Parchetul de pe lângă Tribunalul Buzău va avea un procuror mai puţin. Fostul prim procuror adjunct al unităţii Gabriela Vîjîiac se pensionează. Cererea i-a fost aprobată de membrii Secţiei pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii la începutul acestei săptămâni, iar decizia urmează să-şi producă efectele de la 1 decembrie.

După încetarea mandatului în funcţia de prim-procuror adjunct, începând cu data de 15 iulie 2018 Gabriela Vîjîiac a rămas în Parchetul Judeţean pe o funcţie de execuţie, ce­rerea în acest sens fiindu-i admisă de CSM încă din primăvară.

Funcţia deţinută în ultimii trei ani de Vîjîiac a fost câştigată prin concurs de fostul prim-procuror, Valerică Văsîi, care a promovat în vară concursul organizat de Consiliul Superior al Magistraturii, prin Institutul Naţional al ­Ma­gistraturii, pentru funcţia de prim-procuror adjunct al Parchetului judeţean. El a fost notat cu 9,02 la proiectul de management şi cu 8,60 la testul scris, media finală fiind 8,81. Rezultatele concursului nu au fost contestate şi vor rămâne definitive.

Valerică Văsîi a fost singurul candidat pe acest post. Magistratul  a cedat şefia Parchetului de pe lângă Tribunalul Buzău în vara anului trecut, când funcţia de prim-procuror al unităţii de Parchet a fost adjudecată, în urma concursului organizat de CSM, de Camelia Nicoleta Iepure.

Ea a promovat cu media 9,24 concursul organizat de Consiliul Superior al Magistraturii şi a reuşit, astfel, să-şi depăşească contracandidaţii – Adelin Nicolae Mihăilă, Cătălin Florin Radu şi Liliana Tudorache -, toţi trei procurori în cadrul PT Buzău.

De altfel, pentru prima funcţie de conducere a Parchetului de pe lângă Tribunalul Buzău a fost cea mai mare concurenţă, însă experienţa managerială a fostei şefe a Parchetului Judeţean Buzău şi-a spus cuvântul. Dintre cei cinci aspiranţi la prima funcţie de conducere a unităţii de Parchet, unul a fost ­desca­lificat de la început, iar dintre cei patru rămaşi în competiţie, doi au obţinut medii peste 8, iar doi sub 7.

DISTRIBUIȚI
loading...

2 COMENTARII

  1. ce varsta are dna procuror ? toti se pensioneaza devreme inainte de 64-65 ani , iar drepturile legitime ale cetatenilor nu sunt protejate si garantate…

Comments are closed.