Închiderea secţiei de Ortopedie din cadrul Spitalului Municipal Râmnicu Sărat a fost semnalul că în unitatea sanitară, a doua ca mărime din judeţ, trebuie luate măsuri urgente pentru a se evita punerea lacătului şi pe uşile altor secţii, anunţată fiind pensionarea, până în 2018, a cel puţin cinci medici specialişti.

   În cazul în care conducerea unităţii spitaliceşti din Râmnicu Sărat nu va încuraja venirea de noi medici, în perioada următoare secţii precum Boli Infecţioase sau Neurologie riscă să fie şi ele închise.

   Secţia de Ortopedie a fost închisă în urmă cu două luni, în urma plecării la Spitalul Judeţean de Urgenţă din Buzău a singurului medic specialist care activa aici. În această situaţie, pacienţii cu luxaţii, entorse sau chiar fracturi au fost direcţionaţi către municipiul reşedinţă de judeţ. Conducerea spitalului râmnicean a demarat imediat procedurile pentru scoaterea la concurs a două posturi de medic ortoped, dar numai unul a fost ocupat, dovadă că munca la Râmnic nu este atât de atractivă pe cât şi-au imaginat autorităţile.

   Singurul candidat înscris la concurs, medicul ortoped  Florin Marin Lascu, a reuşit să promoveze toate cele trei probe ale concursului, acesta fiind declarat câştigător cu un total de 177,61 puncte. El a început activitatea săptămâna trecută, însă, până în 2018, mai mulţi medici specialişti se vor pensiona, iar dacă în locul lor nu vor fi angajaţi urgent alţii, secţii precum Bolile Infecţioase sau Neurologia vor fi închise.

   De aceea, conducerea Spitalului Municipal Rm. Sărat a scos deja la concurs 22 de posturi de medici pentru mai multe specializări – medicină internă (2), chirurgie generală -(1), epidemiologie (1), obstetrică ginecologie (1), neonatologie (3), ATI (1), neurologie (1), cardiologie (1), pediatrie (2), pneumologie (1), boli infecţioase (3), radiologie şi imagistică medicală (2), boli de nutriţie şi diabet (1), oncologie (1), urologie (1). Anunţul privind organizarea concursului a fost făcut luni, iar înscrierile au loc până pe data de 7 august.

   În urma încercă­rilor disperate de a atrage medici specialişti care să lucreze în cadrul Spitalul Municipal din Râmnicu Sărat, conducerea unităţii spitaliceşti a cerut ajutorul Consiliului Local în vederea aprobării decontării chiriei  în regim privat şi a cheltuielilor cu plata utilităţilor în limita unui plafon lunar de 1.000 de lei pentru o persoană.

   Această propunere a fost supusă votului consilierilor locali şi a trecut în unanimitate.

   Spitalul Râmnicu Sărat este printre puţinele unităţi spita­liceşti din judeţ care se confruntă cu un deficit de personal la aproape secţiile.

DISTRIBUIȚI
loading...