Începerea noului an școlar oferă posibilitatea Centrului de Prevenire, Evaluare și Consiliere Antidrog Buzău, structura teritorială a Agenției Naționale Antidrog, de a relua și intensifica activitățile de prevenire a consumului de droguri, tutun și alcool în rândul populației școlare, cu scopul creșterii nivelului de informare, educare și conștientizare a populației școlare în vederea neînceperii consumului de droguri, în cadrul programelor școlare, extrașcolare și de petrecere a timpului liber, precum și a creșterii nivelului de informare, sensibilizare și conștientizare a populației școlare în vederea evitării transformării consumului expe­rimental și ocazional în consum regulat, în cadrul programelor școlare, extrașcolare și de petrecere a timpului liber.

În acest sens, specialiștii C.P.E.C.A. Buzău se vor afla în mijlocul elevilor, la festivitățile de deschidere a noului an școlar,  pentru a prezenta oferta educațională  pentru anul școlar 2019-2020 când se vor implementa proiectele tradiționale „Mesajul meu Antidrog” – pentru elevii de gimnaziu și liceu, „Necenzurat” – pentru elevii de 12-14 ani, „Fred Goes Net – Intervenții timpurii pentru consumatorii de droguri care au fost identificați/depistați pentru prima oară” – pentru elevii de 14-19 ani.

De asemenea, va conti­nua derularea celor două proiecte care au înregistrat un mare succes în rândul copiilor în anul 2018, res­pectiv proiectul ,,ABC-ul emoțiilor” – pentru elevii din clasele I și a II-a și proiectul ,,Cum să creștem sănătoși” – pentru preșcolari și pentru elevii de clasa I.

Tot în acest an, se implementează proiectul de prevenire în familie a consumului de droguri ,,Eu și copilul meu”, prin intermediul căruia CPECA Buzău  își propune să consolideze legăturile afective dintre membrii familiei (părinte-copil, părinte-părinte, copil-copil), precum și pe cele dintre aceștia și școală.

,,Activitățile proiectelor sunt concepute în concordanță cu nivelul de dezvoltare socio-emoțională a fiecărei vârste (grup țintă), astfel încât să fie atractive și ușor de înțeles, fiind dove­dit faptul că adoptarea unui stil de viață sănătos la vârste fragede poate fi un factor de protecție în fața tentațiilor apărute odată cu înaintarea în vârstă, atât în ceea ce privește consumul de tutun, alcool și droguri, cât și în fața presiunilor sociale”, precizează reprezentanții C.P.E.C.A. Buzău.

DISTRIBUIȚI
loading...