27 de ani
de presa libera
Vineri, Iulie 28, 2017 11:45 AM

Politic

13 străzi din centru intră în reabilitare, pentru implementarea proiectului privind parcările

de Călin BOSTAN
Politic  |
12.07.2017, 00:00
1376

   Un număr de 13 străzi din zona centrală a municipiului vor intra într-un proces de reabi­litare, a anunţat primarul Constantin Toma prin intermediul mesajului video pe care îl postează săptămânal pe pagina sa oficială de Facebook. Acestea se vor adăuga celor 56 de străzi din Buzău care nu au fost niciodată asfaltate, pentru care licitaţia de adjudecare a lucrării are toate şansele să se finalizeze la începutul lunii viitoare.

   ,,Am încheiat o săptămână în care, la fel ca şi în săptămânile trecute, pe ordinea de zi am avut, în primul rând, asfaltarea sau reasfaltarea străzilor din municipiul nostru. Pe partea de asfaltare - aşa cum vă anunţ de fiecare dată, şi primesc şi reproşuri că lucrurile nu se întâmplă cu viteza la care s-ar aştepta toată lumea, pentru că birocraţia este foarte mare - am luat decizia ca, odată cu cele 54 de străzi neasfaltate vreodată, 56 dacă le punem şi pe cele două care sunt în stânga şi în dreapta Cimitirului Eroilor, şi pentru care sper după 3 august să avem un câştigător al licitaţiei publice pe care am organizat-o de mai mult timp. În acelaşi timp, se deschide un şantier pentru 13 străzi în partea centrală, şi aş enumera câteva dintre ele: Armoniei, Aurorei, Spe­ranţei, Aleea Speranţei, Arieşu­lui, Ion Băieşu, Sava Gotul, Ana Ipătescu, Tudor Vladimirescu, Nicolae Bălcescu colţ cu Tribunalul, Rond Episcopie”, a spus Toma.

   El a explicat că aceste străzi vor intra în reabilitare pentru a se crea condiţiile implementării proiectului privind parcările cu taxă din municipiu: „Vrem să facem toată această zonă pentru că, în paralel, urmărim să introducem în aceste zone centrale, în partea a doua a anului, pe baza studiului privind parcările, sistemul modern de parcare. A avut loc o dezbatere a Comisiei Tehnico-economice a municipiului la care am invitat şi specialişti din afara Primăriei, astfel încât să luăm deciziile cele mai bune aici. Am primit, de exemplu, o sesizare pe www.domnuleprimar.ro prin care mi se cerea să se facă 5 lei parcarea în centru. Sunt diferite scenarii, astfel încât să avem, la nivelul întregului municipiu Buzău, o parcare corespunză­toare, modernă, să asigurăm locuri de parcare tuturor, dar, în acelaşi timp, să nu ne abandonăm maşinile în centrul oraşului şi să sesizăm apoi Primăria că nu sunt suficiente locuri de parcare”, a afirmat primarul.

   Constantin Toma spune că problema parcărilor în municipiu a devenit mai complicată după ce s-a renunţat, la începutul acestui an, la taxa de mediu care era aplicată la înmatricularea autoturismelor, moment în care în municipiu au fost înre­gistrate şi câte 200 de maşini pe zi: „Este foarte complicat, în condiţiile în care, de exemplu, la începutul anului, aşa cum ştiţi, a fost anulată acea taxă de mediu la înmatricularea maşi­nilor, şi ne-am trezit aproape zilnic cu câte 200 de maşini nou înregistrate la Direcţia Economică. În acest moment, sunt în jur de 100 care se înre­gistrează zilnic; eram fericit că reuşim să scoatem 210 locuri de parcare în zona Obor, care, de fapt, înseamnă maşinile nou înregistrate într-o singură zi. Este dificil, pentru că sunt foarte multe maşini în municipiul Buzău, este foarte bine că este aşa, dar va trebui să luăm concomitent mai multe măsuri: amenajarea parcărilor, liniile acestea unice de autobuz care vor fi făcute pe principalele artere ale Buzăului; Uniunea Europeană nu ne dă bani decât dacă facem linii unice de autobuz, taxi şi piste de biciclete”, a mai spus primarul Constantin Toma în mesajul video pe care îl postează săptămânal pe pa­gina sa oficială de Facebook, adăugând că municipalitatea intenţionează să amenajeze piste de biciclete nu doar pe inelul care va uni cele trei parcuri din Buzău, ci şi pe căile de acces către Zona Industrială.

Comentarii

Asfaltari (13 Jul, 10:31)
Stanciu Paul

Nu exista nici o logica pentru alegerea acestor strazi; unele nici nu prea sint in zona centrala; Erau alte strazi din zona centrala mai importante si deteriorate care trebuiau refacute si unde se puteau crea mai multe locuri de parcare;

Raspunde

Stiri Agerpres

Constanța: Opt localități din județ, afectate de inundații; străzi și curți cuprinse de ape în urma ploii
Vineri, Iulie 28, 2017 11:33 AM

Un număr de 39 de solicitări de intervenție în urma inundațiilor produse din cauza ploilor, venite din opt localități din județul Constanța, cele mai multe din municipiul reședință, au fost înregistrate vineri de Regia Autonomă Județeană de Apă (RAJA), potrivit reprezentanților instituției.

PREMIERE DE WEEKEND Un nou film de spionaj cu Charlize Theron și aventura epică a "zâmbăreților" ajung în cinematografele nord-americane
Vineri, Iulie 28, 2017 11:25 AM

"The Emoji Movie", aventura epică a "zâmbăreților" în lumea necunoscută ascunsă în aplicațiile din smartphone, și "Atomic Blonde", un film de spionaj din timpul Războiului Rece cu Charlize Theron în rolul principal, sunt principalele lansări de la sfârșitul acestei săptămâni în cinematografele nord-americane. Tot vineri își are premiera în SUA și "Midwife", un film franțuzesc cu Catherine Deneuve și Catherine Frot lansat în aceeași zi și în România.

Botoșani: Percheziții ale procurorilor DNA la sediul societății de termoficare Modern Calor SA
Vineri, Iulie 28, 2017 11:24 AM

Procurorii Serviciul Teritorial Suceava din cadrul Direcției Naționale Anticorupție (DNA) efectuează, vineri, percheziții la sediul societății de termoficare din municipiul Botoșani, se arată într-un comunicat al DNA transmis AGERPRES.

INHGA: Cod portocaliu de inundații pe râuri din județul Tulcea, în următoarele ore
Vineri, Iulie 28, 2017 11:17 AM

Râurile Telița și Taița, din județul Tulcea, vor fi sub avertizare Cod portocaliu de inundații în următoarele ore, potrivit prognozei pe termen scurt, emisă vineri de Institutul Național de Hidrologie și Gospodărire a Apelor (INHGA).

SUA: Senatorul John McCain recunoaște că nu a putut vota pentru o 'pseudolege' care ar fi abrogat Obamacare
Vineri, Iulie 28, 2017 11:16 AM

Senatorul republican John McCain, care a votat vineri contra abrogării Obamacare, legea sănătății adoptată în timpul fostei administrații democrate a președintelui Barack Obama, a declarat că nu a putut vota pentru o 'pseudolege' care nu îmbunătățește asistența medicală în SUA, relatează DPA.

OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
mai multe poze »
TOP COMENTARII
CELE MAI CITITE ARTICOLE
28 Jul, 10:56 Nereguli
Ion a comentat pentru articolul Cadastru pentru imobile şi dezbaterea succesiunii, gratuite în peste 60 de comune şi oraşe:
Comuna COSTESTI nu face parte din acest program? Probabil nu s au bagat din cauza prea multor probleme din primarie. (INCOMPETENTA)
28 Jul, 10:07 SCDL Buzau
Tanase Virgiliu a comentat pentru articolul Cercetătorul Costel Vânătoru despre reorganizarea Staţiunii de Cercetare-Dezvoltare pentru Legumicultură: „Daea, Ciolacu şi Toma ar putea fi invocaţi peste ani de copiii lor, de nepoţii lor, că au făcut ceva bun pentru Buzău“:
In cazul "Daea" , poetul Mircea Dinescu a avut dreptate ! Acest ministru - sa-i zicem mai nonconformist - va lasa ceva urme in brazda agriculturii romanesti ! (Daca va fi ... pastrat )
28 Jul, 10:03 SCdl buzau
Tanase Virgiliu a comentat pentru articolul Cercetătorul Costel Vânătoru despre reorganizarea Staţiunii de Cercetare-Dezvoltare pentru Legumicultură: „Daea, Ciolacu şi Toma ar putea fi invocaţi peste ani de copiii lor, de nepoţii lor, că au făcut ceva bun pentru Buzău“:
Cred ca indiferent de varsta, orientare politica, grad de instruire - orice buzoian adevarat poate exclama, fara grija : " O, ce veste minunata ! " Ma bucur ca cei mentionati au realizat necesitatea urgenta a aducerii Experimentalei pe fagasul ei normal - atit de ignorat de politicienii ultimilor 26 de ani - indiferent care au fost ei... Sa speram ca prin aceasta reparatie legislativa si administrativa , buzoienii ( si nu numai ei ) vor ... " gusta " din roadele muncii cecetatorilor de acolo - astfel incit , vorba aceea - si nepotii sa-i poata pomeni... Felicitari sincere!
Google PageRank Checker