27 de ani
de presa libera
Duminica, August 20, 2017 22:12 PM

Sanatate

Spitalul Râmnicu Sărat încearcă redeschiderea Secției Ortopedie prin scoaterea la concurs a două posturi pentru medici

de Monica BĂNICĂ
Sanatate  |
08.06.2017, 00:00
2112

   Închiderea în luna mai a Compartimentului Ortopedie de la Spitalul Municipal Râmnicu Sărat, după plecarea singurului specialist al acestei secții, a determinat conducerea celei de-a doua importante unități spitalicești  din județ să găsească soluții pentru ca pacienții din zonă să nu mai fie nevoiți să se deplaseze la Buzău pentru a se trata.

   Astfel, după ce dr. Sergiu Danilescu, singurul medic al Secției Ortopedie de la Spitalul Râmnicu Sărat, s-a angajat luna trecută la Spitalul Județean de Urgență Buzău după promovarea concursului pentru postul vacant de medic primar Otopedie și traumatologie, unitatea sanitară râmniceană a anunțat, pentru luna viitoare, scoaterea la concurs a două posturi destinate personalului de specialitate. Este vorba despre un post de medic primar și unul de medic specialist,  ambele necesare pentru redeschiderea Compartimentului Ortopedie al Spitalului Municipal Râmnicu Sărat. 

   Rămâne de văzut dacă acest concurs va atrage candidați, având în vedere că până acum posturile vacante pentru medici anunțate  la Spitalul Râmnicu Sărat nu au atras niciun concurent.  La finalul anului trecut, Spitalul Râmnicu Sărat scotea la concurs 16 posturi vacante pentru medici cu specialități precum Chirurgie generală, Ortopedie, Neonatologie, Epidemiologie, Radiologie, ATI, Neurologie, Cardiologie, Pneumologie, Boli infecțioase, Diabet zaharat, nutriție și boli metabolice, Medicină de laborator, Oncologie și Urologie, dar niciun candidat nu s-a înscris la concurs. Aceeași situație s-a înregistrat și în urmă cu două  luni, când au fost scoase la concurs două posturi pentru medici cu specializarea Radiologie și imagistică medicală,  examenul nemaiavând loc tot din lipsă de concurenți.

   Cele două posturi destinate personalului medical de specialitate nu sunt singurele scoase la concurs de spitalul râmnicean pentru luna iulie. De asemenea, sunt anunțate concursuri pentru posturi vacante destinate personalului tehnic. Este vorba despre un post pentru economist II la Biroul pentru management al calității serviciilor medicale, pentru care concursul începe pe 12 iulie cu proba scrisă, și pe 14 iulie este stabilită proba interviului, un post de șef de birou la Biroul Informatică, DRG și Statistică Medicală, pentru care proba scrisă are loc pe 10 iulie și interviul pe 12 iulie, precum și un post de consilier juridic, pentru care proba scrisă este stabilită pe data de 11 iulie, iar interviul pe 13 iulie.

   Candidații care vor concura  pentru aceste trei posturi destinate personalului tehnic  vor achita o taxă de înscriere de 50 de lei, iar pentru cei care participă la concursul pentru posturi vacante destinate medicilor, taxa de înscriere este în valoare de 150 de lei.

Comentarii

Acest articol nu are comentarii! Fii primul care comenteaza in legatura cu acest articol!

Stiri Agerpres

ALERTĂ Simona Halep a pierdut finala turneului de la Cincinnati (WTA) și a ratat șansa de a deveni lider mondial
Duminica, August 20, 2017 22:06 PM

Jucătoarea română de tenis Simona Halep a fost învinsă fără drept de apel de spaniola Garbine Muguruza, cu 6-1, 6-0, duminică, în finala turneului WTA de la Cincinnati, dotat cu premii totale de de 2.536.154 dolari, și a ratat o nouă șansă de a deveni lider mondial.

A murit Jerry Lewis. Umoristul și actorul american avea 91 de ani
Duminica, August 20, 2017 21:42 PM

Actorul american Jerry Lewis a murit duminică, din cauze naturale, în locuința sa din Las Vegas, a anunțat revista Variety, citată de AFP. Familia a confirmat pentru Reuters declarația agentului actorului.

Președintele palestinian Abbas afirmă că a încercat fără succes să reia cooperarea cu Israelul în domeniul securității
Duminica, August 20, 2017 21:23 PM

Președintele Autorității Palestiniene, Mahmoud Abbas, le-a declarat duminică unor deputați israelieni din opoziție că a încercat să reia colaborarea cu Israelul în domeniul securității, dar nu a primit niciun răspuns, informează Reuters.

Tudose: Corpul de control al premierului va face o analiză la TAROM; trebuie să meargă pe profit
Duminica, August 20, 2017 21:20 PM

Corpul de control al premierului va efectua o analiză la TAROM, este companie națională care trebuie să intre pe profit, nu va fi nici închisă, nici vândută, a declarat prim-ministrul Mihai Tudose, duminică, la Antena 3.

Ana Bogdan, calificată pe tabloul principal la New Haven (WTA)
Duminica, August 20, 2017 21:18 PM

Jucătoarea română de tenis Ana Bogdan s-a calificat pe tabloul principal de simplu al turneului WTA de la New Haven (Connecticut), dotat cu premii totale de 710.900 dolari, duminică, după ce a învins-o pe Katerina Bondarenko (Ucraina), cu 6-2, 6-2, în ultimul tur al fazei preliminare.

OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
mai multe poze »
TOP COMENTARII
CELE MAI CITITE ARTICOLE
20 Aug, 21:38 Noaptea ca hoții
ionescu o. a comentat pentru articolul Florina Stoian, revocată prin fax de ministrul Educației:
Vineri, sfârșit de săptămână, sosește faxul cu pricina. Mai era puțin și se înnopta. Noaptea ca hoții!!! Rămâne un logan valabil. Despre neobrăzare, nesimțire și impostură e mult de spus. Asta face PSD-ul din 1995 când au fost încălcate în picioare toate concursurile și s-a instalat domnia bunului plac. Și alții când au venit la putere le-au urmat exemplul. Constat cu regret că mentalitățile comuniste domină în continuare învățământul. Impostura de asemenea. Un cadru didactic nu are justificare să se ascundă sub protecția anonimatului atunci când are ceva de spus. Din această pricină nu se sinchisește nici un fir de păr de la PSD. Pe mine mă bate gândul-pentru că tot sunt în București-să-mi pun o placă de gât și să dau o fugă până în strada ministerului în semn de protest. Din lista de comentatori mai vine cineva cu mine???
20 Aug, 20:52 SENATOAREA
cineva a comentat pentru articolul Florina Stoian, revocată prin fax de ministrul Educației:
Ce spune doamna senator S...L.. despre aceasta revocare. Stie ceva sau nu?
20 Aug, 20:25 Schimbarea II
Prof. a comentat pentru articolul Florina Stoian, revocată prin fax de ministrul Educației:
1. dupa cum se observa pentru articolele privind invatamantul apar cele mai multe comentarii! de ce oare..? 2.Doamna Inspector General a mai fost schimbata odata pentru Management defectuos, revenita dupa un timp politic. Cel mai bine s-ar prezenta la catedra pentru perfectionare!
Google PageRank Checker