Un studiu realizat anii trecuţi în România arată că mai mult de jumătate dintre români nu au citit nicio carte în 2016 şi doar 3% au citit mai mult de zece cărţi. De asemenea, aproximativ 42% dintre elevii români de 15 ani sunt analfabeţi funcţio­nal şi doar 8 din 100 citesc din plăcere şi nu pentru că trebuie, arată studiile efectuate în ţară, pe parcursul mai multor ani.

Plecând de la aceste statistici îngrijorătoare, Inspectoratul Şcolar Judeţean Buzău, în parteneriat cu Casa Corpului Didactic, organizează pe 17 noiembrie simpozionul internaţional „Cartea, condiţie a demersului educaţional de calitate”. Evenimentul face parte din Programul Naţional de stimulare a interesului pentru lectură, „Să citim pentru mileniul III”, şi se bucură de sprijinul Centrului de Resurse Pentru Educaţie şi Dezvoltare/Grădiniţa cu Program Prelungit Nr. 8, Centrului Cultural Francofon Buzău şi a Editurii Editgraph. Parteneri ai simpozionului sunt instituţii din Slovenia, Italia, Franţa, Estonia şi Turcia.

„Scopul simpozionului este perfecţionarea ca­drelor didactice cu privire la redefinirea rolului cărţii în procesul de învăţământ modern direcţionat spre folosirea sistemelor alternative de educaţie de genul software educaţional, îmbogăţindu-şi cunoştinţele legate de strategii de ­sti­mulare a lecturii în educaţia de la cele mai fragede vârste, dezvoltând abilităţi de a construi un mediu ­edu­caţional care să motiveze copilul în procesul de apropiere faţă de carte şi cuvântul scris, prin schimb de experienţă, studiu individual, pre­zentare publică”, se arată în comunicatul emis de organizatori.

Participanţii vor trimite lucrări pe teme precum „Cartea, mijloc indispen­sabil în organizarea şi desfăsurarea activităţii didactice la 100 de ani de la Marea Unire”, „Auxiliarul – instrument atractiv sau pe­rimat de învăţare”, „Cartea virtuală, mijloc modern de cunoaştere”, „Pledoarie pentru lectură într-o lume informatizată -Proiecte ­e­ducative, op­ţionale des­făşurate cu copiii – exemple de bună practică, produse finale (cărţi publicate, reviste, broşuri etc.)”.

Mai multe detalii despre condiţiile de participare le puteţi găsi pe site-ul Inspectoratului Şcolar Ju­deţean.

DISTRIBUIȚI
loading...