Ca urmarea a cazurilor de gripă înregistrate în ultima perioadă la nivelul instituțiilor de învățământ, Inspectoratul Școlar Județean (IȘJ) Buzău solicită conducerii tuturor unităților de învățământ să raporteze zilnic cazurile de gripă și infecții respiratorii.

Decizia IȘJ Buzău vine în urma adresei Ministerului Sănătății și a dresei Ministerului Educației, din 18 ianuarie, respectiv, 22 ianuarie.

„Vă solicităm raportarea zilnică a cazurilor de îmbolnăvire prin gripă și infecții respiratorii din unitățile de învățământ pe care le conduceți. Raportarea se va face, începând de luni 28.01.2019, prin descărcarea zilnică a datelor în formularul de pe site-ul IȘJ Buzău”, se arată în adresa postată pe site-ul IȘJ Buzău.

Reamintim că după ce cursurile în toate școlile din țară au fost suspendate, din cauza gripei, vineri, 25 ianuarie, în aceeași zi, ministrul Sănătății, Sorina Pintea, a făcut un anunț cu privire la suspendarea cursurilor în cazul în care va fi declarată epidemia de gripă în România. Ministrul a spus că școlile se închid doar punctual, acolo unde absenteismul este de peste 20%.

DISTRIBUIȚI
loading...