Deşi 80% dintre profesorii buzoieni semnaseră, la sfârşitul săptămânii trecute, pentru boicotarea simulării examenului de Evaluare Naţională, ieri, simularea s-a desfăşurat în toate şcolile din judeţ, cu o singură excepţie. Este vorba des­pre Liceul pentru Deficienţi de Vedere. Simularea la Evaluarea Naţională va continua până joi, 7 martie. Decizia profesorilor din toată ţara vine ca urmare a subfinanţării Învă­ţământului, care va duce la comasarea mai multor şcoli, şi a salariilor prea mici.

După ce au constatat că profesorii de la Liceul pentru Deficienţi de Vedere au boicotat simularea de ieri, reprezentanţii Inspectoratului Şcolar Judeţean (IŞJ) Buzău s-au deplasat la faţa locului şi au apelat la o soluţie de compromis.

„La Liceul pentru Deficienţi de Vedere, într-adevăr, nu s-a început astăzi (n.r. – ieri) simularea din cauza boicotului profesorilor. Aşa cum era normal, inspectorul de specia­litate a mers acolo să vadă cum stă situaţia. Erau cinci elevi, doi absenţi, iar informaticianul care face parte din alt sindicat a acceptat să descarce subiectele. Profesorii au refuzat să participe, dar profesoara de română de acolo a acceptat să dezbată cu copiii subiectele. Este important să afle şi ei cum sunt subiectele pentru Evaluarea Naţională. Fiind nevăzători, ei lucrează în sistemul Braille, iar noi nu avem evaluatori acum. Voi vedea mâine (n.r. – astăzi) ce voi face, poate voi apela la evaluatori din alt judeţ”, a declarat, pentru OPINIA, Florina Stoian.

Liderul de sindicat de la Şcoala 15 a demisionat

Totuşi, faptul că în majoritatea şcolilor buzoiene simularea Evaluării Naţionale a avut loc, deşi profesorii se arătaseră hotărâţi să boicoteze, i-a făcut pe liderii de sindicat din învăţământul buzoian să-i acuze pe şefii din Inspectoratul Şcolar de presiuni asupra directorilor de şcoli, care ar fi fost obligaţi să „convingă” cadrele didactice. Nemul­ţu­mirea sindicaliştilor s-a lăsat ieri cu demisia unuia dintre li­derii de sindicat din Buzău. Este vorba despre liderul profesorilor de la Şcoala 15 „George Emil Palade”, unul dintre cele mai puternice nuclee ale mişcării sindicale din învă­ţământul buzoian.

Liderul Sindicatului Învă­ţământului Preuniversitar (SÎP) Buzău, Ion Dobre, spune că demisia colegei de sindicat, de la Şcoala 15, vine ca urmare a deciziei profesorilor din şcoala respectivă de a-şi schimba atitudinea: au parti­cipat la simulare deşi semnaseră pentru boicotarea examenului. „Este vorba despre o modificare de atitudine, cel mai probabil, în urma presiunilor”, a declarat Ion Dobre.

DISTRIBUIȚI
loading...

1 COMENTARIU

  1. La ce presiuni au fost, era normal să fie așa. Toți au făcut un pas înapoi ca după rămân cu directorul pe cap și îi va face zile fripte…..

Comments are closed.