27 de ani
de presa libera
Luni, Iunie 26, 2017 06:48 AM

Sanatate

Secția Ortopedie a Spitalului Râmnicu Sărat, închisă după plecarea la Spitalul Județean a singurului specialist

de Monica BĂNICĂ
Sanatate  |
23.05.2017, 00:00
934

   În pofida organizării periodice de concursuri destinate personalului medical de specialitate, pe fondul deficitului mare de medici la multe dintre secțiile sale, Spitalul Municipal Râmnicu Sărat nu a reușit să atragă niciun specialist la a doua ca importanță unitate sanitară din județ. Dimpotrivă, deși scoaterea la concurs a posturilor vacante nu a atras niciun medic, concursurile similare organizate la Spitalul Județean de Urgență Buzău au reușit să stârnească interesul a trei cadre medicale care activează la Râmnic și care și-au dorit să părăsească acest spital  în favoarea  celei mai mari unități sanitare din județ.

   Până la acest moment, unul dintre cei trei medici de la Râmnicu Sărat  înscriși la concurs, medic primar Ortopedie și Traumatologie, a trecut cu bine de examen și, de la începutul acestei luni, lucrează la Spitalului Județean. Plecarea sa a determinat închiderea Secției Ortopedie de la Spitalul Municipal Râmnicu Sărat, care a rămas fără singurul medic de la acest compartiment.

Este vorba despre dr. Sergiu Danilescu, care a lucrat până la finalul lunii aprilie la Spitalul Râmnicu Sărat și care provine din Republica Moldova, la fel ca și ceilalți doi foști colegi a săi, care concurează, alături de un alt medic candidat, la postul de medic primar pentru Secția Obstetrică-Ginecologie (OG1). Astfel, examenul pentru acest post vacant de la Spitalul Județean este stabilit să se desfășoare săptămâna viitoare, pe data de 30 mai. După această dată, este foarte posibil ca Spitalul Râmnicu Sărat să mai piardă un medic, dacă unul dintre cei doi candidați care, deo­camdată, lucrează în această unitate sanitară, va promova concursul pentru post.

   În aceste condiții, deficitul mare de specialiști, înregistrat la majoritatea secțiilor Spitalului Municipal Râmnicu Sărat, se va accentua, având în vedere și faptul că, în curând, mai mulți medici urmează să se pensioneze. Printre secțiile unde lipsa personalului de specialitate este acută se numără TBC, Pneumoftiziologie, Dermatovenerologie-, Infecto-Contagioase, Neurologie, Gastroenterologie, care funcționează  fiecare cu câte un singur medic-, dar și secțiile Cardiologie, ATI, Neonatologie, Oftalmologie, ORL,  Radiologie, unde lucrează câte doi specialiști.

   La finalul anului trecut, Spitalul Râmnicu Sărat scotea la concurs 16 posturi vacante pentru medici cu specialități precum Chirurgie generală, Ortopedie, Neonatologie, Epidemiologie, Radiologie, ATI, Neurologie, Cardiologie, Pneumologie, Boli infecțioase, Diabet zaharat, nutriție și boli metabolice, Medicină de laborator, Oncologie și Urologie, dar niciun candidat nu s-a înscris la concurs. Aceeași situație s-a înregistrat și în urmă cu o lună, când au fost scoase la concurs două posturi pentru medici cu specializarea Radiologie și imagistică medicală,  examenul nemaiavând loc din lipsă de concurenți.

Comentarii

Fratii nostri! (23 May, 19:38)
max bengosu'

Viitorul medicinei romanesti iaca se bazeaza pe medicina moldovineasca cam rudimentara si cam permisiva atit in intrarea in scola romaneasca fara examen cit si in alegerea unor specialitati fara examene de admitere oare care mai este nivelul?Da' cum ai nostri s-au cam evaporat,buni si ei

Raspunde

Stiri Agerpres

Liberalii se reunesc pentru a stabili delegația și mandatul cu care merg la Palatul Cotroceni
Luni, Iunie 26, 2017 06:02 AM

Liberalii vor stabili luni delegația care va merge la consultările de la Palatul Cotroceni în vederea desemnării noului premier și mandatul acesteia, a declarat săptămâna trecută președintele PNL, Ludovic Orban.

Consultări la Palatul Cotroceni cu partidele parlamentare pentru desemnarea unui nou premier
Luni, Iunie 26, 2017 05:52 AM

Partidele parlamentare sunt invitate luni, la Palatul Cotroceni, pentru consultări cu președintele Klaus Iohannis în vederea desemnării unui candidat pentru funcția de prim-ministru.

Rezultatele la Evaluarea Națională vor fi afișate luni
Luni, Iunie 26, 2017 05:48 AM

Rezultatele la Evaluarea Națională vor fi afișate luni până la ora 16,00, potrivit calendarului aprobat de Ministerul Educației Naționale.

Fostul ambasador al României în Italia va fi audiat la Comisia de anchetă privind alegerile din 2009
Luni, Iunie 26, 2017 05:46 AM

Fostul ambasador al României la Roma în timpul alegerilor prezidențiale din anul 2009 Răzvan Rusu va fi audiat luni de către Comisia parlamentară de anchetă privind alegerile prezidențiale din 2009, a anunțat săptămâna trecută președintele comisiei, Mihai Fifor.

Social-democrații vor anunța luni numele noului premier; va fi validat la Comitetul Executiv
Luni, Iunie 26, 2017 05:30 AM

Social-democrații vor anunța luni numele noului premier, acesta urmând a fi validat de Comitetul Executiv Național care se va reuni la Palatul Parlamentului, după ce moțiunea de cenzură "România nu poate fi confiscată. Apărăm democrația și votul românilor" a fost adoptată miercuri în plenul reunit al Parlamentului.

OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
mai multe poze »
TOP COMENTARII
CELE MAI CITITE ARTICOLE
25 Jun, 21:06 Adevarata drama
mihalcea florina a comentat pentru articolul UPDATE Cardiologul Adrian Negoiță, găsit decedat, sâmbătă dimineață, la locuința de la munte:
Dumnezeu sa-l odihneasca in PACE!
25 Jun, 21:02 Romania intre doi "ticalosi "
Chiriac Cristina a comentat pentru articolul România, între doi „ticăloși“ *):
Sunt de acord ca amandoi sunt niste ticalosi ,ca Romania nu va deveni un stat de drept atata timp cat cei doi o vor conduce.....e pacat de romanii care nu sunt informati si voteaza cu ei in speranta ca va fi mai bine.
25 Jun, 16:25 funcția de dr
ilie a comentat pentru articolul Peste 70 de posturi de directori de școli, scoase la concurs la Buzău:
La mine la scoală directorul nu stie sa trimită un mail, sa facă un tabel, mereu e reclamat....si nimic..nimic ..si multe alte simplitati si incapacitatidin partea lui...colegii, nimic si ei..nu spun, bineînțeles . NIMIC!de teama răzbunării acestuia.Dar ei nu intelleg ca nu are ce sa le facă.Cât sa fii de indiferent?!
Google PageRank Checker