Ritmuri de blues într-o seară de primăvară la Buzău. Dusty Ride revin pe scena buzoiană cu lansarea albumului de creaţie „Dawn”, ce marchează debutul discografic al trupei, cu un stil caracterizat de integrarea rădăcinilor muzicii blues într-o interpretare energică şi cu multă încărcătură emoţională, pe care unii dintre buzoieni deja o cunosc.

Concertul va avea loc pe 12 aprilie, de la ora 20,00, la Club No Limit, iar membrii trupei promit să fie aşa cum i-aţi mai auzit. Vor avea o cântare din tot sufletul, într-o reîntâlnire mult aşteptată cu publicul buzoian.

 „Bluesul, o salvare din existenţă”

Materialul muzical din „Down” – care este şi titlul uneia dintre piesele cu­prinse pe album – cu­prinde opt piese, dintre care şapte sunt compoziţii originale, iar una, o mostră de „proto-blues” (field holler) tradiţional a cappella, ce serveşte scopului general al albumului, şi anume redescoperirea şi reinterpretarea rădăcinilor muzicii blues. Muzica pieselor este scrisă colectiv, de toţi cei patru membri, iar textele îi aparţin solistei Alina Ciol­că. Mergând mult înspre roots-rock, uneori cu accente stoner, piesele şi temele lor „reflectă cu visceralitate ce înseamnă muzica blues pentru cei patru: o salvare din existenţă”.

Înfiinţată pe 27 februarie 2016, Dusty Ride şi-a căutat identitatea stilistică în ce a simţit a fi esenţa muzicii blues, acel substrat folcloric care ne duce până pe plantaţiile de bumbac (ascultătorii care au văzut vreun concert cu ei ştiu de ce) şi ceva mai departe de ceea ce cunoaştem azi ca „standarde” de blues. De acolo şi numele trupei. Abordarea însă nu s-a dorit a fi „prăfuită”, ca să parafrazăm numele trupei, ci a rezultat într-un sound mai degrabă stâncos şi edgy, la graniţa între blues şi rock.

Dusty Ride este compusă din Mac Marian Aciobăniţei – chitară, Adrian Chepa – bass, Daniel Croitoru – tobe, Alina Ciolcă– voce. Preţurile biletelor la concertul de la Buzău sunt: 35 lei la (categoria I) şi 25 lei (categoria II). Pentru detalii şi rezervări sunaţi la 0723.429.264.

 

DISTRIBUIȚI
loading...