27 de ani
de presa libera
Luni, Septembrie 25, 2017 00:02 AM
toamna buzoiana

Educatie

Specializări de top la Universitatea „Dunărea de Jos“ din Galaţi

Educatie  |
30.06.2017, 00:00
4262

   Universitatea „Dunărea de Jos” din Galaţi dispune de cadre didactice pregătite şi de o infrastructură modernă care-i permit să scoată la concurs specializări de top. Iată doar câteva exemple:

• Facultatea de Arhitectură Navală deţine şi dezvoltă acorduri de parteneriat cu toate şantierele navale din România, dar şi cu puternice societăţi de proiectare-cercetare. Aceste parteneriate prevăd atât contracte de cercetare aplicativă, colaborări, burse, cât şi internship-uri. Toate acestea asigură o rată a angajării de aproape 100% a absolvenţilor chiar în domeniile ingineriei navale, cercetare-proiectare, administraţie în domeniul naval.

• Facultatea de Ştiinţa şi Ingineria Alimentelor, cea mai veche instituţie de învăţământ superior din România, desfăşoară programe educaţionale şi de cercetare de top la nivel naţional. Activităţile didactice se desfăşoară în staţii pilot şi laboratoare moderne. Facultatea colaborează cu întreprinderi din domeniu, oferind studenţilor oportunităţi pentru stagii suplimentare de practică, burse de studiu, participări la concursuri profesionale naţionale şi internaţionale, internship.

• Facultatea de Ştiinţe Juridice, Sociale şi Politice mizează pe orientarea în carieră a studenţilor, pe baza parteneriatului existent între facultate şi diverse structuri profesionale şi administrative din teritoriu şi din ţară. Cel mai nou Masterat în domeniul ştiinţelor administrative, numit Guvernanţă şi cooperare transfrontalieră în administraţia publică, îşi propune să formeze specialişti capabili să consolideze cooperarea internaţională şi transfrontalieră între România şi Republica Moldova.

De altfel, cele trei domenii prioritare de dezvoltare în România, respectiv Calculatoare, Ingineria Mediului şi Ingineria Materialelor, sunt foarte bine reprezentate la Universitatea „Dunărea de Jos” din Galaţi, cu rezultate bune, cu cercetare susţinută şi mai ales cu recunoaştere a rezultatelor.

Numărătoarea inversă până la demararea Admiterii 2017 a început. Pentru anul universitar 2017-2018, Universitatea „Dunărea de Jos” din Galaţi oferă un număr de 1.748 de locuri la buget – la ciclul de studii de licenţă. Acestora li se adaugă 1.590 de locuri cu taxă.

Cifra de şcolarizare la studii universitare de licenţă – buget pentru anul universitar 2017-2018 este repartizată, pe facultăţi, după cum urmează: Facultatea de Inginerie – 210, Facultatea de Arhitectură Navală - 100, Facultatea de Ştiinţa şi Ingineria Alimentelor - 130, Facultatea de Automatică, Calculatoare, Inginerie Electrică şi Electronică - 250, Facultatea de Inginerie şi Agronomie din Brăila - 130, Facultatea de Litere - 125, Facultatea de Ştiinţe şi Mediu - 75, Facultatea de Istorie, Filosofie şi Teologie - 100, Facultatea de Educaţie Fizică şi Sport -75, Facultatea de Economie şi Administrarea Afacerilor - 158, Facultatea de Ştiinţe Juridice, Sociale şi Politice - 99, Facultatea de Medicină şi Farmacie - 266, Facultatea de Arte - 30.

Din totalul celor 1.748 de locuri, 19  sunt pentru rromi. În plus, vor mai fi scoase la concurs şi locuri la buget cu bursă pentru tinerii de origine română din Republica Moldova, absolvenţi cu diploma de bacalaureat obţinută în România, dar şi fără bursă pentru tinerii de origine română din Republica Moldova, absolvenţi cu diploma de bacalaureat obţinută în România.

Admiterea la Universitatea „Dunărea de Jos” din Galaţi, pentru învăţământul cu frecvenţă, se organizează şi anul acesta în două sesiuni: iulie şi septembrie. Sesiunea din vară va debuta cu şase zile de înscrieri, în intervalul 10-15 iulie. Probele de concurs se vor derula între 17 şi 19 iulie. Primele rezultate vor fi afişate pe 20-21 iulie, după care candidaţii declaraţi admişi au termen de depunere a diplomelor de bacalaureat în original până pe 24 iulie, la ora 10,00. Cei care nu vor aduce diplomele în original până la această dată vor pierde locurile, iar ierarhiile din fiecare facultate vor fi refăcute. Rezultatele finale vor fi afişate pe 26 iulie, până la ora 16,00. Datele sunt valabile pentru toate facultăţile, mai puţin cea de Medicină şi Farmacie, care are un alt calendar al admiterii, uşor decalat: probele se dau în intervalul 25-26 iulie, afişarea rezultatelor şi rezolvarea contestaţiilor se vor face până pe 27 iulie, iar până pe 31 iulie candidaţii sunt aşteptaţi să aducă diplomele în original. Listele finale cu viitorii studenţi la medicină vor fi cunoscute abia pe 2 august 2017.

(P)

Comentarii

Facultatea de Inginerie (02 Jul, 13:19)
Catalina

Ma scuzati dar imeginea este dintr-un laborator al Departamentului de Inginerie Fabricatiei (Facultatea de Inginerie), cu studenti din anul III TCM (Inginerie Industriala, specializarea Tehnologia Constructiei de Masini), iar cadrul didactic din fata studentilor este tot din Departamentul de Ingineria Fabricatiei al Facultatii de Inginerie din Universitatea "Dunarea de Jos"din Galati. Din pacate in articol nu se spune nimic despre specializarile acestei facultati, despre faptul ca absolventii acesteia se regasesc in intreprinderi din toate domeniile, inclusiv cela naval, cel al industriei elimentare, cel al constructiei de automobile si avioane si altele. De exemplu, un santier naval are nevoie de absolventi de arhitectura navala dar, in acelasi timp, are nevoie de absolventi de inginerie mecanica, TCM, ingineria materialelor, inginerie economica industriala, acestea fiind specializari ale Facultatii de Inginerie.

Raspunde
specialisti de top (04 Jul, 20:26)
universitate

La universitatea "Dunarea de jos" sunt absolventi fff bine pregatiti . Exemplu profesoara de matematica Alina Craciun de la scoala Murgesti un cadru didactic f bine pregatit ,un model pe plan profesional,un specialist de top si o absolventa model a acestei universitati.

Raspunde

Stiri Agerpres

Judo: Trei medalii de aur pentru români, la Openul European de la Belgrad
Duminica, Septembrie 24, 2017 23:56 PM

Sportivii români Alexandra Pop (cat. 48 kg), Marcel Cercea (cat. 73 kg) și Vlăduț Simionescu (cat. +100 kg) au cucerit medaliile de aur la Openul European de judo de la Belgrad, desfășurat în acest weekend.

Dragnea, întrebat dacă Shhaideh ar trebui să demisioneze: Situația va fi discutată în BPN al PSD, o să spun mâine
Duminica, Septembrie 24, 2017 23:31 PM

Președintele PSD, Liviu Dragnea, șeful Camerei Deputaților, a declarat că situația vicepremierului Sevil Shhaideh, ministrul Dezvoltării, va fi discutată în cadrul Biroului Permanent Național al social-democraților de luni, refuzând să spună dacă aceasta ar trebui, sau nu, să-și dea demisia din Guvern.

Kurzii din Irak ignoră amenințările Bagdadului și vor organiza luni referendumul de independență
Duminica, Septembrie 24, 2017 23:19 PM

Kurzii irakieni vor organiza luni referendumul de independență "oricare ar fi riscul și prețul" și în ciuda amenințărilor cu represalii din partea guvernului irakian și a țărilor vecine, transmite AFP.

Box: România încheie Europenele de juniori cu trei medalii de bronz
Duminica, Septembrie 24, 2017 23:01 PM

România a încheiat Campionatele Europene de box pentru juniori de la Albena (Bulgaria) cu un bilanț de trei medalii de bronz, după ce pugiliștii care au urcat duminică în ring au pierdut meciurile susținute în semifinale.

Dragnea: Acțiunea DNA în dosarul "Belina" este un atac violent la adresa Guvernului și are ca miză distrugerea PSD
Duminica, Septembrie 24, 2017 22:48 PM

Președintele Camerei Deputaților, Liviu Dragnea, liderul PSD, a declarat, duminică seara, că acțiunea procurorilor DNA în dosarul "Belina" i se pare "un atac violent la Guvern", care are ca miză "distrugerea PSD".

OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
mai multe poze »
TOP COMENTARII
CELE MAI CITITE ARTICOLE
24 Sep, 18:28 Ce bine ar fi
Calicul a comentat pentru articolul Investiţie de 60.000 lei pentru cei 125 de elevi de la clasele de step-by-step din Şcoala „Vasile Cristoforeanu”:
Ce bine ar fi dacă în loc să ne luăm la mișto sau să subestimăm o realizare, am încerca să găsim soluții pentru experiențe asemănătoare. Conflictele politice ne-a dezumnizat. În patru țări din occident-unde am intrat masiv, ca timp și calcule, în școli(Franța, Germania, Finlanda, Marea Britanie)-este o preocupare incomparabilă față de noi pentru viața cotidiană a elevilor și profesorilor. Nici elevii și nici profesorii nu duc grija mâncării și a zilei de mâine. De regulă toate școliel încep programul DIMINEAȚA, au pauză de masă, și-și termină ziua de școală după ora 15 sau 16. La fel și profesorii. TOȚI ÎNVAȚĂ, STUDIAZĂ, LUCREAZĂ, ETC. LA ȘCOALĂ . După program fiecare își vede de grijile lui. Nu se dau teme pentru acasă, nu se cară ghizdanele cu cărți, la clasele mici, de exemplu în M. Britanie, se face evaluare zilnică și se trimite părinților acasă. În școlile în care selecția copiilor se face printr-o evaluare inițială științifică, cam la vârsta de 3 ani, în primii ani de la vârsta de 5 ani împliniți, pentru 9(nouă) copii e un învățător. Clasa are 18 elevi doi învățători activi cu grupe de 9 elevi și un învățător evaluator.Sunt așa numitele școli de elită. Elevii intră la trei ani și ies la terminarea liceului. Evaluarea școlii se face în funcție de admiterea la primele trei universități din top 500.NU EXISTĂ NOTE CA LA NOI ȘI NICI CORIGENȚI SAU REPETENȚI AICI. Noi când vom acea complexe școlare de elită și școli în care nici elevii, profesorii și nici părinții să nu ducă grija hranei.
24 Sep, 18:04 În Cardiff
ionescu o. a comentat pentru articolul Primarul Toma, conferință de presă în autobuz:
În Cardiff șoferul face încasările, la Buzău nu se poate?Ca în exemplul pixelului comunitar/... Doar ai noștii sunt mai deștepți. Nu-mi convine că am cumpărat de la olandezi căci ei se opun ca să intrăm în Spațiul Schengen, dar nu ezită să ne ia banii.
24 Sep, 16:15 Educatie
Maria a comentat pentru articolul O bibliotecă de lucrări de medicină, donată de profesorul Ovidiu Ionescu buzoiencei care a intrat, anul acesta, prima la Medicină:
Felicitari domnule profesor Ionescu! Nu ne surprinde gestul dumneavoastra! Intotdeauna ati promovat principii ale unui invatamant de calitate,v- ati remarcat in invatamantul buzoian ca un dascal si inspector scolar de la care unii dintre noi trebuie sa primeasca lectii. Sunt surprinsa ca pentru acest articol nu exista comentarii! Avem in fata doua generatii care fac cinste invatamantului buzoian! Felicitari! Ne mandrim si sper ca pe viitor colegii nostri sa promoveze astfel de modele si sa evite comentariile denigratoare la adresa invatamantului buzoian!
Google PageRank Checker