În urma reuşitei spectacolului din primăvara anului trecut, echipa de la Weston University Centre se întoarce la Buzău, cu un nou musical. Pe 17 şi 18 februarie, de la ora 18,00, Teatrul „George Ciprian” găzduieşte spectacolul muzical „Broadway Rocks”, realizat de studenţii de la University Centre Weston, unul dintre cele mai importante centre pedagogice de teatru muzical din sud-vestul Marii Britanii, sub îndrumarea regizorului Kyle Davies.

Spectacolul este centrat pe o selecţie de arii din musicaluri rock precum „Mamma Mia”, „We Will Rock You”, „Bat Out Of Hell”, „Jersey Boys“ sau „Rent”, îmbinate cu musicaluri clasice din epoca de aur a Broadwayului: „West Side Story”, „Miss Saigon”, „Jesus Christ Superstar”, „My Fair Lady”, „Sound of Music”, „Cats” etc. Spectacolul se adresează tuturor vârstelor, dar în special adolescenţilor şi tinerilor.

„Mulţi dintre buzoieni fredonau odată cu actorii sau dansau pe scaune”

„Suntem deja la a doua colaborare cu departamentul de arte performative şi musical de la University Centre Weston. În martie 2017, un grup de şase studenţi au jucat pe scena teatrului buzoian spectacolul <Broadway Legends>, regizat tot de Kyle Davies. Spectacolul a reunit secvenţe din musicaluri celebre, precum <West Side Story>, <Fantoma de la Operă> sau <Mamma Mia> şi s-a jucat cu succes trei seri la rând. Fiind un spectacol-colaj de muzică şi dans fără un fir narativ, spectatorii s-au lăsat purtaţi de emoţia transmisă de actori şi de melodiile celebre, indiferent de faptul că ştiau sau nu limba engleză. Am fost plăcut surprinşi că mulţi dintre spectatori fredonau odată cu actorii sau dansau pe scaune! Publicul a fost format din persoane de toate vârstele, dar cei mai entuziasmaţi au fost elevii de liceu, care au venit în culise după spectacol ca să le ceară actorilor autograful, să facă poze şi să discute cu ei”, se arată într-un comunicat al Teatrului „G. Ciprian” Buzău.

Echipa de la Weston va juca două spectacole la Buzău (17 şi 18 februarie), urmând să mai susţină câte două spectacole la Teatrul Municipal „Maior Gheorghe Pastia” din Focşani (20 şi 21 februarie) şi la Teatrul „Toma Caragiu” din Ploieşti (23 şi 24 februarie).

Preţul biletelor pentru spectacolele din Buzău este 30 lei (adulţi) şi 15 lei (elevi şi studenţi).

Pentru bilete sunaţi la telefon: 0740.496.561.

Centrul Universitar Weston, situat în Weston-super-Mare, este una dintre cele mai importante instituţii pedagogice de teatru muzical, dans şi teatru din sud-vestul Marii Britanii. Alături de programul edu­caţional, departamentul pro­duce şi creează numeroase spectacole intens mediatizate şi colaborează cu o gamă largă de artişti de renume internaţional. Printre spectacolele produse recent de departament putem aminti: „Sister Act” (la Teatrul Royal Windsor din Londra), „Sweet Charity” (la Weston Playhouse), „School for Scandal” (la Loco Club în Bristol), „Digital Dancing” (spectacol telematic conectat în timp real cu Relativity School din Los Angeles), „Broadway Legends” (la Teatrul George Ciprian din Buzău), precum şi colaborări în Cracovia şi Berlin ori spectacole prezente la „Move It”, prestigiosul festival londonez. Companiile studenţilor din ultimul an produc în fiecare an patru spectacole originale, creaţii colective, care pleacă în turneu în toată Marea Britanie, inclusiv la Londra.

Cine este regizorul Kyle Davies

Davies este unul dintre regizorii care au avut ocazia de a pune în scenă spectacole chiar în teatrele de pe Broadway şi a semnat o colaborare alături de celebra Julie Andrews, cunoscută pentru rolul din „Sunetul muzicii” şi „Mary Po­ppins”, pentru care a fost răsplătită cu premiului Oscar.

Printre cele mai recente spectacole semnat de Kyle Davies se regăsesc  „Colind de Crăciun”, la Blackpool Winter Gardens (avân­du-l în distribuţie pe Peter Nicholas), „Cen­şăreasa”, la Teatrului Regal din York – De Grey Ballroom, „The Fantasist’s Waltz” şi „Unholy Trinity” (la Festivalul Internaţional de Teatru Contemporan din Shanghai), toate produse de compania State of Play Theatre. De asemenea, putem aminti „The Ugly Sisters” de RashDash (la Teatrul Soho din Londra şi West Yorkshire Playhouse, nominalizat în 2012 la Total Theatre Award).

În New York, munca sa de regizor include premiera mondială a spectacolului „Last Supper, Survived By…”, de Howard Emanuel, la Theatre for the New City şi crearea spectacolului de revistă şi cabaret „There Goes the Ballgame: The Music of Kander and Ebb”, pentru două cabarete proeminente din New York – The Duplex şi Don’t Tell Mama’s.

A fost de asemenea asistent de regie la o mulţime de spectacole de pe Broadway, on şi off. On, a fost asistentul lui Lonny Price la reluarea spectacolului „MASTER HAROLD … and the boys”, avându-l în distribuţie pe Danny Glover, pentru compania Roundabout Theatre şi la musicalul Broadway original „Urban Cowboy”. Printre alte spectacole putem aminti: „Candid”, la Filarmonica din New York (regie Lonny Price), în a cărui distribuţie îi găsim pe Paul Groves şi Kristin Chenoweth, „Passion”, de Soundheim, la Lincon Center Live, care a câştigat în 2004/2005 Emmy Award, avându-i în distribuţie pe Patti LuPone, Audra McDonald şi Michael Cerveris, turneul american naţional cu „The Boyfriend”, în regia Juliei Andrews şi turneul american naţional cu „Oklahoma!”, de Trevor Nunn.

Kyle Davis este licenţiat în Teatru muzical la Universitatea din Siracuza, a urmat Şcoala internaţională de teatru Jacques Lecoq şi este, de asemenea, absolvent al Laboratorului de studiu al mişcării din cadrul aceleiaşi şcoli.

DISTRIBUIȚI
loading...