26 de ani
de presa libera
Miercuri, Septembrie 28, 2016 13:11 PM

Sanatate

Spitalul de Urgență a primit bani de la Consiliul Județean pentru prima tranșă din taxa de acreditare

de Vali MARINESCU
Sanatate  |
03.11.2013, 22:00
478

Spitalul Judeţean de Urgenţă Buzău poate achita prima tranşă din taxa de acreditare. Banii au fost alocaţi din fondul de rezervă bugetară prevăzut în bugetul propriu al judeţului, printr-o nouă rectificare a  bugetului de venituri şi cheltuieli pe anul 2013 al acestei instituţii. Decizia privind direcţionarea sumei s-a făcut în urma unei adrese transmise de unitatea spitalicească către Consiliul Judeţean Buzău. Tot din fondul de rezervă bugetară, SJU a primit bani pentru pentru amenajarea spațiului de informare și orientare din Ambulatoriu și pentru achiziția unei firme luminoase pentru identificarea accesului în Ambulatoriul integrat al spitalului. Suma totală alocată este de 266.000 lei.

Lipsa disponibilităților financiare pentru achitarea în totalitate a sumei aferente taxei de acreditare este unul dintre motivele amânării vizitei comisiei de evaluare în vederea acreditării, vizită ce ar fi trebuit să aibă loc până la sfârșitul lunii septembrie, după ce conducerea celei mai mari unități sanitare cu paturi din județ ceruse amânarea controlului, din primul trimestru al anului, în trimestrul trei al lui 2013. „Procedura de acreditare este în derulare, iar conform legislației putem să ne acredităm până în semestrul II 2014”, preciza managerul SJU Buzău, medicul Marius Anastasiu. Taxa pe care trebuie să o plătească pentru acreditare, de 2 miliarde lei vechi, reprezintă o problemă destul de serioasă pentru unitatea medicală. Aceasta trebuie să achite patru lei/pat/lună pentru un ciclu de acreditare de cinci ani, adică 240 lei/pat pentru întreaga perioadă. „Știm că există posibilitatea achitării taxei de acreditare în rate, iar cea mai convenabilă soluție este să putem plăti întreaga sumă în patru tranșe”, a mai spus managerul SJU Buzău. Înainte cu 30 de zile de vizita comisiei de acreditare trebuie făcută dovada plății integrale a taxei de acreditare.

Două mii de criterii de respectat

Până în vara anului 2015, toate spitalele din ţară trebuie să treacă prin procesul de acreditare, care implică res­pectarea unei multitudini de indicatori de performanţă, în caz contrar, acestea nu vor mai putea încheia contracte cu Casele de Asigurări de Sănătate şi vor rămâne fără finanţare. Spitalul Judeţean de Urgenţă din Buzău a intrat anul trecut în cursa pentru obţinerea certificatului de acreditare CoNAS (Comisia Naţională de Acreditare a Spitalelor). Programată iniţial pentru începutul acestui an, conducerea SJU a solicitat amânarea vizitei comisiei de evaluare pentru trimestrul III. şi asta, pentru că încă nu era finalizată reabilitarea ambulatoriului de specialitate, noua Maternitate este încă închisă, iar anumite secţii şi compartimente trebuiau reorganizate. În plus, multe erau descoperite din punct de vedere al personalului. În luna mai s-au făcut noi angajări la secţia de Pediatrie a Spitalului, zguduită la începutul anului de scandalul copiilor contenţionaţi, situaţie pusă tocmai pe seama cadrelor medicale insuficiente. Lucrurile sunt încă departe de a fi rezolvate din punct de vedere al personalului necesar, deşi unele secţii au fost reorganizate şi au fost înfiinţate compartimente noi, cum ar fi cel de gastro-enterologie. Iar Unitatea de Primiri Urgenţe este în continuare  deficitară în ceea ce priveşte asigurarea gărzilor cu cadre medicale specializate. Evaluarea nu va avea însă loc în perioada imediat următoare. O firmă de consultanţă din Craiova, cu care Spitalul Judeţean are încheiat un contract în acest sens, a efectuat procedurile necesare în vede­rea acreditării şi transmite paşii ce trebuie urmaţi pentru a fi îndeplinite condiţiile cerute. Sunt două mii de criterii care trebuie respectate, iar riscul de a nu fi acreditat ca spital ar însemna să nu se mai poată încheia contractul cu Casa de Asigurări de Sănătate pentru decontarea serviciilor.  

Undă verde şi pentru extinderea şi modernizarea UPU

În ultima şedinţă, consilierii judeţeni au dat undă verde şi valorii investiţiei ce vizează extinderea şi modernizarea Unităţii de Primiri Urgenţe Buzău, prin construirea unui nou corp de clădire, dar şi pentru reabilitarea clădirii Spitalului Judeţean de Urgenţă Buzău. Mai exact, reabilitarea structurală şi funcţională a unităţii medicale cuprinde un ansamblu de lucrări de intervenţie în scopul optimizării şi modernizării infrastructurii spitaliceşti la nivelul actualelor standarde de calitate. Lucrările de intervenţie vor consta în principal în consolidarea structurii de rezistenţă a tuturor corpurilor care alcătu­iesc  Spitalul Judeţean şi reabi­litare termică prin anvelopare, remodelarea blocului operator (etaj 2), remodelarea volumului funcţional ambulatoriu, extinderea UPU cu suprafaţă nou construită, în regim parter cu subsol, reabilitare finisaje interior corespunzător funcţiunilor şi realizarea altor lucrări determinate ca necesare prin documentaţia tehnică.

Comentarii

Acest articol nu are comentarii! Fii primul care comenteaza in legatura cu acest articol!

Stiri Agerpres

ALERTĂ Vasile Blaga a demisionat din funcția de copreședinte al PNL
Miercuri, Septembrie 28, 2016 13:01 PM

Vasile Blaga a demisionat miercuri din funcția de copreședinte al Partidului Național Liberal și coordonator al campaniei electorale pentru alegerile parlamentare.

Israel: Încă 8 luni de detenție pentru fostul premier Ehud Olmert
Miercuri, Septembrie 28, 2016 12:40 PM

Fostul premier Ehud Olmert, primul șef de guvern israelian trimis în spatele gratiilor, va executa o pedeapsă suplimentară de 8 luni la condamnarea de 19 luni de detenție pe care o ispășește pentru fapte de corupție, după ce Curtea Supremă de la Ierusalim a respins miercuri recursul fostului om politic, transmite DPA.

Elena Udrea, așteptată la DNA Ploiești
Miercuri, Septembrie 28, 2016 12:36 PM

Fostul ministru al Dezvoltării Elena Udrea este așteptată miercuri după-amiază la sediul DNA Ploiești, unde va fi audiată în dosarul în care copreședintele PNL Vasile Blaga este suspect de trafic de influență, au declarat surse judiciare.

Vasile Blaga, urmărit penal pentru trafic de influență; acuzația - a primit 700.000 de euro
Miercuri, Septembrie 28, 2016 12:32 PM

Procurorii DNA au dispus urmărirea penală față de senatorul Vasile Blaga, la data faptelor secretar general al unui partid aflat la guvernare, pentru trafic de influență, se arată într-un comunicat al Direcției Naționale Anticorupție.

VIRUSUL ZIKA Thailanda: Trei cazuri de microcefalie posibil legate de Zika
Miercuri, Septembrie 28, 2016 12:29 PM

Autoritățile thailandeze au semnalat nașterea a trei copii cu microcefalie ale căror mame erau infectate cu virusul Zika, ceea ce a trezit miercuri temeri în cadrul OMS privind apariția primelor cazuri de contaminare in utero în sud-estul Asiei, potrivit AFP.

OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
mai multe poze »
TOP COMENTARII
CELE MAI CITITE ARTICOLE
28 Sep, 09:08 rizont
Gig a comentat pentru articolul Cum este tărăgănat în instanță dosarul celui mai mare tun imobiliar dat vreodată la Buzău:
Se mai bucura de inca o saptamana de libertate, timp in care mai consuma vodca Beluga, nu stiu daca in compania celor doua domnisoare de la hotel. sau ale altora de prin Ramnic... La cati bani are asta, poate cumpara pe oricine, experti , evaluatori, orice. Amintiti-va cum l-a scos madam experta Postovei cu un prejudiciu zero . Sa te prezinti in instanta de judecata, fara aparator , si sa ceri amanare pentru ca nu ai aparator, asta dupa ce au fost 22 de amanari . Tergiverseaza si cine stie, poate o gratiere, asa cum se aude ! Ar fi bine daca l-ar apuca anul nou in libertate, pentru a-i putea ura si binefacatorul sau I. Vasile, din inima : La multi ani ! Boscodeala, Dumnezeu nu doarme...
27 Sep, 21:50 Circulati cu atelele si ghipsul la dumneavoastra,domnule Primar!
Viespea buzoiana a comentat pentru articolul Ce spune primarul Toma despre asfaltarea străzilor din municipiu:
Domnule Primar Toma,nu stiu care sunt criteriile dupa care se stabilesc strazile,trotuarele ce trebuiesc asfaltate,dar nu va recomand sa circulati ca pieton pe trotuarul ce duce de la Gara Buzau spre Bariera Ploiesti,fiindca o sa riscati sa va puneti picioarele in ghips.De aceea ,va recomand sa aveti la dumneavoastra niste Atele si un sac de ghips .Pentru ce,intelegeti dumneavoastra.Probabil ca daca pe acolo locuia vreunul dintre "potentatii" de la Primarie se luau masuri.Oricum,RUSINE ca un bulevard atat de circulat este intr-o stare DEPLORABILA!Sa mai credem in "bunele dumneavoastra intentii"?
27 Sep, 21:49 MINUNAT ARTICOL
BULGARIU a comentat pentru articolul Coasta de Argint/Pe urmele edilului din Balcic, râmniceanul Octavian Moșescu:
MULTUMESC!
Google PageRank Checker