27 de ani
de presa libera
Luni, Octombrie 23, 2017 11:11 AM

Cultura

Sfârșitul lumii vine în pași de dans contemporan la Teatrul „G. Ciprian”

de Cristian IONESCU
Cultura  |
02.10.2017, 00:00
485

   Teatrul „G. Ciprian” își redeschide porțile luna aceasta, cu un spectacol de import, realizat de Teatrul ODEON în colaborare cu Asociația Control N.

   Este vorba despre producț ia „Dorian”, semnată Oana Răsuceanu, o absolventă a UNATC cu o activitate intensă ca scenarist de film, care a derulat o serie de proiecte în zona teatrului și dansului, ca scenarist / dramaturg, regizor și coregraf. Spectacolul „Dorian” se va juca pe scena teatrului buzoian pe 14 octombrie, de la ora 18,30 și este o reprezentaț ie care îmbină dansul, imaginile video și muzica.

   „Dorian” se construiește plecând de la o premisă, pe cât de absurdă, pe atât de puternică și de imposibil de ocolit: sfârșitul lumii va veni în 24 de ore. Dorian trăiește în Bucureș ti și mai are 24 de ore până când patul, masa, scaunele, televizorul și restul obiectelor din apartamentul lui nu vor mai exista. Dorian află vestea de la știri și decide să petreacă ultimele 24 de ore la el acasă, singur, așa cum își trăise și până acum viața de zi cu zi. Spectacolul este construit pe juxtapunerea dansului contemporan cu proiecții multimedia. Jocul creat între mișcarea fizică, reală, concretă, construită sub ochii spectatorului și imaginile surprinse în proiecțiile video va duce către descoperirea trecutului și prezentului din viața lui Dorian.

Nominalizat la Premiile UNITER

   Spectacolul este construit în jurul unui singur actor-dansator: George Albert Costea. Membru al colectivului artistic al Teatrului Național „Marin Sorescu” Craiova, o prezență constantă în teatrele bucureș tene (Teatrul Nottara, Teatrul de Comedie, Teatrul Metropolis) și în spațiul teatrului independent (Godot Café Teatru, Green Hours, UNTEATRU, Compania D’Aya), George a lucrat cu numeroș i regizori, printre care Robert Wilson, Silviu Pur - cărete, Peter Schneider, Tim Carroll, Mircea Cor nișteanu, Janusz Wisniewski, Răzvan Mazilu sau Vlad Cristache. În 2016, George a fost nominalizat, pentru rolul din „The History Boys. Po vești cu parfum de liceu”, în regia lui Vlad Cristache, la Premiul pentru „Cel mai bun actor în rol secundar” (Gala Premiilor UNITER).

   „Prin dans, imagini video și muzică, fără niciun cuvânt rostit, Dorian este, de fapt, înainte de orice, o poveste despre cuvinte. Cele pe care nu le spunem niciodată și pe care atunci când ne facem curaj să le spunem, dacă ne facem vreodată curaj pentru asta, e deja puțin prea târziu”, spune Oana Răsuceanu despre spectacolul „Dorian”.

  Pentru rezervări și bilete sunați la telefon: 0740.496.561.

Comentarii

Afară cu piţifelnicii din culisele Teatrului G. Ciprian! (11 Oct, 03:40)
Nik Şimandan

Să înţelegem de fapt că spectacolul intitulat " Dorian",purtând semnătura Oanei Răsuceanu şi realizat de Teatrul Odeon împreună cu Asociaţia Control N ,MARCHEAZĂ cumva deschiderea NOII STAGIUNI a Teatrului GEOGE CIPRIAN? Lucrurile nu sunt prea clar formulate din acest punct de vedere în articolul de mai sus. Teatrul buzoian a pregătit vreo premieră pentru stagiunea din acest an? Dessigur, frumos era dacă îsi deschidea stagiunea cu un spectacol propriu! Am vrea să ştim si noi, buzoienii,fie şi doar în linii mari, câte ceva din ceea ce ne poate oferi singura instituţie profesionistă de spectacol din judeţ în actuala stagiune!...Sau vom asista din nou la o sarabandă de improvizţii, urmate de mult mai numeroasele "articole în gol"? Se vorbea de un concurs pentru postul de conducere al acestei instituţii. EXISTA SPERANŢA ADUCERII UNUI OM CAPABIL,INTEGRU,HARNIC ŞI CUNOSCĂTOR AL FENOMENULUI, CARE SĂ RIDICE ACEASTĂ INSTITUŢIE ACOLO UNDE ÎI E LOCUL,NU SĂ MAI FIE LĂSATĂ LA CHEREMUL TUTUROR PIŢIFELNICILOR PARVENIŢI,ÎMBÂCSIŢI DE TUPEU ŞI MINCIUNI! AŞTEPTĂM IEŞIREA LA RAMPĂ A DIRECTORULUI CU NOUTĂTI - "PROIECTE", NOTA BENE - PENTRU STAGIUNEA 2017-2018, SĂ NE CONVINGĂ DE UTILITATEA ACESTEI INSTITUŢII! Alfel,parafrazând, rămâne...MULT ZGOMOT PENTRU NIMIC!

Raspunde

Stiri Agerpres

Muzicianul australian George Young, 'mentorul' trupei AC/DC, a murit la 70 de ani
Luni, Octombrie 23, 2017 11:02 AM

Muzicianul australian George Young, cunoscut ca 'mentor' trupei AC/DC, a murit la 70 de ani, potrivit unui anunț difuzat luni de legendara trupă de hard rock, citat luni de AFP.

MDRAPFE: AM POIM - proiecte de 69 milioane euro referitoare la ocrotirea ariilor naturale protejate
Luni, Octombrie 23, 2017 11:00 AM

Autoritatea de Management pentru Programul Operațional Infrastructura Mare (AM POIM) a primit, până la 16 octombrie, 62 de proiecte, în valoare totală eligibilă de 69 milioane de euro, care vizează elaborarea planurilor de management, seturilor de măsuri de conservare, planurilor de acțiune pentru ariile naturale protejate, informează un comunicat al MDRAPFE transmis luni AGERPRES.

Tenis: Clasamentul ATP - Marius Copil a coborât pe locul 78
Luni, Octombrie 23, 2017 10:56 AM

Tenismanul român Marius Copil a coborât patru locuri și se află pe poziția a 78-a în clasamentul mondial al jucătorilor profesioniști de tenis (ATP), dat publicității luni.

PORTATIV ROMÂNESC: Bianca Ionescu
Luni, Octombrie 23, 2017 10:53 AM

Soprana Bianca Ionescu s-a născut la 20 mai 1961. A absolvit Liceul de muzică nr.1 din București în 1978, apoi a urmat cursurile Conservatorului de muzică "Ciprian Porumbescu", la clasa de canto a Artei Florescu, absolvind facultatea în 1983, potrivit site-ului www.opereta.ro.

Auto: Verstappen a calificat drept "stupide deciziile care ucid Formula 1" după penalizarea sa
Luni, Octombrie 23, 2017 10:53 AM

Pilotul olandez Max Verstappen (Red Bull) a denunțat, duminică, decizia juriului Marelui Premiu al Statelor Unite care l-a penalizat cu cinci secunde și a fost privat de locul al treilea pe podium, apreciind că "aceste decizii stupide ucid Formula 1", a spus el cu regret.

OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
mai multe poze »
TOP COMENTARII
CELE MAI CITITE ARTICOLE
23 Oct, 08:50 Scutirea populaţiei de la plata apei meteorice este „apă de ploaie”!
Pixelu cu prosteli a comentat pentru articolul Buzoienii, deschizători de drumuri? Scutirea populaţiei de la plata apei meteorice ar putea deveni lege:
UAT Municipiul Buzău (Primăria Municipiului Buzău), acționarul majoritar al Companiei de Apă Buzău S.A., dă dovadă de maximă ipocrizie. Dacă Toma ar dori ca buzoienii să beneficieze de tarife mai mici atunci ar renunța la redevența de 1% pe cifra de afaceri pe care trebuie să o plătească operatorul acționarilor și care este parte integrantă în algoritmul de calcul al tarifului perceput de operator. Peste tot, în țările suverane, se adoptă principiul non-profitului în administrarea utilităților publice. Doar în țări asociate neocolonialismului se mai întâlnesc contracte de parteneriat public privat sau contracte de concesiune. În cazul nostru, ca să nu bată la ochi, le-au botezat contracte de delegare.
În Contractul de Delegare la Art. 39-2. (pag.34) găsim un text legat de redevență. Ce caută redevența de 1% pe cifra de afaceri? Chipurile primăria se luptă pentru tarife mai mici pentru populație dar vrea o parte din profitul operatorului unde este acționară, profit care se obține tocmai de la populație. Ce dovadă mai clară de prosteală vreți!
23 Oct, 02:09 Actuala stagiune - revitalizare teatrală sau menţinerea aceluiasi fundal cenuşiu?
Nik Şimandan a comentat pentru articolul „Tele-Encounters”, proiectul Teatrului „G. Ciprian”, o premieră mondială lansată în prezenţa partenerilor din Spania şi Portugalia:
Dar mai mult teatru, la nivel de institutie profesionistă de spectacole, când o sa avem? Stie cineva, la aceasta oră , ce proiecte ne oferă Teatrul "George Ciprian"în actuala stagiune? Vom asista la vreo premieră...proprie? Când? Că doar stagiunea s-a deschis demult - cel puţin la celelalte teatre similare din ţară. Nu există niciun panou sau afişier care să menţioneze măcar un spectacol teatral pe săptămână, ca ofertă pentru marele public -aşa cum s-ar cuveni din partea acestei importante instituţii cu profil educaţional expres!
22 Oct, 16:24 Sigur
Eu a comentat pentru articolul Catedrala Arhiepiscopală, prădată de hoți. Ce sumă au sustras:
Sigur e unul școlit la pușcăriile țării, trăit în mizerie, eliberat înainte de termen și care are ceva habar de furtul bine acoperit...
Google PageRank Checker