27 de ani
de presa libera
Joi, Noiembrie 23, 2017 16:51 PM

Politic

13 străzi din centru intră în reabilitare, pentru implementarea proiectului privind parcările

de Călin BOSTAN
Politic  |
12.07.2017, 00:00
1509

   Un număr de 13 străzi din zona centrală a municipiului vor intra într-un proces de reabi­litare, a anunţat primarul Constantin Toma prin intermediul mesajului video pe care îl postează săptămânal pe pagina sa oficială de Facebook. Acestea se vor adăuga celor 56 de străzi din Buzău care nu au fost niciodată asfaltate, pentru care licitaţia de adjudecare a lucrării are toate şansele să se finalizeze la începutul lunii viitoare.

   ,,Am încheiat o săptămână în care, la fel ca şi în săptămânile trecute, pe ordinea de zi am avut, în primul rând, asfaltarea sau reasfaltarea străzilor din municipiul nostru. Pe partea de asfaltare - aşa cum vă anunţ de fiecare dată, şi primesc şi reproşuri că lucrurile nu se întâmplă cu viteza la care s-ar aştepta toată lumea, pentru că birocraţia este foarte mare - am luat decizia ca, odată cu cele 54 de străzi neasfaltate vreodată, 56 dacă le punem şi pe cele două care sunt în stânga şi în dreapta Cimitirului Eroilor, şi pentru care sper după 3 august să avem un câştigător al licitaţiei publice pe care am organizat-o de mai mult timp. În acelaşi timp, se deschide un şantier pentru 13 străzi în partea centrală, şi aş enumera câteva dintre ele: Armoniei, Aurorei, Spe­ranţei, Aleea Speranţei, Arieşu­lui, Ion Băieşu, Sava Gotul, Ana Ipătescu, Tudor Vladimirescu, Nicolae Bălcescu colţ cu Tribunalul, Rond Episcopie”, a spus Toma.

   El a explicat că aceste străzi vor intra în reabilitare pentru a se crea condiţiile implementării proiectului privind parcările cu taxă din municipiu: „Vrem să facem toată această zonă pentru că, în paralel, urmărim să introducem în aceste zone centrale, în partea a doua a anului, pe baza studiului privind parcările, sistemul modern de parcare. A avut loc o dezbatere a Comisiei Tehnico-economice a municipiului la care am invitat şi specialişti din afara Primăriei, astfel încât să luăm deciziile cele mai bune aici. Am primit, de exemplu, o sesizare pe www.domnuleprimar.ro prin care mi se cerea să se facă 5 lei parcarea în centru. Sunt diferite scenarii, astfel încât să avem, la nivelul întregului municipiu Buzău, o parcare corespunză­toare, modernă, să asigurăm locuri de parcare tuturor, dar, în acelaşi timp, să nu ne abandonăm maşinile în centrul oraşului şi să sesizăm apoi Primăria că nu sunt suficiente locuri de parcare”, a afirmat primarul.

   Constantin Toma spune că problema parcărilor în municipiu a devenit mai complicată după ce s-a renunţat, la începutul acestui an, la taxa de mediu care era aplicată la înmatricularea autoturismelor, moment în care în municipiu au fost înre­gistrate şi câte 200 de maşini pe zi: „Este foarte complicat, în condiţiile în care, de exemplu, la începutul anului, aşa cum ştiţi, a fost anulată acea taxă de mediu la înmatricularea maşi­nilor, şi ne-am trezit aproape zilnic cu câte 200 de maşini nou înregistrate la Direcţia Economică. În acest moment, sunt în jur de 100 care se înre­gistrează zilnic; eram fericit că reuşim să scoatem 210 locuri de parcare în zona Obor, care, de fapt, înseamnă maşinile nou înregistrate într-o singură zi. Este dificil, pentru că sunt foarte multe maşini în municipiul Buzău, este foarte bine că este aşa, dar va trebui să luăm concomitent mai multe măsuri: amenajarea parcărilor, liniile acestea unice de autobuz care vor fi făcute pe principalele artere ale Buzăului; Uniunea Europeană nu ne dă bani decât dacă facem linii unice de autobuz, taxi şi piste de biciclete”, a mai spus primarul Constantin Toma în mesajul video pe care îl postează săptămânal pe pa­gina sa oficială de Facebook, adăugând că municipalitatea intenţionează să amenajeze piste de biciclete nu doar pe inelul care va uni cele trei parcuri din Buzău, ci şi pe căile de acces către Zona Industrială.

Comentarii

Asfaltari (13 Jul, 10:31)
Stanciu Paul

Nu exista nici o logica pentru alegerea acestor strazi; unele nici nu prea sint in zona centrala; Erau alte strazi din zona centrala mai importante si deteriorate care trebuiau refacute si unde se puteau crea mai multe locuri de parcare;

Raspunde

Stiri Agerpres

CCR - Belina: Sunt acte administrative individuale; pot face obiectul cercetării privind fapte ce au precedat adoptarea
Joi, Noiembrie 23, 2017 16:43 PM

Curtea Constituțională a României a constatat că Hotărârile Guvernului din dosarul Belina sunt acte administrative individuale, care pot face obiectul cercetării în legătură cu stabilirea existenței unor fapte penale care au precedat sau însoțit adoptarea/emiterea lor.

Țiriac critică proiectul "România în mișcare" și spune că Guvernul ar trebui să aloce sume mai mari sportului
Joi, Noiembrie 23, 2017 16:37 PM

Fostul tenisman Ion Țiriac, în prezent om de afaceri, a criticat, joi, proiectul "România în mișcare", anunțat de ministrul Tineretului și Sportului, Marius Dunca, în cadrul Conferinței Naționale "Trecut, prezent și viitor în sportul românesc", precizând că suma alocată, 9 milioane de lei, este insuficientă și ar trebui mărită de Guvern.

Muzeul Național Cotroceni deschis publicului de Ziua Națională a României
Joi, Noiembrie 23, 2017 16:37 PM

Muzeul Național Cotroceni sărbătorește pe 1 decembrie Ziua Națională a României printr-o incursiune fascinantă în istoria locului unde Regele Ferdinand a semnat "Proclamația către țară" (15 august 1916), prin care se afirma idealul național - unirea Transilvaniei și Bucovinei cu România, informează un comunicat transmis, joi, AGERPRES.

Actrița Stela Popescu a murit (fișă biografică)
Joi, Noiembrie 23, 2017 16:35 PM

Actrița Stela Popescu a murit, la 23 noiembrie 2017, la vârsta de 81 de ani. Artista a fost găsită decedată la domiciliul său.

Hunedoara: Un nou telescaun a intrat în probe în stațiunea Straja
Joi, Noiembrie 23, 2017 16:28 PM

Un nou telescaun a intrat joi în probe în stațiunea Straja, din Valea Jiului, instalația de transport pe cablu urmând să asigure legătura între cabana veche și Vârful Mutu (1.737 m), ceea ce va permite schiorilor să poată folosi trei dintre cele mai bune pârtii din zonă: Lupului, Canal și Mutu.

OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
mai multe poze »
TOP COMENTARII
CELE MAI CITITE ARTICOLE
23 Nov, 11:46 si-a vazut sacii-ncaruta
Muzgoci fripturistul a comentat pentru articolul Social-democratul Doru Muzgoci părăsește Consiliul Județean:
Se vorbeste despre o euglena care s-a tarat toata viata sa-i fie cald lui si numai lui.A plecat sa distruga si Patarlagele precum a facut cu Nehoiu.Apropo;a inceput sa functioneze central din Nehoiu?
23 Nov, 11:28 De ce?
sorin a comentat pentru articolul Social-democratul Doru Muzgoci părăsește Consiliul Județean:
StimATA REDACTIE A ZIARULUI de ce nu mai postati comentariile la articolul de mai sus? A telefonat MUZGOCI sau dl.Ciolacu sa nu mai postati.Chiar daca nu mai postati,lumea stie cine este domnul Muzgoci.Dl Muzgoci=superficial,impostor .
23 Nov, 10:24 IMPOSTOR
NEHOIANUL a comentat pentru articolul Social-democratul Doru Muzgoci părăsește Consiliul Județean:
Da paraseste functia de consilier judetean,deoarece vrea sa ajunga dir.la ITM-BUZAU.Sa angajat la primarie la PATARLAGELE sa poata primi calitatea de functionar public.Referitor la spagile care le lua la PDL NEHOIU este perfect adevarat.
Google PageRank Checker