• „Mă inspiră atât de mult muzica asta… Îmi imaginez că alerg în pădure printre copaci sau pe malul mării”

Iubește adrenalina și sporturile extreme, dar sala îi oferă cel mai frumos sentiment de forță și energie, la pachet cu frumusețea exterioară. Buzoianca Patricia Cimpoiașu din trupa Amadeus nu concepe să treacă mai mult de două zile consecutive fără să facă mișcare, la sală. Rutina ei este una simplă pentru împătimiții de mișcare ca ea, dar una care combină în mod util musculatura cu efortul intens, cardio. În plus, buzoianca a vorbit despre câteva „trucuri” pentru un antrenament perfect, începând cu orele de somn, alimentația și muzica pe care o asculți în timpul antrenamentelor.

„Între 6 și 8 dimineața îmi sună alarma să mă pregătesc de sală”  

„Îmi încep ziua făcând câte 15 minute de cardio, apoi o oră-două ore de forță sau circuit. Somnul cel mai dulce eu îl am între 6 și 8 dimineața, fix atunci când îmi sună alarmă să mă pregătesc de sală. Ei bine, asta îmi displace enorm și mă trezesc ușor mor­ocănoasă, dar deja totul se întâmplă atât de mecanic încât consi­der că acest inconvenient s-a transformat într-un mod de viață suficient de echilibrat. Trebuie să mă ridic repede din pat, asta-i soluția mea”, susține Patricia.

Buzoianca recunoaște că, în ciuda programului haotic al oricărui artist-, este foarte greu să îți menții o rutină de mișcare-, timpul ei este prețios atunci când vine vorba de frumusețe și sănătate, așa că, indiferent pe ce continent s-ar trezi, artista spune că  nu mănâncă niciodată pe fugă, pentru că o nutriție echilibrată îi asigura energia corespunzătoare unui antrenament în forță, și cu rezultate.

 „Mă inspiră atât de mult muzica asta…”    

„Noi (artiștii) avem programul destul de haotic și cu greu reușești să-ți creezi sau menții obiceiurile. Până la urmă totul de noi depinde. Dormi mai puțin, te uiți mai puțin la seriale, îți mai reduci din tabieturi sau mănânci puțin, numa’ hai nu renunța la mișcare!”, mai spune ea. Iar ca totul să devină din ce în ce mai plăcut și motivațional, Patricia încearcă să-și inspire munca la sala, mintea, mișcările și starea de spirit prin… muzică.

„Sunt convinsă că există studii făcute pe această temă, dar eu parcă nu rezist o oră-două să lucrez continuu pe ritmuri de reggaeton, rapp sau alte zăpăceli. Nu știu ce ascultă ceilalți colegi de sală, dar 70% dintre ei au căștile pe urechi. Mie îmi da forță, mai ales pe cardio, Ryuichi Sakamoto (n.r., muzician japonez, deținător al premiilor Oscar, Grammy și Golden Globes pentru coloana sonoră din mai multe filme, printre care <The last Emperor”, regia Bernardo Bertolucci), cu piesele <Blu>, <Amore> și <Forbidden Colors>. Mă inspiră atât de mult muzica asta… Îmi imaginez că alerg în pădure printre copaci sau pe malul mării și uite cum se transformă totul într-o adevărată aventură. Încercați și voi, merită”, a încheiat lista cu  sfaturi violoncelista trupei Amadeus.

DISTRIBUIȚI
loading...