Începe un nou an şcolar care înseamnă multe provocări nu numai pentru elevi, ci şi pentru reprezentanţii CPECA, care au multe obiective şi proiecte pentru siguranţa elevilor, pentru a-i ţine la distanţă de tentaţiile consumului de droguri, fie el numai ocazio­nal, ori re­creaţional. Reprezentanţii Centrului de Prevenire, Evaluare şi Consiliere Antidrog al Judeţului Buzău au făcut deja un plan de activităţi pentru noul an şcolar, astfel că se vor afla în mijlocul elevilor chiar din prima zi.

Printr-un comunicat de presă, CPECA Buzău nominalizează câteva din proiectele pe care doreşte să le realizeze în şcolile buzoiene. Este vorba, pe de o parte, despre proiecte cu impact dezvoltate la nivel national, dar şi proiecte pliate pe ­pro­blematica identificată în rândul elevilor buzoieni. ,,Pentru anul şcolar 2018-2019, se vor implementa, cu precădere, în unităţile de învăţământ următoarele proiecte naţionale: Concursul <Mesajul meu antidrog>, ediţia a XVI-a, Proiectul <FRED GOES NET – intervenţii timpurii pentru consumatorii de droguri care au fost identificaţi/depistaţi pentru prima data>; Proiectul <Necenzurat>; Proiectul <ABC-ul emoţiilor>, Proiectul <Cum să creştem sănătoşi>”, transmit re­prezentanţii CPECA. Potrivit aceleiaşi surse, şi în acest an activităţile pro­iectelor au adresabilitate în funcţie de vârsta copiilor cu care specialiştii se întâlnesc. „Activităţile sunt în concordanţă cu nivelul de dezvoltare socio-emoţională a fiecărei vârste (grup ţintă), astfel încât să fie atractive şi uşor de înţeles, fiind dove­dit faptul că adoptarea unui stil de viaţă sănătos la vârste fragede poate fi un factor de protecţie în faţa tentaţiilor apărute odată cu înaintarea în vârstă, atât în ceea ce priveşte consumul de tutun, alcool şi droguri, cât şi în faţa presiunilor sociale”, spun specialiştii CPECA Buzău.

Mai multă informaţie pentru elevi

Începerea noului an şcolar oferă posibilitatea specialiştilor Agenţiei Naţio­nale Antidrog de a relua şi intensifica activităţile de prevenire a consumului de droguri, tutun şi alcool în rândul populaţiei şcolare . În acest an şi-au propus creşterea nivelului de informare, educare şi conştientizare a populaţiei şcolare, activităţi pe care le vor realiza în cadrul programelor şcolare, dar şi extraşcolare şi de petrecere a timpului liber.

De asemenea, specialiştii doresc să-i sensibilizeze pe tineri cu privire la efectele dezastruoase ale consumului de droguri,  astfel încât  să-i determine să  evite consumul de droguri, fie că este vorba de unul experimental, ocazional, iar pe cei care au încercat din curiozitate ori din teribilism acest lucru să nu transforme consumul experimental şi ocazional în consum regulat.

DISTRIBUIȚI
loading...