O buzoiancă stabilită în Spania fost ucisă de iubitul ei, în orașul iberic în care locuiau împreună. Bărbatul este tot român și aveau împreună două fetițe. După crimă, bărbatul de 33 de ani a fugit cu o mașină deși nu deține permis de conducere.

Anul acesta, pe 17 iunie, Cristina depusese o plângere împotriva partenerului său, privind violența domestică, la Comandamentul Gărzii Civile din oraș.

Dar, deși Curtea din Ayamonte a dat o ordin de protecție, prin care îi interzicea acestuia să se apropie la mai mult de 200 de metri de ea, sâmbăta dimineață, pe 7 iulie, în jurul orei 8,0, când cumnatul Cristinei și soția acestuia erau plecați la serviciu, D.V. a intrat în casă și, după o ceartă izbucnită între cei doi, a înjunghiat-o mortal.

O vecină care a auzit scandalul, în momentul în care a ieșit în stradă să vadă ce se întâmplă, l-a văzut pe bărbat urcându-se în mașina fratelui său și demarând în grabă, el neavând nici autoturism și nici permis de conducere.
Când a intrat în casă, a găsit-o pe Cristina plină de sânge și a anunțat imediat poliția și ambulanța, care – chiar dacă au ajuns la fața locului în mai puțin de patru minute – nu au mai putut face nimic pentru a-i salva viața, precizează sursa citată.

Imediat, grija agenților de la Garda Civilă a fost să le scoată din casă pe fetele Cristinei, fără ca acestea să-și dea seama de ceea ce s-a întâmplat. Au fost duse în casa unei vecine, spunându-le că mama lor este la muncă  și că urma să le ducă la plajă când se întoarce.

Garda Civilă nu a reușit să-l prindă pe presupusul criminal, iar prima ipoteza este că acesta s-ar afla în Portugalia, granița fiind la 20 de kilometri de Lepe.

Cristina a devenit a douăzecea victimă a acestui an a violenței domestice în Spania, și a șasea din Andaluzia.

Premierul spaniol Pedro Sanchez a postat un mesaj pe twitter prin care își exprimă solidaritatea față de familia și prietenii Cristinei, spunând că guvernul pe care îl conduce va depune toate eforturile și resursele necesare  pentru a pune capăt violenței domestice.

DISTRIBUIȚI
loading...