Executivul a adoptat hotărâre care modifică actul normativ privind aprobarea schemei ,,Ajutor de minimis pentru aplicarea programului de susţinere a crescătorilor de ovine pentru comercializarea lânii”. Având în vedere că, pentru obţinerea acestui ajutor de minimis, crescătorii trebuie să facă dovada comercializării cantităţii de lână şi ţinând cont de revitalizarea filierei de comercializare a lânii, care a presupus identificarea centrelor de colectare a lânii funcţionale sau a unităţilor de procesare a lânii,  a fost necesară prelungirea perioadei de valorificare precum şi a celei pentru depunerea documentelor aferente.

Prin actul normativ recent aprobat se reglementează definirea perioadei de cerere, respectiv 1 iulie 2017–1 septembrie 2018. ,,În consecinţă, se prelungeşte şi termenul pentru depunerea documentelor justificative care să ateste comercializarea producţiei de lână obţinute, 1 septembrie fiind termenul limită. În mod corespunzător, se prelungeşte şi termenul până la care Direcţiile pentru agricultură judeţene şi a municipiului Bucureşti întocmesc situaţia centralizatoare cu sumele necesare pentru acordarea sprijinului financiar, respectiv până la data de 1 octombrie 2018”, anunţă Ministerului Agriculturii.

Valoarea sprijinului financiar este de 1 leu/kg pentru lâna comercializată.  Programul de susţinere a crescătorilor de ovine pentru comercializarea lânii în ţara noastră trebuie să asigure atât sporirea numerică a efectivelor de ovine, dar şi creşterea eficienţei economice prin valorificarea produselor obţinute. Prin acordarea acestei scheme de minimis se urmăreşte eficientizarea activităţii sectorului de creştere a ovinelor, în sensul reducerii pierderilor crescătorilor de oi. De asemenea, acest ajutor va stimula înfiinţarea centrelor de colectare a lânii, va crea noi locuri de muncă şi va stabiliza veniturile crescătorilor de ovine.

DISTRIBUIȚI
loading...