26 de ani
de presa libera
Joi, Iulie 28, 2016 15:23 PM

Sanatate

Spitalul de Urgență a primit bani de la Consiliul Județean pentru prima tranșă din taxa de acreditare

de Vali MARINESCU
Sanatate  |
03.11.2013, 22:00
466

Spitalul Judeţean de Urgenţă Buzău poate achita prima tranşă din taxa de acreditare. Banii au fost alocaţi din fondul de rezervă bugetară prevăzut în bugetul propriu al judeţului, printr-o nouă rectificare a  bugetului de venituri şi cheltuieli pe anul 2013 al acestei instituţii. Decizia privind direcţionarea sumei s-a făcut în urma unei adrese transmise de unitatea spitalicească către Consiliul Judeţean Buzău. Tot din fondul de rezervă bugetară, SJU a primit bani pentru pentru amenajarea spațiului de informare și orientare din Ambulatoriu și pentru achiziția unei firme luminoase pentru identificarea accesului în Ambulatoriul integrat al spitalului. Suma totală alocată este de 266.000 lei.

Lipsa disponibilităților financiare pentru achitarea în totalitate a sumei aferente taxei de acreditare este unul dintre motivele amânării vizitei comisiei de evaluare în vederea acreditării, vizită ce ar fi trebuit să aibă loc până la sfârșitul lunii septembrie, după ce conducerea celei mai mari unități sanitare cu paturi din județ ceruse amânarea controlului, din primul trimestru al anului, în trimestrul trei al lui 2013. „Procedura de acreditare este în derulare, iar conform legislației putem să ne acredităm până în semestrul II 2014”, preciza managerul SJU Buzău, medicul Marius Anastasiu. Taxa pe care trebuie să o plătească pentru acreditare, de 2 miliarde lei vechi, reprezintă o problemă destul de serioasă pentru unitatea medicală. Aceasta trebuie să achite patru lei/pat/lună pentru un ciclu de acreditare de cinci ani, adică 240 lei/pat pentru întreaga perioadă. „Știm că există posibilitatea achitării taxei de acreditare în rate, iar cea mai convenabilă soluție este să putem plăti întreaga sumă în patru tranșe”, a mai spus managerul SJU Buzău. Înainte cu 30 de zile de vizita comisiei de acreditare trebuie făcută dovada plății integrale a taxei de acreditare.

Două mii de criterii de respectat

Până în vara anului 2015, toate spitalele din ţară trebuie să treacă prin procesul de acreditare, care implică res­pectarea unei multitudini de indicatori de performanţă, în caz contrar, acestea nu vor mai putea încheia contracte cu Casele de Asigurări de Sănătate şi vor rămâne fără finanţare. Spitalul Judeţean de Urgenţă din Buzău a intrat anul trecut în cursa pentru obţinerea certificatului de acreditare CoNAS (Comisia Naţională de Acreditare a Spitalelor). Programată iniţial pentru începutul acestui an, conducerea SJU a solicitat amânarea vizitei comisiei de evaluare pentru trimestrul III. şi asta, pentru că încă nu era finalizată reabilitarea ambulatoriului de specialitate, noua Maternitate este încă închisă, iar anumite secţii şi compartimente trebuiau reorganizate. În plus, multe erau descoperite din punct de vedere al personalului. În luna mai s-au făcut noi angajări la secţia de Pediatrie a Spitalului, zguduită la începutul anului de scandalul copiilor contenţionaţi, situaţie pusă tocmai pe seama cadrelor medicale insuficiente. Lucrurile sunt încă departe de a fi rezolvate din punct de vedere al personalului necesar, deşi unele secţii au fost reorganizate şi au fost înfiinţate compartimente noi, cum ar fi cel de gastro-enterologie. Iar Unitatea de Primiri Urgenţe este în continuare  deficitară în ceea ce priveşte asigurarea gărzilor cu cadre medicale specializate. Evaluarea nu va avea însă loc în perioada imediat următoare. O firmă de consultanţă din Craiova, cu care Spitalul Judeţean are încheiat un contract în acest sens, a efectuat procedurile necesare în vede­rea acreditării şi transmite paşii ce trebuie urmaţi pentru a fi îndeplinite condiţiile cerute. Sunt două mii de criterii care trebuie respectate, iar riscul de a nu fi acreditat ca spital ar însemna să nu se mai poată încheia contractul cu Casa de Asigurări de Sănătate pentru decontarea serviciilor.  

Undă verde şi pentru extinderea şi modernizarea UPU

În ultima şedinţă, consilierii judeţeni au dat undă verde şi valorii investiţiei ce vizează extinderea şi modernizarea Unităţii de Primiri Urgenţe Buzău, prin construirea unui nou corp de clădire, dar şi pentru reabilitarea clădirii Spitalului Judeţean de Urgenţă Buzău. Mai exact, reabilitarea structurală şi funcţională a unităţii medicale cuprinde un ansamblu de lucrări de intervenţie în scopul optimizării şi modernizării infrastructurii spitaliceşti la nivelul actualelor standarde de calitate. Lucrările de intervenţie vor consta în principal în consolidarea structurii de rezistenţă a tuturor corpurilor care alcătu­iesc  Spitalul Judeţean şi reabi­litare termică prin anvelopare, remodelarea blocului operator (etaj 2), remodelarea volumului funcţional ambulatoriu, extinderea UPU cu suprafaţă nou construită, în regim parter cu subsol, reabilitare finisaje interior corespunzător funcţiunilor şi realizarea altor lucrări determinate ca necesare prin documentaţia tehnică.

Comentarii

Acest articol nu are comentarii! Fii primul care comenteaza in legatura cu acest articol!

Stiri Agerpres

Flash mob în fața Primăriei Capitalei; protest pentru închiderea evenimentului Via sport de pe bulevardul Kiseleff (GALERIE FOTO)
Joi, Iulie 28, 2016 15:08 PM

Câteva zeci de persoane au participat, joi, la un flash mob în fața Primăriei Capitalei, în semn de protest față de închiderea evenimentului Via sport de pe bulevardul Kiseleff.

MNAR - campanie pentru 'Cumințenia Pământului': În weekend vizitatorii vor primi gratuit cărți poștale imprimate
Joi, Iulie 28, 2016 15:07 PM

Muzeul Național de Artă al României se alătură campaniei lansate de Ministerul Culturii privind achiziționarea sculpturii "Cumințenia Pământului", printr-o inițiativă proprie intitulată "Brâncuși e și al nostru".

Nicușor Dan: Un guvern tehnocrat poate avea un dialog constructiv cu societatea
Joi, Iulie 28, 2016 14:58 PM

Președintele Uniunii Salvați Bucureștiul (USB), Nicușor Dan, a declarat, joi, că formațiunea sa are o opinie nuanțată față de Cabinetul Cioloș, la adresa căruia are și reproșuri, dar a arătat că un guvern tehnocrat sau cu premier tehnocrat și cu susținere în Parlament poate avea un "dialog constructiv cu societatea".

Comănescu, despre un eventual plagiat în cazul Tobă: Este în măsură să ia deciziile cele mai potrivite
Joi, Iulie 28, 2016 14:56 PM

Ministrul Afacerilor Externe, Lazăr Comănescu, a declarat joi, la Palatul Victoria, referindu-se la o eventuală dovedire a plagiatului în cazul doctoratului ministrului Afacerilor Interne, Petre Tobă, că este convins că acesta este în măsură să ia deciziile pe care le consideră a fi cele mai potrivite.

Medici și un pacient, electrocutați în timpul unei operații la Spitalul Colțea
Joi, Iulie 28, 2016 14:55 PM

Doi medici de la Spitalul Colțea și pacientul pe care îl operau au fost electrocutați joi în timpul intervenției de unul dintre instrumentele folosite.

OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
mai multe poze »
TOP COMENTARII
CELE MAI CITITE ARTICOLE
28 Jul, 14:13 Din nou rusine
xyz a comentat pentru articolul Profesoară buzoiană cu patru ani vechime, nota 1,65 la Titularizare:
Bravo,d-le''Roxu''cu adevar grait-ai.
28 Jul, 14:05 oare?
nenea roxu a comentat pentru articolul Profesoară buzoiană cu patru ani vechime, nota 1,65 la Titularizare:
Cand ai facut copil, roman fiind, ti ai asumat deja un profesor "prost si puturos" , asa cum il caracterizati ! Din moment ce ai acceptat sa traiesti in Ro , te conformezi... Cam asta e rationamentul "amarat" al dumneavoastra! De astia care se cred destepti in spatele monitorului , sunt satul! Asa parinti, asa odrasle! Probabil ati uitat si cadrele didactice care au luat notele enuemrate mai sus sunt odraslele parintilor frustrati de acum 10 15 ani!
28 Jul, 14:03 ''Hoarda lui boscodeala''
Un alt cetatean a comentat pentru articolul Cade încă o afacere a clicii lui Boșcodeală: Elcar Gid nu mai primește niciun leu pentru patinoar:
Nu-i suficient sa-i dea afara,locul lor este la ''brutarie'' si sa dea si banii furati inapoi,la buzoieni.NEMERNICII,in frunte cu bouscodeala.
Google PageRank Checker