Buzoienii din cadrul Asociației Cerc Posibil, prin intermediul programului „This You Can Trust”, continuă seria evenimentelor dedicate promovării muzicii rock din underground. Este vorba despre trupe de me­tal de calitate, dar prea puțin cunoscute la nivel național.

Astfel, după concertele trupelor Islaz și Outstorm, organizate în decembrie 2018 la Buzău, fanii muzicii metal sunt invitați sâm­bătă, 13 aprilie, la un nou eveniment menit să promoveze stilul „industrial”. Este vorba despre un dublu concert: AVARIA și Predicator, care va începe sâmbătă, de la ora 21,30, La Felinare.

„Considerăm foarte importantă pentru evoluția muzicii locale implicate, cu sens, din aria undergroundului românesc, ­vi­zitarea manifestărilor diverse, noi, care în majoritatea lor încă nu au fost ademenite comercial. În sensul acesta, vă pre­zentăm două proiecte bucureștene din aria industrial, în premieră la Buzău. Proiectul AVARIA, de industrial metal, a luat ființă prin 2015, inițial sub numele de KaztravetH avându-i în componență pe Viorel Ciobotaru (chitară și programming) și Sarah Key (voce), aceasta din urmă fiind înlocuită mai târziu de Roxana Răducu. Duetul încă lucrează la primul album și veți putea asculta piese precum „Carne”, „Ofranda”, „Fri­­ca”, „Oglinda”. Predicator, trupă de dark industrial, a ieșit la scenă prima dată în 2013 în ClubA la un concurs. Proiectul este un one man band, unde Predicator Monk, este vocal, instrumental, inițial având chitarist și apoi continuând ca one man. Ideea proiectului a pornit de la propriile ideologii politice, religioase, sociale”, se arată în comunicatul Asociației Cerc Posibil.

Prețul unui bilet la concertul de sâmbătă este 15 lei. Încasările revin în totalitate artiștilor.

Asociația Cerc Posibil a luat ființă la inițiativa a trei tineri buzoieni – Răzvan Mihalcea, Lavinia Lăpă­datu și Bogdan Tănase – care și-au propus să transforme orașul într-un magnet pentru trupele tinere de rock de calitate, atât din țară, cât și din străinătate, așa cum s-a întâmplat la începutul Festivalului Top T.

DISTRIBUIȚI
loading...