Considerate cele două mari favorite la promovarea în eşalonul secund, SC Oţelul Galaţi şi SCM Gloria Buzău se întâlnesc sâmbătă seară, în nocturnă, de la ora 19,00, la malul Dunării, în primul episod al confruntării care are toate şansele să decidă câştigătoarea de serie. Şi gălăţenii, şi buzoienii, au avut un început de ­campio­nat ca din tun, cu trei victorii din tot atâtea partide şi îşi împart prima poziţie a clasamentului, gazdele de sâmbătă având un gola­ve­raj superior. Evident, este o partidă ce se anunţă extrem de echilibrată, între două formaţii cu jucători de valoare şi cu experienţa primelor două eşaloane, astfel că orice rezultat este posibil, iar o favorită este greu de intuit. La spectacolul care se preconizează în teren va contribui şi cel din tribune, unde, pe lângă fanii gălăţeni, recunoscuţi pentru devotamentul lor aparte, vor lua loc şi-i vor susţine pe elevii lui George Timiş şi suporteri buzoieni. Aceştia vor ajunge la stadion cu autocare puse la dispoziţie de către clubul din Crâng, care vor pleca spre Galaţi din zona stadionului, la ora 16,00.

CSM RM. SĂRAT – FORESTA SUCEAVA, vineri, ora 17,00

Cu două remize conse­cutive la activ în startul campionatului, fotbaliştii râmniceni caută să spargă gheaţa şi să-şi treacă în cont prima victorie stagională. Elevii lui Marius Tîrîlă şi Sorin Bodoc o întâlnesc, în prologul etapei, pe Foresta Suceava, formaţie retrogradată din eşalonul secund. Un adversar periculos, cu un lot remaniat serios în această vară şi care, măcar prin prisma tradiţiei, ar avea un cuvânt greu de spus în lupta pentru promovare.

METALUL BUZĂU – FC BOTOŞANI 2, sâmbătă, ora 17,00

Adversar destul de com­plicat şi pentru Metalul care, sâmbătă, pe terenul sintetic din Crâng, va primi vizita celor de la FC Botoşani 2, formaţie înscrisă în campionat pe ultima sută de metri, în locul lui Gauss Bacău, retrasă din competiţie. Metalul are, deja, două eşecuri în primele trei etape şi nu-şi mai poate permite un nou pas greşit atât de repede şi mizează pe lipsa de omo­genitate a adversarei, ocupanta ultimului loc, fără niciun punct.