25 de ani
de presa libera
Vineri, Iulie 03, 2015 23:14 PM

Sanatate

Spitalul de Urgență a primit bani de la Consiliul Județean pentru prima tranșă din taxa de acreditare

de Vali MARINESCU
Sanatate  |
03.11.2013, 22:00
405

Spitalul Judeţean de Urgenţă Buzău poate achita prima tranşă din taxa de acreditare. Banii au fost alocaţi din fondul de rezervă bugetară prevăzut în bugetul propriu al judeţului, printr-o nouă rectificare a  bugetului de venituri şi cheltuieli pe anul 2013 al acestei instituţii. Decizia privind direcţionarea sumei s-a făcut în urma unei adrese transmise de unitatea spitalicească către Consiliul Judeţean Buzău. Tot din fondul de rezervă bugetară, SJU a primit bani pentru pentru amenajarea spațiului de informare și orientare din Ambulatoriu și pentru achiziția unei firme luminoase pentru identificarea accesului în Ambulatoriul integrat al spitalului. Suma totală alocată este de 266.000 lei.

Lipsa disponibilităților financiare pentru achitarea în totalitate a sumei aferente taxei de acreditare este unul dintre motivele amânării vizitei comisiei de evaluare în vederea acreditării, vizită ce ar fi trebuit să aibă loc până la sfârșitul lunii septembrie, după ce conducerea celei mai mari unități sanitare cu paturi din județ ceruse amânarea controlului, din primul trimestru al anului, în trimestrul trei al lui 2013. „Procedura de acreditare este în derulare, iar conform legislației putem să ne acredităm până în semestrul II 2014”, preciza managerul SJU Buzău, medicul Marius Anastasiu. Taxa pe care trebuie să o plătească pentru acreditare, de 2 miliarde lei vechi, reprezintă o problemă destul de serioasă pentru unitatea medicală. Aceasta trebuie să achite patru lei/pat/lună pentru un ciclu de acreditare de cinci ani, adică 240 lei/pat pentru întreaga perioadă. „Știm că există posibilitatea achitării taxei de acreditare în rate, iar cea mai convenabilă soluție este să putem plăti întreaga sumă în patru tranșe”, a mai spus managerul SJU Buzău. Înainte cu 30 de zile de vizita comisiei de acreditare trebuie făcută dovada plății integrale a taxei de acreditare.

Două mii de criterii de respectat

Până în vara anului 2015, toate spitalele din ţară trebuie să treacă prin procesul de acreditare, care implică res­pectarea unei multitudini de indicatori de performanţă, în caz contrar, acestea nu vor mai putea încheia contracte cu Casele de Asigurări de Sănătate şi vor rămâne fără finanţare. Spitalul Judeţean de Urgenţă din Buzău a intrat anul trecut în cursa pentru obţinerea certificatului de acreditare CoNAS (Comisia Naţională de Acreditare a Spitalelor). Programată iniţial pentru începutul acestui an, conducerea SJU a solicitat amânarea vizitei comisiei de evaluare pentru trimestrul III. şi asta, pentru că încă nu era finalizată reabilitarea ambulatoriului de specialitate, noua Maternitate este încă închisă, iar anumite secţii şi compartimente trebuiau reorganizate. În plus, multe erau descoperite din punct de vedere al personalului. În luna mai s-au făcut noi angajări la secţia de Pediatrie a Spitalului, zguduită la începutul anului de scandalul copiilor contenţionaţi, situaţie pusă tocmai pe seama cadrelor medicale insuficiente. Lucrurile sunt încă departe de a fi rezolvate din punct de vedere al personalului necesar, deşi unele secţii au fost reorganizate şi au fost înfiinţate compartimente noi, cum ar fi cel de gastro-enterologie. Iar Unitatea de Primiri Urgenţe este în continuare  deficitară în ceea ce priveşte asigurarea gărzilor cu cadre medicale specializate. Evaluarea nu va avea însă loc în perioada imediat următoare. O firmă de consultanţă din Craiova, cu care Spitalul Judeţean are încheiat un contract în acest sens, a efectuat procedurile necesare în vede­rea acreditării şi transmite paşii ce trebuie urmaţi pentru a fi îndeplinite condiţiile cerute. Sunt două mii de criterii care trebuie respectate, iar riscul de a nu fi acreditat ca spital ar însemna să nu se mai poată încheia contractul cu Casa de Asigurări de Sănătate pentru decontarea serviciilor.  

Undă verde şi pentru extinderea şi modernizarea UPU

În ultima şedinţă, consilierii judeţeni au dat undă verde şi valorii investiţiei ce vizează extinderea şi modernizarea Unităţii de Primiri Urgenţe Buzău, prin construirea unui nou corp de clădire, dar şi pentru reabilitarea clădirii Spitalului Judeţean de Urgenţă Buzău. Mai exact, reabilitarea structurală şi funcţională a unităţii medicale cuprinde un ansamblu de lucrări de intervenţie în scopul optimizării şi modernizării infrastructurii spitaliceşti la nivelul actualelor standarde de calitate. Lucrările de intervenţie vor consta în principal în consolidarea structurii de rezistenţă a tuturor corpurilor care alcătu­iesc  Spitalul Judeţean şi reabi­litare termică prin anvelopare, remodelarea blocului operator (etaj 2), remodelarea volumului funcţional ambulatoriu, extinderea UPU cu suprafaţă nou construită, în regim parter cu subsol, reabilitare finisaje interior corespunzător funcţiunilor şi realizarea altor lucrări determinate ca necesare prin documentaţia tehnică.

Comentarii

Acest articol nu are comentarii! Fii primul care comenteaza in legatura cu acest articol!

Stiri Agerpres

Tenis: Fortuna și Grigelis au câștigat proba de dublu la Focșani (futures)
Vineri, Iulie 03, 2015 23:10 PM

Perechea italiano-lituaniană Claudio Fortuna/Laurynas Grigelis, cap de serie numărul patru, a câștigat proba de dublu din cadrul turneului futures de tenis de la Focșani, Vrancea Trophy - Trofeul CJ Vrancea, dotat cu premii totale de 15.000 de dolari, vineri, după ce a dispus în finală de cuplul Maxim Dubarenco (Belarus)/Vladislav Manafov (Ucraina), cu 6-2, 6-1.

Fotbal: Alexandru Deaconu, observator de arbitri la Campionatului European Under-19
Vineri, Iulie 03, 2015 23:03 PM

Vicepreședintele Comisiei Centrale a Arbitrilor, Alexandru Deaconu, va participa la turneul final al Campionatului European de fotbal Under-19, care va avea loc în Grecia, în perioada 6-19 iulie, a anunțat site-ul oficial al FRF.

Fotbal: FC Viitorul va juca meciurile de acasă la Ovidiu
Vineri, Iulie 03, 2015 23:00 PM

Echipa de fotbal FC Viitorul, patronată și antrenată de Gheorghe Hagi, a primit avizul Ligii Profesioniste de Fotbal să dispute meciurile de pe teren propriu în viitorul sezon competițional pe stadionul propriu din cadrul Academiei Hagi, situat în localitatea constănțeană Ovidiu, potrivit site-ului oficial al clubului.

Iran/nuclear: "Nu am fost niciodată atât de aproape de un acord" (ministrul Zarif)
Vineri, Iulie 03, 2015 22:49 PM

Șeful diplomației iraniene, Mohammad Javad Zarif, a afirmat vineri că Iranul și marile puteri nu au fost niciodată "atât de aproape" de un acord asupra programului nuclear și a lansat, totodată, un apel la cooperare contra provocărilor comune, în special a extremismului, potrivit AFP.

Tenis: Serena Williams, calificată cu mari emoții în optimi la Wimbledon
Vineri, Iulie 03, 2015 22:16 PM

Liderul tenisului feminin mondial, americanca Serena Williams, s-a calificat cu mari emoții în optimile de finală ale turneului pe iarbă de la Wimbledon, al treilea de Mare Șlem al anului, după ce a învins-o vineri pe britanica Heather Watson, în trei seturi, cu 6-2, 4-6, 7-5.

OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
mai multe poze »
TOP COMENTARII
CELE MAI CITITE ARTICOLE
03 Jul, 15:59 concurs
observator a comentat pentru articolul Geta Burducea și Ionela Voicu, o nouă rundă la sediul Ministerului Educației?:
Popescule, agramatule, iar o dai in bara ... N-ai cum ma, sa mananci litere , chiar scriind de pe telefon mai ales cand e vorba de articol (stii ce-i ala!) .Iar in ceeace priveste formularea "esti desta rosu" , mai apoi ," lingau desta" spune totul despre tine . Apropos, " dute"... se scrie cu cratima ? Pana sa te duci , roaga-l pe Claudiu, sa se consulte cu Un OM, si sa se hotarasca odata : dna, se scrie cu "d" mare , sau cu "d"mic ?! Vasliti Domnilor, (sau domnilor) , pe apa sambetei...
03 Jul, 15:28 paducheLE PURICE
emil a comentat pentru articolul Dan Puric: „Jeffrey Franks, un administrator pârlit din cavoul ăla de la Bruxelles”:
LA BRUXELLES PURIC A SPUS CA A FOST EDUCAT PRIN CULTURA ! EDUCAT SA TOARNE LA SECURITATEA LUI CEAUSESCU? TURNATORULE ! PREDA ARE DREPTATE ! ESTI UN PADUCHE ORDINAR !
03 Jul, 14:20 Cladirea de la Gorbaciov, proprietatea a doi camatari
Bogdan Cazacu a comentat pentru articolul Proprietarii mall-ului Galleria nu renunță la dorința de a aduce Judecătoria în centrul comercial:
Stiam ca exista multa coruptie in Buzau dar ca judecatoria sa functioneze intr-un spatiu, ma refer la clădirea recent renovată de la Bazar (A. Marghiloman, nr. 2), proprietatea a doi camatari, Leontin si Dimciu, parca e prea mult. E de DNA.
Google PageRank Checker