, 2017 23:56 PM

Sportivii români Alexandra Pop (cat. 48 kg), Marcel Cercea (cat. 73 kg) și Vlăduț Simionescu (cat. +100 kg) au cucerit medaliile de aur la Openul European de judo de la Belgrad, desfășurat în acest weekend.

Dragnea, întrebat dacă Shhaideh ar trebui să demisioneze: Situația va fi discutată în BPN al PSD, o să spun mâine
Duminica, Septembrie 24, 2017 23:31 PM

Președintele PSD, Liviu Dragnea, șeful Camerei Deputaților, a declarat că situația vicepremierului Sevil Shhaideh, ministrul Dezvoltării, va fi discutată în cadrul Biroului Permanent Național al social-democraților de luni, refuzând să spună dacă aceasta ar trebui, sau nu, să-și dea demisia din Guvern.

Kurzii din Irak ignoră amenințările Bagdadului și vor organiza luni referendumul de independență
Duminica, Septembrie 24, 2017 23:19 PM

Kurzii irakieni vor organiza luni referendumul de independență "oricare ar fi riscul și prețul" și în ciuda amenințărilor cu represalii din partea guvernului irakian și a țărilor vecine, transmite AFP.

Box: România încheie Europenele de juniori cu trei medalii de bronz
Duminica, Septembrie 24, 2017 23:01 PM

România a încheiat Campionatele Europene de box pentru juniori de la Albena (Bulgaria) cu un bilanț de trei medalii de bronz, după ce pugiliștii care au urcat duminică în ring au pierdut meciurile susținute în semifinale.

Dragnea: Acțiunea DNA în dosarul "Belina" este un atac violent la adresa Guvernului și are ca miză distrugerea PSD
Duminica, Septembrie 24, 2017 22:48 PM

Președintele Camerei Deputaților, Liviu Dragnea, liderul PSD, a declarat, duminică seara, că acțiunea procurorilor DNA în dosarul "Belina" i se pare "un atac violent la Guvern", care are ca miză "distrugerea PSD".

OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
mai multe poze »
TOP COMENTARII
CELE MAI CITITE ARTICOLE
24 Sep, 18:28 Ce bine ar fi
Calicul a comentat pentru articolul Investiţie de 60.000 lei pentru cei 125 de elevi de la clasele de step-by-step din Şcoala „Vasile Cristoforeanu”:
Ce bine ar fi dacă în loc să ne luăm la mișto sau să subestimăm o realizare, am încerca să găsim soluții pentru experiențe asemănătoare. Conflictele politice ne-a dezumnizat. În patru țări din occident-unde am intrat masiv, ca timp și calcule, în școli(Franța, Germania, Finlanda, Marea Britanie)-este o preocupare incomparabilă față de noi pentru viața cotidiană a elevilor și profesorilor. Nici elevii și nici profesorii nu duc grija mâncării și a zilei de mâine. De regulă toate școliel încep programul DIMINEAȚA, au pauză de masă, și-și termină ziua de școală după ora 15 sau 16. La fel și profesorii. TOȚI ÎNVAȚĂ, STUDIAZĂ, LUCREAZĂ, ETC. LA ȘCOALĂ . După program fiecare își vede de grijile lui. Nu se dau teme pentru acasă, nu se cară ghizdanele cu cărți, la clasele mici, de exemplu în M. Britanie, se face evaluare zilnică și se trimite părinților acasă. În școlile în care selecția copiilor se face printr-o evaluare inițială științifică, cam la vârsta de 3 ani, în primii ani de la vârsta de 5 ani împliniți, pentru 9(nouă) copii e un învățător. Clasa are 18 elevi doi învățători activi cu grupe de 9 elevi și un învățător evaluator.Sunt așa numitele școli de elită. Elevii intră la trei ani și ies la terminarea liceului. Evaluarea școlii se face în funcție de admiterea la primele trei universități din top 500.NU EXISTĂ NOTE CA LA NOI ȘI NICI CORIGENȚI SAU REPETENȚI AICI. Noi când vom acea complexe școlare de elită și școli în care nici elevii, profesorii și nici părinții să nu ducă grija hranei.
24 Sep, 18:04 În Cardiff
ionescu o. a comentat pentru articolul Primarul Toma, conferință de presă în autobuz:
În Cardiff șoferul face încasările, la Buzău nu se poate?Ca în exemplul pixelului comunitar/... Doar ai noștii sunt mai deștepți. Nu-mi convine că am cumpărat de la olandezi căci ei se opun ca să intrăm în Spațiul Schengen, dar nu ezită să ne ia banii.
24 Sep, 16:15 Educatie
Maria a comentat pentru articolul O bibliotecă de lucrări de medicină, donată de profesorul Ovidiu Ionescu buzoiencei care a intrat, anul acesta, prima la Medicină:
Felicitari domnule profesor Ionescu! Nu ne surprinde gestul dumneavoastra! Intotdeauna ati promovat principii ale unui invatamant de calitate,v- ati remarcat in invatamantul buzoian ca un dascal si inspector scolar de la care unii dintre noi trebuie sa primeasca lectii. Sunt surprinsa ca pentru acest articol nu exista comentarii! Avem in fata doua generatii care fac cinste invatamantului buzoian! Felicitari! Ne mandrim si sper ca pe viitor colegii nostri sa promoveze astfel de modele si sa evite comentariile denigratoare la adresa invatamantului buzoian!
Google PageRank Checker