26 de ani
de presa libera
Joi, Septembrie 01, 2016 00:41 AM

Sanatate

Spitalul de Urgență a primit bani de la Consiliul Județean pentru prima tranșă din taxa de acreditare

de Vali MARINESCU
Sanatate  |
03.11.2013, 22:00
473

Spitalul Judeţean de Urgenţă Buzău poate achita prima tranşă din taxa de acreditare. Banii au fost alocaţi din fondul de rezervă bugetară prevăzut în bugetul propriu al judeţului, printr-o nouă rectificare a  bugetului de venituri şi cheltuieli pe anul 2013 al acestei instituţii. Decizia privind direcţionarea sumei s-a făcut în urma unei adrese transmise de unitatea spitalicească către Consiliul Judeţean Buzău. Tot din fondul de rezervă bugetară, SJU a primit bani pentru pentru amenajarea spațiului de informare și orientare din Ambulatoriu și pentru achiziția unei firme luminoase pentru identificarea accesului în Ambulatoriul integrat al spitalului. Suma totală alocată este de 266.000 lei.

Lipsa disponibilităților financiare pentru achitarea în totalitate a sumei aferente taxei de acreditare este unul dintre motivele amânării vizitei comisiei de evaluare în vederea acreditării, vizită ce ar fi trebuit să aibă loc până la sfârșitul lunii septembrie, după ce conducerea celei mai mari unități sanitare cu paturi din județ ceruse amânarea controlului, din primul trimestru al anului, în trimestrul trei al lui 2013. „Procedura de acreditare este în derulare, iar conform legislației putem să ne acredităm până în semestrul II 2014”, preciza managerul SJU Buzău, medicul Marius Anastasiu. Taxa pe care trebuie să o plătească pentru acreditare, de 2 miliarde lei vechi, reprezintă o problemă destul de serioasă pentru unitatea medicală. Aceasta trebuie să achite patru lei/pat/lună pentru un ciclu de acreditare de cinci ani, adică 240 lei/pat pentru întreaga perioadă. „Știm că există posibilitatea achitării taxei de acreditare în rate, iar cea mai convenabilă soluție este să putem plăti întreaga sumă în patru tranșe”, a mai spus managerul SJU Buzău. Înainte cu 30 de zile de vizita comisiei de acreditare trebuie făcută dovada plății integrale a taxei de acreditare.

Două mii de criterii de respectat

Până în vara anului 2015, toate spitalele din ţară trebuie să treacă prin procesul de acreditare, care implică res­pectarea unei multitudini de indicatori de performanţă, în caz contrar, acestea nu vor mai putea încheia contracte cu Casele de Asigurări de Sănătate şi vor rămâne fără finanţare. Spitalul Judeţean de Urgenţă din Buzău a intrat anul trecut în cursa pentru obţinerea certificatului de acreditare CoNAS (Comisia Naţională de Acreditare a Spitalelor). Programată iniţial pentru începutul acestui an, conducerea SJU a solicitat amânarea vizitei comisiei de evaluare pentru trimestrul III. şi asta, pentru că încă nu era finalizată reabilitarea ambulatoriului de specialitate, noua Maternitate este încă închisă, iar anumite secţii şi compartimente trebuiau reorganizate. În plus, multe erau descoperite din punct de vedere al personalului. În luna mai s-au făcut noi angajări la secţia de Pediatrie a Spitalului, zguduită la începutul anului de scandalul copiilor contenţionaţi, situaţie pusă tocmai pe seama cadrelor medicale insuficiente. Lucrurile sunt încă departe de a fi rezolvate din punct de vedere al personalului necesar, deşi unele secţii au fost reorganizate şi au fost înfiinţate compartimente noi, cum ar fi cel de gastro-enterologie. Iar Unitatea de Primiri Urgenţe este în continuare  deficitară în ceea ce priveşte asigurarea gărzilor cu cadre medicale specializate. Evaluarea nu va avea însă loc în perioada imediat următoare. O firmă de consultanţă din Craiova, cu care Spitalul Judeţean are încheiat un contract în acest sens, a efectuat procedurile necesare în vede­rea acreditării şi transmite paşii ce trebuie urmaţi pentru a fi îndeplinite condiţiile cerute. Sunt două mii de criterii care trebuie respectate, iar riscul de a nu fi acreditat ca spital ar însemna să nu se mai poată încheia contractul cu Casa de Asigurări de Sănătate pentru decontarea serviciilor.  

Undă verde şi pentru extinderea şi modernizarea UPU

În ultima şedinţă, consilierii judeţeni au dat undă verde şi valorii investiţiei ce vizează extinderea şi modernizarea Unităţii de Primiri Urgenţe Buzău, prin construirea unui nou corp de clădire, dar şi pentru reabilitarea clădirii Spitalului Judeţean de Urgenţă Buzău. Mai exact, reabilitarea structurală şi funcţională a unităţii medicale cuprinde un ansamblu de lucrări de intervenţie în scopul optimizării şi modernizării infrastructurii spitaliceşti la nivelul actualelor standarde de calitate. Lucrările de intervenţie vor consta în principal în consolidarea structurii de rezistenţă a tuturor corpurilor care alcătu­iesc  Spitalul Judeţean şi reabi­litare termică prin anvelopare, remodelarea blocului operator (etaj 2), remodelarea volumului funcţional ambulatoriu, extinderea UPU cu suprafaţă nou construită, în regim parter cu subsol, reabilitare finisaje interior corespunzător funcţiunilor şi realizarea altor lucrări determinate ca necesare prin documentaţia tehnică.

Comentarii

Acest articol nu are comentarii! Fii primul care comenteaza in legatura cu acest articol!

Stiri Agerpres

Șeful UPU-SMURD de la Floreasca: Din momentul în care nu se mai discută decât prin hârtii - e o problemă
Joi, Septembrie 01, 2016 00:37 AM

Șeful Departamentului UPU - SMURD al Spitalului de Urgență Floreasca, medicul Bogdan Oprița, a declarat, miercuri seara, în urma întâlnirii cu ministrul Sănătății, Vlad Voiculescu, că problemele de la unitatea medicală au apărut în urmă cu câteva luni și au fost semnalate mai multor instituții.

Vâlcea: Control judiciar pentru omul de afaceri Maria Tudor și cele două fiice
Joi, Septembrie 01, 2016 00:30 AM

Omul de afaceri Maria Tudor și cele două fiice, Elena și Andreea Tudor, au fost puse sub control judiciar de anchetatori, au precizat, pentru AGERPRES, surse judiciare.

UPDATE Voiculescu: Managerul Spitalului Floreasca, Sorin Constantin Păun, mi-a înaintat demisia
Joi, Septembrie 01, 2016 00:06 AM

Managerul Spitalului Floreasca, Sorin Constantin Păun, și-a înaintat miercuri seara demisia, a anunțat ministrul Sănătății, Vlad Voiculescu.

Ponta: Îmi doresc să rămân în PSD; poate mă împrumută la altă echipă, dacă nu au nevoie de mine
Joi, Septembrie 01, 2016 00:01 AM

Deputatul social-democrat Victor Ponta a afirmat, miercuri seara, că își dorește să rămână în PSD, însă a subliniat că, dacă partidul nu mai are nevoie de el, poate îl "împrumută la altă echipă".

Ponta despre PRU: Este nevoie în România de un partid și de o mișcare politică autentică
Miercuri, August 31, 2016 23:53 PM

Deputatul social-democrat Victor Ponta a afirmat, miercuri seară, că nu a discutat cu conducerea PSD despre Partidul România Unită, dar subliniază că România are nevoie "de un partid și de o mișcare politică autentică, nu creată prin laboratoare".

OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
mai multe poze »
TOP COMENTARII
CELE MAI CITITE ARTICOLE
31 Aug, 18:22 Ff bine
Eu a comentat pentru articolul Fără mașinuțe electrice și biciclete în Parcul Crâng:
Foarte bine deja plimbarile linistite in crang disparuse. Trebuia sa fi atent la bicicletele mari sa nu intre in tine totzi dementi mergeau cu ele
31 Aug, 17:33 Astea au fost
ionescu ovidiu gheorghe a comentat pentru articolul Încă o retrocedare de pădure cu cântec, de la Gura Teghii, tergiversată în instanță de o expertiză:
Astea au fost vremurile sub guvernarea Tăriceanu când economia „duduia”! Cred și eu că duduiau și șpăgile. Încâlcitura judiciară e de mari proporții și până se va ajunge la curtea supremă vor trece ani....Jaf „ca în codru!”
31 Aug, 17:28 mutati tampenia de tiganie an alta parte
talcioc dragaica a comentat pentru articolul Constantin Toma: „Nu voi rămâne în memoria oamenilor drept cel care a tăiat Pădurea Crâng“:
Sa se faca ceva cu scarbele alea de tigani din talcioc... Sa ai mutati dracu an alta parte k ne fac numai probleme an târgul ala când vindem si noi o masina....nu mai avem loc de ei....sau amultit k epuri.....Dl primar gasiti rezolvare de aceea vam votat.....si taxa aia de prost gust.
Google PageRank Checker