27 de ani
de presa libera
Sambata, Aprilie 29, 2017 00:37 AM

Actualitate

Spărgători de locuințe din Cernătești și Smeeni, trimiși în arest

de Vali MARINESCU
Actualitate  |
17.03.2017, 00:00
407

   Patru indivizi din Cer­nă­tești, care la sfârșitul anului trecut au lăsat un localnic fără mai multe bunuri, au fost re­ținuți.

   Polițiști din cadrul Secției nr. 2 de poliție rurală Beceni au efectuat miercuri trei per­cheziții domiciliare pe raza localității, la persoane bănuite de comiterea furtului din lo­cuință.

   Fapta a fost sesizată poli­ției la finele anului trecut, de către un buzoian în vârstă de 61 de ani, care deține o casă de vacanță pe raza localității Cernătești.

   În urma perchezițiilor, poli­țiștii au ridicat mai multe scule electrice profesionale și materiale de construcție.

   Din cercetările efectuate de polițiști a reieșit faptul că patru tineri din localitate, cu vârste cuprinse între 17 și 19 ani, ar fi sustras în mod re­pe­tat mai multe bunuri, din curtea locuinței persoanei vă­tămate, prejudiciul estimat fiind de aproximativ 5.000 de lei.

   De asemenea, cei patru bănuiți ar fi fost sprijiniți în activitatea infracțională de alți doi localnici, în vârstă de 25 și respectiv 44 de ani.

   A fost întocmit dosar penal, iar față de cele șase persoane a fost dispusă măsura reținerii pentru o perioadă de 24 de ore. Joi au fost prezentați Parchetului de pe lângă Judecătoria Buzău cu propunerea de ares­tare preventivă.

   De asemenea, polițiști din cadrul Secției 13 poliție rurală Smeeni, au identificat doi ti­neri bănuiți de comiterea mai mul­tor infracțiuni de furt din locuințe.

   Din cercetările efectuate de polițiști a reieșit faptul că doi tineri, în vârstă de 22 și 28 de ani, din localitatea Smeeni, în perioada februarie - martie, ar fi pătruns în timpul nopții și prin efracție, în locuințele a trei consăteni, și ar fi sustras mai multe bunuri în valoare de aproximativ 7. 500 de lei.

   Prejudiciul a fost recuperat parțial și predat persoanelor vătămate.

   A fost întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infrac­țiu­nilor de furt calificat și tentativă la furt calificat, iar față de cei doi bănuiți a fost dispusă măsura reținerii pentru o perioadă de 24 de ore, urmând a fi prezentați Parchetului de pe lângă Judecătoria Pogoanele, cu propunerea de arestare preventivă.

   Cercetările continuă pentru stabilirea întregii activități infracționale a bănuiților și recuperarea prejudiciului.

Comentarii

Acest articol nu are comentarii! Fii primul care comenteaza in legatura cu acest articol!

Stiri Agerpres

Joi, Ianuarie 01, 1970 02:00 AM

OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
mai multe poze »
TOP COMENTARII
CELE MAI CITITE ARTICOLE
28 Apr, 21:47 Comentariu
Un alt cetățean! a comentat pentru articolul Înglodat în datorii la furnizori și la stat, Căminul de bătrâni de la Vintilă Vodă, în pericol iminent de desființare:
Poate să-i dea Consiliul județean oricât,tot nu va face nimic pentru că este prea comod;aveți dreptate,leafa merge,iar el abia așteaptă să se întoarcă la "căldură"de la Primărie,iar cu noi nici nu vorbește,ne ignora total;Consiliul județean știe asta?
28 Apr, 21:29 Olimpiada
Valeria a comentat pentru articolul Concurenții Olimpiadei Naționale de Istorie de la Buzău, vizită la Comandamentul Diviziei 2:
Comentariile negative aparțin celor care sperau ca Olimpiada să fie un eşec şi nu pot accepta ideea că a fost o mare reuşită.
28 Apr, 21:19 Problema este legea electorală.
Pixelu original a comentat pentru articolul Bârlă s-a cerut afară din PSD, Ciolacu îi face pe plac:
Cum să fie votul lui imitatorule? Este votul pesedeului. Era votul lui dacă era ales de electorat din postura de candidat independent, nu pe listă de partid. După ce va fi exclus din PSD și va pierde funcția de consilier are ocazia să participe la viitoarele alegeri ca independent și să nu mai rănească pe nimeni cu votul lui.
Google PageRank Checker