27 de ani
de presa libera
Vineri, Noiembrie 24, 2017 03:54 AM

Educatie

Specializări de top la Universitatea „Dunărea de Jos“ din Galaţi

Educatie  |
30.06.2017, 00:00
4360

   Universitatea „Dunărea de Jos” din Galaţi dispune de cadre didactice pregătite şi de o infrastructură modernă care-i permit să scoată la concurs specializări de top. Iată doar câteva exemple:

• Facultatea de Arhitectură Navală deţine şi dezvoltă acorduri de parteneriat cu toate şantierele navale din România, dar şi cu puternice societăţi de proiectare-cercetare. Aceste parteneriate prevăd atât contracte de cercetare aplicativă, colaborări, burse, cât şi internship-uri. Toate acestea asigură o rată a angajării de aproape 100% a absolvenţilor chiar în domeniile ingineriei navale, cercetare-proiectare, administraţie în domeniul naval.

• Facultatea de Ştiinţa şi Ingineria Alimentelor, cea mai veche instituţie de învăţământ superior din România, desfăşoară programe educaţionale şi de cercetare de top la nivel naţional. Activităţile didactice se desfăşoară în staţii pilot şi laboratoare moderne. Facultatea colaborează cu întreprinderi din domeniu, oferind studenţilor oportunităţi pentru stagii suplimentare de practică, burse de studiu, participări la concursuri profesionale naţionale şi internaţionale, internship.

• Facultatea de Ştiinţe Juridice, Sociale şi Politice mizează pe orientarea în carieră a studenţilor, pe baza parteneriatului existent între facultate şi diverse structuri profesionale şi administrative din teritoriu şi din ţară. Cel mai nou Masterat în domeniul ştiinţelor administrative, numit Guvernanţă şi cooperare transfrontalieră în administraţia publică, îşi propune să formeze specialişti capabili să consolideze cooperarea internaţională şi transfrontalieră între România şi Republica Moldova.

De altfel, cele trei domenii prioritare de dezvoltare în România, respectiv Calculatoare, Ingineria Mediului şi Ingineria Materialelor, sunt foarte bine reprezentate la Universitatea „Dunărea de Jos” din Galaţi, cu rezultate bune, cu cercetare susţinută şi mai ales cu recunoaştere a rezultatelor.

Numărătoarea inversă până la demararea Admiterii 2017 a început. Pentru anul universitar 2017-2018, Universitatea „Dunărea de Jos” din Galaţi oferă un număr de 1.748 de locuri la buget – la ciclul de studii de licenţă. Acestora li se adaugă 1.590 de locuri cu taxă.

Cifra de şcolarizare la studii universitare de licenţă – buget pentru anul universitar 2017-2018 este repartizată, pe facultăţi, după cum urmează: Facultatea de Inginerie – 210, Facultatea de Arhitectură Navală - 100, Facultatea de Ştiinţa şi Ingineria Alimentelor - 130, Facultatea de Automatică, Calculatoare, Inginerie Electrică şi Electronică - 250, Facultatea de Inginerie şi Agronomie din Brăila - 130, Facultatea de Litere - 125, Facultatea de Ştiinţe şi Mediu - 75, Facultatea de Istorie, Filosofie şi Teologie - 100, Facultatea de Educaţie Fizică şi Sport -75, Facultatea de Economie şi Administrarea Afacerilor - 158, Facultatea de Ştiinţe Juridice, Sociale şi Politice - 99, Facultatea de Medicină şi Farmacie - 266, Facultatea de Arte - 30.

Din totalul celor 1.748 de locuri, 19  sunt pentru rromi. În plus, vor mai fi scoase la concurs şi locuri la buget cu bursă pentru tinerii de origine română din Republica Moldova, absolvenţi cu diploma de bacalaureat obţinută în România, dar şi fără bursă pentru tinerii de origine română din Republica Moldova, absolvenţi cu diploma de bacalaureat obţinută în România.

Admiterea la Universitatea „Dunărea de Jos” din Galaţi, pentru învăţământul cu frecvenţă, se organizează şi anul acesta în două sesiuni: iulie şi septembrie. Sesiunea din vară va debuta cu şase zile de înscrieri, în intervalul 10-15 iulie. Probele de concurs se vor derula între 17 şi 19 iulie. Primele rezultate vor fi afişate pe 20-21 iulie, după care candidaţii declaraţi admişi au termen de depunere a diplomelor de bacalaureat în original până pe 24 iulie, la ora 10,00. Cei care nu vor aduce diplomele în original până la această dată vor pierde locurile, iar ierarhiile din fiecare facultate vor fi refăcute. Rezultatele finale vor fi afişate pe 26 iulie, până la ora 16,00. Datele sunt valabile pentru toate facultăţile, mai puţin cea de Medicină şi Farmacie, care are un alt calendar al admiterii, uşor decalat: probele se dau în intervalul 25-26 iulie, afişarea rezultatelor şi rezolvarea contestaţiilor se vor face până pe 27 iulie, iar până pe 31 iulie candidaţii sunt aşteptaţi să aducă diplomele în original. Listele finale cu viitorii studenţi la medicină vor fi cunoscute abia pe 2 august 2017.

(P)

Comentarii

Facultatea de Inginerie (02 Jul, 13:19)
Catalina

Ma scuzati dar imeginea este dintr-un laborator al Departamentului de Inginerie Fabricatiei (Facultatea de Inginerie), cu studenti din anul III TCM (Inginerie Industriala, specializarea Tehnologia Constructiei de Masini), iar cadrul didactic din fata studentilor este tot din Departamentul de Ingineria Fabricatiei al Facultatii de Inginerie din Universitatea "Dunarea de Jos"din Galati. Din pacate in articol nu se spune nimic despre specializarile acestei facultati, despre faptul ca absolventii acesteia se regasesc in intreprinderi din toate domeniile, inclusiv cela naval, cel al industriei elimentare, cel al constructiei de automobile si avioane si altele. De exemplu, un santier naval are nevoie de absolventi de arhitectura navala dar, in acelasi timp, are nevoie de absolventi de inginerie mecanica, TCM, ingineria materialelor, inginerie economica industriala, acestea fiind specializari ale Facultatii de Inginerie.

Raspunde
specialisti de top (04 Jul, 20:26)
universitate

La universitatea "Dunarea de jos" sunt absolventi fff bine pregatiti . Exemplu profesoara de matematica Alina Craciun de la scoala Murgesti un cadru didactic f bine pregatit ,un model pe plan profesional,un specialist de top si o absolventa model a acestei universitati.

Raspunde

Stiri Agerpres

DOCUMENTAR: 45 de ani de la moartea inventatorului Henri Coandă
Vineri, Noiembrie 24, 2017 03:48 AM

Henri Coandă, creatorul primului avion cu reacție din lume, s-a născut la 7 iunie 1886, la București.

DOCUMENTAR: 90 de ani de la moartea omului politic Ion I. C. Brătianu
Vineri, Noiembrie 24, 2017 03:43 AM

Ion I.C. Brătianu s-a născut la 20 august 1864, în localitatea Florica, județul Argeș, fiind fiul lui Ion C. Brătianu, om politic, fruntaș al Revoluției de la 1848, al cărui nume este legat și de alte mari evenimente din istoria României, precum Unirea Principatelor (1859) sau Independența de stat (1877).

Columbia: "Anglia", numărul doi din Clanul Golfului, a fost ucis într-o operațiune a forțelor de securitate
Vineri, Noiembrie 24, 2017 03:37 AM

Luis Orlando Padierna Peńa, alias "Anglia", considerat numărul doi din Clanul Golfului, cea mai mare grupare criminală din Columbia, a fost ucis joi într-o operațiune a forțelor de securitate, a informat președintele Juan Manuel Santos, citat de agenția EFE.

CITATUL ZILEI
Vineri, Noiembrie 24, 2017 03:32 AM

SĂRBĂTORI RELIGIOASE - 24 noiembrie
Vineri, Noiembrie 24, 2017 03:17 AM

OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
mai multe poze »
TOP COMENTARII
CELE MAI CITITE ARTICOLE
23 Nov, 19:26 DORU CASCADORUL POLITIC
NEHOIANUL a comentat pentru articolul Social-democratul Doru Muzgoci părăsește Consiliul Județean:
Ptr domnul LUCIDUL:Domnule chestia cu familia Corcodel este ciorba reincalzita.Dar sa revenim la DORU CASCADORUL=PROSTITUATA POLITICA=INTELECTUAL OBOSIT.Cat timp a fost presedinte PDL NEHOIU,partidul nu a avut o contabilitate clara si legala.Exista convorbiri telefonice de ale DOMNULUI DORU CASCADORU(predate deja la DNA),prin care ameninta daca nu primeste bani(efectiv).exista facturi cu reparatia masini personale ale domnului in cauza,decontate de firme agreate de dansul la aceea vreme,exista persoane in oras care au dat spaga domnului sa fie angajate la COMPANIA DE APA NEHOIU.Deci,vedeti domnule LUCIDUL UNDE CUM A FURAT DORU CASCADORU.Eu am dovezi ptr cea ce sustin
23 Nov, 18:54 Corectitudinea este un ideal, nicidecum o realitate!
Pixelu afumat a comentat pentru articolul Social-democratul Doru Muzgoci părăsește Consiliul Județean:
Critica este naturală. Pupincureala este forțată. Nu m-ar mira ca lucidul să fie chiar forma de viață în cauză!
23 Nov, 18:26 Fiti corecți!
Lucidul. a comentat pentru articolul Social-democratul Doru Muzgoci părăsește Consiliul Județean:
Pe Muzgoci nu il înjură altcineva decât familia de hoți Corcodel.Astia nu uita ca i-a dat jos de la ciolan .Cum si de ce lua șpăgi de la PDL?Domnu ziarist de ce lăsați sa fie denigrat un om serios cu o familie serioasă ca Muzgoci .A făcut multe pentru noi si este un om corect,ce a furat Muzgoci?Este scandalos,este rușinos .Prosti si lingăi se exprima aici.Pacat .Ma așteptam la altceva.
Google PageRank Checker