25 de ani
de presa libera
Marti, Iunie 30, 2015 11:14 AM

Actualitate

Şcoala Cilibia, premiată de UNICEF pentru proiectul Zone de Educaţie Prioritară (galerie foto)

de
Actualitate  |
30.09.2012, 21:00
1255

            * La lansarea celui de-al treilea an de campanie ”Hai la şcoală!” , instituţia buzoiană a fost aleasă să continue proiectul ca “şcoală resursă”

            Situată într-o localitate considerată zonă defavorizată cu populaţie romă şi cu un grad mare de sărăcie, Şcoala Gimnazială Cilibia s-a confruntat, în ultimii ani, cu fenomene de absenteism foarte crescut şi chiar de abandon şcolar.

          * La lansarea celui de-al treilea an de campanie ”Hai la şcoală!” , instituţia buzoiană a fost aleasă să continue proiectul ca “şcoală resursă”

            Situată într-o localitate considerată zonă defavorizată cu populaţie romă şi cu un grad mare de sărăcie, Şcoala Gimnazială Cilibia s-a confruntat, în ultimii ani, cu fenomene de absenteism foarte crescut şi chiar de abandon şcolar.

         Datorită acestui fenomen, directorul acestei instituţii de învăţământ, profesorul Doiniţa Guţeniuc, susţine că  în şcoala pe care o conduce s-au derulat diferite proiecte prin care, împreună cu colectivul de cadre didactice, s-a încercat reducerea numărului de absenţe şi determinarea elevilor şi a familiilor acestora să nu mai renunţe la educaţie.

            Astfel, în anul şcolar 2011-2012 şcoala buzoiană a fost selectată să facă parte dintr-un proiect ZEP (Zone de Educaţie Prioritară) intitulat ”Hai la şcoală!”, campanie iniţiată de UNICEF împreună cu alte organizaţii non-guvernamentale. “Am încercat să îi aducem pe copii la şcoală şi aşa cum ne place nouă să spunem, şcoala noastră să devină o şcoală prietenoasă, un loc unde copii să vină cu drag iar părinţii să ne calce pragul de cât mai multe ori. În cadrul acestui proiect am desfăşurat diverse activităţi, pe mai multe domenii şi anume: au avut loc cursuri de formare pentru directorul şcolii şi pentru profesori, am desfăşurat întâlniri cu părinţii, s-au organizat şedinţe susţinute de un consilier parental de la Centrul Judeţean de Resurse şi Asistenţă Educaţională Buzău etc. În urma tuturor acestor activităţi, am avut diverse monitorizări din partea UNICEF, iar şcoala noastră a fost aleasă, din cele patru participante, singura  care să continue acest proiect şi în acest an şcolar, ca şi <şcoală resursă>”, ne-a declarat prof. Doiniţa Guţeniuc, directorul şcolii.

         Totodată, un motiv de mândrie pentru colectivul de profesori de la Cilibia îl constituie faptul că, în cadrul Conferinţei Naţionale de la Sinaia (23-25 septembrie) pentru lansarea celui de-al treilea an de campanie ”Hai la şcoală!”, şcoala buzoiană a fost premiată pentru rezultate deosebite în cadrul proiectului în anul şcolar 2011-2012.

         De asemenea, pentru a continua seria activităţilor desfăşurate anul trecut, la sfârşitul săptămânii trecute la Şcoala Cilibia a fost  serbată Ziua Educatiei Nonformale (28-29 septembrie 2012), cadrele didactice considerând că  educaţia nonformală este foarte importantă. Cu această ocazie, în şcoală  s-au desfăşurat ateliere de creaţie pentru elevi, iar la sfârşitul activităţii lucrările elevilor au fost afişate pe zidul şcolii, astfel încât toata lumea a putut vedea lucrările elevilor.

{loadposition zgalerie10014}

Comentarii

Acest articol nu are comentarii! Fii primul care comenteaza in legatura cu acest articol!

Stiri Agerpres

DESTINAȚII CU GUST Gorj: Specialitate vânătorească - friptură de iepure sălbatic la cuptor
Marti, Iunie 30, 2015 11:11 AM

Friptura de iepure sălbatic la cuptor este un preparat culinar deosebit, potrivit pentru o duminică în familie. Pe lângă faptul că este delicioasă, carnea de iepure este și foarte sănătoasă, având un colesterol scăzut, dar și un conținut ridicat de proteine, care sunt esențiale pentru funcțiile celulare.

Liviu Pop (PSD): Președintele nu ține cont de faptul că numirea lui Ungureanu nu are susținerea majorității
Marti, Iunie 30, 2015 11:01 AM

Senatorul PSD Liviu Pop susține că președintele Klaus Iohannis nu ține cont de faptul că numirea lui Mihai Răzvan Ungureanu nu are susținerea majorității și, în același timp, refuză să semneze decretul de numire în funcție a senatorului PSD Mihai Fifor la Ministerul Transporturilor, ceea ce înseamnă că "președintele a ales calea greșită a conflictului politic".

Miculescu: O strategie comună radio-tv, importantă pentru că aceste servicii se pot dilua încât să nu mai conteze
Marti, Iunie 30, 2015 10:59 AM

Directorul Societății Române de Radiodifuziune (SRR), Ovidiu Miculescu, susține că este "importantă" o strategie comună pentru serviciile de radio și de televiziune din toată lumea, fie ele publice sau private, care să contracareze "presiunea extraordinară" pe care o exercită pe audiență corporațiile globale de tip Google, Facebook, Youtube, avertizând că, în caz contrar, mass-media de tip radio-tv ar putea să nu mai conteze.

Informare de ploi și furtuni pentru toată țara, până miercuri noapte; vor fi condiții de grindină
Marti, Iunie 30, 2015 10:55 AM

Administrația Națională de Meteorologie a emis o informare de ploi și furtuni pentru toată țara, valabilă în perioada 30 iunie, ora 16,00 - 1 iulie, ora 23,00.

Mircovici: Legea privind modificarea legii Codului de procedură penală va trece prin OUG
Marti, Iunie 30, 2015 10:52 AM

Legea privind modificarea și completarea legii 135, Codul de procedură penală, care urma să intre marți în dezbaterea plenului Camerei Deputaților, va trece prin ordonanță de urgență, "pentru celeritate", a anunțat marți secretarul Camerei Deputaților, Niculae Mircovici, după ședința Biroului permanent.

OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
mai multe poze »
TOP COMENTARII
CELE MAI CITITE ARTICOLE
30 Jun, 10:12 g
DAN a comentat pentru articolul Burada și Lazăr, afară de la Urbis!:
Marele JAF la Urbis, a început odata cu venirea la conducere a PSD—ului, mai precis cu venirea lui Ciolacu , și a continuat in timpul lui Neagu. Dupa venirea lui Burada, JAFUL s—a transformat în PRĂPĂD. În toată această perioadă Maria a fost director economic, ea a “ lucrat“ cu toți. Consider că în toată această mizerie principali vinovați pentru marele JAF, sunt primarul si consilierii locali. Ei și—au dat girul pentru marele JAF, ei au POMPAT sume uriașe de bani ,din Primărie spre Urbis. Uri Urbisul s— a aflat in toata această perioadă,în moarte clinică, dar a fost conectat la aparate de Primărie. În accest moment, pe Urbis scrie FALIMENT !
30 Jun, 07:43 lichele
viorel a comentat pentru articolul Proiecte de hotărâre controversate, astăzi, la Consiliul Județean/Raul Florescu: ,,Nu ne putem duce legați la ochi și să acceptăm cumpărarea a două imobile cu aproape 300.000 euro“:
Usl functioneaza la buzau si in cjb si in clm
29 Jun, 22:32 RE excrocherie
Tot un cetatean a comentat pentru articolul Consilierii județeni liberali vor să arunce la canal facturile pentru apa meteorică/Raul Florescu (PNL) spune că se lucrează deja la un asemenea proiect de hotărâre:
Domnule Eu cetatean , : un judecator nu poate fi complice ,,,,el judeca dosarele care vin aleatoriu ,executorii judecatoresti sunt toti la fel ,te Executa ,,,cat despre taxe ,,ele sunt reglementate ,,,si te mai intreb eu ceva ? Ea nu plati tu Renelul sau Telecomul, sau Gazul ,sau iNTERNETUL !!!! SI VEZI CE O SA PATESTI ::::: VEI FI TAIAT INSTANTANEU ::::::DE CE LA PLATA APEI SI CANAL TREBUIE SA FACI DATORII ????????? SI PE URMA SA CRITICI . NU MAI VREI APA DEBRANSEAZATE ,SI AI REZOLVAT PROBLEMA !!!!!!!!!!!
Google PageRank Checker