Merită sau nu angajaţii din Învăţământ sporuri? Aceasta este întrebarea care a împărţit, în ultimele zile, publicul în două tabere. După ce guvernul a actualizat regimul de acordare a sporurilor pentru condiţii de muncă în învăţământ, liderii sindicaliştilor din Educaţie şi-au manifestat nemulţumirea faţă de deciziile guvernanţilor. Liderul SÎP Buzău, Ion Dobre, spune că actualii guvernanţi nu au ţinut cont de dicuţiile pe care sindicaliştii le-au purtat cu reprezentanţii fostului guvern, condus de Mihai Tudose, motiv pentru care reprezentanţii profesorilor ameninţă cu pichetări în toată ţara.

„Pentru alţi bugetari se pot acorda sporuri, pentru profesori nu. Se pare că noi nu am reuşit să îi convingem pe cei de la Ministerul Muncii. Ne deranjează foarte mult pentru că aceste sporuri au fost date pentru angajaţii din Justiţie şi pentru cei din organele de siguranţă externă şi internă. Asta înseamnă că noi, cei din învăţământ, suntem angajaţi de mâna a doua. Sporurile acestea nu erau mari. Era un spor de 5% acordat pentru condiţii penibile (n.r., spor de ruşine), 7% pentru cei care lucrează în domeniul IT”, a declarat pentru OPINIA, Ion Dobre, liderul SÎP Buzău, sindicat afiliat Federaţiei Sindicatelor Libere din Învăţământ (FSLÎ).

Cine sunt principalii beneficiari ai sporurilor

Potrivit aceleiaşi surse, la Buzău, aceste sporuri vizau peste 1.000 de angajaţi din Învăţământ, majoritatea făcând parte din rândul personalului auxiliar şi nedidactic.

„Aceste sporuri vizau o mică parte din personalul didactic, mai exact pe cei care lucrează în laboratoare cu substanţe toxice. În rest, cei mai mulţi beneficiar erau din rândul personalului auxiliar şi nedidactic, cei care curăţă toaletele din şcoli şi oricum au salarii foarte mici. Un alt spor pus în discuţie care se aplică doar la alte categorii de bugetari, nu şi la cei din Învăţământ, este cel destinat persoanelor care lucrează la calculator; aşa-numitul <spor de ecran>, transformat la unii în <spor de antenă>. La nivelul judeţului Buzău, sunt peste 1.000 de angajaţi care ar fi beneficiat de aceste sporuri şi care ar fi putut obţine în plus la salariu până la maxim 300 de lei”, a mai declarat Ion Dobre.

Întrebat ce poziţie va adopta FSLÎ, liderul profesorilor buzoieni a spus că, cel mai probabil, vor urma discuţii cu reprezentaţii noului guvern, fiind foarte probabilă declanşarea unor acţiuni de protest.

„Suntem foarte nemulţumiţi, şi, noi, cei din Federaţia Sindicatelor Libere din Învăţământ (FSLI) vom lua poziţie. Nu ştim exact unde se va ajunge, dar sigur vom începe să organizăm pichetări. Trebuie să purtăm discuţii că poate actualii guvernanţi nu au ştiut ce am vorbit noi, cei din Educaţie, cu reprezentanţii fostului Guvern Tudose”, a mai declarat Ion Dobre.

Ce prevede regulamentul stabilit de guvern referitor la sporurile din Învăţământ
„Cuantumul sporului pentru condiţii de muncă se stabileşte prin aplicarea unei cote procentuale asupra salariului de bază, cu valori cuprinse între 5 şi 15% din salariul de bază, în funcţie de criteriile specifice pentru fiecare categorie în parte şi corespunzător timpului efectiv lucrat în aceste locuri de muncă, cu respectarea prevederilor Legii-cadru nr. 153/2017 privind salarizarea personalului plătit din fonduri publice.
Sporurile pentru condiţii de muncă se acordă pe baza buletinelor de determinare sau, după caz, expertizare, emise de către autorităţile abilitate în acest sens, pentru timpul efectiv lucrat în locurile de muncă respective, cu încadrarea în sumele prevăzute pentru cheltuieli de personal din bugetul de venituri şi cheltuieli aprobat.
La stabilirea concretă a sporului pentru condiţii de muncă trebuie avute în vedere o serie de condiţii, printre care existenţa concomitentă a mai multor factori de risc, durata de expunere la acţiunea acestor factori, natura factorilor nocivi-fizici, chimici sau biologici şi mecanismul de acţiune a acestora asupra organismului. De asemenea, vor fi luate în calcul condiţiile de muncă ce implică un efort fizic mare în condiţii nefavorabile de microclimat, zgomot intens sau vibraţii, praf, radiaţii, vapori, aburi, condiţiile de muncă ce implică o suprasolicitare nervoasă, care determină un risc de accidentare sau de îmbolnăvire, precum şi structura şi nivelul morbidităţii în raport cu specificul locului de muncă.
Nominalizarea personalului care beneficiază de acest spor, fără depăşirea procentului prevăzut în prezentul regulament, este făcută de conducătorul ierarhic şi se aprobă de consiliul de administraţie, cu consultarea organizaţiilor sindicale afiliate la federaţiile sindicale reprezentative la nivel de sector de activitate învăţământ sau a reprezentaţiilor salariaţilor la nivel de unitate/instituţie acolo unde nu există sindicate, conform prevederilor Legii-cadru nr. 153/2017”, se arată în comunicatul de presă al guvernului.

DISTRIBUIȚI
loading...