27 de ani
de presa libera
Luni, Iunie 26, 2017 06:44 AM

Politic

Se încheie coșmarul chermezelor cu mici și bere în Piața ,,Dacia“

de Călin BOSTAN
Politic  |
14.04.2017, 00:00
2948

   Executivul Primăriei este decis să pună capăt chermezelor cu mici și bere din fața Palatului Comunal, fapt cerut cu insistență ani la rând, de locatarii  blocurilor din Piața ,,Dacia” care, pe lângă disconfortul fo­nic și olfactiv, se loveau și de fenomenul transformării, peste noapte, a gangurilor dintre imobile în adevărate latrine.

   Cel puțin așa susține viceprimarul Ionuț Apostu, care a anunțat, miercuri, faptul că cele trei zile de serbări în Piața ,,Dacia”, care aveau loc sub semnul ,,Zilelor Buzăului”, nu vor avea loc nici în acest an. Chermeza oferită de Primărie cu această ocazie nu a avut loc nici anul trecut, dat fiind că sărbătoarea municipiului - care are drept punct central celebrarea martiriului Sfântului Sava de la Buzău, trecută în ­ca­lendarul creștin-ortodox pe 12 aprilie - venea la nicio lună și jumătate de la condamnarea primarului Boșcodeală pentru fapte de corupție, motiv de mare întristare și suspinare în Palatul Comunal, dar și în apropierea debutului campaniei electorale, motiv pentru care interimarul Fănică Bârlă a decis anularea oricăror manifestări.

   Chiar dacă a decis să se renunțe la manifestarea marca Boșcodeală a ,,Zilelor Buzăului”, noua administrație promite să organizeze un târg „Drăgaica” într-un nou format, mai atrăgător și mai dinamic, în cadrul căruia vor avea loc numeroase concerte cu interpreți îndrăgiți. De asemenea, potri­vit viceprimarului Ionuț Apostu, la finele lunii mai, la Buzău va fi va organizat, în premieră, Festivalul „Benone Sinulescu”. „Din punctul meu de vedere, acest eveniment nu-și avea rostul. În fapt e vorba de un lucru tragic, martiriul celui care avea să devină Sfântul Sava de la Buzău. Nu văd ce-ar fi de sărbătorit, ba dimpotrivă. În schimb, municipalitatea se va preocupa să rebranduiască Târgul «Drăgaica>, eveniment mai cunoscut localnicilor cât și celor din împrejurimi, cu o tradiție mai bogată”. Pe moment, nu este clar încă dacă se va mai ține ceremonia de desemnare a omului anului în municipiul Buzău și a noilor cetățeni de onoare ai orașului.  

   Cu siguranță, cei mai câștigați de pe urma acestei decizii sunt locatarii blocurilor din centru, care erau deranjați de zgomotul și toată tevatura de pe platou din cele trei zile de spectacole. 

Comentarii

Bravo! (15 Apr, 13:59)
Burlacu Ovidiu

Foarte bună decizia luată! Nu are rost să faci o aşa ţigănie în centrul urbei. Ăn loc să se amenajeze o parcare modernă în centrul Buzăului, se păstrează Platoul pentru destrăbălare, zgomot, fum, rahaţi şi pişaţi, gunoaie,...ca să fie premărit primarul şi partidul de la centru!

Raspunde

Stiri Agerpres

Liberalii se reunesc pentru a stabili delegația și mandatul cu care merg la Palatul Cotroceni
Luni, Iunie 26, 2017 06:02 AM

Liberalii vor stabili luni delegația care va merge la consultările de la Palatul Cotroceni în vederea desemnării noului premier și mandatul acesteia, a declarat săptămâna trecută președintele PNL, Ludovic Orban.

Consultări la Palatul Cotroceni cu partidele parlamentare pentru desemnarea unui nou premier
Luni, Iunie 26, 2017 05:52 AM

Partidele parlamentare sunt invitate luni, la Palatul Cotroceni, pentru consultări cu președintele Klaus Iohannis în vederea desemnării unui candidat pentru funcția de prim-ministru.

Rezultatele la Evaluarea Națională vor fi afișate luni
Luni, Iunie 26, 2017 05:48 AM

Rezultatele la Evaluarea Națională vor fi afișate luni până la ora 16,00, potrivit calendarului aprobat de Ministerul Educației Naționale.

Fostul ambasador al României în Italia va fi audiat la Comisia de anchetă privind alegerile din 2009
Luni, Iunie 26, 2017 05:46 AM

Fostul ambasador al României la Roma în timpul alegerilor prezidențiale din anul 2009 Răzvan Rusu va fi audiat luni de către Comisia parlamentară de anchetă privind alegerile prezidențiale din 2009, a anunțat săptămâna trecută președintele comisiei, Mihai Fifor.

Social-democrații vor anunța luni numele noului premier; va fi validat la Comitetul Executiv
Luni, Iunie 26, 2017 05:30 AM

Social-democrații vor anunța luni numele noului premier, acesta urmând a fi validat de Comitetul Executiv Național care se va reuni la Palatul Parlamentului, după ce moțiunea de cenzură "România nu poate fi confiscată. Apărăm democrația și votul românilor" a fost adoptată miercuri în plenul reunit al Parlamentului.

OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
mai multe poze »
TOP COMENTARII
CELE MAI CITITE ARTICOLE
25 Jun, 21:06 Adevarata drama
mihalcea florina a comentat pentru articolul UPDATE Cardiologul Adrian Negoiță, găsit decedat, sâmbătă dimineață, la locuința de la munte:
Dumnezeu sa-l odihneasca in PACE!
25 Jun, 21:02 Romania intre doi "ticalosi "
Chiriac Cristina a comentat pentru articolul România, între doi „ticăloși“ *):
Sunt de acord ca amandoi sunt niste ticalosi ,ca Romania nu va deveni un stat de drept atata timp cat cei doi o vor conduce.....e pacat de romanii care nu sunt informati si voteaza cu ei in speranta ca va fi mai bine.
25 Jun, 16:25 funcția de dr
ilie a comentat pentru articolul Peste 70 de posturi de directori de școli, scoase la concurs la Buzău:
La mine la scoală directorul nu stie sa trimită un mail, sa facă un tabel, mereu e reclamat....si nimic..nimic ..si multe alte simplitati si incapacitatidin partea lui...colegii, nimic si ei..nu spun, bineînțeles . NIMIC!de teama răzbunării acestuia.Dar ei nu intelleg ca nu are ce sa le facă.Cât sa fii de indiferent?!
Google PageRank Checker