27 de ani
de presa libera
Luni, Septembrie 25, 2017 00:12 AM
toamna buzoiana

Politic

13 străzi din centru intră în reabilitare, pentru implementarea proiectului privind parcările

de Călin BOSTAN
Politic  |
12.07.2017, 00:00
1456

   Un număr de 13 străzi din zona centrală a municipiului vor intra într-un proces de reabi­litare, a anunţat primarul Constantin Toma prin intermediul mesajului video pe care îl postează săptămânal pe pagina sa oficială de Facebook. Acestea se vor adăuga celor 56 de străzi din Buzău care nu au fost niciodată asfaltate, pentru care licitaţia de adjudecare a lucrării are toate şansele să se finalizeze la începutul lunii viitoare.

   ,,Am încheiat o săptămână în care, la fel ca şi în săptămânile trecute, pe ordinea de zi am avut, în primul rând, asfaltarea sau reasfaltarea străzilor din municipiul nostru. Pe partea de asfaltare - aşa cum vă anunţ de fiecare dată, şi primesc şi reproşuri că lucrurile nu se întâmplă cu viteza la care s-ar aştepta toată lumea, pentru că birocraţia este foarte mare - am luat decizia ca, odată cu cele 54 de străzi neasfaltate vreodată, 56 dacă le punem şi pe cele două care sunt în stânga şi în dreapta Cimitirului Eroilor, şi pentru care sper după 3 august să avem un câştigător al licitaţiei publice pe care am organizat-o de mai mult timp. În acelaşi timp, se deschide un şantier pentru 13 străzi în partea centrală, şi aş enumera câteva dintre ele: Armoniei, Aurorei, Spe­ranţei, Aleea Speranţei, Arieşu­lui, Ion Băieşu, Sava Gotul, Ana Ipătescu, Tudor Vladimirescu, Nicolae Bălcescu colţ cu Tribunalul, Rond Episcopie”, a spus Toma.

   El a explicat că aceste străzi vor intra în reabilitare pentru a se crea condiţiile implementării proiectului privind parcările cu taxă din municipiu: „Vrem să facem toată această zonă pentru că, în paralel, urmărim să introducem în aceste zone centrale, în partea a doua a anului, pe baza studiului privind parcările, sistemul modern de parcare. A avut loc o dezbatere a Comisiei Tehnico-economice a municipiului la care am invitat şi specialişti din afara Primăriei, astfel încât să luăm deciziile cele mai bune aici. Am primit, de exemplu, o sesizare pe www.domnuleprimar.ro prin care mi se cerea să se facă 5 lei parcarea în centru. Sunt diferite scenarii, astfel încât să avem, la nivelul întregului municipiu Buzău, o parcare corespunză­toare, modernă, să asigurăm locuri de parcare tuturor, dar, în acelaşi timp, să nu ne abandonăm maşinile în centrul oraşului şi să sesizăm apoi Primăria că nu sunt suficiente locuri de parcare”, a afirmat primarul.

   Constantin Toma spune că problema parcărilor în municipiu a devenit mai complicată după ce s-a renunţat, la începutul acestui an, la taxa de mediu care era aplicată la înmatricularea autoturismelor, moment în care în municipiu au fost înre­gistrate şi câte 200 de maşini pe zi: „Este foarte complicat, în condiţiile în care, de exemplu, la începutul anului, aşa cum ştiţi, a fost anulată acea taxă de mediu la înmatricularea maşi­nilor, şi ne-am trezit aproape zilnic cu câte 200 de maşini nou înregistrate la Direcţia Economică. În acest moment, sunt în jur de 100 care se înre­gistrează zilnic; eram fericit că reuşim să scoatem 210 locuri de parcare în zona Obor, care, de fapt, înseamnă maşinile nou înregistrate într-o singură zi. Este dificil, pentru că sunt foarte multe maşini în municipiul Buzău, este foarte bine că este aşa, dar va trebui să luăm concomitent mai multe măsuri: amenajarea parcărilor, liniile acestea unice de autobuz care vor fi făcute pe principalele artere ale Buzăului; Uniunea Europeană nu ne dă bani decât dacă facem linii unice de autobuz, taxi şi piste de biciclete”, a mai spus primarul Constantin Toma în mesajul video pe care îl postează săptămânal pe pa­gina sa oficială de Facebook, adăugând că municipalitatea intenţionează să amenajeze piste de biciclete nu doar pe inelul care va uni cele trei parcuri din Buzău, ci şi pe căile de acces către Zona Industrială.

Comentarii

Asfaltari (13 Jul, 10:31)
Stanciu Paul

Nu exista nici o logica pentru alegerea acestor strazi; unele nici nu prea sint in zona centrala; Erau alte strazi din zona centrala mai importante si deteriorate care trebuiau refacute si unde se puteau crea mai multe locuri de parcare;

Raspunde

Stiri Agerpres

Hochei: Corona Brașov și SC Miercurea Ciuc, învinse în deplasare în Erste Liga
Luni, Septembrie 25, 2017 00:06 AM

Corona Brașov și SC Miercurea Ciuc au pierdut meciurile susținute, duminică, în deplasare, în Erste Liga la hochei pe gheață.

Judo: Trei medalii de aur pentru români, la Openul European de la Belgrad
Duminica, Septembrie 24, 2017 23:56 PM

Sportivii români Alexandra Pop (cat. 48 kg), Marcel Cercea (cat. 73 kg) și Vlăduț Simionescu (cat. +100 kg) au cucerit medaliile de aur la Openul European de judo de la Belgrad, desfășurat în acest weekend.

Dragnea, întrebat dacă Shhaideh ar trebui să demisioneze: Situația va fi discutată în BPN al PSD, o să spun mâine
Duminica, Septembrie 24, 2017 23:31 PM

Președintele PSD, Liviu Dragnea, șeful Camerei Deputaților, a declarat că situația vicepremierului Sevil Shhaideh, ministrul Dezvoltării, va fi discutată în cadrul Biroului Permanent Național al social-democraților de luni, refuzând să spună dacă aceasta ar trebui, sau nu, să-și dea demisia din Guvern.

Kurzii din Irak ignoră amenințările Bagdadului și vor organiza luni referendumul de independență
Duminica, Septembrie 24, 2017 23:19 PM

Kurzii irakieni vor organiza luni referendumul de independență "oricare ar fi riscul și prețul" și în ciuda amenințărilor cu represalii din partea guvernului irakian și a țărilor vecine, transmite AFP.

Box: România încheie Europenele de juniori cu trei medalii de bronz
Duminica, Septembrie 24, 2017 23:01 PM

România a încheiat Campionatele Europene de box pentru juniori de la Albena (Bulgaria) cu un bilanț de trei medalii de bronz, după ce pugiliștii care au urcat duminică în ring au pierdut meciurile susținute în semifinale.

OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
mai multe poze »
TOP COMENTARII
CELE MAI CITITE ARTICOLE
24 Sep, 18:28 Ce bine ar fi
Calicul a comentat pentru articolul Investiţie de 60.000 lei pentru cei 125 de elevi de la clasele de step-by-step din Şcoala „Vasile Cristoforeanu”:
Ce bine ar fi dacă în loc să ne luăm la mișto sau să subestimăm o realizare, am încerca să găsim soluții pentru experiențe asemănătoare. Conflictele politice ne-a dezumnizat. În patru țări din occident-unde am intrat masiv, ca timp și calcule, în școli(Franța, Germania, Finlanda, Marea Britanie)-este o preocupare incomparabilă față de noi pentru viața cotidiană a elevilor și profesorilor. Nici elevii și nici profesorii nu duc grija mâncării și a zilei de mâine. De regulă toate școliel încep programul DIMINEAȚA, au pauză de masă, și-și termină ziua de școală după ora 15 sau 16. La fel și profesorii. TOȚI ÎNVAȚĂ, STUDIAZĂ, LUCREAZĂ, ETC. LA ȘCOALĂ . După program fiecare își vede de grijile lui. Nu se dau teme pentru acasă, nu se cară ghizdanele cu cărți, la clasele mici, de exemplu în M. Britanie, se face evaluare zilnică și se trimite părinților acasă. În școlile în care selecția copiilor se face printr-o evaluare inițială științifică, cam la vârsta de 3 ani, în primii ani de la vârsta de 5 ani împliniți, pentru 9(nouă) copii e un învățător. Clasa are 18 elevi doi învățători activi cu grupe de 9 elevi și un învățător evaluator.Sunt așa numitele școli de elită. Elevii intră la trei ani și ies la terminarea liceului. Evaluarea școlii se face în funcție de admiterea la primele trei universități din top 500.NU EXISTĂ NOTE CA LA NOI ȘI NICI CORIGENȚI SAU REPETENȚI AICI. Noi când vom acea complexe școlare de elită și școli în care nici elevii, profesorii și nici părinții să nu ducă grija hranei.
24 Sep, 18:04 În Cardiff
ionescu o. a comentat pentru articolul Primarul Toma, conferință de presă în autobuz:
În Cardiff șoferul face încasările, la Buzău nu se poate?Ca în exemplul pixelului comunitar/... Doar ai noștii sunt mai deștepți. Nu-mi convine că am cumpărat de la olandezi căci ei se opun ca să intrăm în Spațiul Schengen, dar nu ezită să ne ia banii.
24 Sep, 16:15 Educatie
Maria a comentat pentru articolul O bibliotecă de lucrări de medicină, donată de profesorul Ovidiu Ionescu buzoiencei care a intrat, anul acesta, prima la Medicină:
Felicitari domnule profesor Ionescu! Nu ne surprinde gestul dumneavoastra! Intotdeauna ati promovat principii ale unui invatamant de calitate,v- ati remarcat in invatamantul buzoian ca un dascal si inspector scolar de la care unii dintre noi trebuie sa primeasca lectii. Sunt surprinsa ca pentru acest articol nu exista comentarii! Avem in fata doua generatii care fac cinste invatamantului buzoian! Felicitari! Ne mandrim si sper ca pe viitor colegii nostri sa promoveze astfel de modele si sa evite comentariile denigratoare la adresa invatamantului buzoian!
Google PageRank Checker