Pe toate drumurile din județ se circulă în condiții de iarnă, joi dimineață, în urma ninsorii de azi-noapte. Potrivit informării Secției Drumuri Naționale Buzău, se acționează din cursul nopții cu 50 de utilaje, s-au împrăștiat 350 tone de sare și 6 tone clorură de calciu. De asemenea, potrivit informării transmisă de reprezentanții  Consiliului Județean Buzău, pe drumurile județene se acționează cu 39 de utilaje.

Pe drumurile naționale dar și județene s-a format un strat subțire de zăpadă frământată, iar autoritățile îi sfătuiesc pe șoferi să conducă prudent.
Polițiștii rutieri oferă câteva recomandări şoferilor, pentru o circulaţie preventivă:

– să aibă autovehiculul echipat cu pneuri corespunzătoare;

– să reducă viteza de deplasare şi mai ales în apropierea trecerilor pentru pietoni, iar în condiţiile unui carosabil acoperit cu zăpadă sau polei, să circule cu o viteză de maxim 30 km/h în localităţi şi 50 km/h în afara acestora;

– să-şi asigure o bună vizibilitate curăţând parbrizul, luneta şi geamurile laterale; înainte de a pleca la drum, să asigure buna funcţionare a ştergătoarelor de parbriz şi a sistemului de climatizare şi dezaburire;

– să folosească sistemul de iluminare-semnalizare pentru a vedea şi a putea fi văzuţi în trafic;

– să păstreze în mers o distanţă suficient de mare faţă de vehiculul dinainte;

– să adopte permanent o conduită preventivă la volan, acordând o atenţie mult mai mare faţă de restul perioadei anului, când carosabilul este uscat.

DISTRIBUIȚI
loading...