27 de ani
de presa libera
Miercuri, Iunie 28, 2017 08:26 AM

Cultura

Scenete jucate în pauze, pe holurile Liceului de Artă, de Ziua Internaţională a Teatrului (foto)

de
Cultura  |
27.03.2013, 22:00
2294

Elevii Liceului de Artă au sărbătorit ieri Ziua Internaţională a Teatrului, aşa cum le stă bine unor aspiranţi la profesia de actor. Pe parcursul pauzelor, tinerii de la secţia de Teatru au stârnit ropote de aplauze în rândul colegilor aflaţi pe holuri, captând atenţia cu scurte momente de dramaturgie.

Pregătiţi din timp cu decoruri speciale, lumini, costume de epocă şi fundal sonor, adolescenţii au adus în atenţia colegilor câteva dintre schiţele lui Caragiale, şi nu numai.

„Noi am sărbătorit toată Săptămâna Mondială a Teatrului şi implicit şi Ziua Internaţională a Teatrului. Până la finalul săptămânii vom continua spectacolele în sala studio a liceului. Luni s-a jucat <Doctor fără voie>, astăzi, <La o bere cu nenea Iancu>... Vom juca pe holurile liceului, iar diseară (n.r. – ieri seară), de la ora 18.00, avem un spectacol amplu după <Momente şi Schiţe>. Mâine (n.r. - astăzi) vom juca <Eu când vreau să fluier, fluier> şi vineri <Deşteapta pământului>. ­Totodată, săptămâna viitoare vom merge la Olimpiada Naţională de Teatru de la Galaţi cu spectacolul <Doctor fără voie>”, a declarat Adrian Constantin, profesor la secţia de Teatru a Liceului de Artă „Margareta Sterian”.

Tinerii actori au mari speranţe legate de participarea la olimpiadă, asta pentru că de-a lungul ultimilor ani, Liceul de Artă a câştigat mereu câte un premiu. „În urmă cu doi ani am luat premiul III la Timişoara cu <Eu când vreau să fluier, fluier>, iar în 2012 am luat premiul II la ceeaşi olimpiadă, găzduită la Brăila, cu spectacolul <Deşteapta pământului>”, a mai adăugat prof. Adrian Constantin.

 

Felicitaţi şi de inspectorii din Ministerul Educaţiei

 

Reprezentaţiile elevilor de la secţia de Teatru au fost gustate ieri nu doar de către colegii şi profesorii ieşiţi în pauze, ci şi de membrii echipei venită în inspecţie de la Ministerul Educaţiei.

„Am avut o vizită din partea Ministerului Educaţiei, vizită care a coincis cu Ziua Mondială a Teatrului. Doamna inspector general a fost foarte impresionată de modul în care am ales să sărbătorim acest eveniment. Mă bucur că este o zi în care teatrul este la el acasă”, a declarat directorul Liceului de Artă, Mioara Sângeorzan.

{vsig}articole/2013/03/28/scenete{/vsig}

Comentarii

Acest articol nu are comentarii! Fii primul care comenteaza in legatura cu acest articol!

Stiri Agerpres

Dosarul nord-coreean: Washingtonul se teme de o apropiere între Moscova și Phenian
Miercuri, Iunie 28, 2017 08:11 AM

Statele Unite ale Americii se tem că Rusia ar putea umple golul pe care l-ar lăsa China dacă aceasta din urmă ar fi să se îndepărteze de Coreea de Nord, a declarat marți ambasadoarea SUA la ONU, Nikki Haley, citată de Reuters.

Actorul suedez Michael Nyqvist, protagonistul seriei 'Millenium', a murit la 56 de ani
Miercuri, Iunie 28, 2017 07:45 AM

Actorul suedez Michael Nyqvist, protagonistul trilogiei 'Millenium', ecranizare a operei scriitorului Stieg Larsson, a murit marți la 56 de ani, a informat familia citată de EFE.

Bacalaureatul continuă miercuri cu proba obligatorie a profilului
Miercuri, Iunie 28, 2017 07:40 AM

Absolvenții de liceu vor susține miercuri proba obligatorie a profilului din cadrul primei sesiuni a examenului de bacalaureat.

Social-democrații se reunesc în ședința Comitetului Executiv Național
Miercuri, Iunie 28, 2017 07:33 AM

Social-democrații se reunesc miercuri în ședința Comitetului Executiv Național, urmând să fie aprobată cel mai probabil lista miniștrilor noului cabinet.

Curtea Supremă din Venezuela a fost atacată de un elicopter
Miercuri, Iunie 28, 2017 07:25 AM

Un elicopter a atacat sediul Curții Supreme din Venezuela, a anunțat marți președintele Nicolas Maduro la televiziunea de stat, preluată de agențiile internaționale de presă. Din elicopter au fost aruncate asupra clădirii două grenade, dintre care una nu a explodat.

OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
mai multe poze »
TOP COMENTARII
CELE MAI CITITE ARTICOLE
28 Jun, 00:00
violeta albu a comentat pentru articolul Medicii legişti: moartea cardiologului Adrian Negoiţă, produsă de o hemoragie intercraniană:
dumnezeu sa-l odihneasca
27 Jun, 19:15 Minciuni
Pixu a comentat pentru articolul Ce realizări a bifat primarul Toma după primul an de mandat:
Vă referiți la parcarea aia unde te întâmpină un copac în mijlocul drumului? Partid de rahat, realizari de rahat. Mințiți proștii cu dragaici și alte petreceri pentru prosti, in timp ce oamenii normali din orașul ăsta scrasnesc din dinti.
27 Jun, 14:47 Medii de 10
Albinuța a comentat pentru articolul A plouat cu medii de 10 la Evaluarea Națională de la Buzău:
În ultima perioadă în România plouă cu promisiuni psd-iste și cu medii de 10. Cum nu au acoperire în realitatea economică promisiunile psd-iste, tot așa nu au acoperire aceste medii de 10!
Google PageRank Checker