Bărbatul care în noaptea de 13 ianuarie a lovit cu mașina, condusă fără permis, o autospecială de poliție și a fugit de la locul faptei, polițiștii fiind obligați să tragă focuri de avertisment și spre autoturismul fugarului, a fost reținut în această seară. Individul, de 45 de ani, din Blăjani, se afla în zona centrală a municipiului Buzău, și nu a opus rezistență echipajului de poliție.

În urma probatoriului administrat, sub coordonarea procurorului de caz, a fost dispusă măsura reținerii pentru o perioadă de 24 de ore, iar miercuri va fi prezentat procurorului cu propunere de arestare preventivă.

Amuntim că la data de 13 ianuarie, în jurul orei 02.30, pe bulevardul Unirii, un echipaj de poliție rutieră din cadrul Poliției Municipiului Buzău a efectuat semnal regulamentar de oprire unui autoturism, înmatriculat în Prahova, însă conducătorul auto și-a continuat deplasarea, refuzând sa oprească.

S-a procedat la urmărirea autoturismului, împreună cu alte două echipaje de poliție, în afara municipiului, pe raza comunelor Mărăcineni și Poșta Câlnău.

În urmărire, conducătorul auto a acroșat o autospecială de poliție, moment în care s-au executat focuri de armă, în plan vertical și asupra auto.

Autovehiculul s-a oprit, iar conducătorul auto a fugit.

Au fost identificați trei ocupanți ai mașinii, care au fost conduși la sediul poliției, pentru audieri.

Din verificări, a rezultat că șoferul nu posedă permis de conducere și ar fi fost sub influența băuturilor alcoolice.

În urma evenimentului, nu au rezultat vătămări corporale, autoturismul implicat și o autospecială de poliție fiind avariate.

DISTRIBUIȚI
loading...