Buzoianca Livia Florentina Bunea și fiica, Elena Natalia, ucise în Cipru de un ofițer în armata locală, vor fi înmormântate astăzi după-amiază la ­ci­mitirul central din satul Arediou, din districtul Nicosia. Înhumarea este programată pentru ora locală 17,00, iar statul cipriot va suporta cheltuielile cu înmormântarea, iar autoritățile locale au pus la dispoziție locul de veci, scrie presa cipriotă.

Pentru ultimul rămas bun, rudele și prietenii din România au mers în Cipru. Printre ei se numără mama și bunica celor două victime. La înmormântare vor participa și toți membrii echipelor de căutare și anchetă din acest dosar.

Inițial s-a crezut că trupurile neînsuflețite vor fi trimise în România, după efectuarea autopsiilor, dar un oficial local a declarat că una dintre rudele Liviei din Cipru a cerut ca aceasta și fiica ei să fie înmormântate în Cipru.

Între timp, soțul Liviei, respectiv tatăl Elenei Natalia, a decis să cheme în judecată atât pe suspectul de crimă, cât și statul cipriot, a declarat avocatul acestuia, Yiannis Ioannou.

Ioannou a declarat pentru postul de televiziune CyBC TV că acțiunea va fi depusă în justiție în următoarele zile și că se solicită despăgubiri morale atât de la suspectul Nikos Metaxas cât și de la stat.

Acțiunea va fi formulată atât la adresa presupusului criminal, cât și a poliției, pentru că nu și-a făcut datoria în mod adecvat.

În opinia avocatului, cazul celor două românce este strigător la cer. ,,Avem declarații chiar de la șeful poliției, dar și scuzele oficiale prezentate de autoritățile statului”, a mai spus acesta.

Prieteni și cunoștințe ale Liviei Bunea au declarat presei că, în ciuda solicitărilor repetate pe care le-au formulat la poliție, când cele două au dispărut, li s-a spus că acestea ar fi trecut ilegal în Republica Cipru de Nord. Clientul său se teme că unele probe ar putea dispărea de la dosar și de aceea se grăbește să depună acțiunea în instanță. ,,Acest caz a costat statul deja câteva milioane”, a mai spus avocatul.

Există temeri că numărul victimelor lui ,,Orestis” ar putea fi mai mare. Poliția verifică alte cazuri de femei care ar fi putut fi posibile ținte, ale căror nume sunt pe o listă cu femei care au avut contacte online cu suspectul ,,Orestis”. Una dintre femei este posibil să fie în străinătate, dar alte patru vor fi, cel mai probabil, chemate să identifice suspectul într-o acțiune a poliției, în care vor fi aliniați mai mulți bărbați, pentru a fi identificat chiar cel bănuit de crime.

Uciderea celor două românce în Cipru a ajuns un caz care încă face valuri în această țară, dar și în România.

Buzoianca Livia Florentina Bunea, plecată din România în Cipru împreună cu fetița ei, au fost ucise de un criminal în serie, primul din istoria acestei țări.

Cele două au fost date dispărute încă de acum trei ani, dar abia acum două luni adevărul a ieșit la iveală. Au fost ucise de un maniac, ofițer în armată, în vârstă de 35 de ani, Nikos Metaxas, alias ,,Orestis”, așa cum se prezenta pe rețelele de socializare, de unde își racola victimele.

Metaxas a mărturisit că a ucis cinci femei și două fetițe, Livia Florentina Bunea, în vârstă de 36 de ani, și fiica ei, Elena Natalia Bunea, în vârstă de 8 ani, fiind primele ucise. Cele două fetițe au ambele legătură cu România. Elena Natalia se născuse în țară, iar o altă fetiță, Sierra Graze Seucaliuc, de 6 ani, al cărei cadavru este căutat încă de anchetatori, era fiica unui român și a unei filipineze, aceasta din urmă fiind și ea ucisă de ,,Orestis”.

O valiză conținând cadavrul Liviei a fost scoasă de pe fundul unui lac cu apă toxică, de lângă o mină dezafectată, la 28 aprilie. Corpul neînsuflețit al fetiței a fost recuperat abia după o săptămână. Căutarea victimelor lui Nikos Metaxas se face la indicațiile presupusului criminal, care a mărturisit că a ucis cele șapte persoane și că le-a aruncat cadavrele în diverse locuri, în special în apele acestui lac artificial, creat pentru respectiva mină.

Încă o victimă, jumătate româncă, este căutată 

Autoritățile cipriote au găsit până acum șase dintre cele șapte victime recunoscute de Metaxas, conti­nuând căutările în lacul Memi, în speranța recuperării rămășițelor pământești ale micuței Sierra Graze Seucaliuc. Tatăl fetei, Adrian Seucaliuc, a sperat până în ultima clipă că fetița lui nu se află, totuși, printre victime, însă presupusul asasin a oferit detalii inclusiv despre uciderea fetei și despre mo­dul în care s-a descotorosit de cadavru.

Mama fetiței, Mary Rose Tiburcio, din Filipine, a fost, de altfel, prima dintre victimele al căror cadavru a fost găsit. Se întâmpla la 14 aprilie, iar descoperirea macabră a fost făcută de niște turiști germani. Inițial, fostul soț, românul Adrian Seucaliuc, tatăl fetiței ei, a fost cel bănuit de crimă și prin urmare anchetat. Ulterior a fost eliberat, iar anchetatorii au ajuns pe urmele lui ,,Orestis”, care se folosea de site-uri de dating pentru a-și racola victimele.

Acțiunea anchetatorilor este extrem de dificilă. Găsirea cadavrului fetiței de șase ani dă mari bătăi de cap echipelor de la fața locului. Mai mulți legiști au recomandat secarea parțială a lacului, pentru a ușura operațiunile de căutare.

Dar din cauza toxicității ridicate, specialiștii în probleme de mediu se opun și solicită analize serioase înainte de a se lua orice decizie.

Livia și Elena au murit strangulate

Livia și Elena au murit strangulate de Nikos Metaxas, după cum a mărturisit acesta. Dar cazul capătă dimensiuni și mai tragice din cauza unor aspecte legate de modul în care poliția a acționat atunci când, la 30 septembrie 2016, a fost semnalată dispariția Liviei Florentina și a Elenei Natalia. Practic, poliția nu doar că nu a trecut la căutarea lor, dar a și mințit, susținând că acestea ar fi părăsit Cipru.

În ciuda insistențelor mai multor cunoscuți de-ai celor două, cazul nu a fost tratat cu seriozitate. ca și celelalte, de altfel, nefiind vorba despre nicio cetățeană cipriotă, ci doar despre imigrante. Motiv de proteste în Cipru și de demisii și demiteri. Ministrul Justiției a demisionat, iar șeful poliției a fost destituit și înlocuit cu un altul.

DISTRIBUIȚI
loading...