Eşecul pe care România l-a înregistrat zilele acestea, după ce trupa The Humans nu a reuşit să se califice în finala Eurovision de la Lisabona, a stârnit destule controverse. Unii au fost de părere că piesa, deşi este una buna, nu era potrivită pentru Eurovision, unde sunt apreciate mai mult piese foarte comerciale, iar alţii au acuzat sistemul de vot, care nu ar fi funcţionat bine în ţări cu mulţi români, aşa cum sunt Italia, Spania şi Germania.

Dincolo de toate aceste controverse, interesant de ştiut este că showul pe care trupa The Humans l-a prezentat în semifinala de la Lisabona a fost regizat de un buzoian. Este vorba despre celebrul regizor Petre Năstase, un profesionist care a regizat ,,Dansez pentru tine”, Cerbul de Aur şi foartemulte videoclipuri din muzica românească aparţinând unor artişti precum: Pepe, Nick, Andra, Delia, Spicy, Cristina Rus, Ştefan Bănică Jr., Sanda Ladoşi, Marcel Pavel, Loredana Groza, Nico, Vlad Miriţă, Direcţia 5 etc.

„Mesajul: trebuie să ne oprim şi să ne uităm în jurul nostru“

Petre Năstase

Buzoianul a vorbit despre conceptul care a fost prezentat pe scena de la Lisabona. El a subliniat că showul României şi-a propus să transmită „emoţie în fiecare clipă”.

„Să devenim oameni, să ne uităm în jurul nostru (…) Lumea stă cu nasul în telefon, pe reţelele de socializare, am ajuns să vorbim prin mesaje stând unii lângă alţii. Am încercat să transmitem acest mesaj, că trebuie să ne oprim şi să ne uităm în jurul nostru, pentru că se întâmplă foarte multe lucruri frumoase, simple şi adevărate pe care trebuie să le simţim”, a declarat pentru ,,Agerpres“ Petre Năstase.

Teoria conspiraţiei

Trupa The Humans nu s-a calificat în finala Eurovision 2018, fiind pentru prima dată în ultimii 14 ani când România nu a fost reprezentată în ultimul act al competiţiei. După ce TVR a acuzat probleme la sistemul de vot în ţările cu mari comunităţi de români, Gabriel Jugaru a făcut noi dezvăluiri pentru ,,Mediafax“.

Artistul susţine că, în urma unei convorbiri cu fondatorul formaţiei, a aflat „câteva amănunte“ care duc cu gândul la o excludere premeditată a României din finala Eurovision 2018. „Ministerul de Interne din Italia a anunţat încă înainte de începerea votului că trei companii de telefonie mobilă din Italia nu permit votul prin SMS pentru Eurovision. Aceeaşi situaţie a fost întâlnită şi în Germania şi Austria! Ca să nu mai pomenesc că pe parcursul zilei de vineri, 11 mai, foarte mulţi români din Portugalia ne-au spus că nu au reuşit să voteze! Circulă zvonuri că sunt prea multe ţări din Balcani prezente în competiţie şi era rândul ţării noastre să stea deoparte“, a declarat Jugaru pentru agenţia de presă.

DISTRIBUIȚI
loading...

1 COMENTARIU

  1. Nu consider că a fost un eșec. Chiar mă bucur că România nu a participat la farsa din finală. Cei din finală care aveau melodii demne de Eurovision, s-au compromis alături de apariția grotescă a Nettei. Voce slabă, vestimentație gen sorcovă, măscări, limbi, strâmbături, obezitate urât mirositoare, public de proastă calitate.

Comments are closed.