27 de ani
de presa libera
Sambata, Octombrie 21, 2017 15:09 PM

Sanatate

Secția Ortopedie a Spitalului Râmnicu Sărat, închisă după plecarea la Spitalul Județean a singurului specialist

de Monica BĂNICĂ
Sanatate  |
23.05.2017, 00:00
2327

   În pofida organizării periodice de concursuri destinate personalului medical de specialitate, pe fondul deficitului mare de medici la multe dintre secțiile sale, Spitalul Municipal Râmnicu Sărat nu a reușit să atragă niciun specialist la a doua ca importanță unitate sanitară din județ. Dimpotrivă, deși scoaterea la concurs a posturilor vacante nu a atras niciun medic, concursurile similare organizate la Spitalul Județean de Urgență Buzău au reușit să stârnească interesul a trei cadre medicale care activează la Râmnic și care și-au dorit să părăsească acest spital  în favoarea  celei mai mari unități sanitare din județ.

   Până la acest moment, unul dintre cei trei medici de la Râmnicu Sărat  înscriși la concurs, medic primar Ortopedie și Traumatologie, a trecut cu bine de examen și, de la începutul acestei luni, lucrează la Spitalului Județean. Plecarea sa a determinat închiderea Secției Ortopedie de la Spitalul Municipal Râmnicu Sărat, care a rămas fără singurul medic de la acest compartiment.

Este vorba despre dr. Sergiu Danilescu, care a lucrat până la finalul lunii aprilie la Spitalul Râmnicu Sărat și care provine din Republica Moldova, la fel ca și ceilalți doi foști colegi a săi, care concurează, alături de un alt medic candidat, la postul de medic primar pentru Secția Obstetrică-Ginecologie (OG1). Astfel, examenul pentru acest post vacant de la Spitalul Județean este stabilit să se desfășoare săptămâna viitoare, pe data de 30 mai. După această dată, este foarte posibil ca Spitalul Râmnicu Sărat să mai piardă un medic, dacă unul dintre cei doi candidați care, deo­camdată, lucrează în această unitate sanitară, va promova concursul pentru post.

   În aceste condiții, deficitul mare de specialiști, înregistrat la majoritatea secțiilor Spitalului Municipal Râmnicu Sărat, se va accentua, având în vedere și faptul că, în curând, mai mulți medici urmează să se pensioneze. Printre secțiile unde lipsa personalului de specialitate este acută se numără TBC, Pneumoftiziologie, Dermatovenerologie-, Infecto-Contagioase, Neurologie, Gastroenterologie, care funcționează  fiecare cu câte un singur medic-, dar și secțiile Cardiologie, ATI, Neonatologie, Oftalmologie, ORL,  Radiologie, unde lucrează câte doi specialiști.

   La finalul anului trecut, Spitalul Râmnicu Sărat scotea la concurs 16 posturi vacante pentru medici cu specialități precum Chirurgie generală, Ortopedie, Neonatologie, Epidemiologie, Radiologie, ATI, Neurologie, Cardiologie, Pneumologie, Boli infecțioase, Diabet zaharat, nutriție și boli metabolice, Medicină de laborator, Oncologie și Urologie, dar niciun candidat nu s-a înscris la concurs. Aceeași situație s-a înregistrat și în urmă cu o lună, când au fost scoase la concurs două posturi pentru medici cu specializarea Radiologie și imagistică medicală,  examenul nemaiavând loc din lipsă de concurenți.

Comentarii

Fratii nostri! (23 May, 19:38)
max bengosu'

Viitorul medicinei romanesti iaca se bazeaza pe medicina moldovineasca cam rudimentara si cam permisiva atit in intrarea in scola romaneasca fara examen cit si in alegerea unor specialitati fara examene de admitere oare care mai este nivelul?Da' cum ai nostri s-au cam evaporat,buni si ei

Raspunde

Stiri Agerpres

Putin și Erdogan au discutat telefonic despre situația din Siria și relațiile economice bilaterale
Sambata, Octombrie 21, 2017 15:02 PM

Președintele rus Vladimir Putin și omologul său turc, Recep Tayyip Erdogan, au discutat telefonic cu privire la viitoarea reuniune a procesului de la Astana referitor la conflictul din Siria, întâlnire ce va avea loc la sfârșitul lunii octombrie, transmite Reuters, citând un comunicat emis sâmbătă de biroul de presă al Kremlinului.

Spania: Rajoy anunță alegeri regionale în Catalonia în termen de șase luni
Sambata, Octombrie 21, 2017 14:52 PM

Șeful guvernului spaniol, Mariano Rajoy, spaniol a anunțat sâmbătă organizarea de alegeri regionale în Catalonia în termen de șase luni, precizând că puterile administrației catalane vor fi transferate guvernului central, transmit Reuters și AFP.

Tenis: Germanca Julia Goerges a câștigat turneul WTA de la Moscova
Sambata, Octombrie 21, 2017 14:48 PM

Jucătoarea germană de tenis Julia Goerges, nr. 27 mondial, a câștigat turneul WTA de la Moscova, dotat cu premii totale de 790.208 dolari, învingând-o sâmbătă în finală pe rusoaica Daria Kasatkina, nr. 28 mondial, în două seturi, 6-1, 6-2.

Actrița Olga Tudorache a fost înmormântată cu onoruri militare
Sambata, Octombrie 21, 2017 14:42 PM

Actrița Olga Tudorache a fost înmormântată sâmbătă, cu onoruri militare, la Cimitirul Bellu.

Dobre: ANAF va începe în scurt timp un control pentru a identifica toate companiile ce au avut contract cu Omnia Turism
Sambata, Octombrie 21, 2017 14:36 PM

Agenția Națională de Administrare Fiscală va începe în scurt timp un control pentru a identifica toate companiile care au avut contract cu Omnia Turism, control care ar putea să fie finalizat în maximum două luni, a declarat, sâmbătă, ministrul Turismului, Mircea Titus Dobre.

OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
mai multe poze »
TOP COMENTARII
CELE MAI CITITE ARTICOLE
21 Oct, 00:13 Fara pile!
O.Ureche a comentat pentru articolul Concursul pentru şefia Bibliotecii Judeţene se reia, după ce ambilor candidaţi li s-au respins dosarele:
Oamenii cei mai priceputi,bine pregatiti si cu aptitudini certe trebuie sa ajunga in aceste functii!
20 Oct, 19:40 carte
nick a comentat pentru articolul O legendă a handbalului s-a întors acasă / Eroii finalei de la Berlin, Cornel Penu şi Ştefan Birtalan, întâlnire emoţionantă cu publicul buzoian:
Felicitari ! A fost unul din idolii tineretii mele. Din cauza unor probleme personale nu am putut participa la intalnirea de la Hasdeu. Cum pot procura 2 carti scrise de Penu. Cu multumiri !
20 Oct, 19:31 Intalnirea cu un sportiv de geniu!
Un admirator a comentat pentru articolul O legendă a handbalului s-a întors acasă / Eroii finalei de la Berlin, Cornel Penu şi Ştefan Birtalan, întâlnire emoţionantă cu publicul buzoian:
Felicitari pentru intreaga cariera, d-nule Penu! Imi pare rau ca nu am participat la intalnire! Mi-as fi dorit sa-l vad! Pacat insa de faptul ca terenurile de fotbal si baschet din curtea liceului Hasdeu, care odinioara erau pline, chiar si in zilele de vacanta sau weekend acum putrezesc in paragina!
Google PageRank Checker