• Directorul Echimescu ignoră recomandările Inspectoratului Şcolar şi continuă conflictul cu secretara şcolii

De luni bune, Şcoala nr. 1 din Rm. Sărat este pusă într-o lumină negativă din cauza unui război al orgoliilor dus de directorul instituţiei împotriva secretarei. După ce conflictul a făcut ca cei 70 de profesori ai şcolii să îşi primească salariile cu întârziere şi secretara şefă să îşi dea demisia invocând presiunea la care o supunea directorul Valeriu Echimescu, acum a venit rândul ca Inspectoratul Şcolar Ju­deţean să încerce să liniştească apele. Fără succes însă.

Directorul Şcolii nr. 1 Rm. Sărat a solicitat Inspectoratului Şcolar Ju­deţean să se pronunţe în legătură cu soarta ­se­cretarei rămase în funcţie, Costiţa Benescu, şi a postului de secretar-şef rămas vacant după demisia Ninei Barbu. Inspectoratul Şcolar a răspuns directorului Echimescu că, în baza legii, actuala secretară trebuie încadrată pe postul de ­se­cretar-şef rămas liber. Directorul a pus în aplicare recomadarea, dar la scurt timp a convocat Consiliul de Administraţie, în cadrul căruia s-a decis ca postul de secretar să fie redus la jumătate, iar Costiţa Benescu să fie detaşată pe postul de secretar-şef, dar pe o perioadă determinată. Mai exact, aceasta este „numită temporar în funcţia de secretar-şef (…) până la stabilirea situaţiei juridice şi a caracterului definitiv pri­vind ocuparea acestei funcţii”.

Florina Stoian: „Din punctul meu de vedere nu este în regulă”

„Potrivit legii, directorul trebuie să o promoveze pe actuala secretară în postul de secretar-şef. El şi-a schimbat decizia în cadrul Consiliului de Administraţie, invocând alte criterii. Din punctul meu de vedere, nu este în regulă. În plus, le­gea spune că el este cel care decide. Dacă el a ţinut cont de solicitarea cuiva din Consiliul de Administraţie şi decizia este ilegală, directorul va fi cel care răspunde, nu Consiliul de Administraţie. Deocamdată, eu aştept motivarea deciziei, pe care o voi înmâna compartimentului Juridic din Inspectoratul Şcolar şi apoi îmi voi face o idee exactă. Orice greşeală însă îi oferă posibilitatea secretarei să se adreseze Instanţei şi directorul va fi cel care suportă consecinţele”, a declarat inspectorul şcolar general al IŞJ Buzău, Florina Stoian.

Motivarea deciziei Consiliului de Administraţie din data de 1 octombrie a fost înmânată Costiţei Benescu ieri după-amiază.

„Hoţul şi-a găsit prostul”

„Este un fel de joacă <hoţul cu prostul>. Mi-a diminuat postul meu cu 50%, deşi Inspectoratul Şcolar recomanda o reducere de doar 25 %, şi m-a detaşat fără acordul meu, deşi le­gea îl obligă să mă întrebe, pe postul de secretar-şef dar pe perioadă determinată. Nu mi-a precizat nici care este perioada determinată. Poate fi vorba de două zile, nu? Pe postul de secretar-şef nu mă pot duce pe perioada determinată, pentru că este ilegală decizia”, a declarat Costiţa Benescu.

Un post cu dedicaţie?

Secretara susţine că întreaga poveste are în spate interese politice care vi­zează atribuirea postului de secretar-şef unei anumite persoane.

„Am colege de la altă instituţie de învăţământ din Rm. Sărat care mi-au spus că ele vor veni pe postul de secretar-şef. Nu mă pot gândi decât că se încearcă să mă termine din punct de vedere psihic pentru a renunţa la acest post, aşa cum s-a întâmplat şi cu colega mea, care a ajuns să aibă probleme medicale. Este important că, în demisia ei, colega mea a precizat că a fost hărţuită şi asta i-a afectat starea de sănătate. Este foarte important de ştiut că acest post de secretar-şef este vacant din iulie. Stau să mă gândesc, de ce?”, a mai declarat Costiţa Benescu.

Costiţa Benescu a reuşit în urmă cu câteva luni să câştige anularea unei sancţiuni disciplinare pri­mite din partea Şcolii nr. 1 Rm. Sărat, după ce a fost reprezentată de celebrul avocat Daniel Ionaşcu, şi comisia de disciplină a IŞJ a decis anularea sancţiunii. Cu toate acestea, luna trecută, contabila şcolii a făcut o nouă plângere pe numele secretarei Benescu, pe care o consideră vinovată de întocmirea greşită a statelor de plată, şi, ca urmare, îi transmitea acesteia contul în care „trebuie restituite de către Casa Naţională de Sănătate Buzău sumele plătite de angajator pentru indemnizaţiile sociale de sănătate a propriilor salariaţi”.

Interesant de văzut este dacă situaţia de la Şcoala nr. 1 din Rm. Sărat va afecta în vreun fel şi rezultatul pe care directorul Valeriu Echimescu îl va primi în această perioadă în urma evaluării realizate de Inspectoratul Şcolar la nivelul tuturor managerilor instituţiilor de învăţământ din judeţ.

4 COMENTARII

  1. Asa de mult au fost interesati de soarta invatamantului de la Rm. Sarat incat ISJ Buzau nu a facut nimic. Asa sa intamplat si in cazul mediatizat de acum cativa ani cand au fost prinsi profesori care au adus rezolvarile la bacalaureat in clasa la o proba incat nu sa intamplat nimic. Profesorii au fost mutati pe posturi mai caldute cu salarii mai mari ( cativa au si gradatie de merit) si justitia nu a facut nimic. Invatamantul ramnicean nu exista. Decat sa spui ca ai facut o scoala la Rm. Sarat mai bine spui ca ai facut in Congo. Spaga, coruptie si alte porcarii! Datii bah afara !!! Tu ai inregistrari cu profesori care dau subiecte la bacalaureat si nici macar nu ii dai afara?

  2. Metode de asigurare post ptr.interese ascunse ca pe vremea lui nea Nicu.Hărțuieşti bine persoana care trebuie eliminată pentru a elibera postul râvnit.

  3. Credeti ca se va schimba ceva??? NUUUUU! Aceasta unitate are ce merita! Nu a mai fost nimeni in stare sa se prezinte la concurs, personajul a concurat de unul singur si cu mari dificultati a fost PROMOVAT in functie…. ! Aveti ceea ce meritati!!! …. calificativul va fi maximal….

Comments are closed.