Tinerii solişti de la Nehoiu şi Pătârlagele s-au întors acasă cu premii de la Festivalul Naţional de Muzică pentru Copii şi Tineri, „Braşov Live Fest”. Este vorba despre elevii pregătiţi de profesorul Titu Vânătoru, care au participat, în perioada 12-13 mai, la cea de-a doua ediţie a festivalului ce a avut-o preşe­dinte al juriului pe Luminiţa Anghel.

Festivalul a fost structurat pe patru secţiuni şi şapte categorii de vârstă. Soliştii Casei de Cultură „Coca Andronescu” Pătârlagele au obţinut următoarele rezultate: Adelina Gabriela Dumitru, (Marele Trofeu al secţiunii Folclor), duetul Adelina Gabriela Dumitru şi Sebastian Scoarţă, Marele Trofeu al secţiunii de Muzică Populară, Gabriela Neacşu, (Premiul II), Daria Niculăescu, Marele Trofeu la categoria 6-7 ani şi Daria Posmagiu Premiul I la categoria 6-7 ani.

De asemenea, solistul Casei de Cultură din Nehoiu Vlăduţ Nicoară a obţinut Trofeul la categoria 12-14 ani, secţiunea Muzică Populara.

„Sunt foarte încântat de rezultatele obţinute de copiii noştri. Sunt nişte tineri care promit foarte mult. Eu am contract cu primăriile din Nehoiu şi Pătârlagele pentru a pregăti ansamblurile muzicale existente, şi intenţionăm să mai formăm şi altele. Copiii fac parte din grupurile Mlădiţele din Pătârlagele şi Datini Nehoiene. De mare importanţă în pregătirea copiilor a fost şi sprijinul primarului Gherghiceanu din Pătârlagele, care ne-a pus la dispoziţie transport pentru ca elevii să nu fie nevoiţi să facă naveta pentru a veni la repetiţii. Acum ne pregătim să participăm la Festivalul Naţional Spic de Grâu de la Bucureşti”, a declarat Titu Vânătoru.

Din juriul Festivalul Naţional de Muzică pentru Copii şi Tineri, „Braşov Live Fest”, alături de Luminiţa Anghel, au mai făcut parte Bianca Buca (Radio Guerrilla), Gabriela Anca Juga Şeicanu (artist Opera Braşov), contratenor  Narcis Ianău, Felicia Popa (producător şi realizator tv Antena 1) etc.