27 de ani
de presa libera
Vineri, August 18, 2017 08:07 AM

Sanatate

Spitalul din Râmnicu Sărat, în pericol să închidă secţie după secţie

de Vali MARINESCU
Sanatate  |
27.07.2017, 00:00
1676

   Închiderea secţiei de Ortopedie din cadrul Spitalului Municipal Râmnicu Sărat a fost semnalul că în unitatea sanitară, a doua ca mărime din judeţ, trebuie luate măsuri urgente pentru a se evita punerea lacătului şi pe uşile altor secţii, anunţată fiind pensionarea, până în 2018, a cel puţin cinci medici specialişti.

   În cazul în care conducerea unităţii spitaliceşti din Râmnicu Sărat nu va încuraja venirea de noi medici, în perioada următoare secţii precum Boli Infecţioase sau Neurologie riscă să fie şi ele închise.

   Secţia de Ortopedie a fost închisă în urmă cu două luni, în urma plecării la Spitalul Judeţean de Urgenţă din Buzău a singurului medic specialist care activa aici. În această situaţie, pacienţii cu luxaţii, entorse sau chiar fracturi au fost direcţionaţi către municipiul reşedinţă de judeţ. Conducerea spitalului râmnicean a demarat imediat procedurile pentru scoaterea la concurs a două posturi de medic ortoped, dar numai unul a fost ocupat, dovadă că munca la Râmnic nu este atât de atractivă pe cât şi-au imaginat autorităţile.

   Singurul candidat înscris la concurs, medicul ortoped  Florin Marin Lascu, a reuşit să promoveze toate cele trei probe ale concursului, acesta fiind declarat câştigător cu un total de 177,61 puncte. El a început activitatea săptămâna trecută, însă, până în 2018, mai mulţi medici specialişti se vor pensiona, iar dacă în locul lor nu vor fi angajaţi urgent alţii, secţii precum Bolile Infecţioase sau Neurologia vor fi închise.

   De aceea, conducerea Spitalului Municipal Rm. Sărat a scos deja la concurs 22 de posturi de medici pentru mai multe specializări - medicină internă (2), chirurgie generală -(1), epidemiologie (1), obstetrică ginecologie (1), neonatologie (3), ATI (1), neurologie (1), cardiologie (1), pediatrie (2), pneumologie (1), boli infecţioase (3), radiologie şi imagistică medicală (2), boli de nutriţie şi diabet (1), oncologie (1), urologie (1). Anunţul privind organizarea concursului a fost făcut luni, iar înscrierile au loc până pe data de 7 august.

   În urma încercă­rilor disperate de a atrage medici specialişti care să lucreze în cadrul Spitalul Municipal din Râmnicu Sărat, conducerea unităţii spitaliceşti a cerut ajutorul Consiliului Local în vederea aprobării decontării chiriei  în regim privat şi a cheltuielilor cu plata utilităţilor în limita unui plafon lunar de 1.000 de lei pentru o persoană.

   Această propunere a fost supusă votului consilierilor locali şi a trecut în unanimitate.

   Spitalul Râmnicu Sărat este printre puţinele unităţi spita­liceşti din judeţ care se confruntă cu un deficit de personal la aproape secţiile.

Comentarii

Adm.zero (27 Jul, 15:24)
Nec

Pai la așa administratori nu te miri. Vice le face presiuni la concurs dir, el altceva nu știe, iar profu de sport...

Raspunde

Stiri Agerpres

Aretha Franklin vrea să deschidă "un mic club" la Detroit
Vineri, August 18, 2017 07:51 AM

Legenda muzicii soul Aretha Franklin, care a anunțat la începutul anului că se retrage, se gândește serios să deschidă un club de noapte la Detroit, unde ar putea "cânta din când în când", a declarat artista ziarului local Detroit Free Press citat de AFP.

Un nou film din seria 'Star Wars', dedicat lui Obi-Wan Kenobi, este în pregătire (presă)
Vineri, August 18, 2017 07:34 AM

Regizorul Stephen Daldry, cunoscut pentru filmul 'Billy Elliot', ar urma să realizeze viitorul lungmetraj din seria 'Star Wars' care îl va avea ca erou pe maestrul Jedi Obi-Wan Kenobi, a anunțat joi publicația Hollywood Reporter citată de AFP.

ALERTĂ UPDATE MAE: O a doua victimă de cetățenie română rănită în Barcelona; a fost transportată la spital, starea sa fiind stabilă
Vineri, August 18, 2017 07:15 AM

O a doua victimă de cetățenie română a fost identificată printre persoanele rănite în urma atacului terorist din Barcelona, potrivit ultimelor informații obținute de către Ambasada României la Madrid și Consulatul General al României la Barcelona.

Doi clujeni străbat cu bicicletele 1.800 de km pentru a organiza o tabără pentru copiii cu probleme grave de sănătate
Vineri, August 18, 2017 07:02 AM

Doi clujeni vor pedala 1.800 de kilometri, prin cinci țări, până pe vârful Mont Blanc, pentru a strânge bani pentru organizarea unei tabere dedicate copiilor cu diferite boli grave.

VACANȚA DE VARĂ ÎN IMAGINI
Vineri, August 18, 2017 07:00 AM

OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
mai multe poze »
TOP COMENTARII
CELE MAI CITITE ARTICOLE
18 Aug, 07:35 Cifre goale
Pixelu observator a comentat pentru articolul Cum vede vicepremierul Marcel Ciolacu creşterea economică a României, care se împiedică în ruinele infrastructurii:
Numai că statisticile astea sunt făcute la grămadă. Nu sunt defalcate. Ce creștere a avut capitalul străin și ce creștere a avut capitalul autohton? Mă tem că doar capitalul străin a înregistrat creștere economică. Dezvoltarea pe baza investițiilor străine este o iluzie. Pentru simplul fapt că nu este treaba lui. Treaba lui este să facă profit și să-l împartă acționarilor. Nu există în lume vreun exemplu de țară acum dezvoltată care să se fi dezvoltat numai prin investiții străine. Creșterea asta nu este un lucru rău dar nu în folosul românilor. Cum nu este nici trecerea CAS-ului și CASS-ului de la angajator la angajat. Va genera scăderea veniturilor salariaților și un cadou neașteptat pentru capital.
17 Aug, 23:34 kioveanu
john a comentat pentru articolul A murit fostul prim-secretar de Buzău Tudor Postelnicu, ,,dobitocul“ care a condus Securitatea comunistă:
I l-a aruncat pe nicu Ceausescu in bratele kiovencei!Dragoste si recompense pe bune!
17 Aug, 17:50 lsfjsal;
klgfjd a comentat pentru articolul Registrul Auto Român lucrează cu publicul vineri, cu program prelungit, şi sâmbătă, pentru recuperarea zilei libere de luni:
si cine "s a programat"? sambata ca sa lucreze si ai nostri bugetari?
Google PageRank Checker