27 de ani
de presa libera
Vineri, Iulie 28, 2017 11:49 AM

Educatie

Specializări de top la Universitatea „Dunărea de Jos“ din Galaţi

Educatie  |
30.06.2017, 00:00
4111

   Universitatea „Dunărea de Jos” din Galaţi dispune de cadre didactice pregătite şi de o infrastructură modernă care-i permit să scoată la concurs specializări de top. Iată doar câteva exemple:

• Facultatea de Arhitectură Navală deţine şi dezvoltă acorduri de parteneriat cu toate şantierele navale din România, dar şi cu puternice societăţi de proiectare-cercetare. Aceste parteneriate prevăd atât contracte de cercetare aplicativă, colaborări, burse, cât şi internship-uri. Toate acestea asigură o rată a angajării de aproape 100% a absolvenţilor chiar în domeniile ingineriei navale, cercetare-proiectare, administraţie în domeniul naval.

• Facultatea de Ştiinţa şi Ingineria Alimentelor, cea mai veche instituţie de învăţământ superior din România, desfăşoară programe educaţionale şi de cercetare de top la nivel naţional. Activităţile didactice se desfăşoară în staţii pilot şi laboratoare moderne. Facultatea colaborează cu întreprinderi din domeniu, oferind studenţilor oportunităţi pentru stagii suplimentare de practică, burse de studiu, participări la concursuri profesionale naţionale şi internaţionale, internship.

• Facultatea de Ştiinţe Juridice, Sociale şi Politice mizează pe orientarea în carieră a studenţilor, pe baza parteneriatului existent între facultate şi diverse structuri profesionale şi administrative din teritoriu şi din ţară. Cel mai nou Masterat în domeniul ştiinţelor administrative, numit Guvernanţă şi cooperare transfrontalieră în administraţia publică, îşi propune să formeze specialişti capabili să consolideze cooperarea internaţională şi transfrontalieră între România şi Republica Moldova.

De altfel, cele trei domenii prioritare de dezvoltare în România, respectiv Calculatoare, Ingineria Mediului şi Ingineria Materialelor, sunt foarte bine reprezentate la Universitatea „Dunărea de Jos” din Galaţi, cu rezultate bune, cu cercetare susţinută şi mai ales cu recunoaştere a rezultatelor.

Numărătoarea inversă până la demararea Admiterii 2017 a început. Pentru anul universitar 2017-2018, Universitatea „Dunărea de Jos” din Galaţi oferă un număr de 1.748 de locuri la buget – la ciclul de studii de licenţă. Acestora li se adaugă 1.590 de locuri cu taxă.

Cifra de şcolarizare la studii universitare de licenţă – buget pentru anul universitar 2017-2018 este repartizată, pe facultăţi, după cum urmează: Facultatea de Inginerie – 210, Facultatea de Arhitectură Navală - 100, Facultatea de Ştiinţa şi Ingineria Alimentelor - 130, Facultatea de Automatică, Calculatoare, Inginerie Electrică şi Electronică - 250, Facultatea de Inginerie şi Agronomie din Brăila - 130, Facultatea de Litere - 125, Facultatea de Ştiinţe şi Mediu - 75, Facultatea de Istorie, Filosofie şi Teologie - 100, Facultatea de Educaţie Fizică şi Sport -75, Facultatea de Economie şi Administrarea Afacerilor - 158, Facultatea de Ştiinţe Juridice, Sociale şi Politice - 99, Facultatea de Medicină şi Farmacie - 266, Facultatea de Arte - 30.

Din totalul celor 1.748 de locuri, 19  sunt pentru rromi. În plus, vor mai fi scoase la concurs şi locuri la buget cu bursă pentru tinerii de origine română din Republica Moldova, absolvenţi cu diploma de bacalaureat obţinută în România, dar şi fără bursă pentru tinerii de origine română din Republica Moldova, absolvenţi cu diploma de bacalaureat obţinută în România.

Admiterea la Universitatea „Dunărea de Jos” din Galaţi, pentru învăţământul cu frecvenţă, se organizează şi anul acesta în două sesiuni: iulie şi septembrie. Sesiunea din vară va debuta cu şase zile de înscrieri, în intervalul 10-15 iulie. Probele de concurs se vor derula între 17 şi 19 iulie. Primele rezultate vor fi afişate pe 20-21 iulie, după care candidaţii declaraţi admişi au termen de depunere a diplomelor de bacalaureat în original până pe 24 iulie, la ora 10,00. Cei care nu vor aduce diplomele în original până la această dată vor pierde locurile, iar ierarhiile din fiecare facultate vor fi refăcute. Rezultatele finale vor fi afişate pe 26 iulie, până la ora 16,00. Datele sunt valabile pentru toate facultăţile, mai puţin cea de Medicină şi Farmacie, care are un alt calendar al admiterii, uşor decalat: probele se dau în intervalul 25-26 iulie, afişarea rezultatelor şi rezolvarea contestaţiilor se vor face până pe 27 iulie, iar până pe 31 iulie candidaţii sunt aşteptaţi să aducă diplomele în original. Listele finale cu viitorii studenţi la medicină vor fi cunoscute abia pe 2 august 2017.

(P)

Comentarii

Facultatea de Inginerie (02 Jul, 13:19)
Catalina

Ma scuzati dar imeginea este dintr-un laborator al Departamentului de Inginerie Fabricatiei (Facultatea de Inginerie), cu studenti din anul III TCM (Inginerie Industriala, specializarea Tehnologia Constructiei de Masini), iar cadrul didactic din fata studentilor este tot din Departamentul de Ingineria Fabricatiei al Facultatii de Inginerie din Universitatea "Dunarea de Jos"din Galati. Din pacate in articol nu se spune nimic despre specializarile acestei facultati, despre faptul ca absolventii acesteia se regasesc in intreprinderi din toate domeniile, inclusiv cela naval, cel al industriei elimentare, cel al constructiei de automobile si avioane si altele. De exemplu, un santier naval are nevoie de absolventi de arhitectura navala dar, in acelasi timp, are nevoie de absolventi de inginerie mecanica, TCM, ingineria materialelor, inginerie economica industriala, acestea fiind specializari ale Facultatii de Inginerie.

Raspunde
specialisti de top (04 Jul, 20:26)
universitate

La universitatea "Dunarea de jos" sunt absolventi fff bine pregatiti . Exemplu profesoara de matematica Alina Craciun de la scoala Murgesti un cadru didactic f bine pregatit ,un model pe plan profesional,un specialist de top si o absolventa model a acestei universitati.

Raspunde

Stiri Agerpres

Giurgiu: Traficul cu bacul la Bechet, întrerupt temporar din cauza vântului puternic
Vineri, Iulie 28, 2017 11:45 AM

Traficul cu bacul de la PTF Bechet este întrerupt temporar vineri din cauza vântului puternic, informează un comunicat de presă al ITPF Giurgiu.

Javier Bardem, Penélope Cruz, Jennifer Lawrence și George Clooney, așteptați pe covorul roșu la Mostra din Veneția
Vineri, Iulie 28, 2017 11:44 AM

Cuplul spaniol Javier Bardem și Penélope Cruz, actrițele americane Jennifer Lawrence și Jane Fonda alături de compatrioții lor Matt Damon, George Clooney și Robert Redford se numără printre starurile așteptate la cea de-a 74-a ediție a Festivalului Internațional de Film de la Veneția, care va avea loc în perioada 30 august - 9 septembrie, relatează vineri EFE.

Acțiune a Poliției Capitalei pentru combaterea evaziunii fiscale cu produse congelate
Vineri, Iulie 28, 2017 11:37 AM

Polițiștii din Capitală acționează, vineri, într-un complex comercial agroalimentar din Sectorul 6, profilat pe vânzarea de produse congelate, pentru prevenirea și combaterea faptelor de evaziune fiscală.

Constanța: Opt localități din județ, afectate de inundații; străzi și curți cuprinse de ape în urma ploii
Vineri, Iulie 28, 2017 11:33 AM

Un număr de 39 de solicitări de intervenție în urma inundațiilor produse din cauza ploilor, venite din opt localități din județul Constanța, cele mai multe din municipiul reședință, au fost înregistrate vineri de Regia Autonomă Județeană de Apă (RAJA), potrivit reprezentanților instituției.

PREMIERE DE WEEKEND Un nou film de spionaj cu Charlize Theron și aventura epică a "zâmbăreților" ajung în cinematografele nord-americane
Vineri, Iulie 28, 2017 11:25 AM

"The Emoji Movie", aventura epică a "zâmbăreților" în lumea necunoscută ascunsă în aplicațiile din smartphone, și "Atomic Blonde", un film de spionaj din timpul Războiului Rece cu Charlize Theron în rolul principal, sunt principalele lansări de la sfârșitul acestei săptămâni în cinematografele nord-americane. Tot vineri își are premiera în SUA și "Midwife", un film franțuzesc cu Catherine Deneuve și Catherine Frot lansat în aceeași zi și în România.

OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
mai multe poze »
TOP COMENTARII
CELE MAI CITITE ARTICOLE
28 Jul, 10:56 Nereguli
Ion a comentat pentru articolul Cadastru pentru imobile şi dezbaterea succesiunii, gratuite în peste 60 de comune şi oraşe:
Comuna COSTESTI nu face parte din acest program? Probabil nu s au bagat din cauza prea multor probleme din primarie. (INCOMPETENTA)
28 Jul, 10:07 SCDL Buzau
Tanase Virgiliu a comentat pentru articolul Cercetătorul Costel Vânătoru despre reorganizarea Staţiunii de Cercetare-Dezvoltare pentru Legumicultură: „Daea, Ciolacu şi Toma ar putea fi invocaţi peste ani de copiii lor, de nepoţii lor, că au făcut ceva bun pentru Buzău“:
In cazul "Daea" , poetul Mircea Dinescu a avut dreptate ! Acest ministru - sa-i zicem mai nonconformist - va lasa ceva urme in brazda agriculturii romanesti ! (Daca va fi ... pastrat )
28 Jul, 10:03 SCdl buzau
Tanase Virgiliu a comentat pentru articolul Cercetătorul Costel Vânătoru despre reorganizarea Staţiunii de Cercetare-Dezvoltare pentru Legumicultură: „Daea, Ciolacu şi Toma ar putea fi invocaţi peste ani de copiii lor, de nepoţii lor, că au făcut ceva bun pentru Buzău“:
Cred ca indiferent de varsta, orientare politica, grad de instruire - orice buzoian adevarat poate exclama, fara grija : " O, ce veste minunata ! " Ma bucur ca cei mentionati au realizat necesitatea urgenta a aducerii Experimentalei pe fagasul ei normal - atit de ignorat de politicienii ultimilor 26 de ani - indiferent care au fost ei... Sa speram ca prin aceasta reparatie legislativa si administrativa , buzoienii ( si nu numai ei ) vor ... " gusta " din roadele muncii cecetatorilor de acolo - astfel incit , vorba aceea - si nepotii sa-i poata pomeni... Felicitari sincere!
Google PageRank Checker