25 de ani
de presa libera
Marti, Aprilie 21, 2015 16:07 PM

Sanatate

Spitalul de Urgență a primit bani de la Consiliul Județean pentru prima tranșă din taxa de acreditare

de Vali MARINESCU
Sanatate  |
03.11.2013, 22:00
383

Spitalul Judeţean de Urgenţă Buzău poate achita prima tranşă din taxa de acreditare. Banii au fost alocaţi din fondul de rezervă bugetară prevăzut în bugetul propriu al judeţului, printr-o nouă rectificare a  bugetului de venituri şi cheltuieli pe anul 2013 al acestei instituţii. Decizia privind direcţionarea sumei s-a făcut în urma unei adrese transmise de unitatea spitalicească către Consiliul Judeţean Buzău. Tot din fondul de rezervă bugetară, SJU a primit bani pentru pentru amenajarea spațiului de informare și orientare din Ambulatoriu și pentru achiziția unei firme luminoase pentru identificarea accesului în Ambulatoriul integrat al spitalului. Suma totală alocată este de 266.000 lei.

Lipsa disponibilităților financiare pentru achitarea în totalitate a sumei aferente taxei de acreditare este unul dintre motivele amânării vizitei comisiei de evaluare în vederea acreditării, vizită ce ar fi trebuit să aibă loc până la sfârșitul lunii septembrie, după ce conducerea celei mai mari unități sanitare cu paturi din județ ceruse amânarea controlului, din primul trimestru al anului, în trimestrul trei al lui 2013. „Procedura de acreditare este în derulare, iar conform legislației putem să ne acredităm până în semestrul II 2014”, preciza managerul SJU Buzău, medicul Marius Anastasiu. Taxa pe care trebuie să o plătească pentru acreditare, de 2 miliarde lei vechi, reprezintă o problemă destul de serioasă pentru unitatea medicală. Aceasta trebuie să achite patru lei/pat/lună pentru un ciclu de acreditare de cinci ani, adică 240 lei/pat pentru întreaga perioadă. „Știm că există posibilitatea achitării taxei de acreditare în rate, iar cea mai convenabilă soluție este să putem plăti întreaga sumă în patru tranșe”, a mai spus managerul SJU Buzău. Înainte cu 30 de zile de vizita comisiei de acreditare trebuie făcută dovada plății integrale a taxei de acreditare.

Două mii de criterii de respectat

Până în vara anului 2015, toate spitalele din ţară trebuie să treacă prin procesul de acreditare, care implică res­pectarea unei multitudini de indicatori de performanţă, în caz contrar, acestea nu vor mai putea încheia contracte cu Casele de Asigurări de Sănătate şi vor rămâne fără finanţare. Spitalul Judeţean de Urgenţă din Buzău a intrat anul trecut în cursa pentru obţinerea certificatului de acreditare CoNAS (Comisia Naţională de Acreditare a Spitalelor). Programată iniţial pentru începutul acestui an, conducerea SJU a solicitat amânarea vizitei comisiei de evaluare pentru trimestrul III. şi asta, pentru că încă nu era finalizată reabilitarea ambulatoriului de specialitate, noua Maternitate este încă închisă, iar anumite secţii şi compartimente trebuiau reorganizate. În plus, multe erau descoperite din punct de vedere al personalului. În luna mai s-au făcut noi angajări la secţia de Pediatrie a Spitalului, zguduită la începutul anului de scandalul copiilor contenţionaţi, situaţie pusă tocmai pe seama cadrelor medicale insuficiente. Lucrurile sunt încă departe de a fi rezolvate din punct de vedere al personalului necesar, deşi unele secţii au fost reorganizate şi au fost înfiinţate compartimente noi, cum ar fi cel de gastro-enterologie. Iar Unitatea de Primiri Urgenţe este în continuare  deficitară în ceea ce priveşte asigurarea gărzilor cu cadre medicale specializate. Evaluarea nu va avea însă loc în perioada imediat următoare. O firmă de consultanţă din Craiova, cu care Spitalul Judeţean are încheiat un contract în acest sens, a efectuat procedurile necesare în vede­rea acreditării şi transmite paşii ce trebuie urmaţi pentru a fi îndeplinite condiţiile cerute. Sunt două mii de criterii care trebuie respectate, iar riscul de a nu fi acreditat ca spital ar însemna să nu se mai poată încheia contractul cu Casa de Asigurări de Sănătate pentru decontarea serviciilor.  

Undă verde şi pentru extinderea şi modernizarea UPU

În ultima şedinţă, consilierii judeţeni au dat undă verde şi valorii investiţiei ce vizează extinderea şi modernizarea Unităţii de Primiri Urgenţe Buzău, prin construirea unui nou corp de clădire, dar şi pentru reabilitarea clădirii Spitalului Judeţean de Urgenţă Buzău. Mai exact, reabilitarea structurală şi funcţională a unităţii medicale cuprinde un ansamblu de lucrări de intervenţie în scopul optimizării şi modernizării infrastructurii spitaliceşti la nivelul actualelor standarde de calitate. Lucrările de intervenţie vor consta în principal în consolidarea structurii de rezistenţă a tuturor corpurilor care alcătu­iesc  Spitalul Judeţean şi reabi­litare termică prin anvelopare, remodelarea blocului operator (etaj 2), remodelarea volumului funcţional ambulatoriu, extinderea UPU cu suprafaţă nou construită, în regim parter cu subsol, reabilitare finisaje interior corespunzător funcţiunilor şi realizarea altor lucrări determinate ca necesare prin documentaţia tehnică.

Comentarii

Acest articol nu are comentarii! Fii primul care comenteaza in legatura cu acest articol!

Stiri Agerpres

Poziția CSM este pentru menținerea statutului de magistrat al procurorilor, susține vicepreședintele Bogdan Gabor
Marti, Aprilie 21, 2015 16:03 PM

Vicepreședintele Consiliului Superior al Magistraturii, Bogdan Gabor, a declarat marți că s-a luat act de relansarea în spațiul public a temei privind modificarea statutului procurorilor și că poziția CSM este de menținere a statutului de magistrat al acestora.

UNPR va iniția programul național "Prima fermă"
Marti, Aprilie 21, 2015 16:02 PM

Parlamentarii Uniunii Naționale pentru Progresul României vor iniția programul național "Prima fermă", program care va veni în sprijinul Guvernului, a anunțat marți, într-o conferință de presă, deputatul Valeriu Steriu.

Boghicevici: ANAF să aștepte pronunțarea instanțelor în problema impozitării retroactive a diurnelor muncitorilor români din străinătate
Marti, Aprilie 21, 2015 15:59 PM

Deputatul PNL Claudia Boghicevici a declarat că ANAF și Ministerul Muncii trebuie să oprească taxarea retroactivă a diurnelor românilor care muncesc în străinătate până la lămurirea în instanță a diferendului cu agențiile de muncă temporară.

CAB: Medicul Mohamad Yassin rămâne în arest preventiv
Marti, Aprilie 21, 2015 15:52 PM

Medicul Mohamad Yassin, acuzat de trafic de influență, rămâne în arest preventiv după ce Curtea de Apel București i-a respins marți contestația.

Vâlcea: Spitalul Municipal Drăgășani, vizat de procurori (surse)
Marti, Aprilie 21, 2015 15:46 PM

Mai multe percheziții au avut loc marți la Spitalul Municipal Drăgășani, potrivit unor surse judiciare fiind vizate secțiile de psihiatrie și medicină internă.

OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
mai multe poze »
TOP COMENTARII
CELE MAI CITITE ARTICOLE
21 Apr, 12:27 diplome false
ioana a comentat pentru articolul Prinsă trăgând sfori la Bac/Secretara Milea de la ,,Nenițescu“, condamnată în 2013 pentru falsificare de diplome postliceale:
Cum este posibil ca un ,, cadru didactic" cu diplome false sa poata profesa in continuare??? Este vorba despre profesoara mentionata in materialul de mai sus , care este totodata si preoteasa ... Chiar nu se mai face nimic in tara asta?
21 Apr, 08:25 g
DAN a comentat pentru articolul Ce au făcut aleșii noștri în Parlament săptămâna trecută – ediție de lux/ Cinci buzoieni pe lista celor care vor pensii speciale pentru parlamentari:
Niste HOTI,niste PENALI, niste "scursuri politice" .S-au invatat la "ciolan" ,nu le pasa de cei care i-au ales si i-au. trimis acolo. Mai au sa ceara pensii si pentru PUSCARIASI,si pențru copiii si nepotii. lor.Rusine sa le fie,acestor cersâtori de voturi !
21 Apr, 00:57 g
DAN a comentat pentru articolul ,,Gloria“ lui Boșcodeală, pe ultima sută de metri:
Să—i dea Dumnezeu, “cinci ani și—o zi“ ! Îmi mentin părerea,si de trei ori: URA,URA,URA !!
Google PageRank Checker