Spitalul Judeţean de Urgenţă Buzău scoate din nou la concurs un post cu normă întreagă de medic rezident ultimul an, în specialitatea Oncologie Medicală, pentru Secţia cu acelaşi nume, unde deficitul de medici oncologi s-a menţinut în ultimii ani. La acest concurs, la care înscrierile se fac până pe data de 25 august, şi-a depus dosarul deja un medic care a efectuat rezidenţiatul în Spitalul Judeţean Buzău.

Experienţa concursurilor organizate, în ultima perioadă, de conducerea Spitalului Judeţean de Urgenţă Buzău, arată că doar asistenţii medicali sunt cei care se luptă pentru a ocupa un post în Spitalul Judeţean Buzău, în pofida facilităţilor oferite de autoritatea tutelară pentru cadrele cu studii superioare. Consiliul Judeţean Buzău, în subordinea căruia funcţionează Spitalul Judeţean de Urgenţă, are o ofertă pentru medicii care se angajează în unitatea spitalicească, respectiv primă de angajare, la care se adaugă 1.000 de lei lunar, pentru chirie şi întreţinere.

Cu toate acestea, medicii care au optat pentru posturile scoase la concurs au fost de fiecare dată mai puţini decât oferta. Asta explică cumva de ce Secţia Oncologie Medicală, de ani de zile înregistrează constant un deficit de medici oncologi. Astfel, Spitalul Judeţean Buzău se vede nevoit să scoată din nou la concurs postul pentru această secţie, de această dată cu speranţa că se va şi ocupa.