25 de ani
de presa libera
Joi, Februarie 11, 2016 14:54 PM

Sanatate

Spitalul de Urgență a primit bani de la Consiliul Județean pentru prima tranșă din taxa de acreditare

de Vali MARINESCU
Sanatate  |
03.11.2013, 22:00
440

Spitalul Judeţean de Urgenţă Buzău poate achita prima tranşă din taxa de acreditare. Banii au fost alocaţi din fondul de rezervă bugetară prevăzut în bugetul propriu al judeţului, printr-o nouă rectificare a  bugetului de venituri şi cheltuieli pe anul 2013 al acestei instituţii. Decizia privind direcţionarea sumei s-a făcut în urma unei adrese transmise de unitatea spitalicească către Consiliul Judeţean Buzău. Tot din fondul de rezervă bugetară, SJU a primit bani pentru pentru amenajarea spațiului de informare și orientare din Ambulatoriu și pentru achiziția unei firme luminoase pentru identificarea accesului în Ambulatoriul integrat al spitalului. Suma totală alocată este de 266.000 lei.

Lipsa disponibilităților financiare pentru achitarea în totalitate a sumei aferente taxei de acreditare este unul dintre motivele amânării vizitei comisiei de evaluare în vederea acreditării, vizită ce ar fi trebuit să aibă loc până la sfârșitul lunii septembrie, după ce conducerea celei mai mari unități sanitare cu paturi din județ ceruse amânarea controlului, din primul trimestru al anului, în trimestrul trei al lui 2013. „Procedura de acreditare este în derulare, iar conform legislației putem să ne acredităm până în semestrul II 2014”, preciza managerul SJU Buzău, medicul Marius Anastasiu. Taxa pe care trebuie să o plătească pentru acreditare, de 2 miliarde lei vechi, reprezintă o problemă destul de serioasă pentru unitatea medicală. Aceasta trebuie să achite patru lei/pat/lună pentru un ciclu de acreditare de cinci ani, adică 240 lei/pat pentru întreaga perioadă. „Știm că există posibilitatea achitării taxei de acreditare în rate, iar cea mai convenabilă soluție este să putem plăti întreaga sumă în patru tranșe”, a mai spus managerul SJU Buzău. Înainte cu 30 de zile de vizita comisiei de acreditare trebuie făcută dovada plății integrale a taxei de acreditare.

Două mii de criterii de respectat

Până în vara anului 2015, toate spitalele din ţară trebuie să treacă prin procesul de acreditare, care implică res­pectarea unei multitudini de indicatori de performanţă, în caz contrar, acestea nu vor mai putea încheia contracte cu Casele de Asigurări de Sănătate şi vor rămâne fără finanţare. Spitalul Judeţean de Urgenţă din Buzău a intrat anul trecut în cursa pentru obţinerea certificatului de acreditare CoNAS (Comisia Naţională de Acreditare a Spitalelor). Programată iniţial pentru începutul acestui an, conducerea SJU a solicitat amânarea vizitei comisiei de evaluare pentru trimestrul III. şi asta, pentru că încă nu era finalizată reabilitarea ambulatoriului de specialitate, noua Maternitate este încă închisă, iar anumite secţii şi compartimente trebuiau reorganizate. În plus, multe erau descoperite din punct de vedere al personalului. În luna mai s-au făcut noi angajări la secţia de Pediatrie a Spitalului, zguduită la începutul anului de scandalul copiilor contenţionaţi, situaţie pusă tocmai pe seama cadrelor medicale insuficiente. Lucrurile sunt încă departe de a fi rezolvate din punct de vedere al personalului necesar, deşi unele secţii au fost reorganizate şi au fost înfiinţate compartimente noi, cum ar fi cel de gastro-enterologie. Iar Unitatea de Primiri Urgenţe este în continuare  deficitară în ceea ce priveşte asigurarea gărzilor cu cadre medicale specializate. Evaluarea nu va avea însă loc în perioada imediat următoare. O firmă de consultanţă din Craiova, cu care Spitalul Judeţean are încheiat un contract în acest sens, a efectuat procedurile necesare în vede­rea acreditării şi transmite paşii ce trebuie urmaţi pentru a fi îndeplinite condiţiile cerute. Sunt două mii de criterii care trebuie respectate, iar riscul de a nu fi acreditat ca spital ar însemna să nu se mai poată încheia contractul cu Casa de Asigurări de Sănătate pentru decontarea serviciilor.  

Undă verde şi pentru extinderea şi modernizarea UPU

În ultima şedinţă, consilierii judeţeni au dat undă verde şi valorii investiţiei ce vizează extinderea şi modernizarea Unităţii de Primiri Urgenţe Buzău, prin construirea unui nou corp de clădire, dar şi pentru reabilitarea clădirii Spitalului Judeţean de Urgenţă Buzău. Mai exact, reabilitarea structurală şi funcţională a unităţii medicale cuprinde un ansamblu de lucrări de intervenţie în scopul optimizării şi modernizării infrastructurii spitaliceşti la nivelul actualelor standarde de calitate. Lucrările de intervenţie vor consta în principal în consolidarea structurii de rezistenţă a tuturor corpurilor care alcătu­iesc  Spitalul Judeţean şi reabi­litare termică prin anvelopare, remodelarea blocului operator (etaj 2), remodelarea volumului funcţional ambulatoriu, extinderea UPU cu suprafaţă nou construită, în regim parter cu subsol, reabilitare finisaje interior corespunzător funcţiunilor şi realizarea altor lucrări determinate ca necesare prin documentaţia tehnică.

Comentarii

Acest articol nu are comentarii! Fii primul care comenteaza in legatura cu acest articol!

Stiri Agerpres

Anul Nou Chinezesc, întâmpinat la Cluj cu un spectacol susținut de elevi și studenți
Joi, Februarie 11, 2016 14:53 PM

Iubitorii culturii și civilizației chineze, precum și toți cei curioși sunt așteptați la un spectacol dedicat începerii Noului An Chinezesc, organizat de Institutul Confucius, împreună cu Facultatea de Științe Economice și Gestiunea Afacerilor (FSEGA), din cadrul Universității "Babeș-Bolyai".

Ministerul de Externe al Muntenegrului i-a interzis vicepremierului rus Dmitri Rogozin intrarea pe teritoriul muntenegrean
Joi, Februarie 11, 2016 14:49 PM

Vicepremierul rus Dmitri Rogozin nu va putea intra pe teritoriul Muntenegrului, unde a fost invitat de deputatul Milan Knezevic din coaliția de opoziție 'Frontul Democratic', informează joi compania sârbă de radio și televiziune RTC, care citează un comunicat al Ministerului Afacerilor Externe de la Podgorica.

NATO va sprijini campania împotriva Statului Islamic, însă nu se va implica direct
Joi, Februarie 11, 2016 14:46 PM

NATO a convenit asupra unei solicitări a Statelor Unite de a sprijini cu avioane de supraveghere coaliția care luptă împotriva grupării jihadiste Statul Islamic (SI), a declarat joi secretarul general Jens Stoltenberg, însă acestea nu vor fi desfășurate în cadrul campaniei aeriene, potrivit DPA.

Revista British Vogue - 100 de ani de modă și de stil editorial FOTO/VIDEO
Joi, Februarie 11, 2016 14:44 PM

Fotografiile cele mai emblematice ale revistei British Vogue, în versiunea sa britanică, se află în centrul unei expoziții inaugurate joi la National Portrait Gallery din Londra și dedicate centenarului acestei publicații lunare, al cărei stil editorial nu s-a demodat și care a devenit sinonimă cu calitatea și sofisticarea, relatează EFE.

Dragnea: Noua lege a toleranței - completare a ordonanței privind sancționarea discriminării; liber la criticat politicieni
Joi, Februarie 11, 2016 14:42 PM

Noua lege a toleranței vine în completarea ordonanței privind prevenirea și sancționarea tuturor formelor de discriminare, deci "liber la criticat politicieni și oameni de afaceri", afirmă președintele PSD, Liviu Dragnea.

OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
mai multe poze »
TOP COMENTARII
CELE MAI CITITE ARTICOLE
11 Feb, 14:42 Numire
Frunza a comentat pentru articolul Demisii în conducerea liceelor „Eminescu“ şi „Victor Frunză“:
Pe cine veti numi la conducerea liceului Victor Frunza?Normal tot politic dar,macar pune-ti pe cineva competent fara antecedente .
11 Feb, 14:39 Ghinioiu
Frunza a comentat pentru articolul Demisii în conducerea liceelor „Eminescu“ şi „Victor Frunză“:
Dupa cum va stim noi sunteti un om integru,de ce lasati d-le Ghinioiu sa se intample asa ceva .Aveti un cuvant de spus in consiliul judetean.Ce facem cu apa fluviala pe care dumnezeu ne-o da si compania ne incaseaza ?Unii se roaga sa ploua iar ramnicenii sa nu ploua din cauza facturilor de la compania de apa .Face-ti ceva pentru ramniceni sa va multumeasca din nou !
11 Feb, 14:27 Ce faceti cu inspectorii ?
Delir a comentat pentru articolul Demisii în conducerea liceelor „Eminescu“ şi „Victor Frunză“:
Dintre toti numai inspectoarea gen. are examen pe insp.de management ceilalti nu.S-au invatat la cadouri si spaga de aceea nu pot parasi scaunele calde.Mai grav ca au atras dupa ei directori care stau tot pe spagi si pe relatii in PSD.D-na Dascalu ce face plange dupa Burducea sau e buna si inspect,actuala ca tot PSD este.De ce d-na insp.gen. nu dati curs corespunzator sesizarilor pe care le primiti,cum le rezolvati ?O sa le rezolve ME si televiziunile.Pacat ca erati o persoana corecta si legala,dar se vede ca va place si d-voastra scaunelul!PACAT DE COPIII SI DE INVATAMANTUL PE CARE UNELE CADRE L_AU FACUT DE RAS !
Google PageRank Checker