În aceste zile se desfășoară ediția a 5-a a ștafetei veteranilor INVICTUS, dedicată deopotrivă Centenarului Marii Uniri și Zilei Armatei României, prin care în alergare sau pe bicicletă se urmărește promovarea valorilor naționale, cinstirea veteranilor militari de azi și de ieri, răniți în teatrele de război. Astăzi, între orele 16.30-17.30, echipa de ștafetă, formată din doi alergători și un ciclist din Ialomița, vor intra în localitatea Buzău, dinspre Smeeni, la care se vor alătura militari din Garnizoana Buzău.

Între orele 17.00-17.15, participanții se vor deplasa pe traseul: intrarea în localitatea Buzău, dinspre Maxenu – Drăgaică – B-dul Unirii Platoul Primăriei.

Între orele 17.15-17.30, are loc predarea ștafetei de către comandantul Garnizoanei Buzău, general de brigadă Gheorghiță Vlad, împreună cu primarul municipiului Buzău, Constantin Toma, echipei de ștafetă formată din doi alergători și un ciclist din Buzău care se va deplasa în data de 12 octombrie 2018, către localitatea Brăila.

„Ştafeta Veteranilor” este organizată în contextul sărbătoririi, la 25 octombrie, a Zilei Armatei României.

Activitatea se desfăşoară în perioada 08-25 octombrie 2018 şi presupune purtarea unei ştafete, reprezentată de către o culoare a drapelului tricolor, pe trei trasee simbolice (albastru, galben și roșu). Alergătorii însoțiți de bicicliști pleacă din Tulcea, Giurgiu şi Timișoara, și se întâlnesc pe 25 octombrie la Carei, de Ziua Armatei României, în zona de sud-est ștafeta desfășurându-se pe traseul Tulcea-Constanța-Slobozia-Buzău-Brăila.

Participanţii la acest eveniment se vor opri pe traseu, la monumente închinate Eroilor Neamului, pentru a-şi arăta respectul faţă de eroismul şi jertfa acestora.

„Ştafeta Veteranilor” este o activitate cu participanţi voluntari din întregul spectru al societăţii noastre. Sistemul naţional de apărare, asociaţii nonguvernamentale, militari, sportivi civili precum şi alte categorii care îşi aduc un aport substanţial la desfăşurarea acestei activităţi naţionale.

Este un eveniment comun civil şi militar, bazat pe ştafetă la care participă peste 200 de maratonişti şi biciclişti, care parcurg peste 3.300 km, având ca scop să promoveze valorile naţionale şi respectul faţă de veteranii şi eroii României din toate războaiele.

DISTRIBUIȚI
loading...