27 de ani
de presa libera
Duminica, August 20, 2017 22:11 PM

Sanatate

Secția Ortopedie a Spitalului Râmnicu Sărat, închisă după plecarea la Spitalul Județean a singurului specialist

de Monica BĂNICĂ
Sanatate  |
23.05.2017, 00:00
2250

   În pofida organizării periodice de concursuri destinate personalului medical de specialitate, pe fondul deficitului mare de medici la multe dintre secțiile sale, Spitalul Municipal Râmnicu Sărat nu a reușit să atragă niciun specialist la a doua ca importanță unitate sanitară din județ. Dimpotrivă, deși scoaterea la concurs a posturilor vacante nu a atras niciun medic, concursurile similare organizate la Spitalul Județean de Urgență Buzău au reușit să stârnească interesul a trei cadre medicale care activează la Râmnic și care și-au dorit să părăsească acest spital  în favoarea  celei mai mari unități sanitare din județ.

   Până la acest moment, unul dintre cei trei medici de la Râmnicu Sărat  înscriși la concurs, medic primar Ortopedie și Traumatologie, a trecut cu bine de examen și, de la începutul acestei luni, lucrează la Spitalului Județean. Plecarea sa a determinat închiderea Secției Ortopedie de la Spitalul Municipal Râmnicu Sărat, care a rămas fără singurul medic de la acest compartiment.

Este vorba despre dr. Sergiu Danilescu, care a lucrat până la finalul lunii aprilie la Spitalul Râmnicu Sărat și care provine din Republica Moldova, la fel ca și ceilalți doi foști colegi a săi, care concurează, alături de un alt medic candidat, la postul de medic primar pentru Secția Obstetrică-Ginecologie (OG1). Astfel, examenul pentru acest post vacant de la Spitalul Județean este stabilit să se desfășoare săptămâna viitoare, pe data de 30 mai. După această dată, este foarte posibil ca Spitalul Râmnicu Sărat să mai piardă un medic, dacă unul dintre cei doi candidați care, deo­camdată, lucrează în această unitate sanitară, va promova concursul pentru post.

   În aceste condiții, deficitul mare de specialiști, înregistrat la majoritatea secțiilor Spitalului Municipal Râmnicu Sărat, se va accentua, având în vedere și faptul că, în curând, mai mulți medici urmează să se pensioneze. Printre secțiile unde lipsa personalului de specialitate este acută se numără TBC, Pneumoftiziologie, Dermatovenerologie-, Infecto-Contagioase, Neurologie, Gastroenterologie, care funcționează  fiecare cu câte un singur medic-, dar și secțiile Cardiologie, ATI, Neonatologie, Oftalmologie, ORL,  Radiologie, unde lucrează câte doi specialiști.

   La finalul anului trecut, Spitalul Râmnicu Sărat scotea la concurs 16 posturi vacante pentru medici cu specialități precum Chirurgie generală, Ortopedie, Neonatologie, Epidemiologie, Radiologie, ATI, Neurologie, Cardiologie, Pneumologie, Boli infecțioase, Diabet zaharat, nutriție și boli metabolice, Medicină de laborator, Oncologie și Urologie, dar niciun candidat nu s-a înscris la concurs. Aceeași situație s-a înregistrat și în urmă cu o lună, când au fost scoase la concurs două posturi pentru medici cu specializarea Radiologie și imagistică medicală,  examenul nemaiavând loc din lipsă de concurenți.

Comentarii

Fratii nostri! (23 May, 19:38)
max bengosu'

Viitorul medicinei romanesti iaca se bazeaza pe medicina moldovineasca cam rudimentara si cam permisiva atit in intrarea in scola romaneasca fara examen cit si in alegerea unor specialitati fara examene de admitere oare care mai este nivelul?Da' cum ai nostri s-au cam evaporat,buni si ei

Raspunde

Stiri Agerpres

ALERTĂ Simona Halep a pierdut finala turneului de la Cincinnati (WTA) și a ratat șansa de a deveni lider mondial
Duminica, August 20, 2017 22:06 PM

Jucătoarea română de tenis Simona Halep a fost învinsă fără drept de apel de spaniola Garbine Muguruza, cu 6-1, 6-0, duminică, în finala turneului WTA de la Cincinnati, dotat cu premii totale de de 2.536.154 dolari, și a ratat o nouă șansă de a deveni lider mondial.

A murit Jerry Lewis. Umoristul și actorul american avea 91 de ani
Duminica, August 20, 2017 21:42 PM

Actorul american Jerry Lewis a murit duminică, din cauze naturale, în locuința sa din Las Vegas, a anunțat revista Variety, citată de AFP. Familia a confirmat pentru Reuters declarația agentului actorului.

Președintele palestinian Abbas afirmă că a încercat fără succes să reia cooperarea cu Israelul în domeniul securității
Duminica, August 20, 2017 21:23 PM

Președintele Autorității Palestiniene, Mahmoud Abbas, le-a declarat duminică unor deputați israelieni din opoziție că a încercat să reia colaborarea cu Israelul în domeniul securității, dar nu a primit niciun răspuns, informează Reuters.

Tudose: Corpul de control al premierului va face o analiză la TAROM; trebuie să meargă pe profit
Duminica, August 20, 2017 21:20 PM

Corpul de control al premierului va efectua o analiză la TAROM, este companie națională care trebuie să intre pe profit, nu va fi nici închisă, nici vândută, a declarat prim-ministrul Mihai Tudose, duminică, la Antena 3.

Ana Bogdan, calificată pe tabloul principal la New Haven (WTA)
Duminica, August 20, 2017 21:18 PM

Jucătoarea română de tenis Ana Bogdan s-a calificat pe tabloul principal de simplu al turneului WTA de la New Haven (Connecticut), dotat cu premii totale de 710.900 dolari, duminică, după ce a învins-o pe Katerina Bondarenko (Ucraina), cu 6-2, 6-2, în ultimul tur al fazei preliminare.

OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
mai multe poze »
TOP COMENTARII
CELE MAI CITITE ARTICOLE
20 Aug, 21:38 Noaptea ca hoții
ionescu o. a comentat pentru articolul Florina Stoian, revocată prin fax de ministrul Educației:
Vineri, sfârșit de săptămână, sosește faxul cu pricina. Mai era puțin și se înnopta. Noaptea ca hoții!!! Rămâne un logan valabil. Despre neobrăzare, nesimțire și impostură e mult de spus. Asta face PSD-ul din 1995 când au fost încălcate în picioare toate concursurile și s-a instalat domnia bunului plac. Și alții când au venit la putere le-au urmat exemplul. Constat cu regret că mentalitățile comuniste domină în continuare învățământul. Impostura de asemenea. Un cadru didactic nu are justificare să se ascundă sub protecția anonimatului atunci când are ceva de spus. Din această pricină nu se sinchisește nici un fir de păr de la PSD. Pe mine mă bate gândul-pentru că tot sunt în București-să-mi pun o placă de gât și să dau o fugă până în strada ministerului în semn de protest. Din lista de comentatori mai vine cineva cu mine???
20 Aug, 20:52 SENATOAREA
cineva a comentat pentru articolul Florina Stoian, revocată prin fax de ministrul Educației:
Ce spune doamna senator S...L.. despre aceasta revocare. Stie ceva sau nu?
20 Aug, 20:25 Schimbarea II
Prof. a comentat pentru articolul Florina Stoian, revocată prin fax de ministrul Educației:
1. dupa cum se observa pentru articolele privind invatamantul apar cele mai multe comentarii! de ce oare..? 2.Doamna Inspector General a mai fost schimbata odata pentru Management defectuos, revenita dupa un timp politic. Cel mai bine s-ar prezenta la catedra pentru perfectionare!
Google PageRank Checker