27 de ani
de presa libera
Luni, Octombrie 23, 2017 11:14 AM

Monden

Scriitoarea Ramona Neculae-Danciu, nuntă şi botez, la pachet!

de Silvia HERGHELEGIU
Monden  |
04.10.2017, 00:00
669

   De vis! Aşa au fost pregătirile, aranjamentele, invitaţiile, momentele, declara­ţiile, mărturiile, tot ce s-a întâmplat în cadrul celor două evenimente importante din viaţa buzoiencei Ramona Neculae-Danciu.

   Cea care se mândreşte cu cele zece cărţi pe care le-a pu­blicat până acum, este, mai nou, mămica celui de-al treilea copil (un băieţel) pe care l-a creştinat zilele trecute, organizând, cu aceeaşi ocazie, şi o nuntă tradiţional românească.

   Pentru aceste două evenimente, Ramona şi-a pregătit din timp toate detaliile, dar odată ajunsă pe ultima sută de metri i se părea că nu se mai termină totul.

   „Şi nunta şi botezul au ieşit cum nici nu mă aşteptam! Naşii au fost cu adevărat «părinţi», invitaţii au fost deosebiţi, Florin Oancea s-a întrecut pe sine de data asta. Nu a fost invitat care să nu danseze şi să nu se simtă foarte bine. Buchetele şi lumânările au fost făcute de naşa, superbe, deşi foarte migăloase. Nicolas a fost, de asemenea, îmbrăcat ca noi toţi, tradiţional! La biserică ne-au slujit doi preoţi. Am avut parte de multe surprize, atât eu cât şi invitaţii, momente cu mariachi, dans ţigănesc, spectacol de lumini şi o voce de înger, a micuţei Sarah, ce a scos din fiecare dintre noi o lacrimă şi un zâmbet”, a detaliat Ramona.

   Micuţul Nicolas a fost „supravegheat” îndeaproape, pe parcursul întregii zile de Denisa şi Sebi, fraţii lui mai mari.

Mărturii personalizate de Ramona

   Scriitoarea a recunoscut că ziua cu evenimentul dublu a fost una cu o încărcătură emoţională foarte mare, fericita mireasă şi mămică plângând de emoţie, ba chiar şi de tristeţe că s-au terminat prea rapid. Tot ea a mărturisit că ceilalţi doi copiii ai ei, Denisa Anamaria (13 ani ) şi Sebastian Andrei (9 ani ) l-au primit cu mult drag pe cel mai mic din familie, având grijă de el pe tot parcursul zilei speciale.

   „A fost o zi şi o seară «plină» pentru mine. Mărturiile au fost personalizate şi scrise special de mine, reprezentând o poveste pentru copii din care învăţăm că nimic nu se termină, totul se schimbă, că sufletul contează nu forma, dar şi că Dumnezeu poate fi văzut, atunci când priveşti un copil nou-născut în ochi, când te strânge de mânuţă, atunci când deşi are ochii închişi el îţi zâmbeşte. O poveste ca toate celelalte scrise de mine ce îţi dă de gândit şi te face să vezi totul cu alţi ochi! Botezul, jurămintele noastre, costumaţia, toate au făcut să pară un vis! Bunica mea de 78 de ani, cea mai bună dansatoare din seara respectivă, mi-a spus de 50 de ori cred, că atât noi, costumaţia, slujba, petrecerea de la restaurant au fost de nemaivăzut... şi ea a văzut multe la viaţa ei! Atât la biserică cât şi la restaurant au venit cei care ne iubesc, ne sunt dragi şi le suntem dragi şi pe această cale vreau să le mulţumesc că au  fost prezenţi la o nouă poveste a vieţii mele, a noastre!”, a mai declarat Ramona.

   În doar doi ani, Ramona a reuşit să publice zece cărţi pentru copii, iar mărturia de la botez a fost cea de-a cincea scrisă pentru copii. Şi cu multă modestie, recunoaşte că îşi va urma talentul, chiar dacă are de îngrijit acum trei copii.

   „Nu sunt o scriitoare, sunt un om simplu, care are idei, gânduri, pe care le vrea împărtăşite. Nu am pretenţii decât să fie citite, apoi comentate. De restul mă ocup eu, creativitate să fie în continuare şi vă aştept la următoarele lansări, în câteva luni“, a fost promisiunea Ramonei Neculae-Danciu.

Comentarii

Acest articol nu are comentarii! Fii primul care comenteaza in legatura cu acest articol!

Stiri Agerpres

Muzicianul australian George Young, 'mentorul' trupei AC/DC, a murit la 70 de ani
Luni, Octombrie 23, 2017 11:02 AM

Muzicianul australian George Young, cunoscut ca 'mentor' trupei AC/DC, a murit la 70 de ani, potrivit unui anunț difuzat luni de legendara trupă de hard rock, citat luni de AFP.

MDRAPFE: AM POIM - proiecte de 69 milioane euro referitoare la ocrotirea ariilor naturale protejate
Luni, Octombrie 23, 2017 11:00 AM

Autoritatea de Management pentru Programul Operațional Infrastructura Mare (AM POIM) a primit, până la 16 octombrie, 62 de proiecte, în valoare totală eligibilă de 69 milioane de euro, care vizează elaborarea planurilor de management, seturilor de măsuri de conservare, planurilor de acțiune pentru ariile naturale protejate, informează un comunicat al MDRAPFE transmis luni AGERPRES.

Tenis: Clasamentul ATP - Marius Copil a coborât pe locul 78
Luni, Octombrie 23, 2017 10:56 AM

Tenismanul român Marius Copil a coborât patru locuri și se află pe poziția a 78-a în clasamentul mondial al jucătorilor profesioniști de tenis (ATP), dat publicității luni.

PORTATIV ROMÂNESC: Bianca Ionescu
Luni, Octombrie 23, 2017 10:53 AM

Soprana Bianca Ionescu s-a născut la 20 mai 1961. A absolvit Liceul de muzică nr.1 din București în 1978, apoi a urmat cursurile Conservatorului de muzică "Ciprian Porumbescu", la clasa de canto a Artei Florescu, absolvind facultatea în 1983, potrivit site-ului www.opereta.ro.

Auto: Verstappen a calificat drept "stupide deciziile care ucid Formula 1" după penalizarea sa
Luni, Octombrie 23, 2017 10:53 AM

Pilotul olandez Max Verstappen (Red Bull) a denunțat, duminică, decizia juriului Marelui Premiu al Statelor Unite care l-a penalizat cu cinci secunde și a fost privat de locul al treilea pe podium, apreciind că "aceste decizii stupide ucid Formula 1", a spus el cu regret.

OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
mai multe poze »
TOP COMENTARII
CELE MAI CITITE ARTICOLE
23 Oct, 08:50 Scutirea populaţiei de la plata apei meteorice este „apă de ploaie”!
Pixelu cu prosteli a comentat pentru articolul Buzoienii, deschizători de drumuri? Scutirea populaţiei de la plata apei meteorice ar putea deveni lege:
UAT Municipiul Buzău (Primăria Municipiului Buzău), acționarul majoritar al Companiei de Apă Buzău S.A., dă dovadă de maximă ipocrizie. Dacă Toma ar dori ca buzoienii să beneficieze de tarife mai mici atunci ar renunța la redevența de 1% pe cifra de afaceri pe care trebuie să o plătească operatorul acționarilor și care este parte integrantă în algoritmul de calcul al tarifului perceput de operator. Peste tot, în țările suverane, se adoptă principiul non-profitului în administrarea utilităților publice. Doar în țări asociate neocolonialismului se mai întâlnesc contracte de parteneriat public privat sau contracte de concesiune. În cazul nostru, ca să nu bată la ochi, le-au botezat contracte de delegare.
În Contractul de Delegare la Art. 39-2. (pag.34) găsim un text legat de redevență. Ce caută redevența de 1% pe cifra de afaceri? Chipurile primăria se luptă pentru tarife mai mici pentru populație dar vrea o parte din profitul operatorului unde este acționară, profit care se obține tocmai de la populație. Ce dovadă mai clară de prosteală vreți!
23 Oct, 02:09 Actuala stagiune - revitalizare teatrală sau menţinerea aceluiasi fundal cenuşiu?
Nik Şimandan a comentat pentru articolul „Tele-Encounters”, proiectul Teatrului „G. Ciprian”, o premieră mondială lansată în prezenţa partenerilor din Spania şi Portugalia:
Dar mai mult teatru, la nivel de institutie profesionistă de spectacole, când o sa avem? Stie cineva, la aceasta oră , ce proiecte ne oferă Teatrul "George Ciprian"în actuala stagiune? Vom asista la vreo premieră...proprie? Când? Că doar stagiunea s-a deschis demult - cel puţin la celelalte teatre similare din ţară. Nu există niciun panou sau afişier care să menţioneze măcar un spectacol teatral pe săptămână, ca ofertă pentru marele public -aşa cum s-ar cuveni din partea acestei importante instituţii cu profil educaţional expres!
22 Oct, 16:24 Sigur
Eu a comentat pentru articolul Catedrala Arhiepiscopală, prădată de hoți. Ce sumă au sustras:
Sigur e unul școlit la pușcăriile țării, trăit în mizerie, eliberat înainte de termen și care are ceva habar de furtul bine acoperit...
Google PageRank Checker