Marţi, în cea de-a doua zi a simulării Evaluării Naţionale, la Buzău examenul s-a desfăşurat în toate unităţile de învăţământ. Potrivit Inspectoratului Şcolar Judeţean (IŞJ) Buzău, în singura instituţie în care, luni, au fost probleme, Liceul pentru Deficienţi de Vedere, s-au găsit soluţii pentru a organiza simularea în ciuda boicotului profesorilor.

„Astăzi (n.r., marţi) am schimbat comisia pentru simulare la Liceul pentru Deficienţi de Vedere şi am găsit inclusiv evaluatori. Este vorba tot des­pre profesori din liceul respectiv, dar care fac parte din alt sindicat, nu cel condus de Ion Dobre (n.r., SÎP Buzău/FSLÎP). Practic, am reuşit să ne asigurăm ca toate probele simulării, până pe 7 martie, se vor desfăşura conform programului, la Buzău”, a declarat inspectorul general al IŞJ Buzău, Florina Stoian.

Reamintim că profesorii buzoieni afiliaţi la FSLÎP au semnat, în proporţie de 80%, că sunt de acord cu boicotarea simulării Evaluării Naţionale. Luni, odată cu prima probă însă, cadrele didactice au acceptat, în cea mai mare parte, să participe la ­si­mulare, ceea ce i-a făcut pe liderii profesorilor buzoieni să acuze presiunile reprezentanţilor IŞJ asupra directorilor de şcoli şi implicit asupra cadrelor didactice.

Ca urmare a nemulţumirilor privind finanţarea Învăţământului, salariile mici şi comasarea unităţilor de învăţământ, care va duce la reducerea posturilor, profesorii din toată ţara ameninţă că vor boicota şi simularea examenului de Bacalaureat programată în intervalul 19-22 martie.

DISTRIBUIȚI
loading...