Sărbătorile de Crăciun au adus, anul acesta, multă bucurie în familiile celor cărora li s-au născut prunci. Se spune că cine-i născut de Crăciun  va avea o viață sub semnul norocului și al bunăstării. Anul acesta, de Crăciun s-au născut trei prunci.

Purtătorul de cuvânt al Spitalului Județean Buzău, Adriana Bunilă, precizează că în această perioadă, mai exact în zilele de 25 și 26 decembrie, la Maternitate, „au avut loc șapte nașteri, dintre care trei în ziua de Crăciun și patru în data de 26 decembrie. Luni, au venit pe lume două fete născute prin cezariană și un băiat născut pe cale naturală, în timp ce marți au mai venit pe lume două fete și doi băieți, două dintre nașteri fiind făcute prin cezariană“.

S-a respectat „tradiția“ și la Urgențe

Pentru că este vorba în special de tradiție, un Crăciun reușit înseamnă, pentru mai toată lumea, să stea în jurul bradului, alături de familie , să petreacă timp atât cu familia, cu prietenii, cu persoana iubită, să pregătească mâncăruri tradiționale, să se odihnească, să se retragă acasă, unde este liniște, să meargă la evenimente cu specific de tradiție precum târguri, concerte, să iasă în puburi, restaurante sau să meargă la cumpărături.

Cu toate  acestea, nu toți oamenii sunt veseli și plini de entuziasm în această perioadă. Și cu siguranță cei care fac excese alimentare nu au de ce să se bucure dacă după o masă de Crăciun copioasă, ajung la spital, la Urgențe. Anul acesta, în zilele de 26 și 27 decembrie, la Unitatea de Primiri Urgențe au ajuns aproape 300 de buzoieni. Numărul prezentărilor este mare dar, din fericire, dacă putem să spunem așa, nu a fost mai mare decât cel înregistrat în anii precedenți. Adriana Bunilă, purtătorul de cuvânt al celei mai mari unități medicale din județ, Spitalul Județean Buzău, confirmă faptul că la Urgențe „au predominat, în zilele de 26 și 27 decembrie, afecțiunile digestive pe fondul exceselor culinare“. Potrivit aceleiași surse, la Unitatea de Primiri Urgențe au mai ajuns și persoane ce prezentau „traumatisme sau alte vătămări suferite în urma unor agresiuni ce au avut loc pe fondul consumului de alcool“. Și nu în ultimul rând, Unitatea de Primiri Urgențe a avut parte și de victime ale accidentelor rutiere înregistrate în cele câteva zile libere de Crăciun. Bineînțeles, că Unitatea de Primiri Urgențe a trebuit să rezolve și cazurile pacienților care ajung din cauza unor afecțiuni cronice, care fac parte, practic, din activitatea zilnică a cadrelor medicale din Spitalul Județean.

DISTRIBUIȚI
loading...