27 de ani
de presa libera
Marti, Noiembrie 21, 2017 02:48 AM

de Monica BĂNICĂ

Abia s-a dat startul primei ediţii a programului naţional de fertilizare in vitro, iar primele nereguli nu au întârziat să apară. Este vorba despre sesizările primite de ministrul Sănătăţii, trimise de mai multe cupluri care s-au înscris în acest program şi speră să beneficieze de o procedură gratis, care să le dea şansa de a avea un copil. Acestea au semnalat că, la momentul înscrierii, unele centre medicale incluse în program le-ar fi perceput nişte taxe suplimentare pentru derularea procedurilor coespunzătoare.

 |
22 Jun 2011
1394
de

  * La ora actuală, în Spitalul Judeţean sunt medici din Republica Moldova aproape în toate secţiile

 Suntem din ce în ce mai des în fruntea listelor “negre”, în toate domeniile, dar mai ales în sistemul sanitar.

 |
21 Jun 2011
1243
de

* Medicii buzoieni consideră că noul act normativ reglează o parte dintre deficienţe, dar s-au ales cu noi responsabilităţi

      Casa Naţională de Asigurări de Sănătate a modificat, din nou,  Normele Metodologice de aplicare a Contractului-Cadru pe 2011, pentru care, de aproape o jumătate de an, medicii de familie, cei din ambulatoriul de specialitate şi managerii spitalelor şi farmaciştii s-au războit aproape zadarnic.

 |
21 Jun 2011
1470
de

     Executivul a aprobat extinderea versiunii centralizate a Sistemului Informatic Unic Integrat, care până acum funcţiona doar la nivelul Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate, pentru Casa Asigurărilor de Sănătate a Apărării, Ordinii Publice, Siguranţei Naţionale şi Autorităţii Judecătoreşti (OPSNAJ). Astfel, medicii care sunt în relaţii contractuale cu Casa OPSNAJ vor putea avea acces la baza de date a SIUI-ului, dar aceasta îşi va păstra specificului activităţii, se arată într-un ordin aflat în dezbatere publică pe site-ul Ministerului Sănătăţii.

 |
21 Jun 2011
3917
de Monica BĂNICĂ

În curând, autorităţile judeţene şi municipale  vor putea să înfiinţeze centre de sănătate multifuncţionale.

Aceste structuri noi vor fi puncte de lucru ale spitalelor judeţene sau municipale şi au rolul de a diminua din presiunea exercitată zilnic asupra unităţilor sanitare.

Centrele multifuncţionale vor fi organizate ca unităţi de prim ajutor, de supraveghere, cu internare de o zi.

Noile structuri vor fi formate din cabinete de specialitate, cu capacitate între 5 şi 20 de paturi pentru spitalizare de o zi, vor avea compartiment de primire a urgenţelor, laborator de analize medicale şi radiologie imagistică.

 |
20 Jun 2011
1270
de Monica BĂNICĂ

 Este vorba despre un proiect cu fonduri Regio de peste un milion de euro

      Mai devreme decât era programat, comunităţile locale deservite de Spitalul de Boli Cronice Smeeni vor dispune de servicii medicale la standarde înalte.

 

 |
20 Jun 2011
1736
de Monica BĂNICĂ

Până la momentul în care vom utiliza cardurile electronice de sănătate, pentru care a început deocamdată producţia la Imprimeria Naţională, se pare că prea puţini români beneficiază şi de cardurile europene la care au dreptul atunci când călătoresc în afara ţării pentru a beneficia de asistenţă medicală gratuită.

 |
18 Jun 2011
1370
de Monica BĂNICĂ

După ce anul trecut ne aflam printre judeţele “codaşe” la contribuţiile pentru unităţi sanitare

După un  an de la descentralizarea spitalelor şi trecerea lor în administrarea autorităţilor locale, Ministerul Sănătăţii a centralizat datele din teritoriu şi a realizat un bilanţ al contribuţiilor făcute de acestea în unităţile sanitare pe care le-au preluat.

 |
18 Jun 2011
1405
de

 

Anul acesta, aleşii locali din comuna Florica vor susţine începerea amenajării unui nou dispensar uman, investiţie care va fi realizată cu fonduri proprii.

Potrivit datelor furnizate de primarul comunei, Ion Zaharia, viitorul dispensar va avea trei cabinete, plus farmacie umană, alesul local sperând să poată aduce în comună inclusiv un medic stomatolog.

 |
16 Jun 2011
2284
de Monica BĂNICĂ

Resuscitarea spitalelor desfiinţate la 1 aprilie este  deocamdată un demers extrem de complicat.

     După ce în urmă cu două luni Ministerul Sănătăţii decidea închiderea a 71 de spitale din ţară cu propunerea de reprofilare în aziluri, mai puţin de zece unităţi sanitare  s-au înscris în Programul de dezvoltare a reţelei căminelor pentru persoane vârstnice, prin care primesc finanţare timp de 33 de luni.

 |
16 Jun 2011
2184
de Monica BĂNICĂ

O serie  de zece produse care se comercializează pe piaţa farmaceutică din ţară  urmează să fie eliberate începând din august doar pe bază de reţetă.

     Este vorba despre medicamentele care conţin ketoprofen şi care deocamdată se pot achiziţiona la liber din farmacii. Majoritatea acestor produse cu ketoprofen sunt sub formă de geluri antiinflamatoare şi sunt solicitatate  de pacienţi pentru tratarea  unor  afecţiuni reumatice, diverse dureri, în special post-fractură sau întinderi musculare.

 |
16 Jun 2011
1589
de Monica BĂNICĂ

*Voluntarii Crucii Roşii au intervenit la peste 200 de solicitări de la vizitatorii şi comercianţii din târg

După şase zile de la deschiderea Drăgăicii, Crucea Roşie Buzău  a înregistrat peste 200 de solicitări pentru prim-ajutor.

 |
16 Jun 2011
1730
de

Ca să vorbeşti despre chirurgul buzoian Marius Anastasiu într-un material sumar este aproape imposibil, chiar dacă eşti obişnuit cu sintetizarea la maxim a informaţiei şi porneşti de la ideea că publicul căruia i te adresezi ştie câte ceva despre el. Paradoxal, şeful Secţiei de Chirurgie a Spitalului Judeţean de Urgenţă Buzău este unul dintre cei mai cunoscuţi şi apreciaţi chirurgi din Europa Occidentală şi America, dar mai puţin cunoscut  pacienţilor din România şi chiar din Buzău.

 

 |
14 Jun 2011
7814
de Monica BĂNICĂ

 

Sesizările referitoare la diverse abuzuri asupra minorilor nu mai contenesc la Serviciul Telefonul Copilului Buzău.

            Cele mai multe asemenea reclamaţii trimise la Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC) Buzău  au fost formulate  de medici, profesori, reprezentanţi ai autorităţilor  locale, organe de poliţie şi instituţii publice, alături de simpli cetăţeni care au atras atenţia asupra unor realităţi dramatice din viaţa unor copii.

 |
14 Jun 2011
1476
de

*Directorul Spitalului Săpoca acuză Casa de Asigurări că favorizează Spitalul Judeţean, dar este contrazis de conducerea CJAS şi de cea a SJU

Între Spitalul Săpoca şi Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate a izbucnit un scandal de proporţii privind alocarea banilor proveniţi din Fondul Asigurărilor Sociale de Sănătate (FUNASS) către unităţile sanitare cu paturi.

Susţinând că este defavorizat în comparaţie cu Spitalul Judeţean de Urgenţă, directorul Spitalului de Psihiatrie şi pentru Măsuri de Siguranţă Săpoca, Dumitru Popescu, susţine că are de recuperat de la CJAS, pentru serviciile prestate şi facturate, 3.700.000 de lei, dar primeşte doar 1.600.000 de lei. „Mi s-a spus că ni se vor da 16 miliarde de lei (vechi – n.r.), deşi avem de primit 37.

 |
14 Jun 2011
2945
de Monica BĂNICĂ

Aproape 5 milioane de pacienţi au trecut prin spitalele din ţară numai în decursul unui singur an. Din totalul acestora, mai bine de 4 milioane au fost pacienţi cu afecţiuni acute, peste jumătate de milion nou-născuţi, iar restul,  bolnavi cronici.

      Bilanţul menţionat clasează ţara noastră, alături de Bulgaria, printre statele europene cu cei mai mulţi solicitanţi de servicii medicale din spitale, încă un  motiv pentru Casa Naţională de Asigurări de Sănătate (CNAS) să ia măsura reducerii  internărilor cu 10 la sută

 |
14 Jun 2011
1264

Stiri Agerpres

Zimbabwe: Președintele Mugabe și vicepreședintele destituit, în contact, anunță armata
Marti, Noiembrie 21, 2017 00:37 AM

Cei doi actori politici principali ai crizei din Zimbabwe, președintele Robert Mugabe și vicepreședintele destituit, Emmerson Mnangagwa, sunt în contact, a anunțat luni armata, transmite AFP.

Submarinul militar argentinian dispărut: Două nave de căutare au detectat zgomote subacvatice
Luni, Noiembrie 20, 2017 23:20 PM

Zgomote subacvatice au fost detectate luni de sonarele a două nave participante la operațiunea de căutare a submarinului militar argentinian San Juan, dispărut de miercuri cu 44 de membri ai echipajului la bord, potrivit purtătorului de cuvânt al marinei argentiniene, citat de AFP.

Cluj: Incendiu în complexul studențesc 'Hasdeu'; 160 de persoane evacuate, niciun rănit
Luni, Noiembrie 20, 2017 23:17 PM

Un incendiu a izbucnit, luni seară, într-o bucătărie din complexul studențesc 'Hasdeu' din Cluj-Napoca și 160 de persoane au fost evacuate, fără să fie cineva rănit.

Liga I - Rezultate și clasament - Etapa a 18-a
Luni, Noiembrie 20, 2017 22:56 PM

Meciurile din etapa a 18-a a ediției 2017-2018 a Ligii I de fotbal au avut loc de vineri până luni.

Liga I: FC Voluntari - FC Viitorul 0-0
Luni, Noiembrie 20, 2017 22:51 PM

FC Voluntari a terminat la egalitate cu FC Viitorul Constanța, scor 0-0, luni seara, pe teren propriu, în ultimul meci din etapa a 18-a a Ligii I de fotbal.

OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
mai multe poze »
TOP COMENTARII
CELE MAI CITITE ARTICOLE
20 Nov, 20:08 Baiatu lu tata vorbeste?
Al.Draku a comentat pentru articolul Mocanu: „Vine iarna… în justiție! Ultimele zvâcniri ale lui Dragnea și acoliții“:
N-am crezut ca baiatu lui nea Mocanu si vorbeste..ia te uita ce filozofie de 2 bani scoate baiatul de 150 de kg din condei..stai ba in banca ta si vezi-ti de masinutele si atv-le tale..tu vorbesti de saracie si izolare?..pana acum catva timp de unde ati manarit banii , nu de la PSD?
20 Nov, 19:49 Dragnea nu va face nicio zi de pușcărie!
Pixelu SRL a comentat pentru articolul Fostul senator de Buzău Teodorovici, printre martorii care au confirmat că Tel Drum este firma lui Dragnea:
Din presă am aflat că Legea 31/1990 a societăților comerciale permite înființarea de societăți pe acțiuni (SA) cu un anumit procent de acțiuni la purtător. N-am citit legea, dar iau de bune informațiile. Tot presa afirmă că societățile Tel Drum și Titan Mar ar fi tocmai astfel de societăți comerciale, interzise în alte țări membre ale UE. Și pe bună dreptate. Dacă un procent important de acțiuni la purtător ajung la o persoană aflată în funcții decizionale ale statului, atunci acea persoană ar fi tentată să tragă sfori, astfel încât firma la care are acțiuni, de care doar ea știe, să obțină contracte cât mai avantajoase. Dacă Tel Drum este asociată cu Dragnea&Co, similar, Titan Mar este asociată cu Videanu&Co. Nici nu-mi pun problema care dintre găști este mai toxică, cert este că astfel de societăți comerciale nu ar trebui să existe.
Pe de altă parte există o sumedenie de firme cu acționari interpuși. Oameni de încredere, rude mai mult sau mai puțin îndepărtate sau prieteni sunt înregistrați la Registrul Comerțului ca acționari, când de fapt, adevărații decidenți sunt persoane aflate în funcții cheie ale statului, așa-zișii privați de la stat.
Nici nu vreau să-mi imaginez câte păduri a tăiat și Ciolacu printr-o astfel de firmă!
20 Nov, 18:34 restante salariale
tudor a comentat pentru articolul Profesorii din municipiu vor primi ,,banii din dobânzi“ până la sfârșitul anului:
Felicitari buzaieni a ti ales sa va conduca un om caruia ii pasa de voi.Ex apa de ploaie restantele salariale ale profesorilor.
Google PageRank Checker