27 de ani
de presa libera
Duminica, Martie 26, 2017 16:03 PM

Cultura

Scenete jucate în pauze, pe holurile Liceului de Artă, de Ziua Internaţională a Teatrului (foto)

de
Cultura  |
27.03.2013, 22:00
2225

Elevii Liceului de Artă au sărbătorit ieri Ziua Internaţională a Teatrului, aşa cum le stă bine unor aspiranţi la profesia de actor. Pe parcursul pauzelor, tinerii de la secţia de Teatru au stârnit ropote de aplauze în rândul colegilor aflaţi pe holuri, captând atenţia cu scurte momente de dramaturgie.

Pregătiţi din timp cu decoruri speciale, lumini, costume de epocă şi fundal sonor, adolescenţii au adus în atenţia colegilor câteva dintre schiţele lui Caragiale, şi nu numai.

„Noi am sărbătorit toată Săptămâna Mondială a Teatrului şi implicit şi Ziua Internaţională a Teatrului. Până la finalul săptămânii vom continua spectacolele în sala studio a liceului. Luni s-a jucat <Doctor fără voie>, astăzi, <La o bere cu nenea Iancu>... Vom juca pe holurile liceului, iar diseară (n.r. – ieri seară), de la ora 18.00, avem un spectacol amplu după <Momente şi Schiţe>. Mâine (n.r. - astăzi) vom juca <Eu când vreau să fluier, fluier> şi vineri <Deşteapta pământului>. ­Totodată, săptămâna viitoare vom merge la Olimpiada Naţională de Teatru de la Galaţi cu spectacolul <Doctor fără voie>”, a declarat Adrian Constantin, profesor la secţia de Teatru a Liceului de Artă „Margareta Sterian”.

Tinerii actori au mari speranţe legate de participarea la olimpiadă, asta pentru că de-a lungul ultimilor ani, Liceul de Artă a câştigat mereu câte un premiu. „În urmă cu doi ani am luat premiul III la Timişoara cu <Eu când vreau să fluier, fluier>, iar în 2012 am luat premiul II la ceeaşi olimpiadă, găzduită la Brăila, cu spectacolul <Deşteapta pământului>”, a mai adăugat prof. Adrian Constantin.

 

Felicitaţi şi de inspectorii din Ministerul Educaţiei

 

Reprezentaţiile elevilor de la secţia de Teatru au fost gustate ieri nu doar de către colegii şi profesorii ieşiţi în pauze, ci şi de membrii echipei venită în inspecţie de la Ministerul Educaţiei.

„Am avut o vizită din partea Ministerului Educaţiei, vizită care a coincis cu Ziua Mondială a Teatrului. Doamna inspector general a fost foarte impresionată de modul în care am ales să sărbătorim acest eveniment. Mă bucur că este o zi în care teatrul este la el acasă”, a declarat directorul Liceului de Artă, Mioara Sângeorzan.

{vsig}articole/2013/03/28/scenete{/vsig}

Comentarii

Acest articol nu are comentarii! Fii primul care comenteaza in legatura cu acest articol!

Stiri Agerpres

Acordul OPEC privind reducerea globală a producției de țiței ar putea fi extins până la sfârșitul anului
Duminica, Martie 26, 2017 16:01 PM

Un comitet comun al miniștrilor din Organizația Țărilor Exportatoare de Petrol și din alte state producătoare din afara cartelului a recomandat extinderea cu șase luni a acordului de reducere a producției pe plan global cu 2%, se arată în proiectul comunicatului de presă văzut de Reuters.

Suedia îi va despăgubi pe transsexualii victime ale sterilizării forțate
Duminica, Martie 26, 2017 15:18 PM

Autoritățile suedeze vor plăti compensații transsexualilor, victime ale sterilizării forțate în timpul procesului de schimbare de sex, a informat Ministerul Sănătății citat de AFP.

Alba: Gălbenele, salvie și lavandă - trei culturi cu care face profit o familie din Ocna Mureș
Duminica, Martie 26, 2017 15:09 PM

Gălbenele, salvie și lavandă sunt cele trei culturi, foarte profitabile, pe care o familie din Ocna Mureș s-a axat, producția fiind valorificată la piețele săptămânale organizate în diverse orașe din Transilvania, precum și la târguri de profil.

Tăriceanu: Nu mi-am schimbat părerea; Kovesi să își dea demisia pentru încălcarea extrem de gravă a Constituției
Duminica, Martie 26, 2017 14:52 PM

Președintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, a precizat că își menține opinia că șefa DNA, Laura Codruța Kovesi, ar fi trebuit să demisioneze în urma deciziei Curții Constituționale, care a constatat intervenția DNA în activitatea Executivului.

Rusia: Poliția l-a reținut pe opozantul Alexei Navalnâi, care a lansat un apel la manifestații anticorupție
Duminica, Martie 26, 2017 14:49 PM

Poliția rusă l-a reținut duminică, la Moscova, pe opozantul Alexei Navalnâi, în contextul desfășurării în mai multe orașe din Rusia a unor manifestații anticorupție în pofida faptului că în majoritatea cazurilor autoritățile locale nu au autorizat acestor proteste, transmite Reuters.

OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
mai multe poze »
TOP COMENTARII
CELE MAI CITITE ARTICOLE
26 Mar, 13:32 referitor
gg a comentat pentru articolul Tânărul social-democrat buzoian Alexandru Stoica, numit subsecretar de stat la Ministerul Dezvoltării:
BINE CA NU AU AJUNS ACOLO MUZGOCI SAU FLORIN CONSTANTINESCU!ASTIA SUNT DOBITOCI BINE DE TOT!
26 Mar, 13:11 Ratati
Ionut a comentat pentru articolul Beizadea de Vadu Paşii / Consilier al unui senator de Buzău şi fiu de politician, se dă victimă după ce a desfigurat o tânără în club (VIDEO):
Daca atat te a dus capul sa declari e clar. Ai iq ul unei gaini. Mai bine nu mai declarai nimic . Dar sa spui ca ea a dat cu paharul , tu te ai aparat iar cioburile sarite din mainile tale care ti acopereau fatza au desfigurat o pe aia ... cu declaratia asta insulti inteligenta politistilor si a medicilor.
25 Mar, 13:09 POLITIA LOCALA
POPESCU LEONTIN a comentat pentru articolul Poliţiştii locali angajaţi ilegal, cu un pas mai aproape de concediere:
DEOARECE UNITATIILE PARTICULARE LUCREAZA CU UN TARIF FOARTE MIC PE CIND UNITATIILE DE STAT PRESTATOARE DE SERVICI LUCTREZA DUPA NORME LEGE .
Google PageRank Checker