27 de ani
de presa libera
Vineri, Noiembrie 24, 2017 05:45 AM

Cultura

Scenete jucate în pauze, pe holurile Liceului de Artă, de Ziua Internaţională a Teatrului (foto)

de
Cultura  |
27.03.2013, 22:00
2344

Elevii Liceului de Artă au sărbătorit ieri Ziua Internaţională a Teatrului, aşa cum le stă bine unor aspiranţi la profesia de actor. Pe parcursul pauzelor, tinerii de la secţia de Teatru au stârnit ropote de aplauze în rândul colegilor aflaţi pe holuri, captând atenţia cu scurte momente de dramaturgie.

Pregătiţi din timp cu decoruri speciale, lumini, costume de epocă şi fundal sonor, adolescenţii au adus în atenţia colegilor câteva dintre schiţele lui Caragiale, şi nu numai.

„Noi am sărbătorit toată Săptămâna Mondială a Teatrului şi implicit şi Ziua Internaţională a Teatrului. Până la finalul săptămânii vom continua spectacolele în sala studio a liceului. Luni s-a jucat <Doctor fără voie>, astăzi, <La o bere cu nenea Iancu>... Vom juca pe holurile liceului, iar diseară (n.r. – ieri seară), de la ora 18.00, avem un spectacol amplu după <Momente şi Schiţe>. Mâine (n.r. - astăzi) vom juca <Eu când vreau să fluier, fluier> şi vineri <Deşteapta pământului>. ­Totodată, săptămâna viitoare vom merge la Olimpiada Naţională de Teatru de la Galaţi cu spectacolul <Doctor fără voie>”, a declarat Adrian Constantin, profesor la secţia de Teatru a Liceului de Artă „Margareta Sterian”.

Tinerii actori au mari speranţe legate de participarea la olimpiadă, asta pentru că de-a lungul ultimilor ani, Liceul de Artă a câştigat mereu câte un premiu. „În urmă cu doi ani am luat premiul III la Timişoara cu <Eu când vreau să fluier, fluier>, iar în 2012 am luat premiul II la ceeaşi olimpiadă, găzduită la Brăila, cu spectacolul <Deşteapta pământului>”, a mai adăugat prof. Adrian Constantin.

 

Felicitaţi şi de inspectorii din Ministerul Educaţiei

 

Reprezentaţiile elevilor de la secţia de Teatru au fost gustate ieri nu doar de către colegii şi profesorii ieşiţi în pauze, ci şi de membrii echipei venită în inspecţie de la Ministerul Educaţiei.

„Am avut o vizită din partea Ministerului Educaţiei, vizită care a coincis cu Ziua Mondială a Teatrului. Doamna inspector general a fost foarte impresionată de modul în care am ales să sărbătorim acest eveniment. Mă bucur că este o zi în care teatrul este la el acasă”, a declarat directorul Liceului de Artă, Mioara Sângeorzan.

{vsig}articole/2013/03/28/scenete{/vsig}

Comentarii

Acest articol nu are comentarii! Fii primul care comenteaza in legatura cu acest articol!

Stiri Agerpres

O "ARtfel" de expoziție AGERPRES, de vineri la Palatul Suțu
Vineri, Noiembrie 24, 2017 05:25 AM

Agenția Națională de Presă AGERPRES organizează o "ARtfel" de expoziție de fotografie, care îmbină fotoreportajul, documentarul video și realitatea augmentată și care poate fi vizitată începând de vineri până pe 10 decembrie, la Palatul Suțu - Muzeul Municipiului București.

Opt bărbați, care pretind a fi nord-coreeni, găsiți pe o barcă eșuată în nordul Japoniei
Vineri, Noiembrie 24, 2017 04:33 AM

O barcă de lemn în care se aflau opt bărbați, care pretind a fi din Coreea de Nord, a eșuat în nordul Japoniei, a transmis vineri presa locală, citând poliția, informează agenția dpa.

DESTINAȚII DE WEEKEND - sfârșit de săptămână în București (evenimente culturale)
Vineri, Noiembrie 24, 2017 03:56 AM

Ediția cu numărul 24 a Târgului Internațional Gaudeamus - Carte de învățătură, continuă la sfârșitul acestei săptămâni, în Pavilionul Central Romexpo, ultima zi a manifestării fiind duminică, 26 noiembrie.

DOCUMENTAR: 45 de ani de la moartea inventatorului Henri Coandă
Vineri, Noiembrie 24, 2017 03:48 AM

Henri Coandă, creatorul primului avion cu reacție din lume, s-a născut la 7 iunie 1886, la București.

DOCUMENTAR: 90 de ani de la moartea omului politic Ion I. C. Brătianu
Vineri, Noiembrie 24, 2017 03:43 AM

Ion I.C. Brătianu s-a născut la 20 august 1864, în localitatea Florica, județul Argeș, fiind fiul lui Ion C. Brătianu, om politic, fruntaș al Revoluției de la 1848, al cărui nume este legat și de alte mari evenimente din istoria României, precum Unirea Principatelor (1859) sau Independența de stat (1877).

OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
mai multe poze »
TOP COMENTARII
CELE MAI CITITE ARTICOLE
23 Nov, 19:26 DORU CASCADORUL POLITIC
NEHOIANUL a comentat pentru articolul Social-democratul Doru Muzgoci părăsește Consiliul Județean:
Ptr domnul LUCIDUL:Domnule chestia cu familia Corcodel este ciorba reincalzita.Dar sa revenim la DORU CASCADORUL=PROSTITUATA POLITICA=INTELECTUAL OBOSIT.Cat timp a fost presedinte PDL NEHOIU,partidul nu a avut o contabilitate clara si legala.Exista convorbiri telefonice de ale DOMNULUI DORU CASCADORU(predate deja la DNA),prin care ameninta daca nu primeste bani(efectiv).exista facturi cu reparatia masini personale ale domnului in cauza,decontate de firme agreate de dansul la aceea vreme,exista persoane in oras care au dat spaga domnului sa fie angajate la COMPANIA DE APA NEHOIU.Deci,vedeti domnule LUCIDUL UNDE CUM A FURAT DORU CASCADORU.Eu am dovezi ptr cea ce sustin
23 Nov, 18:54 Corectitudinea este un ideal, nicidecum o realitate!
Pixelu afumat a comentat pentru articolul Social-democratul Doru Muzgoci părăsește Consiliul Județean:
Critica este naturală. Pupincureala este forțată. Nu m-ar mira ca lucidul să fie chiar forma de viață în cauză!
23 Nov, 18:26 Fiti corecți!
Lucidul. a comentat pentru articolul Social-democratul Doru Muzgoci părăsește Consiliul Județean:
Pe Muzgoci nu il înjură altcineva decât familia de hoți Corcodel.Astia nu uita ca i-a dat jos de la ciolan .Cum si de ce lua șpăgi de la PDL?Domnu ziarist de ce lăsați sa fie denigrat un om serios cu o familie serioasă ca Muzgoci .A făcut multe pentru noi si este un om corect,ce a furat Muzgoci?Este scandalos,este rușinos .Prosti si lingăi se exprima aici.Pacat .Ma așteptam la altceva.
Google PageRank Checker