Luna decembrie 2017 va fi cea mai frumoasă din istoria Buzăului, promite primarul Constantin Toma în raportul către cetățenii municipiului, pe care îl postează săptămânal, în format video, pe pagina sa oficială de Facebook.

,,Încercăm, în acest an, să avem cea mai frumoasă lună decembrie, cele mai frumoase sărbători de iarnă, probabil din întreaga istorie a Buzăului. Se fac eforturi mari, cu siguranță vom reuși până pe 1 decembrie, când vom sărbători cu fast și Ziua Națională, să creăm o bucurie tuturor buzoienilor. Vom avea, pentru prima dată, steagurile României, pentru Ziua Națională, pe toate arterele principale din Buzău, orașul va fi iluminat festiv într-un cu totul alt mod, iar în Piața Dacia, pentru prima dată vom avea și o plasă de lumini deosebită, care va face ca municipiul să arate altfel”, a spus Toma.

El a precizat că, în vederea sărbătoririi Centenarului, municipiul Buzău ar putea beneficia de finanțare și din partea guvernului: ,,Am avut mai multe evenimente, primul fiind cel care a dat startul acțiunilor de sărbătorire a Centenarului, duminică seara am fost prezent la București, unde s-au deschis în mod oficial evenimentele legate de Centenar la nivel național; am vorbit cu domnul ministru Lucian Romașcanu și vom avea o sumă importantă, inclusiv de la Guvern, să rea­lizăm acțiuni și activități deosebite anul viitor în Buzău. Bineînțeles, încercăm să punem în valoare ceea ce este și românesc, dar mai ales buzoian, legat de cei o sută de ani de Românie Mare”, a mai spus primarul.

Acesta a trecut în revistă și investițiile municipalității finalizate în ultima săptămână: ,,De asemenea, săptămâna trecută, am inaugurat skate-parkul din parcul Tineretului – un sector unde tinerii se vor bucura de sporturile lor preferate -, încă 11 platforme de gunoi îngropate și încercăm ca, până la sfârșitul anului, să mai avem finaliate încă 12, pentru a ajunge la 25 de bucăți, și apoi să continuăm pentru a acoperi cu platforme îngropate întreg Buzăul. Luni am mai dat drumul încă unui loc de joacă pentru copii, și încercăm, și la acest capitol, ca, până în primăvara anului viitor, să le terminăm pe toate cele 42, făcute de la zero sau modernizate”.

În următoarea perioadă, eforturile municipalității se vor concentra către încheierea reabilitării trotuarelor de pe străzile proaspăt asfaltate, finalizarea asfaltării în zona Viilor și terminarea reamenajării spațiilor verzi: ,,De asemenea, continuăm în forță cu trotuarele de pe străzile deja asfaltate, săptămâna trecută, inclusiv pe strada Izvor, s-a turnat deja primul strat de asfalt, în zona Viilor, unde aveam probleme, și sper ca în această săptămână, să avem și câștigătorul licitației pentru cele 45 de străzi care nu au fost niciodată asfaltate, care, cu siguranță, se vor face la anul. S-a încheiat și operațiunea de plantare de ­bu­lbi în tot orașul, pe arterele principale, în ronduri, la intrările în oraș, urmând ca, în această săptămână și săptămâna viitoare, să plantăm arbori și arbuști ornamentali pe toate arterele principale, astfel încât să schimbăm fața Buzăului și pe această zonă”, a mai spus primarul Constantin Toma în raportul către cetățenii municipiului, pe care îl postează săptămânal, în format video, pe pagina sa oficială de Facebook.