27 de ani
de presa libera
Marti, Octombrie 24, 2017 06:53 AM

Politic

Se încheie coșmarul chermezelor cu mici și bere în Piața ,,Dacia“

de Călin BOSTAN
Politic  |
14.04.2017, 00:00
3036

   Executivul Primăriei este decis să pună capăt chermezelor cu mici și bere din fața Palatului Comunal, fapt cerut cu insistență ani la rând, de locatarii  blocurilor din Piața ,,Dacia” care, pe lângă disconfortul fo­nic și olfactiv, se loveau și de fenomenul transformării, peste noapte, a gangurilor dintre imobile în adevărate latrine.

   Cel puțin așa susține viceprimarul Ionuț Apostu, care a anunțat, miercuri, faptul că cele trei zile de serbări în Piața ,,Dacia”, care aveau loc sub semnul ,,Zilelor Buzăului”, nu vor avea loc nici în acest an. Chermeza oferită de Primărie cu această ocazie nu a avut loc nici anul trecut, dat fiind că sărbătoarea municipiului - care are drept punct central celebrarea martiriului Sfântului Sava de la Buzău, trecută în ­ca­lendarul creștin-ortodox pe 12 aprilie - venea la nicio lună și jumătate de la condamnarea primarului Boșcodeală pentru fapte de corupție, motiv de mare întristare și suspinare în Palatul Comunal, dar și în apropierea debutului campaniei electorale, motiv pentru care interimarul Fănică Bârlă a decis anularea oricăror manifestări.

   Chiar dacă a decis să se renunțe la manifestarea marca Boșcodeală a ,,Zilelor Buzăului”, noua administrație promite să organizeze un târg „Drăgaica” într-un nou format, mai atrăgător și mai dinamic, în cadrul căruia vor avea loc numeroase concerte cu interpreți îndrăgiți. De asemenea, potri­vit viceprimarului Ionuț Apostu, la finele lunii mai, la Buzău va fi va organizat, în premieră, Festivalul „Benone Sinulescu”. „Din punctul meu de vedere, acest eveniment nu-și avea rostul. În fapt e vorba de un lucru tragic, martiriul celui care avea să devină Sfântul Sava de la Buzău. Nu văd ce-ar fi de sărbătorit, ba dimpotrivă. În schimb, municipalitatea se va preocupa să rebranduiască Târgul «Drăgaica>, eveniment mai cunoscut localnicilor cât și celor din împrejurimi, cu o tradiție mai bogată”. Pe moment, nu este clar încă dacă se va mai ține ceremonia de desemnare a omului anului în municipiul Buzău și a noilor cetățeni de onoare ai orașului.  

   Cu siguranță, cei mai câștigați de pe urma acestei decizii sunt locatarii blocurilor din centru, care erau deranjați de zgomotul și toată tevatura de pe platou din cele trei zile de spectacole. 

Comentarii

Bravo! (15 Apr, 13:59)
Burlacu Ovidiu

Foarte bună decizia luată! Nu are rost să faci o aşa ţigănie în centrul urbei. Ăn loc să se amenajeze o parcare modernă în centrul Buzăului, se păstrează Platoul pentru destrăbălare, zgomot, fum, rahaţi şi pişaţi, gunoaie,...ca să fie premărit primarul şi partidul de la centru!

Raspunde

Stiri Agerpres

Coreea de Nord reprezintă o "amenințare fără precedent", afirmă Jim Mattis și aliații săi
Marti, Octombrie 24, 2017 06:38 AM

Programul militar nord-coreean reprezintă o "amenințare gravă și fără precedent" pentru Statele Unite, Coreea de Sud și Japonia, au afirmat marți miniștrii apărării din cele trei țări, relatează AFP.

Senat: Propunerea legislativă pentru completarea Legii de organizare și funcționare a AGERPRES, marți, pe ordinea de zi a plenului
Marti, Octombrie 24, 2017 06:06 AM

Senatul ar putea dezbate și vota, marți, propunerea legislativă pentru completarea Legii 19/2003 privind organizarea și funcționarea Agenției Naționale de Presă AGERPRES, prin care se propune demiterea directorului general în cazul respingerii de către Parlament a Raportului anual de activitate al instituției.

Siria: 22 de morți într-un raid aerian la Deir ez-Zor (OSDO)
Marti, Octombrie 24, 2017 06:02 AM

Cel puțin 22 de persoane și-au pierdut viața luni seară într-un atac aerian cu origine neidentificată în apropiere de Deir ez-Zor, oraș din estul Siriei eliberat aproape complet de forțele regimului de la Damasc, a anunțat Observatorul Sirian pentru Drepturile Omului (OSDO), relatează AFP.

China: Noua conducere va fi prezentată miercuri
Marti, Octombrie 24, 2017 05:28 AM

Noua conducere chineză va fi prezentată miercuri, la finalul celui de-al 19-lea Congres al Partidului Comunist la putere, a anunțat agenția Xinhua, citată de AFP.

Ovidiu Puțura - audiat din nou la Comisia SRI
Marti, Octombrie 24, 2017 05:25 AM

Comisia parlamentară de control al activității SRI urmează să îl audieze din nou marți pe fostul secretar de stat în Ministerul Justiției Ovidiu Puțura.

OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
mai multe poze »
TOP COMENTARII
CELE MAI CITITE ARTICOLE
23 Oct, 19:34 Domnul a dat,Domnul a luat!Domnul fie laudat !
Scaraotchi a comentat pentru articolul Catedrala Arhiepiscopală, prădată de hoți. Ce sumă au sustras:
Domnul a dat,Domnul a luat! Domnul fie laudat!...........O fi saracit biserica? Poate ca este doar o manevra pentru naivii care vor sari sa despagubeasca biserica.
23 Oct, 15:06 pentru SUBIECTIV
Q. a comentat pentru articolul Buzoienii, deschizători de drumuri? Scutirea populaţiei de la plata apei meteorice ar putea deveni lege:
Domnule, nu știu ce iei, dar vreau și eu! Cine ți-a zis așa ceva? Iar folosirea literelor mari echivalează în spațiul virtual cu țipatul.
23 Oct, 14:46 Urare de bine
Priceputu' a comentat pentru articolul Mocanu: “Guvernul PSD-ALDE joacă «alba-neagra» cu legea pensiilor”:
Vedea-te-as muncind la firma privata , domnule parlamentar beizadea!
Google PageRank Checker