27 de ani
de presa libera
Vineri, Iunie 23, 2017 16:55 PM
dragaica

Actualitate

Spărgători de locuințe din Cernătești și Smeeni, trimiși în arest

de Vali MARINESCU
Actualitate  |
17.03.2017, 00:00
450

   Patru indivizi din Cer­nă­tești, care la sfârșitul anului trecut au lăsat un localnic fără mai multe bunuri, au fost re­ținuți.

   Polițiști din cadrul Secției nr. 2 de poliție rurală Beceni au efectuat miercuri trei per­cheziții domiciliare pe raza localității, la persoane bănuite de comiterea furtului din lo­cuință.

   Fapta a fost sesizată poli­ției la finele anului trecut, de către un buzoian în vârstă de 61 de ani, care deține o casă de vacanță pe raza localității Cernătești.

   În urma perchezițiilor, poli­țiștii au ridicat mai multe scule electrice profesionale și materiale de construcție.

   Din cercetările efectuate de polițiști a reieșit faptul că patru tineri din localitate, cu vârste cuprinse între 17 și 19 ani, ar fi sustras în mod re­pe­tat mai multe bunuri, din curtea locuinței persoanei vă­tămate, prejudiciul estimat fiind de aproximativ 5.000 de lei.

   De asemenea, cei patru bănuiți ar fi fost sprijiniți în activitatea infracțională de alți doi localnici, în vârstă de 25 și respectiv 44 de ani.

   A fost întocmit dosar penal, iar față de cele șase persoane a fost dispusă măsura reținerii pentru o perioadă de 24 de ore. Joi au fost prezentați Parchetului de pe lângă Judecătoria Buzău cu propunerea de ares­tare preventivă.

   De asemenea, polițiști din cadrul Secției 13 poliție rurală Smeeni, au identificat doi ti­neri bănuiți de comiterea mai mul­tor infracțiuni de furt din locuințe.

   Din cercetările efectuate de polițiști a reieșit faptul că doi tineri, în vârstă de 22 și 28 de ani, din localitatea Smeeni, în perioada februarie - martie, ar fi pătruns în timpul nopții și prin efracție, în locuințele a trei consăteni, și ar fi sustras mai multe bunuri în valoare de aproximativ 7. 500 de lei.

   Prejudiciul a fost recuperat parțial și predat persoanelor vătămate.

   A fost întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infrac­țiu­nilor de furt calificat și tentativă la furt calificat, iar față de cei doi bănuiți a fost dispusă măsura reținerii pentru o perioadă de 24 de ore, urmând a fi prezentați Parchetului de pe lângă Judecătoria Pogoanele, cu propunerea de arestare preventivă.

   Cercetările continuă pentru stabilirea întregii activități infracționale a bănuiților și recuperarea prejudiciului.

Comentarii

Acest articol nu are comentarii! Fii primul care comenteaza in legatura cu acest articol!

Stiri Agerpres

Tusk/Brexit: Oferta premierului Theresa May 'riscă să agraveze situația' europenilor în Marea Britanie
Vineri, Iunie 23, 2017 16:37 PM

Propunerile premierului britanic Theresa May cu privire la drepturile cetățenilor europeni în Marea Britanie după ieșirea acestei țări din Uniunea Europeană sunt sub așteptările noastre și riscă să agraveze situația europenilor de pe teritoriul britanic, a avertizat vineri președintele Consiliului European, Donald Tusk, la finalul Summitului UE desfășurat joi și vineri la Bruxelles, potrivit AFP și DPA.

DNA: Fost director al unei școli din Neamț, trimis în judecată pentru fraudă cu fonduri europene
Vineri, Iunie 23, 2017 16:35 PM

Doru Lozincă, fost director al Grupului școlar "Ion Ionescu de la Brad" din comuna Horia, județul Neamț, a fost trimis în judecată vineri de procurorii Direcției Naționale Anticorupție (DNA) pentru fraudă cu fonduri europene.

PNL Sector 5: Un an de administrație PSD în Sectorul 5 - cronica unui dezastru anunțat
Vineri, Iunie 23, 2017 16:25 PM

PNL Sector 5 consideră că un an de administrație PSD în această zonă administrativă înseamnă "cronica unui dezastru anunțat".

Primarul sectorului 2 intenționează să construiască zece parcări supraetajate
Vineri, Iunie 23, 2017 16:18 PM

Primarul Sectorului 2, Mihai Mugur Toader, a declarat, vineri, cu ocazia prezentării bilanțului după un an de mandat, că în perioada următoare vor fi realizate studiile de fezabilitate pentru construirea a zece parcări supraetajate.

Donald Trump, deranjat de relația apropiată dintre Robert Mueller și James Comey
Vineri, Iunie 23, 2017 16:08 PM

Președintele american Donald Trump a afirmat, într-un interviu pentru Fox News difuzat vineri, că este deranjat de relația dintre Robert Mueller, procurorul special însărcinat cu ancheta privind ingerința Rusiei în alegerile din noiembrie, și fostul director FBI, James Comey, informează The Hill.

OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
mai multe poze »
TOP COMENTARII
CELE MAI CITITE ARTICOLE
23 Jun, 14:04 directori
prof a comentat pentru articolul Peste 70 de posturi de directori de școli, scoase la concurs la Buzău:
dar la sc 3 ramnic? se va incrie cineva? au proiecte , au fonduri, si-au luat masini.... E de luat in calcul: bani multi la gratis, fara ore fara rezultate... viata frumoasa
23 Jun, 13:01 Sunteți nebuni?Sunteți analfabeți cu toții? Opriți-vă!
George Călinescu a comentat pentru articolul Buzoianca Ramona Neculae dedică al treilea volum viitorului ei copil:
Doamnelor, domnilor, e de două ori trist ce se întâmplă. Odată că o grafomană agramată se închipuie creator de literatură și nu se mai oprește din producția de maculatură de o impostură incalificabilă. Dar asta ar fi, până la urmă, damblaua ei și nu ar trebui să ne vexeze inconștiența cu care această veleitară alterează ierarhia valorilor estetice și insultă spiritul public. Mai de condamnat sunt însă „lăudătorii”, organizatorii de așa zise lansări, gazdele iresponsabile, cadre didactice care deschid larg ușile școlilor spre a oferi elevilor veritabile antimodele de o monstruoasă lipsă de cultură și de îndemânare în mânuirea limbii române în scris.
23 Jun, 12:17 Încă-s treaz!...
Unu' a comentat pentru articolul Actuala dilemă a cetăţeanului (ne)turmentat:
Apreciez răspunsul, chiar dacă argumentele, și pe cale de consecință concluziile, sunt discutabile. Ghilimelele nu sugerează un citat decât dacă este indicată sursa. Bun, să presupunem că sunt atât de ignorant într-ale literaturii încât n-am auzit de Caragiale. Am auzit doar că, prin redacții, i se spunea "Moș Virgulă". Deci Caragiale nu putea să facă rabat niciodată de la corectitudinea gramaticală. Doar că multe s-au schimbat într-ale gramaticii în ultima sută (și ceva...) de ani. De acord, păstrăm cuvintele autorului, pentru a păstra parfumul epocii, sau licențele poetice ("Cobori în jos Luceafăr blând..."), dar nici la Caragiale, nici la Eminescu, sau la oricare alt autor nu păstrăm ortografia originală, dacă Onor' Academia a schimbat regulile. Chiar dacă Eminescu și Caragiale (de care, din câte ați remarcat, nu am prea auzit) au scris cu apostrof, noi folosim cratima. Deci, din punctul meu ignorant de vedere, a păstra o ortografie desuetă, fără a accentua, prin indicarea sursei, că doriți un anumit parfum antebelic, constituie o eroare. Părerea mea!...
Google PageRank Checker