Seria evenimentelor de calitate debutează anul acesta în Cafeneaua Artiștilor cu un superconcert de blues. Este vorba des­pre concertul trupei „Dusy Ride”, ce va avea loc pe 19 ianuarie, de la ora 20,00, în locația de pe bulevardul Bălcescu.

Înființată în februarie 2016, trupa „Dusty Ride” a luat naștere ca o întâlnire între patru prieteni care și-au zis „hai, măi, să dăm niște piese împreună, să vedem cum sună”, având însă în minte un gen deloc întâmplător ales – blues-ul. De ce blues ? Pentru că aici își regăseau cea mai puternică rezonanță muzical-emoțională, cum de altfel susțin prin motto-ul lor cei de la „Dusty Ride”: „Des­pre blues se spune că e numai durere și simțire, că n-ai ce cânta dacă n-ai ce simți. Un lucru-i sigur, nu de cum cânți alea trei acorduri e vorba, ci de cum îți verși sufletul atunci când o faci”.

Și pentru că pasiunea și bucuria de a cânta erau elementele-cheie, nu a durat mult până s-a închegat un proiect ce reunea, de altfel, instrumentiști cu experiență într-o diversitate de genuri muzicale, ceea ce face ca și bluesul cântat de „Dusty Ride” să fie im­pregnat de o amprentă personală, cu energice inflexiuni rock.

Cine sunt componenții trupei

Daniel Croitoru (tobe) a făcut parte din proiecte rock, blues și folk precum Vali Crăciunescu și Blue Sound Chicago, Micul Paris, Barock (și în prezent). Adrian Chepa „Mache” (bass) a colaborat cu o mulțime de nume cunoscute din muzica pop și rock ro­mânească, la care se adaugă trupe precum „Spitalul de Urgență”, „Liverpool” și, mai cu seamă Mike Godoroja & The Blue Spirits, unde a împărțit scena cu Mac Marian Aciobăniței (chitară), un chitarist de blues autodidact, care printre altele a predat acest instrument vreme de cinci ani în școala de muzică Crina Mardare Music Experience. Cât despre Alina-Carmen Ciolcă (voce), ea a avut diverse colaborări în proiecte din zona rock și blues, printre care „Foxy Lady Band” (Roxana Stroe).

Debutul trupei a avut loc la Vama Veche în vara lui 2016 și de atunci, a fost urmat de o serie de concerte în București, în cluburi de profil (Clubul țăranului, Loui­siana, Copper’s Pub, Quantic, True Club) și în țară (Târgoviște, Constanța, Vama Veche). Cel de-al doilea an de existență a trupei a adus deja și participarea la festivaluri de blues precum Open Air Blues Festival (Brezoi, ed. 1), Panorama Blues Festival (Ghelari, ed. a 5-a), Freedom Blues Festival (Tg. Mures, ed. a 3-a).

Se anunță un început de an intens, cu cântări în mai multe orașe din țară, iar pe 19 ianuarie 2018, cei de la „Dusty Ride” ne dau întâlnire la Cafeneaua Artiștilor din Buzău să ne bucuram împreună de o seară de blues-rock.

Prețul unui bilet la concertul de la Buzău este de 20 lei / 10 lei pentru elevi (Cat.II). Pentru ­re­zervări și informații suplimentare sunați la telefon: 0723.429.264.

DISTRIBUIȚI
loading...