Universitatea „Ovidius” din Constanţa, împreună cu GEA Strategy & Consulting şi Project Management Solution, organizează marţi, la Buzău, un eveniment de promovare şi informare a Grupului-ţintă (Open Session), din cadrul proiectului „From Idea To Entrepreneurship”. Acest proiect, cofinanţat din Instrumente Structurale prin Programul Operaţional Capital Uman 2014-2020, urmează să intre în etapa de implementare.

,,Obiectivul proiectului constă în generarea unui efect pozitiv pe termen lung, ca urmare a dezvoltării culturii antreprenoriale, atât prin elementele de formare pentru cei 350 de membri ai grupului-ţintă şi prin stagiile de practică, cât şi prin cele 39 de noi afaceri dezvoltate în Regiunea de Sud-Est. Persoanele formate în vederea dobândirii de abilităţi şi aptitudini antreprenoriale vor avea oportunitatea şi capa­citatea certificată de a demara activităţi economice pe cont propriu, putând contribui la dezvoltarea economică durabilă a Regiunii de Sud-Est”, anunţă organizatorii.

Cele 39 de noi afaceri vor asigura noi locuri de muncă, contribuind la dezideratul Strategiei Naţionale pentru Ocuparea Forţei de Muncă 2014-2020 de creştere a gradului de ocupare. ­Va­loarea maximă a subvenţiei acordate fiecărei întreprinderi nou-înfiinţate, în baza planului de afaceri aprobat, este de 40.000 euro, care înseamnă 100% din totalul cheltuielilor eligibile.

Evenimentul va reprezenta o bună oportunitate de promovare a proiectului „From Idea To Entrepreneurship” şi de a cunoaşte activităţile desfăşurate pe parcursul implementării acestuia. Universitatea „Ovidius” din Constanţa, împreună cu GEA Strategy & Project Management Solution, a anunţat lansarea de implementare a acestui proiect la începutul anului 2018, mai exact pe 22 februarie.

DISTRIBUIȚI
loading...

2 COMENTARII

  1. Cum sa ajungem la astfel de evenimente daca nu se poate circula la Buzau? Faceti va rog in alta parte.. mai repede se ajunge la Constanta decat la Buzau. Suntem din Focsani. Veniti va rog la Focsani!

    • Nu va mai chinuiti sa veniti ca nu va da nimeni nimic ! Am un start-up infiintat in februarie 2018 si deja ne vine sa vomitam cand vedem ce fac escrocii astia ca sa-ti iei cei 44.000 EUR. Sunt 23 de pozitii care pot fi finantate (noi eram interesati in special de achizitia de IT, softuri cu licenta, crearea unui site si achizitia unui spatiu de productie, toate acestea fiind intre cele 23 de pozitii finantabile) si ni se spune ca daca vrem sa avem „sanse”, trebuie sa achizitionam neaparat utilaje in valoare de 50%+1 din cei 44.000 EUR nerambursabili.Cand le-am spus ca nu avem nevoie de utilaje, ca noua ne trebuie exact ceea ce avem noi nevoie…ni s-a spus franc in fata ca nu avem nici o sansa daca nu cumparam utilaje pentru domeniul nostru. Concluzia ? Undeva..niste golani care sunt mana in mana cu clasa politica, au firme de utilaje si trebuie sa la bage pe gat fraierilor care vor „bani pe degeaba” !!!!

Comments are closed.