Aflat în turneu naţional încă de anul trecut cu spectacolul „Jake şi femeile lui”, Ştefan Bănică ajunge, luna aceasta, şi la Buzău, cu producţia regizată de Claudiu Goga. Spectacolul ce are la bază piesa renumitului Neil Simon se va juca pe scena din Sala Consiliului Judeţean Buzău, vineri, 16 martie, de la ora 19,30. Alături de îndrăgitul actor, din distribuţie fac parte actriţe de prim rang.

Ştefan Bănică dă viaţă unui nou personaj fascinant din galeria dramaturgului Neil Simon, Jake, singurul rol masculin din piesa „Jake şi femeile lui”. Piesa este regizată de Claudiu Goga, iar din distribuţie fac parte, Carmen Tănase, Anca Dumitra, Andreea Vasile, Luminiţa Erga, Ada Galeş, Diana Roman, Nadiana Sălăgean, Roberta Mitache, femeile care populează lumea reală şi imaginară a lui Jake.

O comedie celebră pe Broadway

Piesa lui Neil Simon „Jake şi femeile lui” s-a jucat prima dată pe Broadway, în 1992, cu Alan Alda (din serialul M*A*S*H) în rolul principal. În 1992, piesa a avut 245 de reprezentaţii pe Broadway.

Piesa de teatru spune povestea lui Jake, un scriitor de succes, care are relaţii cu probleme. Aflat la a doua căsătorie, în pragul unei crize, Jake examinează toate relaţiile cu femeile din viaţa sa, suprapunând planul imaginar cu cel real, în speranţa de a înţelege modul prin care ar putea fi un soţ mai bun. Piesa permite spectatorului să intre în lumea interioară a celebrului autor, fiind în parte autobiografia celui mai mare dramaturg contemporan, Neil Simon. Acţiunea se desfăşoară în apartamentul new-yorkez al scriitorului, unde realitatea şi imaginaţia se amestecă, grani­ţa dintre lumea reală şi universul din capul scriitorului devenind din ce în ce mai fină, aproape topindu-se. Jake dialoghează mult, atât cu femeile din viaţa lui reală, cât şi cu cele din lumea sa imaginară, cum ar fi prima soţie, decedată în urmă cu mulţi ani. Din interacţiunea lui Jake cu femeile din viaţa lui, fie reale, fie ima­ginare, rezultă atât comicul situaţiilor, dar şi momentele de mare sensibilitate.

„Unul dintre cele mai interesante spectacole pe care le-am jucat în cariera mea“

    Alegerea lui Ştefan Bănică pentru rolul lui Jake este considerată o alegere perfectă făcută de regizor. „Regizorul Claudiu Goga a făcut o alegere extrem de inspirată distribuindu-l pe Ştefan Bănică în rolul lui Jake”, a declarat Judy Florescu. Rolul este complex şi dificil, Ştefan Bănică interacţionând cu toate femeile, cu sine şi cu publicul. „<Jake şi femeile lui> este unul dintre cele mai interesante spectacole pe care le-am jucat în cariera mea”, mărturiseşte şi Ştefan Bănică.

Preţurile biletelor la spectacolul de la Buzău sunt următoarele: 100 lei (categoria I) şi 80 lei (categoria II). Pentru rezervări şi bilete sunaţi la telefon: 0723429264.

DISTRIBUIȚI
loading...