27 de ani
de presa libera
Duminica, Martie 26, 2017 06:29 AM

Actualitate

Spărgători de locuințe din Cernătești și Smeeni, trimiși în arest

de Vali MARINESCU
Actualitate  |
17.03.2017, 00:00
359

   Patru indivizi din Cer­nă­tești, care la sfârșitul anului trecut au lăsat un localnic fără mai multe bunuri, au fost re­ținuți.

   Polițiști din cadrul Secției nr. 2 de poliție rurală Beceni au efectuat miercuri trei per­cheziții domiciliare pe raza localității, la persoane bănuite de comiterea furtului din lo­cuință.

   Fapta a fost sesizată poli­ției la finele anului trecut, de către un buzoian în vârstă de 61 de ani, care deține o casă de vacanță pe raza localității Cernătești.

   În urma perchezițiilor, poli­țiștii au ridicat mai multe scule electrice profesionale și materiale de construcție.

   Din cercetările efectuate de polițiști a reieșit faptul că patru tineri din localitate, cu vârste cuprinse între 17 și 19 ani, ar fi sustras în mod re­pe­tat mai multe bunuri, din curtea locuinței persoanei vă­tămate, prejudiciul estimat fiind de aproximativ 5.000 de lei.

   De asemenea, cei patru bănuiți ar fi fost sprijiniți în activitatea infracțională de alți doi localnici, în vârstă de 25 și respectiv 44 de ani.

   A fost întocmit dosar penal, iar față de cele șase persoane a fost dispusă măsura reținerii pentru o perioadă de 24 de ore. Joi au fost prezentați Parchetului de pe lângă Judecătoria Buzău cu propunerea de ares­tare preventivă.

   De asemenea, polițiști din cadrul Secției 13 poliție rurală Smeeni, au identificat doi ti­neri bănuiți de comiterea mai mul­tor infracțiuni de furt din locuințe.

   Din cercetările efectuate de polițiști a reieșit faptul că doi tineri, în vârstă de 22 și 28 de ani, din localitatea Smeeni, în perioada februarie - martie, ar fi pătruns în timpul nopții și prin efracție, în locuințele a trei consăteni, și ar fi sustras mai multe bunuri în valoare de aproximativ 7. 500 de lei.

   Prejudiciul a fost recuperat parțial și predat persoanelor vătămate.

   A fost întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infrac­țiu­nilor de furt calificat și tentativă la furt calificat, iar față de cei doi bănuiți a fost dispusă măsura reținerii pentru o perioadă de 24 de ore, urmând a fi prezentați Parchetului de pe lângă Judecătoria Pogoanele, cu propunerea de arestare preventivă.

   Cercetările continuă pentru stabilirea întregii activități infracționale a bănuiților și recuperarea prejudiciului.

Comentarii

Acest articol nu are comentarii! Fii primul care comenteaza in legatura cu acest articol!

Stiri Agerpres

Atac la Londra: Poliția britanică vrea informații suplimentare
Duminica, Martie 26, 2017 05:39 AM

Poliția britanică vrea să obțină mai multe informații pentru a stabili circumstanțele exacte în care Khalid Masood a decis să comită atentatul de la Londra, revendicat de gruparea jihadistă Stat Islamic, transmite AFP.

ZILE NAȚIONALE: Republica Populară Bangladesh
Duminica, Martie 26, 2017 05:05 AM

Republica Populară Bangladesh sărbătorește Ziua Națională la 26 martie, dată la care aniversează proclamarea independenței, în anul 1971.

Ziua internațională a luptei împotriva epilepsiei (Purple Day)
Duminica, Martie 26, 2017 04:54 AM

Ziua internațională a luptei împotriva epilepsiei, cunoscută la nivel mondial sub denumirea de Purple Day, este marcată în fiecare an pe 26 martie, vizând creșterea gradului de conștientizare la nivel mondial a bolii.

"Un binecunoscut lider terorist Al-Qaida", ucis de o lovitură americană în Afganistan (Pentagon)
Duminica, Martie 26, 2017 04:47 AM

Pentagonul a precizat sâmbătă că o lovitură a SUA în Afganistan l-a ucis în urmă cu șase zile pe un militant al grupării Al Qaida care era responsabil pentru moartea a doi membri ai serviciilor americane și acuzat pentru implicare în atacul asupra unui autobuz ce transporta echipa de cricket a statului Sri Lanka, în 2009, transmite Reuters.

DOCUMENTAR: 195 de ani de la moartea compozitorului Ludwig van Beethoven
Duminica, Martie 26, 2017 04:46 AM

Compozitorul german Ludwig van Beethoven s-a născut la Bonn, la 16 decembrie 1770.

OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
mai multe poze »
TOP COMENTARII
CELE MAI CITITE ARTICOLE
25 Mar, 13:09 POLITIA LOCALA
POPESCU LEONTIN a comentat pentru articolul Poliţiştii locali angajaţi ilegal, cu un pas mai aproape de concediere:
DEOARECE UNITATIILE PARTICULARE LUCREAZA CU UN TARIF FOARTE MIC PE CIND UNITATIILE DE STAT PRESTATOARE DE SERVICI LUCTREZA DUPA NORME LEGE .
25 Mar, 13:06 politia locala referitor
popescu leontin a comentat pentru articolul Poliţiştii locali angajaţi ilegal, cu un pas mai aproape de concediere:
Referitor la HAUSUL CARE EXISTA INTRE POLITIA LOCALA POLITIA NATIONALA SI DIRECTIILE PUBLICE DE PAZA ALE STATULUI SINT URMATOARELE . DATORITA UNITATIILOR DIN TARA PRIN DESFINTAREA CORPURIILOR GARDIENILOR PUBLICI SA AJUNS LA HAUS
25 Mar, 08:39 ???
Virgil a comentat pentru articolul Cum a încercat Neagu să îl execute public pe Toma, dar gloanțele l-au nimerit pe Tescaru:
Au inceput lucrarile de primavara in fata locuintei lui Neagu, la Poieni, pe banii primariei. La restul populatiei cand incepe?
Google PageRank Checker