27 de ani
de presa libera
Marti, Septembrie 26, 2017 05:05 AM
toamna buzoiana

de

     Executivul a aprobat extinderea versiunii centralizate a Sistemului Informatic Unic Integrat, care până acum funcţiona doar la nivelul Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate, pentru Casa Asigurărilor de Sănătate a Apărării, Ordinii Publice, Siguranţei Naţionale şi Autorităţii Judecătoreşti (OPSNAJ). Astfel, medicii care sunt în relaţii contractuale cu Casa OPSNAJ vor putea avea acces la baza de date a SIUI-ului, dar aceasta îşi va păstra specificului activităţii, se arată într-un ordin aflat în dezbatere publică pe site-ul Ministerului Sănătăţii.

 |
21 Jun 2011
3890
de Monica BĂNICĂ

În curând, autorităţile judeţene şi municipale  vor putea să înfiinţeze centre de sănătate multifuncţionale.

Aceste structuri noi vor fi puncte de lucru ale spitalelor judeţene sau municipale şi au rolul de a diminua din presiunea exercitată zilnic asupra unităţilor sanitare.

Centrele multifuncţionale vor fi organizate ca unităţi de prim ajutor, de supraveghere, cu internare de o zi.

Noile structuri vor fi formate din cabinete de specialitate, cu capacitate între 5 şi 20 de paturi pentru spitalizare de o zi, vor avea compartiment de primire a urgenţelor, laborator de analize medicale şi radiologie imagistică.

 |
20 Jun 2011
1248
de Monica BĂNICĂ

 Este vorba despre un proiect cu fonduri Regio de peste un milion de euro

      Mai devreme decât era programat, comunităţile locale deservite de Spitalul de Boli Cronice Smeeni vor dispune de servicii medicale la standarde înalte.

 

 |
20 Jun 2011
1724
de Monica BĂNICĂ

Până la momentul în care vom utiliza cardurile electronice de sănătate, pentru care a început deocamdată producţia la Imprimeria Naţională, se pare că prea puţini români beneficiază şi de cardurile europene la care au dreptul atunci când călătoresc în afara ţării pentru a beneficia de asistenţă medicală gratuită.

 |
18 Jun 2011
1361
de Monica BĂNICĂ

După ce anul trecut ne aflam printre judeţele “codaşe” la contribuţiile pentru unităţi sanitare

După un  an de la descentralizarea spitalelor şi trecerea lor în administrarea autorităţilor locale, Ministerul Sănătăţii a centralizat datele din teritoriu şi a realizat un bilanţ al contribuţiilor făcute de acestea în unităţile sanitare pe care le-au preluat.

 |
18 Jun 2011
1401
de

 

Anul acesta, aleşii locali din comuna Florica vor susţine începerea amenajării unui nou dispensar uman, investiţie care va fi realizată cu fonduri proprii.

Potrivit datelor furnizate de primarul comunei, Ion Zaharia, viitorul dispensar va avea trei cabinete, plus farmacie umană, alesul local sperând să poată aduce în comună inclusiv un medic stomatolog.

 |
16 Jun 2011
2261
de Monica BĂNICĂ

Resuscitarea spitalelor desfiinţate la 1 aprilie este  deocamdată un demers extrem de complicat.

     După ce în urmă cu două luni Ministerul Sănătăţii decidea închiderea a 71 de spitale din ţară cu propunerea de reprofilare în aziluri, mai puţin de zece unităţi sanitare  s-au înscris în Programul de dezvoltare a reţelei căminelor pentru persoane vârstnice, prin care primesc finanţare timp de 33 de luni.

 |
16 Jun 2011
2179
de Monica BĂNICĂ

O serie  de zece produse care se comercializează pe piaţa farmaceutică din ţară  urmează să fie eliberate începând din august doar pe bază de reţetă.

     Este vorba despre medicamentele care conţin ketoprofen şi care deocamdată se pot achiziţiona la liber din farmacii. Majoritatea acestor produse cu ketoprofen sunt sub formă de geluri antiinflamatoare şi sunt solicitatate  de pacienţi pentru tratarea  unor  afecţiuni reumatice, diverse dureri, în special post-fractură sau întinderi musculare.

 |
16 Jun 2011
1579
de Monica BĂNICĂ

*Voluntarii Crucii Roşii au intervenit la peste 200 de solicitări de la vizitatorii şi comercianţii din târg

După şase zile de la deschiderea Drăgăicii, Crucea Roşie Buzău  a înregistrat peste 200 de solicitări pentru prim-ajutor.

 |
16 Jun 2011
1707
de

Ca să vorbeşti despre chirurgul buzoian Marius Anastasiu într-un material sumar este aproape imposibil, chiar dacă eşti obişnuit cu sintetizarea la maxim a informaţiei şi porneşti de la ideea că publicul căruia i te adresezi ştie câte ceva despre el. Paradoxal, şeful Secţiei de Chirurgie a Spitalului Judeţean de Urgenţă Buzău este unul dintre cei mai cunoscuţi şi apreciaţi chirurgi din Europa Occidentală şi America, dar mai puţin cunoscut  pacienţilor din România şi chiar din Buzău.

 

 |
14 Jun 2011
7556
de Monica BĂNICĂ

 

Sesizările referitoare la diverse abuzuri asupra minorilor nu mai contenesc la Serviciul Telefonul Copilului Buzău.

            Cele mai multe asemenea reclamaţii trimise la Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC) Buzău  au fost formulate  de medici, profesori, reprezentanţi ai autorităţilor  locale, organe de poliţie şi instituţii publice, alături de simpli cetăţeni care au atras atenţia asupra unor realităţi dramatice din viaţa unor copii.

 |
14 Jun 2011
1470
de

*Directorul Spitalului Săpoca acuză Casa de Asigurări că favorizează Spitalul Judeţean, dar este contrazis de conducerea CJAS şi de cea a SJU

Între Spitalul Săpoca şi Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate a izbucnit un scandal de proporţii privind alocarea banilor proveniţi din Fondul Asigurărilor Sociale de Sănătate (FUNASS) către unităţile sanitare cu paturi.

Susţinând că este defavorizat în comparaţie cu Spitalul Judeţean de Urgenţă, directorul Spitalului de Psihiatrie şi pentru Măsuri de Siguranţă Săpoca, Dumitru Popescu, susţine că are de recuperat de la CJAS, pentru serviciile prestate şi facturate, 3.700.000 de lei, dar primeşte doar 1.600.000 de lei. „Mi s-a spus că ni se vor da 16 miliarde de lei (vechi – n.r.), deşi avem de primit 37.

 |
14 Jun 2011
2923
de Monica BĂNICĂ

Aproape 5 milioane de pacienţi au trecut prin spitalele din ţară numai în decursul unui singur an. Din totalul acestora, mai bine de 4 milioane au fost pacienţi cu afecţiuni acute, peste jumătate de milion nou-născuţi, iar restul,  bolnavi cronici.

      Bilanţul menţionat clasează ţara noastră, alături de Bulgaria, printre statele europene cu cei mai mulţi solicitanţi de servicii medicale din spitale, încă un  motiv pentru Casa Naţională de Asigurări de Sănătate (CNAS) să ia măsura reducerii  internărilor cu 10 la sută

 |
14 Jun 2011
1260
de Monica BĂNICĂ

Recoltarea de celule stem din cordonul ombilical al nou-născuţilor a devenit o practică frecventă  şi la noi în ţară. Tot mai mulţi părinţi apelează  la această metodă prin care îşi pun la adăpost copiii în eventualitatea unei boli grave.

      În sprijinul celor care efectuează această procedură medicală este şi apariţia, pe piaţa asigurărilor, a unui serviciu nou, furnizat

 |
14 Jun 2011
1241
de Monica BĂNICĂ

Cele mai mici venituri sunt realizate de doctorii cu liste sub 1.000 de pacienţi

Aglomeraţie mare ieri la Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate (CNAS) Buzău. După renunţarea la proteste, medicii de familie buzoieni au venit să semneze contractele cu Casa, astfel încât să-şi poată relua cursul normal al activităţii.

        Realizând un bilanţ al efectelor determinate de refuzul iniţial de a se supune măsurilor din Contractul-cadru pe 2011, medicii de familie consideră că s-a reuşit, în final,  obţinerea unor drepturi importante  pentru pacienţi, printre care consultaţii lunare pentru cronici şi nu trimestriale, cum era prevăzut, precum şi eliminarea plafoanelor pentru prescrierea reţetelor.

 |
14 Jun 2011
1761
de

Aleşii locali au cerut transferul în patrimoniul comunei, dar reprezentanţii Consiliului Judeţean spun că aceştia erau interesaţi doar de teren

Inaugurat în anul 1910 sub titulatura „Regele Carol I“, fostul Spital rural Mihăileşti, în curtea căruia în vremurile de altădată erau copaci de importanţă dendrologică, este astăzi înconjurat de bălării, aleşii locali plângându-se că nu pot interveni în niciun fel pentru a da o altă destinaţie acestui obiectiv.

 |
14 Jun 2011
3520

Stiri Agerpres

Ambasadorii europeni în SUA susțin acordul nuclear cu Iranul
Marti, Septembrie 26, 2017 03:59 AM

Ambasadorii la Washington ai Regatului Unit, Franței, Germaniei și Uniunii Europene au susținut ferm luni acordul nuclear încheiat de comunitatea internațională cu Iranul în 2015, relatează Reuters.

Ziua europeană a limbilor
Marti, Septembrie 26, 2017 03:49 AM

Ziua europeană a limbilor se sărbătorește la 26 septembrie, potrivit http://edl.ecml.at/. Manifestările prevăzute cu această ocazie sunt numeroase, incluzând jocuri și quiz-uri, serate literare, conferințe, mese rotunde, programe de radio și de televiziune pe tema politicii lingvistice, precum și numeroase concerte organizate în spații publice.

CITATUL ZILEI
Marti, Septembrie 26, 2017 03:30 AM

SĂRBĂTORI RELIGIOASE - 26 septembrie
Marti, Septembrie 26, 2017 03:15 AM

EFEMERIDE ASTRONOMICE - 26 septembrie
Marti, Septembrie 26, 2017 03:00 AM

Este a 269-a zi a anului 2017.

OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
mai multe poze »
TOP COMENTARII
CELE MAI CITITE ARTICOLE
25 Sep, 13:01 Sedeti linistiti cetateni din Vernesti,ca omul nu a terminat de furat tot ce era de furat !
Viespea buzoiana a comentat pentru articolul Fostul primar Daniel Năstase a izbutit să amâne alegerile anticipate de la Verneşti:
Individul asta sigur nu a terminat de furat ce mai era de furat prin Vernesti si nici nu a terminat de "sters urmele"faradelegilor comise in timpul mandatului de "primar".Tipic PSD!De cand o comunitate trebuie sa depinda de un asemenea primar-infractor,domnilor din conducerea PSD? Chiar nu va este rusine?Vreti iar sa fraudati-furati alegerile?Asta ati invatat voi de la infractorii politici Iliescu,Nastase,Ponta,Dragnea,Basescu,etc?HUUUUUUOOOOOOOOOOOOOOOOOOO!!!
25 Sep, 12:28 Bani furati si bautura
Locuitor din Vernesti a comentat pentru articolul Fostul primar Daniel Năstase a izbutit să amâne alegerile anticipate de la Verneşti:
Tot ce stie a face acest intretinut al celor de sus nu este nimic altceva dacat sa INJURE , sa umble BEAT si .......... cat mai multe FEMEI USOARE. Treziti-va OAMENI din Vernesti!
25 Sep, 10:19 Chestia cu campioană la fotbal, mi-a rupt gura!
Pixelu cu speranțe reduse a comentat pentru articolul Primarul Toma, conferință de presă în autobuz:
Nici nu mă interesează cine a luat comisionul, știu cu certitudine cine l-a dat. Au dat șpagă neprihăniții vest-europeni, icoanele la care ne prosternăm. Până și în colonia România sunt asimilate ca fapte de corupție, atât luarea de mită cât și DAREA DE MITĂ. Se pedepsesc fix la fel, numai că propaganda vede numai cine a luat mită, de parcă a luat-o de la sfântul duh. Logica elementară spune că n-ar avea cine să ia mită dacă n-ar exista cine s-o dea. Cred că pedeapsa pentru corupător ar trebui să fie mai mare decât cea pentru corupt.
Perfect de acord. Stop hoțiilor! Tuturor hoțiilor. Dacă până în 2007, în România, hoți erau doar românii odată cu aderarea la UE avem și hoți străini. Mulți, puțini, nici nu contează. Ce contează este că, în prezent, străinii fură de ordinul miliardelor iar românii de ordinul milioanelor.
Cu toată adversitatea pe care o am față de nemți, tot de la ei am speranțe. Mai concret de la cei care au votat Alternative für Deutschland (AfD). Și nu sunt de neglijat, sunt vreo 12,6% din electoratul german. Vom trăi și vom vedea dacă înfloresc sau se ofilesc. Cred că de ei depinde mărirea sau decăderea proiectului UE.
Google PageRank Checker