Începând cu Ziua Naţională a României şi continuând cu perioada sărbătorilor de iarnă, Consiliul Judeţean organizează mai multe evenimente artistice, atât în Buzău, cât şi în câteva comune din judeţ.

Pe 1 decembrie, în Parcul Crâng, pe lângă masa tradiţională oferită buzoienilor (3.000 de porţii), începând de la ora 11,30, va avea loc un concert susţinut de UDDI şi artiştii Centrului Judeţean de Cultură şi Artă Buzău. Tot în aceeaşi zi, la Sala Mare a Consiliului Judeţean, de la ora 16,00, va avea loc spectacolul susţinut de Grupul Vouă, „Şi râsul ne uneşte!”. Intrarea este gratuită.

De asemenea, pe 1 decembrie, buzoienii pot vizita gratuit toate expoziţiile Muzeului Judeţean Buzău. Primii 500 care vor răspunde la întrebările „De ce iubeşti România?” şi „Ce i-ar trebui României să o iubeşti mai mult?” vor primi mici cadouri simbolice din partea Muzeului Judeţean Buzău.

Tunel de lumini la Buzău şi foc de artificii la Monteoru

Clădirea Consiliului Jude­ţean, precum şi cea a Muzeului Judeţean, vor beneficia, şi anul acesta, de un iluminat festiv special. Consiliul Judeţean Buzău a pregătit pentru buzoieni un spectacol de lumini. Pe lângă tunelul de lumini montat pe aleea ce duce către Muzeul Judeţean, în faţa sediului Consiliului Judeţean Buzău, toţi buzoienii, dar mai ales copiii care vor participa la activităţile ce se vor desfăşura la Sala Mare a Consiliului Judeţean Buzău în luna decembrie, vor putea admira un nou tunel de lumini. Luminile de Crăciun vor fi aprinse în data de 5 decembrie, la ora 17,00, începând cu tunelul din zona Muzeului Judeţean Buzău.

De asemenea, pe 5 decembrie se vor aprinde şi luminile de Crăciun în Staţiunea Sărata-Monteoru, unde copiii din comuna Merei vor primi cadouri, vor susţine un concert de colinde în jurul bradului amplasat în Parcul Monteoru (ce va fi inaugurat cu această ocazie) şi vor putea urmări un foc de artificii.

Pe data de 6 decembrie copiii vor primi cadouri, la Sala Mare a Consiliului Judeţean, unde sunt invitaţi să urmărească spectacolul „Poveşti din atelierul lui Moş Crăciun“, prezentat în două serii, începând cu orele 10,30 şi 12,30.

Proiecţii de filme şi spectacol cu actori buzoieni

În perioada 8-10 decembrie, cei mici sunt invitaţi să vizioneze proiecţii de filme pregătite de Teatrul George Ciprian, difuzate în trei serii, începând cu orele 10,00, 12,00 şi 14,00.

Anul acesta, cei mai talentaţi actori buzoieni, în frunte cu celebrul Radu Gabriel, revin acasă şi ne vor aduce zâmbetul pe buze cu spectacolul „Comedii cu Gorobete”. Spectacolul va avea loc pe 17 decembrie, ora 17,00, la Teatrul George Ciprian Buzău.

În perioada 19-21 decembrie, copiii sunt invitaţi să ia „Micul dejun cu Moş Crăciun”, între orele 9,00 şi 11,00, la Muzeul Judeţean Buzău, unde vor putea sta de vorbă şi se pot fotografia cu Moşul (fotografii la minut). De asemenea, toţi copiii vor primi bilete gratuite de la Moş Crăciun pentru a face un tur al expoziţiilor găzduite de Muzeul Judeţean Buzău.

În perioada 19-22 decembrie, în curtea Muzeului Judeţean va fi organizat „Târgul cu Produse Tradiţionale de Crăciun”. Vor fi prezenţi peste zece producători cu produse tradiţionale de Crăciun, dulciuri, dulceţuri, vin fiert, degustări de produse specifice Crăciunului.

Cadouri pentru copiii din Pogoanele, Rm. Sărat, Nehoiu şi bătrânii de la Smeeni şi Vintilă Vodă

Pe 22 decembrie toţi copiii sunt invitaţi să participe la întâlnirea cu Moş Crăciun se vom bucura de un concert susţinut de UDDI şi un grup de elevi şi profesori ai Liceului de Arte „Margareta  Sterian” Buzău – Andrada şi Trio Ars Nova, care vor susţine un concert de colinde.

Faţă de anul trecut, Consiliul Judeţean Buzău va organiza mai multe acţiuni şi pentru locuitorii din Judeţul Buzău. Moş Crăciun va ajunge cu daruri şi la copiii din zonele Râmnicu-Sărat (18 decembrie, ora 17,00 şi 21 decembrie), Pogoanele (14 decembrie, ora 16,00) şi Nehoiu (15 decembrie, ora 16,00), iar elevii Liceului de Arte „Margareta Sterian” vor susţine câte un concert de colinde în aceste localităţi.

Moş Crăciun nu îi va uita nici pe copiii din centrele Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului, persoanele vârstnice din Căminele de bătrâni (Smeeni, Pogoanele şi Vintilă Vodă), dar nici pe copiii din Spitalul Judeţean Buzău.

    ,,Invit buzoienii să fie prezenţi la toate activităţile organizate cu ocazia sărbătorilor de iarnă şi vreau să transmit copiilor că, pe data de 22 decembrie, Moş Crăciun îi aşteaptă tot la Muzeul Judeţean! Toţi copiii vor primi cadouri şi vor avea parte de multe surprize, iar la final se vor bucura de un superb foc de artificii. Toate acţiunile desfăşurate în luna decembrie sunt menite să aducă bucurie atât copiilor, părinţilor şi bunicilor, dar şi să încurajeze micii producători buzoieni, meşterii populari, artiştii buzoieni şi persoanele cu dizabilităţi, a căror muncă este o adevărată artă”, a declarat Preşedintele Consiliului Jude­ţean Buzău, Petre Emanoil Neagu.

 

DISTRIBUIȚI
loading...