27 de ani
de presa libera
Vineri, Aprilie 28, 2017 01:33 AM

Politic

Se încheie coșmarul chermezelor cu mici și bere în Piața ,,Dacia“

de Călin BOSTAN
Politic  |
14.04.2017, 00:00
2869

   Executivul Primăriei este decis să pună capăt chermezelor cu mici și bere din fața Palatului Comunal, fapt cerut cu insistență ani la rând, de locatarii  blocurilor din Piața ,,Dacia” care, pe lângă disconfortul fo­nic și olfactiv, se loveau și de fenomenul transformării, peste noapte, a gangurilor dintre imobile în adevărate latrine.

   Cel puțin așa susține viceprimarul Ionuț Apostu, care a anunțat, miercuri, faptul că cele trei zile de serbări în Piața ,,Dacia”, care aveau loc sub semnul ,,Zilelor Buzăului”, nu vor avea loc nici în acest an. Chermeza oferită de Primărie cu această ocazie nu a avut loc nici anul trecut, dat fiind că sărbătoarea municipiului - care are drept punct central celebrarea martiriului Sfântului Sava de la Buzău, trecută în ­ca­lendarul creștin-ortodox pe 12 aprilie - venea la nicio lună și jumătate de la condamnarea primarului Boșcodeală pentru fapte de corupție, motiv de mare întristare și suspinare în Palatul Comunal, dar și în apropierea debutului campaniei electorale, motiv pentru care interimarul Fănică Bârlă a decis anularea oricăror manifestări.

   Chiar dacă a decis să se renunțe la manifestarea marca Boșcodeală a ,,Zilelor Buzăului”, noua administrație promite să organizeze un târg „Drăgaica” într-un nou format, mai atrăgător și mai dinamic, în cadrul căruia vor avea loc numeroase concerte cu interpreți îndrăgiți. De asemenea, potri­vit viceprimarului Ionuț Apostu, la finele lunii mai, la Buzău va fi va organizat, în premieră, Festivalul „Benone Sinulescu”. „Din punctul meu de vedere, acest eveniment nu-și avea rostul. În fapt e vorba de un lucru tragic, martiriul celui care avea să devină Sfântul Sava de la Buzău. Nu văd ce-ar fi de sărbătorit, ba dimpotrivă. În schimb, municipalitatea se va preocupa să rebranduiască Târgul «Drăgaica>, eveniment mai cunoscut localnicilor cât și celor din împrejurimi, cu o tradiție mai bogată”. Pe moment, nu este clar încă dacă se va mai ține ceremonia de desemnare a omului anului în municipiul Buzău și a noilor cetățeni de onoare ai orașului.  

   Cu siguranță, cei mai câștigați de pe urma acestei decizii sunt locatarii blocurilor din centru, care erau deranjați de zgomotul și toată tevatura de pe platou din cele trei zile de spectacole. 

Comentarii

Bravo! (15 Apr, 13:59)
Burlacu Ovidiu

Foarte bună decizia luată! Nu are rost să faci o aşa ţigănie în centrul urbei. Ăn loc să se amenajeze o parcare modernă în centrul Buzăului, se păstrează Platoul pentru destrăbălare, zgomot, fum, rahaţi şi pişaţi, gunoaie,...ca să fie premărit primarul şi partidul de la centru!

Raspunde

Stiri Agerpres

Joi, Ianuarie 01, 1970 02:00 AM

OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
mai multe poze »
TOP COMENTARII
CELE MAI CITITE ARTICOLE
27 Apr, 21:50 OMUL POTRIVIT INTR-UN LOC POTRIVIT
Ion a comentat pentru articolul Valeriu Șușnea, în conducerea Institutului Cultural Român:
Competenta, profesionalismul, dedicarea sunt calități indiscutabile pe care un manager le poate dovedi pentru a ocupa o funcție intr-un Consiliu de conducere, cum este cel al ICR. Doresc dlui Susnea sa ne vedem, de ce nu, in poziția de reprezentant ICR pe la New York sau așa ceva. Succes si felicitări!
27 Apr, 21:31 Incotro,PNL?
Viespea buzoiana a comentat pentru articolul Cristinel Romanescu, ales președinte PNL Buzău:
Probabil ca afacerile lui Cristi Romanescu vor prospera in continuare,dar PNL-ul "se va duce de rapa".Cine crede ca Romanescu poate fi un politician care sa scoata din mocirla morala in care se afunda PNL Buzau,ori este naiv,ori este rau intentionat.Asa cum il stiu pe Cristi Romanescu,este unpolitician pentru care e valabila zicala cu "interesu poarta fesu" si implicarea sa in politica are ca unica motivatie protejarea si dezvoltarea propriilor afaceri.In mod cert,el poate fi un bun manager,dar ca politician este precum un "pui de gaina" in mijlocul unui stol de ulii.Oricum,sunt ferm convins ca PNL-ul va insemna si va conta foarte putin in politica locala,iar reanimarea si revenirea dorite se amana sine die.
27 Apr, 20:10 Felicitari primului cetatean
Alt cetatean a comentat pentru articolul Înglodat în datorii la furnizori și la stat, Căminul de bătrâni de la Vintilă Vodă, în pericol iminent de desființare:
Bravo Domnul Marinescu , in sfarsit spune cineva ceva , ca pana acum totul a fost ,,secret de stat''
Google PageRank Checker