SCM Gloria Buzău – CSM Galaţi 23-18 (10-8)

Evoluţia din meciul cu campioana CSM Buzău, când au fost la doar câteva zeci de secunde de un rezultat istoric, n-a fost întâmplătoare pentru handbalistele Gloriei. Duminică seară, în prima partidă din noul an la Sala Sporturilor, elevele lui Dumitru Muşi şi Romeo Ilie au arătat, şi în faţa codaşei CSM Galaţi, formaţie în mare criză de puncte, acelaşi joc solid, cu idei sclipitoare în atac şi cu o apărare greu de învins. Şi, deloc o noutate, cu o nouă evoluţie la înălţime a Dzianei Ilyna şi Alinei Ilie, două dintre golgeterele Ligii Naţionale.

Chiar dacă puse în gardă de jocul Gloriei cu CSM Bucureşti, gălăţencele au venit la Buzău puse pe fapte mari şi au fost o nucă greu de spart în primele 20 de minute ale partidei, când gazdele au alergat mai mereu după egalare. Abia în minutul 22, după reuşita Marijei Gedroit, Gloria a trecut în avantaj (8-7), pe care nu l-a mai cedat apoi până la final. La pauză, cu un handicap de numai două goluri (8-10), Galaţiul încă spera.

Partea secundă a adus însă pe teren una dintre cele mai bune variante ale Gloriei. Echipa buzoiană s-a desprins rapid pe tabelă şi a avut în Ana Maria Simion o executantă cu procentaj maxim din arun­cările de la 7 metri – şapte transformări! Ţinută în viaţă mai mult de execuţiile excelente ale macedonencei Elena Livrinikj, formaţia gălă­ţeană s-a apropiat cel mai mult, în câteva rânduri, doar la trei goluri. Buzoiencele au făcut legea pe teren şi, într-un final lipsit de emoţii, s-au impus cu 23-18, victorie care le urcă până pe locul 6 în clasament, la numai trei puncte de podium. Deplasare grea runda viitoare, ultima a turului, duminică, la Brăila, împotriva unei formaţii ce a reuşit o mare surpriză, victorie pe terenul Gloriei Bistriţa.

Marcatoare SCM Gloria Buzău: Ana Maria Simion – 7 goluri, Cristina Nan – 3 goluri, Dziana Ilyina – 3, Alina Ilie – 3, Yulia Khavronina – 2 goluri, Mădălina Predoi – 2 goluri, Carmen Stoleru, Laura Leahu şi Marija Gedroit – câte un gol.

Liga Naţională, Etapa a 12-a, rezultate:

Minaur Baia Mare – HC Zalău 23-21

CSM Slatina – SCM Rm. Vâlcea 26-29

Gloria Bistriţa – Dunărea Brăila 22-26

SCM Gloria Buzău – CSM Galaţi 23-18

SCM Craiova – CSM Bucureşti – astăzi, ora 18,30

Corona Braşov – Măgura Cisnădie – joi, 7 februarie

CSU Cluj Napoca a stat

Clasament

 1. SCM Rm. Vâlcea 33 p.
 2. CSM Bucureşti 27 p.
 3. Baia Mare 19 p.
 4. Cisnădie 17 p.
 5. Corona 16 p.
 6. SCM GLORIA 16 p.
 7. SCM Craiova 15 p.
 8. Bistriţa 15 p.
 9. HC Zalău 14 p.
 10. CSM Slatina 14 p.
 11. Brăila 7 p.
 12. CSU Cluj Napoca 6 p.
 13. CSM Galaţi 5 p.

DISTRIBUIȚI
loading...