Ca în fiecare an, în luna decembrie, reprezentanţii Consiliului Judeţean continuă tradiţia evenimentelor dedicate Zilei Naţionale a României şi sărbătorilor de iarnă. Astfel, buzoienii vor avea, şi de această dată, parte de spectacole de teatru, cadouri pentru copii, festivitate de premiere a olimpicilor, proiecţii de filme, aprinderea luminiţelor de Crăciun etc. Nu va lipsi nici masa tradiţională oferită buzoienilor cu ocazia Zilei Naţionale, pe 1 decembrie.

Iată programul complet al activităţilor pregătite de Consiliul Judeţean:

1 Decembrie – Ziua Naţională a României

Consiliul Judeţean Buzău va oferi şi în acest an, cu ocazia Sărbătoririi Zilei Naţionale a României, o masă tradiţională (3.800 de porţii – dintre acestea 800 sunt de post). Meniul este format din: iahnie de fasole cu ciolan, plăcintă cu brânză, chiflă şi băutură caldă, iar meniul de post va conţine iahnie de fasole, plăcintă cu mere, chiflă şi băutură caldă. În acelaşi timp, buzoienii se vor bucura şi de un spectacol susţinut de artiştii Centrului Judeţean de Cultură şi Artă Buzău. Acest eveniment va avea loc pe 1 Decembrie în Parcul Crâng, începând cu ora 11,00.

De asemenea, pe 1 Decembrie, Consiliul Judeţean Buzău va oferi buzoienilor fulare tricolor, cocarde, steaguri şi baloane.

Iluminatul festiv

Zona Consiliului Judeţean Buzău şi cea a Muzeului Judeţean Buzău vor fi înfrumuseţate de cele două tuneluri de lumini. O noutate o reprezintă faptul că pe tunelul de lumini din faţa Consiliului Judeţean Buzău a fost montat un sistem de sonorizare şi iluminat festiv, astfel că buzoienii pot asculta colinde şi se pot bucura de un joc de lumini pe ritmul muzicii.

De asemenea, clădirea Consiliului Judeţean va beneficia şi anul acesta de un iluminat festiv special, asigurat printr-un sistem de proiecţie. În perioada 01-06 decembrie va fi proiectat un mesaj dedicat Centenarului Marii Uniri.  Luminile de Crăciun vor fi aprinse în data de 1 Decembrie, la ora 17,00.

De asemenea, pe 5 decembrie se vor aprinde şi luminile de Crăciun în Staţiunea Sărata-Monteoru, unde copiii din comuna Merei vor susţine un concert de colinde, în jurul bradului amplasat în Parcul Monteoru, vor primi cadouri şi vor putea urmări un foc de artificii.

Activităţi dedicate copiilor

Pe data de 6 decembrie copiii vor primi cadouri la Sala Mare a Consiliului Judeţean Buzău, unde sunt invitaţi să urmărească spectacolul „Fetiţa cu chibrituri“, prezentat în două serii, începând cu ora 10,30 şi 12,30.

Tot pe 6 decembrie va avea loc o şedinţă extraordinară a Consiliului Judeţean Buzău, la ora 12,00, la Sala D Filipescu. În cadrul acestei şedinţe, Consiliul Judeţean Buzău va acorda titlul de cetăţean de onoare al judeţului Buzău domnilor Ilie Năstase şi Valeriu Argăseală.

În data de 7 decembrie, ora 16,00, Moş Crăciun va ajunge cu daruri la copiii de pe Valea Buzăului. Întâlnirea va avea loc în Piaţa Centrală din oraşul Pătârlagele. Copiii vor cânta colinde, se vor bucura de un concert susţinut de UDDI, iar la finalul întâlnirii vor putea admira un frumos foc de artificii.

Pe data de 12 decembrie, ora 12,00,  evenimentele continuă cu premierea olimpicilor buzoieni, cărora le vom acorda premii pentru rezultatele excepţionale obţinute pe parcursul anului 2017-2018, după cum urmează : olimpiade internaţionale – 600 lei, Olimpiade naţionale : Premiul I – 500 lei, Premiul II – 400 lei şi Premiul III – 300 lei. Grupurile mai mari de 20 persoane vor primi un premiu în valoare de 150 lei/elev şi 300 lei/profesor.

De asemenea, tot pe 12 decembrie, Consiliul Judeţean Buzău, în colaborare cu HC Buzău Club 2012 şi Direcţia Judeţeană pentru Sport şi Tineret va demara campania de strângere de jucării şi hăinuţe pentru familiile defavorizate din judeţul Buzău, sub denumirea „Fă o bucurie, donează o jucărie”. La începutul meciului de handbal HC Buzău 2012 – Minaur Baia Mare, ora 18,00, toţi spectatorii sunt invitaţi să arunce o jucărie de pluş pe terenul de handbal. Cei care nu pot ajunge la acest meci, pot dona jucării şi hăinuţe la Sala Sporturilor Romeo Iamandi, unde se află un punct de colectare a acestora.

Pe 14 decembrie, ora 17,00, la Teatrul George Ciprian buzoienii sunt invitaţi să vizioneze o piesă de teatru dedicată Centenarului – „Mareşalii”, în regia lui Alexandru Bindea.

Nu vor fi uitaţi nici copiii din instituţiile subordonate Consiliului Judeţean Buzău. În data de 17 decembrie Moş Crăciun va poposi la Spitalul Judeţean Buzău (ora 11,00) şi la Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Buzău (Centrul de urgenţă – ora 15,00 şi Centrul nr 2 – ora 16,00). Copiii vor primi dulciuri şi jucării.

În perioada 18-19-20 decembrie, la Teatrul George Ciprian, copiii pot lua micul dejun cu Moş Crăciun, îi pot spune poezii şi pot face poze cu el. La ora 13,00, aceştia pot viziona proiecţiile de filme pentru copii.

Moş Crăciun vine la Muzeul Judeţean!

Muzeul Judeţean rămâne un punct de atracţie pentru buzoieni. Pe 20 decembrie, ora 16,00, toţi copiii sunt invitaţi să participe la întâlnirea cu Moş Crăciun, când ne vom bucura de un concert de colinde susţinut de corul de copii coordonat de Tatiana Răduţă şi de Andrada şi Cvartetul Ars Nova. Vor primi cadouri, se vor întâlni şi cu personajele lor preferate şi pot admira un foc de artificii deosebit.

DISTRIBUIȚI
loading...