27 de ani
de presa libera
Sambata, August 19, 2017 23:22 PM

Politic

Se încheie coșmarul chermezelor cu mici și bere în Piața ,,Dacia“

de Călin BOSTAN
Politic  |
14.04.2017, 00:00
2999

   Executivul Primăriei este decis să pună capăt chermezelor cu mici și bere din fața Palatului Comunal, fapt cerut cu insistență ani la rând, de locatarii  blocurilor din Piața ,,Dacia” care, pe lângă disconfortul fo­nic și olfactiv, se loveau și de fenomenul transformării, peste noapte, a gangurilor dintre imobile în adevărate latrine.

   Cel puțin așa susține viceprimarul Ionuț Apostu, care a anunțat, miercuri, faptul că cele trei zile de serbări în Piața ,,Dacia”, care aveau loc sub semnul ,,Zilelor Buzăului”, nu vor avea loc nici în acest an. Chermeza oferită de Primărie cu această ocazie nu a avut loc nici anul trecut, dat fiind că sărbătoarea municipiului - care are drept punct central celebrarea martiriului Sfântului Sava de la Buzău, trecută în ­ca­lendarul creștin-ortodox pe 12 aprilie - venea la nicio lună și jumătate de la condamnarea primarului Boșcodeală pentru fapte de corupție, motiv de mare întristare și suspinare în Palatul Comunal, dar și în apropierea debutului campaniei electorale, motiv pentru care interimarul Fănică Bârlă a decis anularea oricăror manifestări.

   Chiar dacă a decis să se renunțe la manifestarea marca Boșcodeală a ,,Zilelor Buzăului”, noua administrație promite să organizeze un târg „Drăgaica” într-un nou format, mai atrăgător și mai dinamic, în cadrul căruia vor avea loc numeroase concerte cu interpreți îndrăgiți. De asemenea, potri­vit viceprimarului Ionuț Apostu, la finele lunii mai, la Buzău va fi va organizat, în premieră, Festivalul „Benone Sinulescu”. „Din punctul meu de vedere, acest eveniment nu-și avea rostul. În fapt e vorba de un lucru tragic, martiriul celui care avea să devină Sfântul Sava de la Buzău. Nu văd ce-ar fi de sărbătorit, ba dimpotrivă. În schimb, municipalitatea se va preocupa să rebranduiască Târgul «Drăgaica>, eveniment mai cunoscut localnicilor cât și celor din împrejurimi, cu o tradiție mai bogată”. Pe moment, nu este clar încă dacă se va mai ține ceremonia de desemnare a omului anului în municipiul Buzău și a noilor cetățeni de onoare ai orașului.  

   Cu siguranță, cei mai câștigați de pe urma acestei decizii sunt locatarii blocurilor din centru, care erau deranjați de zgomotul și toată tevatura de pe platou din cele trei zile de spectacole. 

Comentarii

Bravo! (15 Apr, 13:59)
Burlacu Ovidiu

Foarte bună decizia luată! Nu are rost să faci o aşa ţigănie în centrul urbei. Ăn loc să se amenajeze o parcare modernă în centrul Buzăului, se păstrează Platoul pentru destrăbălare, zgomot, fum, rahaţi şi pişaţi, gunoaie,...ca să fie premărit primarul şi partidul de la centru!

Raspunde

Stiri Agerpres

Campionatul Angliei - Arsenal Londra, învinsă în deplasare
Sambata, August 19, 2017 23:07 PM

Echipa Arsenal Londra a fost învinsă la limită în deplasare, cu scorul de 1-0, de formația Stoke City, într-o partidă din cadrul etapei a 2-a a campionatului de fotbal al Angliei, disputată sâmbătă seara.

Ludovic Orban: Actualul guvern distribuie resurse pe care nu le are
Sambata, August 19, 2017 22:28 PM

Președintele Partidului Național Liberal (PNL), Ludovic Orban, și-a manifestat, sâmbătă, îngrijorarea față de creșterea gradului de îndatorare al României, el afirmând că actualul guvern "distribuie resurse pe care nu le are".

Ciclism: Turul Spaniei - Rohan Dennis, lider după prima etapă
Sambata, August 19, 2017 22:19 PM

Cea de-a 72-a ediție a Turului ciclist al Spaniei a debutat sâmbătă, la Nimes (Franța), cu un contra-cronometru pe echipe, pe distanța de 13,7 km, la finalul căruia australianul Rohan Dennis a preluat tricoul roșu rezervat liderului clasamentului general.

Torje și Grozav au marcat în campionatul Turciei
Sambata, August 19, 2017 21:36 PM

Jucătorii români Gabriel Torje și Gheorghe Grozav au marcat câte un gol pentru echipa lor, Karabukspor, în partida câștigată pe teren propriu, cu scorul de 3-1, în fața formației Istanbul Basaksehir, sâmbătă, în cadrul etapei a doua a campionatului de fotbal al Turciei.

Proetnica: Zeci de copii și-au pus la încercare imaginația în cadrul unor ateliere creative diverse
Sambata, August 19, 2017 21:20 PM

Zeci de copii s-au perindat, timp de două zile, în cetatea Sighișoarei, în cadrul unor ateliere creative unde, indiferent de etnie, s-au aflat împreună cu reprezentanții Asociației Lumea Bună, aflați pentru prima oară la "Proetnica", festival aflat acum la cea de-a XV-a ediție.

OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
mai multe poze »
TOP COMENTARII
CELE MAI CITITE ARTICOLE
19 Aug, 22:24 Incredibil
Ionescu o a comentat pentru articolul Florina Stoian, revocată prin fax de ministrul Educației:
Nu cred!!E o farsă!!!????
19 Aug, 22:04 Despre revocari
Profesor,fost director a comentat pentru articolul Florina Stoian, revocată prin fax de ministrul Educației:
Orice nas isi are nașul
19 Aug, 20:05 Genunche
Vica a comentat pentru articolul Florina Stoian, revocată prin fax de ministrul Educației:
Ministrul, in loc sa se intereseze de manuale si inceperea in bune conditii a noului an scolar s-a gandit la o noua prostie- revocarea celor 13 inspectori generali. Domnule prim mimistru , acesta este motivul sa-l destituiti pe Liviu Pop, daca se poate, tot prin fax. Liderii de sindicat ce fac? Sau le este frica de ,,sef``? Noi l-am facut ministru, cu cotizatia de la sindicat!
Google PageRank Checker