27 de ani
de presa libera
Duminica, Octombrie 22, 2017 16:25 PM

Sanatate

Spitalul din Râmnicu Sărat, în pericol să închidă secţie după secţie

de Vali MARINESCU
Sanatate  |
27.07.2017, 00:00
2780

   Închiderea secţiei de Ortopedie din cadrul Spitalului Municipal Râmnicu Sărat a fost semnalul că în unitatea sanitară, a doua ca mărime din judeţ, trebuie luate măsuri urgente pentru a se evita punerea lacătului şi pe uşile altor secţii, anunţată fiind pensionarea, până în 2018, a cel puţin cinci medici specialişti.

   În cazul în care conducerea unităţii spitaliceşti din Râmnicu Sărat nu va încuraja venirea de noi medici, în perioada următoare secţii precum Boli Infecţioase sau Neurologie riscă să fie şi ele închise.

   Secţia de Ortopedie a fost închisă în urmă cu două luni, în urma plecării la Spitalul Judeţean de Urgenţă din Buzău a singurului medic specialist care activa aici. În această situaţie, pacienţii cu luxaţii, entorse sau chiar fracturi au fost direcţionaţi către municipiul reşedinţă de judeţ. Conducerea spitalului râmnicean a demarat imediat procedurile pentru scoaterea la concurs a două posturi de medic ortoped, dar numai unul a fost ocupat, dovadă că munca la Râmnic nu este atât de atractivă pe cât şi-au imaginat autorităţile.

   Singurul candidat înscris la concurs, medicul ortoped  Florin Marin Lascu, a reuşit să promoveze toate cele trei probe ale concursului, acesta fiind declarat câştigător cu un total de 177,61 puncte. El a început activitatea săptămâna trecută, însă, până în 2018, mai mulţi medici specialişti se vor pensiona, iar dacă în locul lor nu vor fi angajaţi urgent alţii, secţii precum Bolile Infecţioase sau Neurologia vor fi închise.

   De aceea, conducerea Spitalului Municipal Rm. Sărat a scos deja la concurs 22 de posturi de medici pentru mai multe specializări - medicină internă (2), chirurgie generală -(1), epidemiologie (1), obstetrică ginecologie (1), neonatologie (3), ATI (1), neurologie (1), cardiologie (1), pediatrie (2), pneumologie (1), boli infecţioase (3), radiologie şi imagistică medicală (2), boli de nutriţie şi diabet (1), oncologie (1), urologie (1). Anunţul privind organizarea concursului a fost făcut luni, iar înscrierile au loc până pe data de 7 august.

   În urma încercă­rilor disperate de a atrage medici specialişti care să lucreze în cadrul Spitalul Municipal din Râmnicu Sărat, conducerea unităţii spitaliceşti a cerut ajutorul Consiliului Local în vederea aprobării decontării chiriei  în regim privat şi a cheltuielilor cu plata utilităţilor în limita unui plafon lunar de 1.000 de lei pentru o persoană.

   Această propunere a fost supusă votului consilierilor locali şi a trecut în unanimitate.

   Spitalul Râmnicu Sărat este printre puţinele unităţi spita­liceşti din judeţ care se confruntă cu un deficit de personal la aproape secţiile.

Comentarii

Adm.zero (27 Jul, 15:24)
Nec

Pai la așa administratori nu te miri. Vice le face presiuni la concurs dir, el altceva nu știe, iar profu de sport...

Raspunde

Stiri Agerpres

Inflamația "antrenează" pielea pentru o însănătoșire mai rapidă (studiu)
Duminica, Octombrie 22, 2017 16:18 PM

Procesele inflamatorii cutanate "antrenează" pielea pentru a se putea însănătoși mai repede în urma unor eventuale leziuni, potrivit unui studiu publicat de revista Nature și citat de EFE.

Regele Mihai continuă să fie sub supravegherea medicilor, urmând tratamentul obișnuit
Duminica, Octombrie 22, 2017 16:07 PM

Regele Mihai continuă să fie sub supravegherea permanentă a medicilor, urmând tratamentul obișnuit, a informat Casa Regală.

Pilotul care a aterizat forțat cu avionul lângă Vințu de Jos a murit
Duminica, Octombrie 22, 2017 16:00 PM

Pilotul care a aterizat forțat sâmbătă cu un avion de agrement de mici dimensiuni în zona localității Vințu de Jos a murit duminică, la o clinică din Târgu Mureș.

Moscova denunță "bombardamentele barbare" de la Raqqa, comparându-le cu cele asupra Dresdei din 1945
Duminica, Octombrie 22, 2017 15:53 PM

Rusia a denunțat vehement duminică "bombardamentele barbare" ale coaliției conduse de SUA asupra orașului Raqqa - fief al grupării jihadiste Statul Islamic în Siria cucerit în această săptămână - care au făcut "mii" de victime civile și care, potrivit ei, amintesc de bombardamentele aliaților asupra orașului german Dresda, în februarie 1945, relatează AFP.

Deputatul PNL Florin Roman: În rândul întâi trebuie să stea cei care aduc voturi PNL
Duminica, Octombrie 22, 2017 15:27 PM

O țară ca afară va exista atunci când va exista un comportament ca afară, iar în rândul întâi în PNL trebuie să stea cei care aduc voturi partidului, a declarat, duminică, deputatul liberal Florin Roman.

OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
mai multe poze »
TOP COMENTARII
CELE MAI CITITE ARTICOLE
21 Oct, 00:13 Fara pile!
O.Ureche a comentat pentru articolul Concursul pentru şefia Bibliotecii Judeţene se reia, după ce ambilor candidaţi li s-au respins dosarele:
Oamenii cei mai priceputi,bine pregatiti si cu aptitudini certe trebuie sa ajunga in aceste functii!
20 Oct, 19:40 carte
nick a comentat pentru articolul O legendă a handbalului s-a întors acasă / Eroii finalei de la Berlin, Cornel Penu şi Ştefan Birtalan, întâlnire emoţionantă cu publicul buzoian:
Felicitari ! A fost unul din idolii tineretii mele. Din cauza unor probleme personale nu am putut participa la intalnirea de la Hasdeu. Cum pot procura 2 carti scrise de Penu. Cu multumiri !
20 Oct, 19:31 Intalnirea cu un sportiv de geniu!
Un admirator a comentat pentru articolul O legendă a handbalului s-a întors acasă / Eroii finalei de la Berlin, Cornel Penu şi Ştefan Birtalan, întâlnire emoţionantă cu publicul buzoian:
Felicitari pentru intreaga cariera, d-nule Penu! Imi pare rau ca nu am participat la intalnire! Mi-as fi dorit sa-l vad! Pacat insa de faptul ca terenurile de fotbal si baschet din curtea liceului Hasdeu, care odinioara erau pline, chiar si in zilele de vacanta sau weekend acum putrezesc in paragina!
Google PageRank Checker