27 de ani
de presa libera
Sambata, Octombrie 21, 2017 15:09 PM

Sanatate

Spitalul Râmnicu Sărat încearcă redeschiderea Secției Ortopedie prin scoaterea la concurs a două posturi pentru medici

de Monica BĂNICĂ
Sanatate  |
08.06.2017, 00:00
2196

   Închiderea în luna mai a Compartimentului Ortopedie de la Spitalul Municipal Râmnicu Sărat, după plecarea singurului specialist al acestei secții, a determinat conducerea celei de-a doua importante unități spitalicești  din județ să găsească soluții pentru ca pacienții din zonă să nu mai fie nevoiți să se deplaseze la Buzău pentru a se trata.

   Astfel, după ce dr. Sergiu Danilescu, singurul medic al Secției Ortopedie de la Spitalul Râmnicu Sărat, s-a angajat luna trecută la Spitalul Județean de Urgență Buzău după promovarea concursului pentru postul vacant de medic primar Otopedie și traumatologie, unitatea sanitară râmniceană a anunțat, pentru luna viitoare, scoaterea la concurs a două posturi destinate personalului de specialitate. Este vorba despre un post de medic primar și unul de medic specialist,  ambele necesare pentru redeschiderea Compartimentului Ortopedie al Spitalului Municipal Râmnicu Sărat. 

   Rămâne de văzut dacă acest concurs va atrage candidați, având în vedere că până acum posturile vacante pentru medici anunțate  la Spitalul Râmnicu Sărat nu au atras niciun concurent.  La finalul anului trecut, Spitalul Râmnicu Sărat scotea la concurs 16 posturi vacante pentru medici cu specialități precum Chirurgie generală, Ortopedie, Neonatologie, Epidemiologie, Radiologie, ATI, Neurologie, Cardiologie, Pneumologie, Boli infecțioase, Diabet zaharat, nutriție și boli metabolice, Medicină de laborator, Oncologie și Urologie, dar niciun candidat nu s-a înscris la concurs. Aceeași situație s-a înregistrat și în urmă cu două  luni, când au fost scoase la concurs două posturi pentru medici cu specializarea Radiologie și imagistică medicală,  examenul nemaiavând loc tot din lipsă de concurenți.

   Cele două posturi destinate personalului medical de specialitate nu sunt singurele scoase la concurs de spitalul râmnicean pentru luna iulie. De asemenea, sunt anunțate concursuri pentru posturi vacante destinate personalului tehnic. Este vorba despre un post pentru economist II la Biroul pentru management al calității serviciilor medicale, pentru care concursul începe pe 12 iulie cu proba scrisă, și pe 14 iulie este stabilită proba interviului, un post de șef de birou la Biroul Informatică, DRG și Statistică Medicală, pentru care proba scrisă are loc pe 10 iulie și interviul pe 12 iulie, precum și un post de consilier juridic, pentru care proba scrisă este stabilită pe data de 11 iulie, iar interviul pe 13 iulie.

   Candidații care vor concura  pentru aceste trei posturi destinate personalului tehnic  vor achita o taxă de înscriere de 50 de lei, iar pentru cei care participă la concursul pentru posturi vacante destinate medicilor, taxa de înscriere este în valoare de 150 de lei.

Comentarii

Acest articol nu are comentarii! Fii primul care comenteaza in legatura cu acest articol!

Stiri Agerpres

Putin și Erdogan au discutat telefonic despre situația din Siria și relațiile economice bilaterale
Sambata, Octombrie 21, 2017 15:02 PM

Președintele rus Vladimir Putin și omologul său turc, Recep Tayyip Erdogan, au discutat telefonic cu privire la viitoarea reuniune a procesului de la Astana referitor la conflictul din Siria, întâlnire ce va avea loc la sfârșitul lunii octombrie, transmite Reuters, citând un comunicat emis sâmbătă de biroul de presă al Kremlinului.

Spania: Rajoy anunță alegeri regionale în Catalonia în termen de șase luni
Sambata, Octombrie 21, 2017 14:52 PM

Șeful guvernului spaniol, Mariano Rajoy, spaniol a anunțat sâmbătă organizarea de alegeri regionale în Catalonia în termen de șase luni, precizând că puterile administrației catalane vor fi transferate guvernului central, transmit Reuters și AFP.

Tenis: Germanca Julia Goerges a câștigat turneul WTA de la Moscova
Sambata, Octombrie 21, 2017 14:48 PM

Jucătoarea germană de tenis Julia Goerges, nr. 27 mondial, a câștigat turneul WTA de la Moscova, dotat cu premii totale de 790.208 dolari, învingând-o sâmbătă în finală pe rusoaica Daria Kasatkina, nr. 28 mondial, în două seturi, 6-1, 6-2.

Actrița Olga Tudorache a fost înmormântată cu onoruri militare
Sambata, Octombrie 21, 2017 14:42 PM

Actrița Olga Tudorache a fost înmormântată sâmbătă, cu onoruri militare, la Cimitirul Bellu.

Dobre: ANAF va începe în scurt timp un control pentru a identifica toate companiile ce au avut contract cu Omnia Turism
Sambata, Octombrie 21, 2017 14:36 PM

Agenția Națională de Administrare Fiscală va începe în scurt timp un control pentru a identifica toate companiile care au avut contract cu Omnia Turism, control care ar putea să fie finalizat în maximum două luni, a declarat, sâmbătă, ministrul Turismului, Mircea Titus Dobre.

OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
mai multe poze »
TOP COMENTARII
CELE MAI CITITE ARTICOLE
21 Oct, 00:13 Fara pile!
O.Ureche a comentat pentru articolul Concursul pentru şefia Bibliotecii Judeţene se reia, după ce ambilor candidaţi li s-au respins dosarele:
Oamenii cei mai priceputi,bine pregatiti si cu aptitudini certe trebuie sa ajunga in aceste functii!
20 Oct, 19:40 carte
nick a comentat pentru articolul O legendă a handbalului s-a întors acasă / Eroii finalei de la Berlin, Cornel Penu şi Ştefan Birtalan, întâlnire emoţionantă cu publicul buzoian:
Felicitari ! A fost unul din idolii tineretii mele. Din cauza unor probleme personale nu am putut participa la intalnirea de la Hasdeu. Cum pot procura 2 carti scrise de Penu. Cu multumiri !
20 Oct, 19:31 Intalnirea cu un sportiv de geniu!
Un admirator a comentat pentru articolul O legendă a handbalului s-a întors acasă / Eroii finalei de la Berlin, Cornel Penu şi Ştefan Birtalan, întâlnire emoţionantă cu publicul buzoian:
Felicitari pentru intreaga cariera, d-nule Penu! Imi pare rau ca nu am participat la intalnire! Mi-as fi dorit sa-l vad! Pacat insa de faptul ca terenurile de fotbal si baschet din curtea liceului Hasdeu, care odinioara erau pline, chiar si in zilele de vacanta sau weekend acum putrezesc in paragina!
Google PageRank Checker